bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-09-2020

B-log: 12 t/m 18 september 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:07Vrijdag 18 september:
Het is koud buiten om half zeven! Lopen gaat daarom vlug en soepel. Thuis wat werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein. Ook probeer ik de mailmappen weer terug te krijgen (volgens de instructies van de pief van het computerhulpbbedrijf). Ik kan ze zien, maar ik kan er verder niet zo veel mee, behalve adressen kopiëren en bijlagen opslaan. En de echte opslagmappen zijn er niet, alle mails zitten in een grote Postvak In. Lekker dan. Koffie met De Vrouw. En verder met de mail. Ik weet dat wat echt belangrijk is, op te slaan. Meer koffie met De Vrouw. Ver na enen lunch. Afwasje. Dan fiets ik naar het computerhulpbedrijf om mijn harde schijf weer op te halen en iets verder om het groentepakket op te halen. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui, spek, kastanjechampignons, prei, bleekselderij en voeg daar een liter bouillon aan toe. Dat kookt even goed en dan gaat er het laatste restje gekookte mais bij in. En aan tafel. Soep smaakt uitstekend. Lezen op het balkon. Zeven uur zien we de persconferentie van de minister-president en zijn knecht. Omdat het aantal besmettingen weer oploopt omdat mensen het moeilijk vinden zich aan de basisregels te houden, gaan in enkele regio’s (in het westen van het land) extra maatregelen van kracht. Bedoeling is dat we ons allemaal weer bewust zijn dat we ons aan de regels houden om zo onszelf en elkaar te beschermen. Webstek. Lezen en luisteren en even na tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Grow Fins – Rarities 1965-1982 (Captain Beefheart and his Magic Band), Ramshackled (Alan White), Unifaun (Unifaun), het derde en vierde plaatje uit de doos Grow Fins – Rarities 1965-1982 (Captain Beefheart and his Magic Band), Weavings Of A Silver Magic (Judy Dyble)Donderdag 17 september:
Zeven uur heb ik de werklaptob weer open. Het is een volle dag, met allerlei kleine dingen en overleggen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Verder met werken. Het is heel vol; mijn hoofd zit ook heel vol. Tussendoor is er contact met het computerbedrijf dat op zoek is naar onze opslagmappen op de oude harde schijf. Meer koffie en begin van de middag lunch met De Vrouw. Heel kort rondje buiten. Verder werken. Half vijf vind ik het mooi geweest. Weekend! (Ik werk sinds 7 september vierentwintig uur: de ene week vier dagen, de andere week drie.) Ik maak avondeten. Eerst wortelen koken. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Dan bak ik bosui, zoete aardappel, bolcourgette en kerrie en doe daar de gekookte wortelen doorheen. Ten slotte bak ik tartaartjes. We eten het op, hetgeen van aanvang af aan de bedoeling was. Afwas. Krant op het balkon. Kwart voor acht naar binnen. Webstekken, lezen en luisteren tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: Unconditionally Guaranteed (Captain Beefheart and his Magic Band), Shiny Beast (Bat Chain Puller) (Captain Beefheart and his Magic Band), Doc At The Radar Station (Captain Beefheart and his Magic Band), Ice Cream For Crow (Captain Beefheart and his Magic Band), Frankfurt ’86 (Allan Holdsworth), Roxy – The Movie (Frank Zappa)Woensdag 16 september:
Kwart over zeven loop ik buiten een ronde hard. Het gaat niet heel soepel, maar dat is niet erg. Het is warm. Koffie met De Vrouw. Met haar gaat het nog niet zo heel goed, dus heeft ze contacten met de huisarts. Ik wandel door de zon naar de biowinkel voor wat boodschappen. Meer koffie en notentaart met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan lunch. Afwasje, plee poetsen. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein (drie vrijwilligers en een kunstenaar hebben vanmorgen een nieuwe expositie in Twello ingericht). Lezen op het balkon. De Vrouw is naar de huisarts geweest. Ze krijgt (wéér) een ander antibioticum, moet urine opsturen naar het lab. Ik gooi post op de post en loop via een supermarkt terug. Half zes ga ik eten maken. Niet heel moeilijk, het is voornamelijk kliekenwerk. Eerst een salade van bosui, koolrabi, paprika en komkommer. Dan kook ik bloemkoolrijst en warm de restanten pilav en chili op. Dit keer maken we alles wél op. Afwasje. Lezen op het balkon, maar nog voor half acht ben ik binnen voor webstek. Verder lezen en luisteren en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Trout Mask Replica (Captain Beefheart and his Magic Band), Lick My Decals Off, Baby (Captain Beefheart and his Magic Band), The Spotlight Kid / Clear Spot (Captain Beefheart and his Magic Band), Autumn ’67 – Spring ’68 (The Nice), Welcome To The Canteen (Traffic), Late Night Laments (Tim Bowness)Dinsdag 15 september:
Wederom belooft het een mooie en warme dag. Ik ben even na half acht op de werkplek. Geen jas bij me, allemaal prima te doen. Op het werk meerdere overleggen, regeldingen, organiseren, van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Het is niet warm, maar heet: eenendertig graden. In de middag nog een overleg en dan ga ik naar huis. Daar ben ik om half zes. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw heeft ouderwetse pilav gemaakt. Ze vertelt dat de onderbuurvrouw lekkage heeft geconstateerd in haar keuken. Er is een mannetje van de woningcorporatie waarvan ze huurt bij ons wezen kijken en die kan (nog) niets vinden. Wordt vervolgd? Als maar niet alles opengebroken hoeft. De Zoon zit weer eens goed in zijn vel. Fijn. Afwas. Lezen op het balkon. Acht uur is het te donker. Webstek. Dan nog lezen en luisteren en even na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: een klein restje van Heavens Above (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Frankfurt ’86 (Allan Holdsworth), Ends (Giancarlo Erra)Maandag 14 september:
Voor zeven uur ben ik aan het werk. Ik heb dan al een ronde hardgelopen, die erg soepel ging. Buiten was het fris, helder en aangenaam. Vandaag belooft een eerste van een rijtje warme nazomerdagen. Voor het werk ligt er nogal het een en het ander. Ook is er overleg, met het team. Plus ik krijg telefoon van de tekenschilderdocent die belangstelling heeft om de klus van Ank bij Kunst-Zinnig-Brein over te nemen. Leuk gesprek, kan zeker iets worden. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan veel verder werken. Meer koffie op de galerij. Dan overleg met de dames van Kunst-Zinnig-Brein over het Nursing Congres op 23 september; we gaan niet, want er zijn geen kunstenaars beschikbaar, maar we gaan elkaar ontmoeten op 7 oktober. Lunch met De Vrouw. Afwasje. We lopen deels een rondje samen, ik wandel verder door het centrum en weer terug. Volop aan het werk. Krijg zeer veel af en gedaan. Half vijf klaar. Krant op het balkon. Dan ga ik avondeten maken. Ik vul het kleine beetje salade van gisteren aan met komkommer en radijs. Daarnaast maak ik een chili van rundergehakt, ui, prei, paprika, tomatenpuree, mais en zwarte bonen. Tussendoor even pauze en ik werk de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij. Zes uur aan tafel en we eten de boel op. Afwas. Lezen op het balkon. Rond acht uur naar binnen (want bijna donker): webstek, lezen en luisteren. Tien uur naar bed. Volle dag, veel.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de set Dear Mr. Fantasy – The Jim Capaldi Story (Jim Capaldi), Safe As Milk (Captain Beefheart and his Magic Band), The Mirror Man Sessions (Captain Beefheart and his Magic Band), het vierde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Heavens Above (Eric Vloeimans’ Gatecrash)Zondag 13 september:
Pas om kwart over zeven ben ik wakker. Paar keer wakker geweest, maar goed geslapen. Koffie, webstek. Halverwege de ochtend ga ik in de zon op de galerij zitten. Daar koffie met De Vrouw. Ik lees. Ik kook maiskolven. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. We praten weer vrolijk. Afwas, stofzuig. Dan ga ik een stuk wandelen. Langs het kanaal, door parken, rond het centrum. Lezen op de galerij. Iets voor vijf uur begin ik aan avondeten. Ik kook wortelen, maak een salade van bosui, radijs, komkommer, mais en eikenbladsla, bak uien, doe daar de gekookte wortelen en kerrie bij in en ten slotte bak ik schouderkarbonades. We eten dit op. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Tegen acht uur naar binnen. Webstek, verder lezen en luisteren en om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Quartet Live (Gary Burton, Pat Metheny, Steve Swallow & Antonio Sanchez), het tweede en derde plaatje uit de set Dear Mr. Fantasy – The Jim Capaldi Story (Jim Capaldi), het derde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Wassail (EP) (Big Big Train)Zaterdag 12 september: open les Theater Wirwar
Kwart voor zeven loop ik een ronde hard. Het is fris, maar lopen gaat prima. Ik ben vroeg op de markt voor fruit en groente. Daarna wandel ik naar de bioslager en biosuper. Half tien ben ik in een dramalokaal in Gigant. Vanmorgen is er een open les van Theater Wirwar. Een week of wat geleden hadden zich vier mensen aangemeld. De afgelopen weken heb ik geen reclame of persberichten in de lokale media gezien (behalve die ik zelf online heb verspreid), terwijl Gigant toch de communicatieafdeling erop los heeft gelaten. Om tien uur zit het lokaal zo vol, dat de anderhalve meter nauwelijks te hanteren is. Docenten Aad en Nienke openen met wat spelvormen en daarna vertellen enkele spelers wat ze de afgelopen jaren hebben gedaan en wat het voor hen betekent. Mooi! Ik ben aanwezig namens de werkgroep en ik maak een paar foto’s. Vooraf en na afloop spreek ik Aad even; we gaan binnenkort om de tafel om te kijken naar mogelijkheden om samen iets te gaan doen/schrijven/optreden. Ook mooi. Ik ben na twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Hij is zo goed te pas, dat we het kunnen hebben over serieuze aangelegenheden, waaronder mogelijkheden voor vrijwillige bewindvoering. Hij staat er open voor. We hebben geen haast, dus er ligt geen druk op. Afwasje. Dan wandelen we een klein rondje naar de brievenbus en de apotheek (ca. 300 meter). Hiervan is De Vrouw al erg vermoeid. Ik loop zelf nog een rondje om het centrum. Thuis een stuk van de krant. Ik maak avondeten. Eerst aardappelen in de oven, dan een salade maken van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat, vervolgens bosui, gele paprika en bolcourgette bij de aardappelen in de oven, en ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Dit zet ik op tafel en we eten het op. Afwas. Krant verder, webstek, lezen en luisteren en nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Dear Mr. Fantasy – The Jim Capaldi Story (Jim Capaldi), Elegy (The Nice), het tweede plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Hyper (Eric Vloeimans’ Gatecrash)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment