bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-08-2020

B-log: 8 t/m 14 augustus 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:42Vrijdag 14 augustus:
Kwart voor zes ga ik uit bed. Drie kwartier later ben ik aan het werk. De Vrouw gaat rond half negen naar het werk. Ik werk door. Tussendoor twee keer koffie. Rond een uur lunch. In de middag nog iets verder werken, maar om drie uur vind ik het wel welletjes. Krant op het balkon. De Vrouw is er om half zes. Een uur later zijn Robert en Marja er. Gevieren wandelen we naar een Indiaas restaurant in de binnenstad. Robert en Marja trakteren ons: we eten zeer lekker (voor mij samosa en curry van okra’s in tomaten en met peshawarinaan) en het is een gezellige avond; mooi om bij te praten nadat we elkaar een flinke tijd niet hebben gezien en gesproken. Half elf lopen we weer terug en het is kwart over elf als ik ga slapen.
Muziek vandaag: The Extinct Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), Drawing The Circle – New Music For Solo Drumset (Terry Bozzio), Chamber Works (Terry Bozzio), Chamber Works (Terry Bozzio & Metropole Orkest), Secrets Of The Beehive (David Sylvian), A Token Of His Extreme (Frank Zappa), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Destino (Titina)Donderdag 13 augustus:
Het is heel warm in huis als ik opsta. Kwart voor zes loop ik buiten mijn ronde hard. Hard gaat het niet – ik moet weer twee keer een wandelpauze houden – maar dat is niet erg. Nog voor zeven uur is de werklaptob open. Om negen uur heb ik een kort overleg. Koffie met De Vrouw op het balkon. Allerhande werkzaamheden. Meer koffie en lunch. Meer werk. Half vier sluit ik af; morgen verder. Krant op het balkon. Het is zeer benauwd en warm. Half zes maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Dan een curry van kippendijfilet, ui, knoflook, aubergine en de niet gebruikte gekookte sperziebonen van eergisteren. Zeer smakelijk. Toe is er ijs. Afwas. We zitten op het balkon en wachten de verwachte plens- en onweersbuien af. Er valt een heel klein beetje regen en in de verte weerlicht en rommelt het, maar daar blijft het bij. Even naar binnen voor de webstek, maar dan weer buiten op het balken lezen en luisteren. Tien uur de plaknacht in.
Muziek vandaag: Lost In The Ghost Light (Tim Bowness), Flowers At The Scene (Tim Bowness), Visions (Gandalf), Solo Drum Music – From Melodic Drumming And The Ostinato – CD1 – Vol. 1 and II (Terry Bozzio), Solo Drum Music – From Melodic Drumming And The Ostinato – CD2 – Vol. III (Terry Bozzio), eXtraOrdinary rendition (Rupa & The April Fishes), Midlife Two-Step (Captain Gumbo), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Woensdag 12 augustus:
Zeven uur op. De Vrouw gaat om half acht naar het werk. Koffie, webstek, enzovoorts. Halverwege de ochtend loop ik naar de biowinkel. Meer koffie. Plee poetsen. Half een maak ik lunch. Krant op het balkon. De Vrouw komt thuis van werk. Even bijpraten. Dan wandel ik door de bloedhitte langs het kanaal naar een supermarkt en daarna nog eens door het centrum naar een andere supermarkt. Uitrusten op het balkon. Vijf uur ga ik avondeten maken. Spekjes bakken, wortels koken, pastinaak erbij en zoete aardappel, daar een stoemp van maken met eikenbladsla erdoorheen. Ondertussen rundersaucijzen braden. Met de restanten salade van gisteren en eergisteren erbij is het een fiks maal. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Ook even naar binnen om de webstek bij te werken. Snel weer naar buiten. Op het balkon is het ietsie aangenamer om te lezen en te luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Abandoned Dancehall Dreams (Tim Bowness), Stupid Things That Mean The World (Tim Bowness), Niittoaika (Uzva). L (Steve Hillage), Cartography (Arve Henriksen)Dinsdag 11 augustus:
Ik start mijn ronde hardlopen om kwart voor zes. Het eerste stukje is het aangenaam koel, maar na een minuut of vijf is dat al een stuk minder. Ik moet dan ook een paar wandelpauzes inlassen en dat is niet erg. Het is zeer warm en benauwd. De werklaptob is nog voor zeven uur open en in alle rust ga ik aan de slag. Tegen negen uur een kort overleg. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder met werk. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat naar de fysio. Ik werk verder, maak en nuttig dan lunch. Eén uur is onze schoonmaakster er. Ik werk door. De Vrouw is er weer om twee uur. Ik loop een rondje – post wegbrengen en boodschapje – en kijk nog heel even naar het werk. Vier uur doe ik alles uit. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert gehaktballen, witlofsalade met appel en rozijnen, pizza en water. Eenvoudig, maar prima met dit bloedhete weer. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed, ook al is het bij hem in huis ook snikwarm. Lezen op het balkon. Dan even naar binnen om de webstek bij te werken. Vervolgens weer even lezen en luisteren op het balkon en om tien uur ga ik naar bed om een poging te doen in slaap te vallen.
Muziek vandaag: Blackstar (David Bowie), Vive (Annie Barbazza), The Way We Used To Live (Tim Bowness with Samuel Smiles), My Hotel Year (Tim Bowness), Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla (Keith Emerson Band), Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street (Jon Hassell)Maandag 10 augustus:
Niet eens heel slecht geslapen. Zes uur op. Nog voor zevenen heb ik de werklaptob open en ben ik aan het werk. Heel rustig, want het is alweer erg warm. Rond half tien koffie met De Vrouw op het balkon, daar is het aangenaam. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Ik maak lunch voor De Vrouw en mezelf. Die eten we op. Afwasje. Verder werken. Tegen vier uur vind ik het mooi geweest. Het is heel warm en ik heb gedaan wat ik vandaag wilde en moest doen. Krant op het balkon. Vijf uur maak ik avondeten. Nog steeds niet moeilijk. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Dan bak ik lamsworstjes, doe daar gekookte sperziebonen bij en vervolgens ook het restant spaghetti van gisteren, nog een beetje extra kruidenroomkaas erdoorheen en klaar. Nagerecht is watermeloen. We eten alles op. Afwas. Lezen op het balkon. Een koerier komt een pakket brengen. Ha, het komt uit Zuid-Wales! Tijdje geleden meldde ik me op Twitter bij Chris, de ‘singing conductor’; die verlootte twee elpees van Emerson Lake & Palmer (het debuutalbum en Brain Salad Surgery). Die heb ik natuurlijk al (lang), maar het idee was gewoon gaaf. Nu krijg ik ze toegestuurd. Even naar binnen om de webstek bij te werken, maar na een uurtje snel weer naar buiten om verder te lezen en te luisteren op het balkon. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Bowie at the Beeb – The Best Of The BBC Radio Sessions 68-72 (David Bowie), Journey To An Imaginary Land (Gandalf), New Frontier (The Steve Howe Trio), Weir Keeper’s Tale (Damian Wilson & Adam Wakeman), The Lion (Youssou N’Dour), Dois Selos E Um Carimbo (Deolinda), Chank-A-Chank (Captain Gumbo), The Next Day (David Bowie), Fish Rising (Steve Hillage)Zondag 9 augustus:
Natuurlijk slaap ik niet zo goed. Zes uur op. Kwart voor zeven loop ik mijn ronde hard. Ik kies de langere weekendroute Het is bewolkt en donker, maar al zeer warm en benauwd, dus ik neem een paar keer wandelpauze. Webstekken. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijke dingetjes (niet veel). Meer koffie met De Vrouw. De zon komt door en maakt het bloedheet. De Zoon is er weer om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet moeilijk: spaghetti koken, vis bakken en apart leggen, spek bakken, champignons erbij, rode ui, spinazie, roomkaas erdoorheen roeren, gekookte spaghetti erdoorheen en de vis er bovenop. Zeer smakelijk. Het heel klein beetje salade van gisterenavond staat ernaast. Het restant fruitsalade van gisteren is het nagerecht. Afwas. Lezen op het balkon. Binnen de webstek bijwerken en snel weer op het balkon verder lezen en luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje van The Virgin Years 1978-1983 (Tangerine Dream), Love Is (Steve Howe), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Zaterdag 8 augustus:
Het is nog voor half zeven en ik sta op. Koffie, webstek. Om acht uur ben ik op de markt voor groente, fruit en vis. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het is al bloedheet. Vandaag wordt het zesendertig graden. Ik wandel nog naar een supermarkt in het centrum voor een kleinigheid. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er kwart voor een voor lunch. Afwasje. Dan loop ik nog een keer het centrum in voor wat medicatie, een keukenhulp en een paar hardloopsokken. Lezen op het balkon. Half zes maak ik avondeten. Eerst een fruitsalade van watermeloen, ananas, aardbei en framboos. Dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Ik bak aardappelpartjes en steaks bavette. De fuitsalade is het nagerecht, samen met diverse soorten ijs. Weer een afwas. Lezen op het balkon. Webstek (binnen, wat dacht u) en vervolgens weer lezen en luisteren op het balkon. Nog voor half elf lig ik bed.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van The Virgin Years 1978-1983 (Tangerine Dream), Boys Club – Live From California (Keith Emerson, Glenn Hughes & Marc Bonilla), Seeing Through Sound – Pentimento Volume Two (Jon Hassell), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment