bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-08-2020

B-log: 15 t/m 21 augustus 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:04Vrijdag 21 augustus:
Als ik buiten ben om mijn ronde hard te lopen, is het warm en benauwd. Het is kwart voor zes. Lopen gaat goed, maar ik moet wel een extra wandelpauze nemen, zo moeilijk is het om adem te halen. Zeven uur heb ik de werklaptob open en ga ik rustig aan het werk. Negen uur koffie met De Vrouw. Buiten is het bewolkt en grijs en het motregent, maar het is nog steeds warm en benauwd. En weer verder. Onze Vader belt! Hij is de nacht goed doorgekomen en het is rustig in zijn maag, maar hij wil de deur niet uit en vraagt of ik boodschappen voor hem wil doen. Dat wil ik natuurlijk en het mag ook morgenmiddag als ik toch al naar hem toe ga. Dat gaan we doen. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan gaat De Vrouw extern lunchen. Ik werk nog even door, eet dan zelf een boterham, doe een klein afwasje en loop naar buiten om het groentepakket op te halen. Nog steeds zeer warm en nu ook zonnig buiten. Terug nog een uurtje werken. Vier uur is het allemaal klaar en sluit ik af. Krant op het balkon. Dan appt De Vrouw. Ze zit met Fieke op een terras en vraagt of ik er ook bij kom. Ik wandel door het centrum, koop bij de boekhandel Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel (Herman Brusselmans) en schuif aan op het terras. We praten bij, eten burgers en hebben een mooie avond. Iets na negen uur zijn we weer thuis. Ik lees en luister nog iets op het balkon en lig even voor half elf in bed.
Muziek vandaag: Every Step A Dance, Every Word A Song (Bruford-Borstlap), In Two Minds (Bruford-Borstlap), Monsters And Robots (Buckethead), de eerste twee plaatjes uit de set Paul Buff Presents Highlights From The Pal And Original Sound Studios (various), Ends (Giancarlo Erra)Donderdag 20 augustus:
Kwart voor zes ben ik wakker en op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Het belooft een warme dag te worden, dus ik doe rustig aan. Toch kan ik redelijk veel doen. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Kwart over een maken we lunch. Afwasje. Dan wandelen we naar het Marktplein en lopen we over een antiekmarkt. Thuis verder werken. Half vijf is het allemaal weer leuk geweest en sluit ik af voor vandaag. Krant op het balkon. Vijf uur ga ik avondeten maken. Ik leg kipdrumsticks in de oven. Vervolgens maak ik een fruitsalade van watermeloen en aardbei en een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en feta. Dan bak ik ui, knoflook, paprika, courgette en voeg daar witte bonen aan toe. We eten de boel op, vergezeld van een blueberrykambucha. Afwas. Ik bel Onze Vader. Hij voelt zich niet zo goed, heeft maagpijn en denkt dat hij niet bij de dokter terecht kan omdat die op vakantie is. Ik help hem wat met bedenken van hoe hij de nacht doorkomt en hoe hij morgen toch contact met een arts kan krijgen. (Zelf vermoed ik dat er iets meer aan de hand is: een vriend uit zijn zeer oude vriendengroep is vorige week overleden en hij kon niet naar de uitvaart gisteren.) We spreken af dat ik hem morgenavond nog een keer bel en dat ik zaterdagmiddag even langs ga. Ik lees op het balkon. Ook weer even naar binnen voor de webstek, maar al snel ga ik weer naar buiten om te lezen en te luisteren. Tegen tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: If Summer Had Its Ghosts (Bill Bruford with Ralph Towner and Eddie Gomez), Bruford Levin Upper Extremities (Bruford Levin Upper Extremities), BLUE Nights (Bruford Levin Upper Extremities), de cd behorende bij de set In Concert In Holland (Bruford-Borstlap), Rated PG (Peter Gabriel), The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (Damian Wilson & Adam Wakeman), Green (Steve Hillage), het vijfde plaatje (The BBC Radio 1 Sessions and Edinburg Live) uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong)Woensdag 19 augustus:
Wakker en op om zes uur. Lopen gaat zeer lekker. Ik kies de langere route en heb alleen bijna aan het eind een extra wandelpauze nodig. Het is zonnig en koel. Thuis even bijpraten met De Vrouw; zij gaat om half negen naar het werk. Ik lees, webstek, wat dingen voor Wirwar. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel. De Vrouw is om half een terug en we lunchen. Ik was af, poets de plee. De Vrouw gaat de rest van de dag naar het werk. Ik wandel langs het kanaal naar een supermarkt. Het is weer warm. Thuis nog wat kleine dingen en dan lees ik de krant op het balkon. Kwart voor zes ga ik avondeten maken. Fusili koken, dan kastanjechampignons bakken, bosui, rode paprika, groene pesto en de pasta erdoorheen en parmesan eroverheen. Ik heb vanmorgen fruitsalade van galiameloen en aardbeien voor De Vrouw gemaakt en daar is ook nog iets van. Afwasje. Lezen op het balkon. Als de computer klaar is met een nieuwe Windowsupdate (duurt dik twee uur), werk ik de webstek bij. Snel ook weer buiten op het balkon verder lezen en luisteren. De Vrouw is er om tien uur weer. Heel even bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: One Of A Kind (Bruford), Gradually Going Tornado (Bruford), Master Strokes 1978-1985 (Bill Bruford), Go Between (Bill Bruford, Keiko Abe & The New Percussion Group Of Amsterdam), Joe’s Camouflage (Frank Zappa), het derde en vierde plaatje (de albums You en Shamal) uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), Live at WM Jazz (Judy Dyble), Sleepwalking (Marjana Semkina)Dinsdag 18 augustus:
Slapen lukt redelijk. Toch ben ik om half zes wakker. Een uur later ben ik al aan het werk. Vanaf negen uur een paar korte overleggen. Dan koffie met de Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik werk verder, neem koffie en werk verder. Als ik ga lunchen, komt De Vrouw weer thuis. Afwasje. Ik wandel een rondje door parken. Thuis verder werken. Tegen half vier vind ik het mooi geweest en sluit ik af. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert kalfsburgers met krieltjes uit de oven en een salade van kikkererwten, tomaat, spek en ui. Toe is er een fruitsalade van galiameloen, mandarijn, pruim, peer en banaan. Toe maar. Afwas. Er is weer een persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht hun bezorgdheid uitspreken over de toenemende besmettingen van het virus en scherpere maatregelen in de thuissfeer aankondigen: niet meer dan zes bezoekers in huis op je feestje en voorlopig nog zo veel mogelijk thuis werken. Nu waren we niet van plan een feestje te geven en ik had me al wel ingesteld op een tijdje werkzaamheden thuis. Lezen op het balkon. Dan ook even binnen webstek, maar snel weer op het balkon verder lezen en luisteren en om kwart over tien slapen.
Muziek vandaag: Balls (Napoleon Murphy Brock), Legal In Amsterdam (cd single) (Herman Brood), Blue Ice Moon (cd single) (Herman Brood), Hybrid (Michael Brook), Live at the Aquarium (Michael Brook), The Crazy World Of Arthur Brown (The Crazy World Of Arthur Brown), Time Out (The Dave Brubeck Quartet), Feels Good To Me (Bruford), Three Fates (Keith Emerson, Marc Bonilla & Terje Mikkelsen)Maandag 17 augustus:
Het is nog een beetje donker als ik om kwart voor zes buiten mijn ronde ga hardlopen. Ook is het mistig, bewolkt, grijs en redelijk afgekoeld, maar halverwege slaat de warmte en benauwdheid toch weer toe. Niettemin: ik loop lekker en heb geen extra wandelpauzes nodig. Nog voor zeven uur heb ik de werklaptob open en ben ik aan de slag. Volgens mijn eigen systeem is het week drieëntwintig van thuiswerken. Ach zo. Tegen tien uur koffie met De Vrouw op het balkon. Buiten en binnen koelt het inmiddels aardig af. Elf uur een overlegje met het team; bijpraten en goed om elkaar weer even te zien en te spreken na zes weken. De Vrouw gaat extern lunchen en aansluitend naar haar werk. Ik neem nog koffie en werk door. Dan lunch. Verder werken. Tussendoor even rusten. Vijf uur doe ik de werklaptob dicht. Even niks en dan ga ik avondeten maken. Ik doe niet moeilijk. Kastanjechampignons bakken, bosui erbij, gele courgette en rode paprika, peper, zout en Italiaanse kruiden. Parmesan eroverheen en klaar. Het smaakt uitstekend. Afwasje van niets. Afval naar de containers. Krant op het balkon. Even lijkt het te gaan stormen en onweren, maar de zon komt weer door. Webstek. Dan verder lezen en luisteren op het balkon tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Life Goes On (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Andando El Tiempo (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Air (Frode Haltli), Warp (Jon Balke), Black Light Syndrome (Bozzio Levin Stevens), Situation Dangerous (Bozzio Levin Stevens), Alternative Duets – Private Conversations – Vol. 2 (Terry Bozzio & Chad Wackerman), het plaatje dat mee kwam met de PROG van juli, het plaatje dat mee kwam met de PROG van mei, Motivation Radio (Steve Hillage), The Nature Of Connections (Arve Henriksen)Zondag 16 augustus:
Zes uur uit bed. Echt wakker. Koffie, webstek, mail. Lezen op het balkon. Na acht uur nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het is opnieuw snel warm en benauwd, dus we doen het heel kalm aan. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan lezen op het balkon. Tegen vijf uur maak ik avondeten. Niet moeilijk. Een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en tomaat. Daarnaast een curry van biefstukreepjes, ui, knoflook, peper en zoete aardappel. Smakelijk. Het nagerecht is het restant fruitsalade (galiameloen, ananas en aardbei) van gisteren. Afwas. Lezen op het balkon. Binnen de webstek en dan weer naar het balkon om te lezen en te luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Plight & Premonition (David Sylvian & Holger Czukay), Flux + Mutability (David Sylvian & Holger Czukay), Ember Glance – The Permanence Of Memory (David Sylvian), de eerste twee plaatjes (de albums Flying Teapot en Angels Egg) uit de set Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), Seeing Through Sound – Pentimento Volume Two (Jon Hassell)Zaterdag 15 augustus:
Kwart voor zes op en drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is mistig, maar al snel weer zeer warm en benauwd. Toch lukt lopen aardig en ik heb maar een enkele wandelpauze nodig. Acht uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Daarna wandel ik naar de biowinkel. Tien uur ben ik terug. Het is warm in huis. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop nog naar een supermarkt in het centrum voor een kleinigheid en naar de Turkse bakker voor brood. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Het is binnen en buiten weer zeer warm. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Ik lees in de PROG van mei (die gisteren binnenkwam). Vijf uur ga ik avondeten maken. Eerst een fruitsalade van galiameloen, ananas en aardbei. Dan een salade van bosui, radijs, koolrabi en komkommer, aangevuld met het restant van donderdag. Dan kook ik tortellini gevuld met basilicumpesto. Ik bak rundergehakt rul, ui erbij, gele paprika, courgette, gepureerde gepelde tomaten en een boel Italiaanse kruiden. Ten slotte rasp ik parmesan en dan kunnen we aan tafel. Het smaakt goed. Afwas. Lezen op het balkon. Het is inmiddels zeer donker bewolkt en dreigend geworden en ja hoor: eindelijk barst de plensbui los. Na een half uurtje is het voorbij, maar het is aardig afgekoeld. We laten het nog flink doorwaaien in huis. Webstek. Dan lezen en luisteren op het balkon tot het kwart over tien is geweest.
Muziek vandaag: Moscow (Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla), Listening To Pictures – Pentimento Volume One (Jon Hassell)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment