bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-08-2020

B-log: 29 augustus t/m 4 september 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:48Vrijdag 4 september:
Heel op tijd weer op. Redelijk goed geslapen. Gisteren zat mijn hoofd zeer vol; nu valt het mee. Ik ga een ronde hardlopen en even voor zeven ben ik aan het werk op de werklaptob. Veel weet ik af te werken en mijn hoofd wordt leeg. Mooi. Koffie met De Vrouw. Ze is wat wankel, maar het gaat redelijk. Ik wandel even naar buiten voor wat kleine boodschapjes. Thuis koffie en verder. Tegen een uur lunchen we. Afwasje. Ik wandel via de brievenbus (post voor Ank en Bob) en haal het groentepakket op. Thuis nog een uurtje of twee werken en om half vijf is dat klaar. Alles gelukt wat ik vandaag wilde doen. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Ik bak spekjes en kastanjechampignons en doe die bij de soep die ik gisteren maakte en nu opwarm. De Vrouw eet er goed van en dat is een goed teken. Afwasje. Dan doe ik wat voor De Zoon en voor Kunst-Zinnig-Brein. Webstek. Lezen en luisteren en om tien uur is het tijd om proberen te slapen. Mogelijk lukt het, want het is rustiger in de kop.
Muziek vandaag: Moonmadness (Camel), Rain Dances (Camel), Stripped (Damian Wilson & Adam Wakeman), A Live Record (Camel), Nice (The Nice), Auto Reconaissance (The Tangent), Dance Me This (Frank Zappa),Donderdag 3 september:
Oei, ik word pas iets voor zeven uur wakker. Redelijk geslapen. Koffie. De werklaptob is open (ik gebruik hem even voor privédoeleinden omdat onze eigen pc kaduuk is, zo loopt werk en privé flink door elkaar heen, lekker belastend) en ga aan het werk. Er ligt veel en het kost me moeite om te ordenen. Tussendoor nog wat dingen rondom Kunst-Zinnig-Brein, waaronder een uitgebreid telefoongesprek met Joep. En er is bericht via de familie: gisterenavond heeft Ank voor het eerst iets gezegd: ‘Kunst-Zinnig-Brein’. Even huilen. Koffie met De Vrouw. We zijn bang dat ze toch wondroos heeft en nemen contact op met de huisarts. Die vermoedt hetzelfde; vanmiddag moet De Vrouw erheen. Einde van de ochtend overleg. Dan lunch. Afwasje. Ik stap op de fiets en breng de oude en nieuwe computer weg. Maandag of dinsdag hebben we weer een goed functionerend apparaat, moeten we wel nog alle programma’s installeren, maar dat is te overzien. Thuis weer aan het werk. De Vrouw komt terug van de dokter. Het blijkt toch wondroos te zijn in haar been. Ze is heel beroerd. Ik haal medicatie op bij de apotheek, doe wat andere dingen en rond wat laatste zaken op het werk af. Half zes sluit ik het werk af. De Vrouw is in bed en ik maak avondeten voor mijzelf en morgen: een soep van prei en courgette. Afwasje. Dan werk ik de webstek bij en vervolgens laat ik de laptob voor wat hij is: een laptob. Ik lees en luister en ben moe en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Rage (Ryuichi Sakamoto), Captain Lockheed & The Starfighters (Robert Calvert), Camel (Camel), Mirage (Camel), Music inspired by The Snow Goose (Camel), Mr. Fantasy (Traffic),Woensdag 2 september:
Zowaar, ik slaap redelijk. Zes uur wakker. De Vrouw is al op; het gaat dus goed met haar. Half zeven gaat ze naar het werk. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt, al krijg ik mijn hoofd opnieuw niet leeg. Thuis ontdek ik dat Bob me in een soort familieapp heeft opgenomen, zodat ik snel op de hoogte kan zijn van de ontwikkelingen rond Ank. Ik stel me kort voor en de reacties zijn: ‘O, we hebben al zo veel over je gehoord.’ O. Kwart over negen stap ik op de fiets en rijd ik door de zon naar Teuge. Daar tref ik de vier vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein. We delen ons verdriet en onze verslagenheid. Dan lopen we de dingen na die we kunnen en moeten doen: mensen inlichten, lopende projecten en aankomende evenementen. Veel kan doorgang vinden en dat sterkt ons in het idee dat Kunst-Zinnig-Brein kan blijven bestaan. Fijn dat we dingen voor Ank kunnen doen. Er liggen ook een paar klussen voor mij, dus ook ik kan weer vooruit. Ik fiets door de zon terug en rijd via de biowinkel voor wat boodschappen. Thuis tref ik De Vrouw, die eerder van het werk weg kon. Ze is nog niet fit, is vermoeid en komt tot weinig. Ik lunch, was af, poets de plee en kijk dan wat er vandaag allemaal nog moet. De nieuw bestelde computer is binnen, dus ik neem contact op met een computerhulpbedrijf. Morgen breng ik beide apparaten erheen, zodat we maandag of dinsdag weer een goed functionerende desktop in huis kunnen hebben. De Vrouw gaat even liggen. Ik zit achter de werklaptob en voer allerlei acties uit voor Kunst-Zinnig-Brein. Veel contact met mensen, telefoon, mail, app. Half vijf is het mooi geweest. Deel van de krant op het balkon. Dan maak ik avondeten: kippenbouten in de oven, gekookte venkelplakken in de oven en een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat. Iets na zessen kunnen we aan tafel. We eten alles op en ondertussen praten we bij. Afwas. Dan bekijk ik de nieuwe desktop; alles zit in de doos meegeleverd. Ook zie ik dat een ontsteking rond een nagel aan mijn rechterhand is geknapt. Au. Ontsmetten, afdekken. Tweede deel krant op het balkon. Tegen acht uur ga ik naar binnen. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur is het weer bedtijd.
Muziek vandaag: A Christmas Album (California Guitar Trio), Whitewater (California Guitar Trio), Late Night Laments (Tim Bowness), Spacelines (Nodens Ictus)Dinsdag 1 september:
Niet zo heel goed geslapen. Sta wel goed op. Iets na half acht ben ik op de werkplek. Eerst maak ik mail om allerlei collega’s intern en extern op de hoogte te brengen van de situatie met Kunst-Zinnig-Brein. Daar komen hartverwarmende reacties op, zowel via mail als in levenden lijve. Verder is er overleg, meer overleg, allerlei telefoon en ik ben gewoon goed en lekker bezig; fijn ter afleiding. In de middag fiets ik naar een andere locatie voor overleg, eind van de middag weer terug. Half zes thuis. De Vrouw serveert een half uur later satéburgers, gebakken aardappelen, een schotel van spek, bonen en dowperwten, plus een salade van bosui, komkommer, radijs, paprika en ei. De Zoon helpt mee met opeten. Dat lukt. De Vrouw gaat naar een cursusavond in Deventer. Ik was af, werk de webstek bij en ga lezen en luisteren. Intensieve dag, niet heel productief, maar gezien de omstandigheden toch veel gedaan. Ik ben dan ook zeer moe. De Vrouw is om kwart over negen thuis. Bijpraten. Ze is niet lekker en heeft verhoging. Dat is vervelend, ook omdat ze morgen een vroege dienst heeft. Ze besluit het aan te zien tot morgenochtend vroeg, maar licht wel leidinggevende en team in. Tien uur gaan we slapen.
Muziek vandaag: Late Night Laments (Tim Bowness), Ars Longa Vita Brevis (The Nice), Darshan (David Sylvian & Robert Fripp)Maandag 31 augustus:
Om zes uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het heeft geregend, maar nu is het droog. Lopen gaat goed, maar ik maak mijn hoofd niet leeg. Nou ja. Zeven uur ben ik aan het werk. Ik merk dat ik mijn hoofd er moeilijk bij kan houden, maar met af en toe wat rust tussendoor kan ik toch veel doen. Koffie met De Vrouw. Rob is er rond tien uur en is met een half uur klaar. Zijn werk zit erop en het kost ons niets. Garantie. Mooi, zeg. Ik zoek een andere computer en kom op een mooie aanbieding uit. Die kan er woensdag of donderdag zijn. Eerst Aar nog even advies vragen en die zegt dat het zéker een mooie is. Kijk. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat om half een naar het werk. Ik werk nog wat door. Heel productief kan ik niet zijn: niet alleen staat mijn hoofd er (nog) niet naar, ook heb ik veel contact met vrijwilligers, kunstenaars en betrokkenen bij Kunst-Zinnig-Brein. Ik bel zelf ook wat mensen om hen in te lichten. De verslagenheid is groot. Ank is iemand die zo veel betekent voor zo velen. Tegen een uur ga ik zelf ook wat lunchen. Afwasje en dan stap ik op de fiets voor wat boodschappen bij twee supermarkten. Dan weer aan de slag. Tegen vijf uur is het mooi geweest. Even uitrusten en dan maak ik avondeten. Zie gisterenavond. Het smaakt opnieuw heel goed. Kleine afwas. Ik lees de krant en dan werk ik de webstek bij en doe ik nog wat dingen voor Kunst-Zinnig-Brein. Ik lees en luister. De Vrouw is er om half tien. We praten bij en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Rage (Ryuichi Sakamoto), Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Conflicts And Dreams (Cairo), Invitation (California Guitar Trio), Pathways (California Guitar Trio), Rejoice! (Tony Allen & Hugh Masekela), Rocks The West (California Guitar Trio), Auto Reconaissance (The Tangent), Book Of Romance And Dust (Exit North)Zondag 30 augustus:
Opnieuw niet zo heel goed geslapen. Ik sta om kwart voor zeven op. Koffie. Onze oude computer heeft de afgelopen maanden al veel kuren (plots valt hij uit en is er geen beeld meer), maar start nu helemaal niet meer op. Tenminste, hij start wel op maar we krijgen geen enkel beeld meer. Dan maar de werklaptob. Koffie met De Vrouw. Ik lees de PROG uit. De Zoon is er om half elf al voor ontbijt. Erna afwas en stofzuigen. Nog even koffie drinken op het balkon en met de werklaptob contact met de vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein. Woensdagmorgen ontmoeten we elkaar in Teuge om ons hart te luchten en te bekijken wat we op korte termijn kunnen en moeten doen. Kwart over een gaan we naar een eetgelegenheid langs het kanaal. Ik ga wandelen, moet even mijn hoofd leeg maken. In de eetgelegenheid ontmoeten we de Schoonfamilie. Leuk om elkaar weer eens te zien en te spreken. Half vijf wandel ik terug; De Vrouw gaat door naar een bijeenkomst op het werk. Thuis handel ik wat appverkeer af. Er is bericht van Bob over Ank: ‘Ze is stabiel en dat is goed zeggen ze. Verder nauwelijks aanspreekbaar, kortom: het is goed mis.’ Ik kan het nog altijd niet geloven en ben zeer emotioneel. Veel zin om avondeten voor mijzelf te maken heb ik dan ook niet. Toch doe ik het. Spaghetti koken, dan kastanjechampignons bakken, paprika en courgette erbij, spaghetti en knoflookkruidenkaas erdoorheen. Smaakt goed en had ik even nodig. Er is nog een restje salade van gisteren en watermeloen van eergisteren en die eet ik ook op. Afwasje van niks. Dan is er nog allerlei app- en telefoonverkeer rondom KZB. Acht uur doe ik de laptob dicht. Webstek. De Vrouw is er iets na acht uur weer. Bijpraten, nog wat lezen en luisteren. Eind van de avond is er bericht over Ank. Spraak is nog slecht en ze is veel vermoeid; ze herkent wel iedereen. Dat lijkt positief nieuws. Tien uur weer proberen te slapen.
Muziek vandaag: Close To The Lounge (Caballero Reynaldo), Corridor (Steve Jansen), In Between (Eric Truffaz), Cairo (Cairo), The First Day (David Sylvian & Robert Fripp), 1000 Hands – Chapter One (Jon Anderson), Weavings Of A Silver Magic (Judy Dyble)Zaterdag 29 augustus:
Heb ik geslapen? Beetje. Nog voor zes uur ben ik op. Ronde hardlopen. Fris, maar goed te doen. Tegen acht uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. En dan wandel ik toch naar de plaatselijke platenwinkel. Het is vandaag opnieuw Record Store Day, zij het een kleintje. Heel veel vind ik niet, maar ik neem wel de Steven Wilson remix van het klassieke album Roxy Music (Roxy Music) mee. Koffie met De Vrouw op de galerij. We merken dat we beiden nog helemaal overdonderd en verslagen zijn van het bericht over Ank. Ik moet iets om handen hebben en loop nog een keer het centrum in voor wat rekwisieten voor een fotoklusje. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch en we kunnen weer aangenaam bijpraten. Afwasje. Nog even de markt op om te kijken of er nog meer van die schitterende witte druiven zijn, maar helaas. Thuis maken we ons foto- en filmklusje af. Krant op het balkon. Even na vijf uur maak ik avondeten. Een salade van bladsla, bosui en komkommer. Groentetorens uit de oven. Steaks d’Avignon. Dat moet het maar zijn. Het is het ook. Smaakt goed. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Als het te donker is, ga ik binnen de webstek bijwerken. Dan nog wat lezen en luisteren en om tien uur ga ik – nog altijd bedroefd – naar bed.
Muziek vandaag: Roxy Music (Roxy Music), The Thoughts Of Emerlist Davjack (The Nice), In The Lounge Of The Naldo King (Caballero Reynaldo)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment