bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-08-2020

Bas, Willem, Aad en ik – 13 augustus 2020

Filed under: BWi&A BWA&i BAW&i ABW&i — bazbo @ 06:10

Reinier:

Dag mevrouw Buwalda,

De Welsumse culturele sector zegt u hartelijk dank voor uw briefje van de 15e. Wij hebben het met smaak gelezen en zijn blij met uw aanbod voor altijd gebruik te kunnen maken van uw aanhanger voor het ophalen van het oud papier. Niet dat dit in deze digitale tijd zoveel is, maar toch. Des te meer eer, nu wij hebben vernomen dat de aanhanger is geweest van uw wijlen en inmiddels overleden dode vader. Die vlak voor zijn verscheiden met het linker achterwiel van genoemde aanhanger nog de rechter achterpoot van overbuurman de Vries zijn alpaca uit de kom reed. Hij kon er niets aan doen, die alpaca, maar het was wel even schrikken. 

Hadden wij u al verteld dat de verlichting van de aanhanger kapot is? Niet erg, dat fixen wij wel weer, maar het zou fijn zijn als u ons toch een kleine tegemoetkoming in de kosten daarvan zou willen doen toekennen en geven. U wilt toch ook niet dat wij deze kosten van de toch al minimale opbrengst van het oude papier zouden moeten betalen. U maakt immers zelf ook gebruik van de Yogaschuur van Wim die mede kan bestaan dankzij de opbrengst van het papier.

Henk heeft de aanhanger vrijdag opgehaald zoals u weet en daar was u nogal ontstemd over. U weet dat Henk zijn school niet heeft afgemaakt en hij begreep daarom niet waarom u zo boos was. Hij heeft die 10 meter beukenhaag toch gelijk weer rechtgezet? Gewend als hij is om met zijn handen te werken. U moet beter niet zo boos op hem zijn, daar kan hij niet zo goed tegen. 

Henk heeft de aanhanger ook gebruikt om de kisten met aubergines voor de jaarlijkse fruitverkoop in het dorp op te halen bij de pluktuin van Bertus aan de Reeweg. Daarbij kwam hij erachter dat de stekker van de aanhanger die in de auto moet, los zit. Dat had u ons niet gezegd. Bij het aanrijden naar de aubergineschuur heeft Henk het ding dan ook van de aanhanger gereden omdat die los over de grond sleepte. Een nieuwe stekker kost 40 euro. Bertus had Henk nog wel gezegd dat hij niet meer dan 3 kisten op de aanhanger kon laden. Maar omdat Henk niet zo goed kan rekenen en heeft hij er een paar te veel op geladen. Op de IJsseldijk vlakbij Bijsterbosch ging het daarom mis en zakte de aanhanger door zijn as.

Pa Bijsterbosch heeft de kisten toen met zijn trekker opgehaald want ze zaten erop te wachten. Hij hoefde daar niets voor te hebben. Natuurlijk kunt u daar niets aan doen maar als u Henk niet zo onzeker had gemaakt was het waarschijnlijk niet gebeurd. We hebben de aanhanger voorzien van een nieuwe as. Een tweedehandsje want het laatste dat we natuurlijk willen is u op kosten jagen. De aanhanger is daarmee weer als nieuw en wijlen uw dode man mag trots zijn op zijn gift aan onze kleine gemeenschap. Rest nog de afhandeling van het geld. Dat was bij elkaar 260 euro. Zullen wij dat aankomende vrijdag even bij u komen halen? Dan nemen we gelijk uw oude papier mee. 

Jan Roggebeen en Harm Dijkgraaf

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment