bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-09-2020

B-log: 5 t/m 11 september 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:26Vrijdag 11 september:
Half zeven uit bed. Nog geen half uur later heb ik de werklaptob aan en ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend is Zwager er even met een Neef. Meer koffie. Lunch rond half een. Afwasje. Ik loop door de zon naar een supermarkt en langs het kanaal weer terug. Thuis verder werken. Vier uur is het klaar voor vandaag. Krant. Erna maak ik avondeten. Ik vul het restant salade van gisteren aan met komkommer en bosui. Dan bak ik kipdijfilet, tandoorikruiden, champignons, ui, knoflook, peper, paprika en bolcourgette. Het is snel klaar. We eten het op. Beetje natafelen. Dan afwas. Ik bel Onze Vader nog een keer; hij is thuis. Het gaat goed met hem. Mooi! Webstek, lezen en luisteren. Om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Quartet Live (Gary Burton, Pat Metheny, Steve Swallow, Antonio Sanchez), To Watch The Storms (Steve Hackett), de twee cd’s uit de doos BOX (Can), Something So Strong (Jim Capaldi), Dear Mr. Fantasy – Featuring the music of Jim Capaldi & Traffic – A celebration for Jim Capaldi (allerlei), 200 Motels – The Suites (Frank Zappa), The Red Planet (Rick Wakeman), Ends (Giancarlo Erra)Donderdag 10 september:
Half acht ben ik op de werkplek. Geen rondje hardlopen, dus. Volle dag. Vanmorgen koffie met het team en we vieren afscheid van Melisa die vijf maanden heeft ingevallen voor collega Fleur. En weer verder. Veel overleg, zowel online als in levenden lijve. Ik ga op tijd weer weg. Half vijf thuis. Kort bijpraten, dan wandel ik naar een supermarkt voor een kleinigheid. Ik maak avondeten: eerst een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en de overgebleven gekookte spliterwten- en rodelinzenpasta van gisteren. Dan bak ik ui, champignons en bolcourgette met groene pesto erdoorheen. Ten slotte bak ik Duitsche biefstukken. Dit smaakt goed. Natafelen. Afwas. Ik bel Onze Vader, maar hij neemt niet op. Toch typ ik het in. Dan werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Red Planet (Rick Wakeman), The Elements – Tour Box 2020 (King Crimson)Woensdag 9 september:
Half zeven wakker en op. Koffie. Webstekken. Kwart over negen stap ik op de fiets en rijd ik naar Teuge. Met de vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein bespreken we de lopende zaken. Volgende week een expositie opruimen en eentje inrichten, de week erop naar het Nursing Congres en de week daarop een bijeenkomst met enkele kunstenaars; we gaan ervoor. Ik heb een beetje de rol van aanjager van Ank overgenomen, het is fijn om met elkaar te doen en het loopt soepel. Kwart over elf fiets ik alweer naar Apeldoorn. Wel via de biowinkel. Thuis lunch met De Vrouw. Dan breng ik de harde schijf nog even naar het computermannetje, zodat hij kan kijken waar al onze mail is gebleven. Ik fiets nog door naar een winkelcentrum en bezoek onder andere een supermarkt. Thuis ga ik aan de slag voor Kunst-Zinnig-Brein. Ik werk de afspraken en aantekeningen van vanmorgen uit, heb contact met deze en gene en redigeer teksten. Kwart over vijf ga ik avondeten maken. Niet moeilijk. Ik kook spliterwten- en linzenpasta, warm de saus van maandagavond op en doe daar de pasta doorheen. Ik bak kalfsschnitzels en zet ook het restant salade van maandag op tafel. We eten nu de hele boel op. Afwasje en afval. Dan nog verder aan het werk voor Kunst-Zinnig-Brein. Ten slotte werk ik mijn eigen webstek bij, lees en luister ik en ga ik om tien uur slapen.
Muziek vandaag: The Snow Goose (2013 rerecording) (Camel), Negative Toe (Camembert), Tago Mago (Can), Ege Bamyasi (Can), Future Days (Can), Dead Bees On A Cake (David Sylvian), Weavings Of A Silver Magic (Judy Dyble)Dinsdag 8 september:
Gewoonlijk vroeg op om een rondje te gaan hardlopen. Dat lukt goed. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. In de eerste twee uur handel ik al heel veel af. Dan een serie overleggen. Koffie met De Vrouw. Verder werken. Twaalf uur meer koffie met De Vrouw en aansluitend lunch. Afwasje. Ik stap even op de fiets en rijd naar een onderdelenwinkel om een muis met usb-aansluiting te kopen. Zowaar, ik vind er nog eentje met een kabel (dat scheelt weer batterijen). Thuis verder aan het werk. Eind van de middag een overleg. Kwart over vier sluit ik af. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert de beroemde spaghetti met spek en champignons en kruidenkaassaus, met ernaast rundersaucijzen en een salade van komkommer, bosui, kerstomaatjes. Fijn natafelen. Dan afwas. Webstek bijwerken, veel achterstallig fotowerk. De mail werkt nog niet goed; vandaag het mannetje van het computerbedrijf nog niet gesproken. Ook maak ik een bericht op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Coming Of Age (Camel), Rajaz (Camel), A Nod And A Wink (Camel), Five Bridges (The Nice), John Barleycorn Must Die (Deluxe Edition) (Traffic)Maandag 7 september:
Kwart over zes ben ik op. Een half uurtje later is de werklaptob open en ga ik aan het werk. Er ligt van alles. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. En weer verder. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Om twaalf uur heb ik twee overleggen (pfff). Er is bericht dat ik de computer kan ophalen. En bericht van de familie van Ank: Ank gaat morgen revalideren hier in Apeldoorn, vlakbij. Kijk. Snel stap ik op de fiets en haal de computer op. Daarna lunch met De Vrouw. Afwasje en nog aan het werk. Iets na vier uur rond ik het werk af. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, wortel, komkommer en peer. Vervolgens bak ik ui, knoflook, paksoy en daar gaan gepureerde gepelde tomaten doorheen. Dat laat ik wat inkoken. Ik bak lamslapjes en we kunnen aan tafel. Er blijft wat over, maar dat is voor woensdag, dus niet erg. Afwas. Dan installeer ik de nieuwe computer. Barst, onze oude muis heeft een aansluiting die niet op de nieuwe pc past. Ik kijk met de muis van de werklaptob of het lukt. Het lukt. De bestanden zijn allemaal goedovergezet, alleen de mail is een probleem: ik zie alleen maar ons gezamenlijke postvak in. De opslagmappen en het adresboek ontbreken (nog). Morgen achteraan bellen. Ik installeer een paar programma’s en het laatste uurtje lees en luister ik tot het weer tien uur is en ik naar bed toe ga.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno), Pressure Points (Camel), Dust And Dreams (Camel), Harbour Of Tears (Camel), Late Night Laments (Tim Bowness), het eerste plaatje uit de doos The Mothers ’70 (Frank Zappa), Gatecrashin’ (Eric Vloeimans’ Gatecrash)Zondag 6 september:
Kwart over zes ben ik echt wakker. Redelijk goed geslapen. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Gaat prima. Het is fris, maar droog. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. We doen wat huishoudelijke dingen. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik een fiks stuk rond het centrum. Eind van de middag doe ik nog wat zaken voor Kunst-Zinnig-Brein. Tegen een uur of vijf maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Eerst warm ik het laatste restje soep op en dat eten we op. Dan bak ik kalfsschnitzels en daar zet ik de knoflookyoghurtmayo en het restant salade van gisteren naast. Ten slotte halen we ijs uit de diepvries. Afwas. Webstek, lezen en luisteren. Ik heb appcontact met Bob. Hij is nog altijd zeer ontdaan, maar wil graag eens bijpraten. Ank gaat dinsdag uit het ziekenhuis naar de revalidatie. Ik ga om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Discourses (Jon Balke), Nude (Camel), The Single Factor (Camel), Stationary Traveller (Camel), Traffic (Traffic), Chamber Music From Hell (Chris Opperman), Silhouettes (Klaus Schulze)Zaterdag 5 september:
Ik ben pas om kwart voor zeven wakker. Volgens mij heb ik heel redelijk geslapen. Koffie. Acht uur loop ik naar de markt voor fruit, groente en vis. Erna wandel naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. Het gaat opnieuw beter met haar, de rode plekken lijken niet groter te worden, ze wil dingen doen, al is ze nog wel vermoeid. Wat huishoudelijks te doen. Op de galerij schijnt de zon en daar is het goed uit te houden. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje om het centrum. Krant op het balkon. Nog wat mail en werk voor Kunst-Zinnig-Brein. Tegen vijf uur maak ik avondeten. Ik leg aardappelpartjes en zoete aardappelpartjes in de oven, maak knoflookyoghurtmayo, monteer een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat en bak lamsshoarma. De Vrouw eet er redelijk van. Afwas en afval. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik en niet ver na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), Breathless (Camel), I Can See Your House From Here (Camel), Damage (David Sylvian & Robert Fripp), Folkesange (Myrkur)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment