bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-08-2020

B-log: 22 t/m 28 augustus 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 06:15Vrijdag 28 augustus:
Kwart voor zes ben ik wakker en sta ik op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Er zijn allerlei kleine regeldingen en die doe ik. Rob is er om negen uur en is binnen een kwartier klaar en weg: de eerste laag is geschuurd en de tweede zit er op. Koffie met De Vrouw. Die gaat later op de ochtend even ergens een boodschap doen. Ik werk door, drink koffie en werk door. Tegen het middaguur lunchen we. Afwasje. Nog een paar kleine dingen voor werk. Dan stappen we op de fiets en rijden we naar de notaris. Daar zetten we onze handtekening onder een verse hypotheekakte. Dankzij zeer lage rente gaan we de komende twintig jaar maandelijks een zeer klein bedrag aan hypotheeklasten betalen. Da’s mooi. De afspraak is om half twee en nog geen kwartier later staan we weer buiten. Op de terugweg gaan we de overwinning vieren in een museumcafé met koffie en thee en iets lekkers. Heel lang blijven we niet. Om drie uur ben ik thuis weer aan het werk en doe ik de laatste paar dingen. Vier uur is het klaar voor vandaag. Krant op het balkon. Even na vijf uur maak ik avondeten. Eerst spliterwtenpasta koken, dan uien bakken, kastanjechampignons, paprika en courgette, vervolgens de pasta en pesto erdoorheen. Ernaast bak ik kogelbiefstukken. Er is nog wat salade van gisteren, dus die zet ik ernaast. We eten alles op. Watermeloen is het nagerecht. Afwasje. Op het balkon lees ik in de PROG die gisteren binnen kwam. Even naar binnen voor de webstek, dan weer op het balkon verder lezen en luisteren, maar het donker buiten en dus ga ik binnen verder lezen. Dan komt De Vrouw met verschrikkeljk nieuws. Ank (de aanjager van Kunst-Zinnig-Brein) is vanmorgen getroffen door een zware hersenbloeding. We zijn geschokt, ontdaan, verslagen en heel verdrietig. Tien uur ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: Lead Us Not Into Temptation – Music From The Film Young Adam (David Byrne), True Stories – The Complete Soundtrack (David Byrne), American Utopia (David Byrne), David Byrne’s American Utopia On Broadway – Original Cast Recording (David Byrne), Unmatched Vol. X (Caballero Reynaldo & The Grand Kazoo), Marieta y Los Jetas (Caballero Reynaldo & The Grand Kazoo), Roxy By Proxy (Frank Zappa), The Extinct Suite (Steve Jansen)Donderdag 27 augustus:
Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Ik ben al een ronde gaan hardlopen en die ging uitstekend. Het is fris, maar droog en er staat niet veel wind meer. Ondertussen is het schemerdonker (of schemerlicht, zo u wilt) als ik terugkom. Rob is er weer om half negen en schuurt de eerste laag ciré bij. Morgen is hij er weer voor een tweede laag. Ondertussen doe ik allerlei werkzaamheden die vooral de mailbox opruimen. Tussendoor koffie. Na het middaguur lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Dan weer verder aan het werk. Vier uur is het klaar. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, koolrabi en tomaten. Dan bak ik spekjes, kastanjechampignons, peper, prei, bladselderij en doe daar het restant bonen van gisteren bij in. Dit stort ik in een ovenschaal en giet daar geklutste eieren overheen. Daar gaat dan weer kaas overheen en de hele ovenschaal gaat twintig minuten in de oven. We eten het op. Het smaakt verrassend goed. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem, al heeft hij nog wat pijn aan de ribben, zij het dat ook die pijn weer minder wordt. Mooi. De Vrouw gaat even naar het werk. Ik werk de webstek bij en ga dan op het balkon verder lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Rage – Original Motion Picture Soundtrack (Ryuichi Sakamoto), Before The Dawn (Kate Bush & The K Fellowship), Younger Than Yesterday (The Byrds), Rei Momo (David Byrne), Live From Austin TX (David Byrne), het elfde en twaalfde plaatje (London – The Marquee Club Live, 9th & 10th Sept 1975) uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), Listening To Pictures – Pentimento Volume One (David Byrne)Woensdag 26 augustus:
Voor zeven uur wakker en op. Koffie, webstek. Rob is er om half negen om een nieuwe laag stuc aan te brengen op het stukje muur in de badkamer. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de biowinkel voor een paar boodschapjes. Meer koffie met De Vrouw. Ik lees de krant op het balkon. Dan maak ik lunch voor De Vrouw en mijzelf. Afwasje. Verder lezen op het balkon. Ik wandel door de regen naar een koffiecafé en ontmoet daar Willem. Het gaat gezien de omstandigheden goed met hem; zijn leven is sinds begin februari heel anders, hij is mantelzorger voor zijn vrouw Truus. We hebben veel om bij te praten en dat doen we in een dik uur dan ook volop. Goed om elkaar weer te spreken. Erna loop ik via een supermarkt terug naar huis. Even lezen op het balkon en dan iets na vijf uur maak ik avondeten. Terwijl de bonen koken maak ik een fruitsalade van galiameloen, watermeloen en peer. Dan een salade van bosui, radijs, koolrabi en komkommer. Vervolgens bak ik merquezworsten, doe daar uien bij, knoflook, peper, bleekselderij, Thaise rode currypasta en tomaten. Even inkoken en ten slotte roer ik er gekookte bonen doorheen. De boel is zeer smakelijk en gaat op. Afwas. Op het balkon lees ik het hoogst vermakelijke boek van Brusselmans uit. Binnen werk ik de webstek bij en dan lees en luister ik verder op het balkon tot tien uur.
Muziek vandaag: Rage – Original Motion Picture Soundtrack (Ryuichi Sakamoto), Aerial (Kate Bush), 50 Words For Snow (Kate Bush), het tiende plaatje (London – Hyde Park Live, 28th June 1974) uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), 1000 Hands – Chapter One (Jon Anderson), Silhouettes (Klaus Schulze)Dinsdag 25 augustus:
Mijn ronde hardlopen, die ik om kwart voor zes start, gaat goed. Het is fris buiten en donker. Nog voor zeven uur heb ik de werklaptob open en ben ik aan de slag. Half negen staat onze aannemer Rob op de stoep. Hij komt voor de eerste klussen aan de wand in de badkamer (stucwerk laat los). Lang is hij niet bezig. Ondertussen heb ik allerlei online overleg en pas na twaalf uur is dat allemaal klaar. Pff, daar word ik erg moe van. We lunchen. Afwasje en daarna wandel ik door lichte regen een rondje om het centrum. Dan weer verder, inclusief een overleg. Half vijf is het allemaal mooi geweest. Krant op het balkon. De Zoon is er om kwart over zes en De Vrouw serveert schalen met prei, bladselderij, taugé, peper en gebakken ei en pannen met mie en kippenbouillon. Of we zelf een bord willen vullen, zodat het bamisoep is. Dat willen we. Afwas. Even lezen op het balkon, dan kort naar binnen om de webstek bij te werken. Dan weer terug het balkon op om verder te lezen en te luisteren. Tien uur weer bedtijd.
Muziek vandaag: Rage – Original Motion Picture Soundtrack (Ryuichi Sakamoto), The Whole Story (Kate Bush), Music For The Motion Picture – Into The Wild (Eddie Vedder), Ministry Of Carnival (Kasha Nasha), Auto Reconnaissance (The Tangent), Weavings Of A Silver Magic – Judy Dyble Live (Judy Dyble)Maandag 24 augustus:
Kwart voor zes wakker en op. Drie kwartier later is de werklaptob open en ben ik aan het werk. Ik heb de bus van half tien. Een uur later ben ik thuis bij de collega die onlangs moeder is geworden. We zijn er met het team: in totaal met z’n vieren dus. Fijn om elkaar weer te zien, om bij te praten en alle verhalen te horen. Aansluitend rijd ik met een collega mee naar de werkplek. Daar nog even aan de slag. Kwart over drie verlaat ik de werkplek. Op de terugweg schiet ik de muziekwinkel in en koop ik de bestelde plaat 1000 Hands Chapter One (Jon Anderson); lang verwacht en nu dan eindelijk via de ‘normale’ kanalen te verkrijgen. Vijf uur thuis. Krant op het balkon. Dan maak ik het avondeten. Niet moeilijk doen: de pan bietensoep opwarmen. Feta ernaast zetten en klaar. We eten de pan leeg. Ook heb ik gisteren al fruitsalade van galiameloen, watermeloen en aardbei gemaakt en dat is ons nagerecht. Fijn tafelen. De nieuwe Jon Anderson klinkt zoals ik hem graag hoor. Na de afwas lees ik op het balkon. Even naar binnen voor de webstek en dan weer terug naar het balkon om te lezen en te luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Munich 2006 (Keith Jarrett), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), 1000 Hands – Chapter One (Jon Anderson), Auto Reconnaissance (The Tangent), Weavings Of A Silver Magic – Judy Dyble Live (Judy Dyble)Zondag 23 augustus:
Het is lekker fris als ik om kwart voor zeven buiten ga hardlopen. Ik neem de langere route en het gaat heel aardig. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Buiten is het wisselend: het ene moment is het zonnig, dan is het weer bewolkt en regent het. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. De Vrouw gaat om half drie naar haar werk. Ik werk de webstek bij, lees en luister. Half zes ga ik avondeten maken. Ik heb niet heel veel trek, wat hoofdpijn, schelle geluiden in mijn hoofd (gisterenavond ook al), maar eenmaal bezig gaat het prima. Ik maak gelijk eten voor morgenavond. Ik bak spekjes, ui, bleekselderij, Chinese kool, gekookte biet, bouillon eroverheen, aan de kook brengen. Een deel van de gekookte biet pureer ik en voeg ik later toe. Dille, peterselie, peper, zout en klaar is de gemakkelijke bortsj. Twee borden. Ook heb ik fruitsalade van galiameloen, watermeloen en aardbei. Kleine afwas. Ik breng afval naar de containers en om half acht werk ik de webstek bij en lees en luister ik op het balkon tot het tien uur is.
Muziek vandaag: The Age Of Plastic (The Buggles), Adventures In Modern Recording (The Buggles), Flying Colours (Chris de Burgh), Tender Hands (cd single) (Chris de Burgh), High On Emotion – Live From Dublin (Chris de Burgh), Plays Frank Zappa – Ruth Is Sleeping (Jeffrey Burns), The Kick Inside (Kate Bush), Lionheart (Kate Bush), Keith Emerson Trio (Keith Emerson Trio), het achtste en negende plaatje (Roanne – Club Arc En Ciel Live, 17th August 1973) uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), To Another Horizon (Gandalf), Live at the Baked Potato (Soft Machine), Nocturne (Irmin Schmidt)

https://twitter.com/ronaldgiphart/status/1297530767392878594?s=20Zaterdag 22 augustus:
Half zeven op. Eerst de deuren en ramen tegenover elkaar open zetten, zodat het weer wat kan doorwaaien en koeler in huis wordt. Fotoklusje. Acht uur loop ik naar de markt voor groente, fruit en vis. Erna wandel ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Allerlei kleine dingen. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Het is weer een geanimeerd gesprek, leuk. Afwasje. Dan stap ik op de fiets en rijd ik naar Onze Vader. Hij is weer in zijn goede doen; zijn maagpijn is voorbij, maar hij is vannacht in de badkamer gevallen en heeft een set beurse ribben. Ik ga zijn boodschappen doen (het regent stort) en dan drinken we thee en praten we bij. Ondanks alles blijft hij het nog prima redden. Wel vindt hij het tuinonderhoud niet meer leuk en zegt hij: ‘Ik zou eigenlijk naar een appartement moeten.’ Aha, kijk aan. Hij denkt er wel degelijk over na. Half vijf neem ik afscheid en fiets ik terug. Zon schijnt. Thuis even zitten, dan maak ik avondeten. Spaghetti koken, kastanjechampignons bakken, bosui daarbij, een gisterenmiddag gekookte biet ins blokjes erbij, goed doorroeren, ten slotte de gekookte spaghetti en blokjes feta erdoorheen. Zeer goed. Er is nog wat fruitsalade van eergisteren en die eet ik ook op. Krant op het balkon. Webstek en fotoklusje verder. Dan terug naar het balkon om te lezen en te luisteren. Kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos Paul Buff Presents Highlights From The PAL And Original Sound Studio Archives (allerlei), het vijfde en zesde plaatje (Paris – Bataclan Live, 20th May 1973) uit de set Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-75 (Gong), The Height Of The Reeds (Arve Henriksen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment