bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-09-2020

B-log: 19 t/m 25 september 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:15Vrijdag 25 september:
Niet zo heel goed geslapen. Hoofd vol. Half zeven ben ik aan het werk. Vanmiddag om 12.00 uur moeten we uit de lucht, omdat we overgaan naar een heel ander systeem, dus zo kan ik nog vijfenhalf uur veel doen. De Vrouwe gaat rond negen uur naar de huisarts voor controle. Nog geen anderhalf uur later is ze terug. En dan gaat ze weer weg. Nu naar het ziekenhuis om bloed- en urineonderzoek te laten doen. Ik werk ondertussen heel veel af. Om twaalf uur sluit ik noodgedwongen de werklaptob af. De Vrouwe is terug van het ziekenhuis. We drinken nog wat koffie en gaan dan lunchen met tosti’s en kaas van de biomarkt van gisteren. Afwasje. Krant. Ik wandel naar buiten, loop een rondje door de zon om en door het centrum. Thuis webstek, wat dingen voor Kunst-Zinnig-Brein en tegen vijf uur ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, komkommer, bleekselderij, koolrabi en appel. Dan bak ik plakken rundersaucijs, champignos ui, paprika, peper en ernaast kook ik met tomaat gevulde tortellini. De boel smaakt goed en we eten het op. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Ook zie ik de eerste achtenveertig minuten van de eerste dvd uit de doos Reis om de wereld in 80 dagen (Michael Palin)’. Dan werk ik de webstek bij, ga ik nog een en ander lezen en luisteren en even na tien uur ga ik maar eens slapen.
Muziek vandaag: Rare Broadcasts (Caravan), An Evening Of Magic (Richard Sinclair’s Caravan Of Dreams), Everything And Nothing (David Sylvian), A Little Man And A House And The Whole World Window (Cardiacs), Road Tapes – Venue #3 (Frank Zappa)Donderdag 24 september:
Nu niet koud als ik mijn ronde ga hardlopen. Lopen gaat vlot. Zeven uur ben ik aan het werk. Tegen tien uur koffie met De Vrouwe. Een uur later wandelen we door de zon naar de biowinkel, een drogisterij en de biologische markt. Thuis koffie en weer aan het werk. Rond een uur lunch. Afwasje en weer verder. Half vijf is het klaar. Het twittergedoe is afgelopen; er blijkt gisteren een grote storing te zijn geweest. Niet belangrijk, allemaal. De Vrouw serveert een schotel van kalfsgehakt, spitskool en tomaten, zeer smakelijk. Afwasje. Om half zeven gaan we naar het revalidatiecentrum. We ontmoeten Ank. Lieve help, wat ben ik blij haar te zien. Ze is rechtszijdig verlamd, ziet slecht. Ze heeft moeite met onthouden, met het vinden van woorden, oriëntatie in plaats en tijd, ze kan niet lezen, maar ze praat zo heerlijk Anks en ik zie een allemachtig sterke vrouw die veel wil leren en verder wil komen. Ze had het boek van Kunst-Zinnig-Brein bij zich, dus de agenda voor het overleg was goed voorbereid. Ik kon haar uitleggen dat we veel dingen van KZB hebben opgepakt en dat we die voortetten. Ze maakt zich vooral zorgen over twee schilders en is erg blij als ik vertel dat ik juist die twee aan het ondersteunen ben bij hun projecten. We praten, luisteren, zijn soms even stil van plotse emotie en we liggen dubbel van het lachen. Veel van de oude Ank is er nog. Na twee uur nemen we afscheid van haar. Thuis praten we na en na half elf probeer ik te gaan slapen.
Muziek vandaag: Live at the Fairfield Halls, 1974 (Caravan), Cunning Stunts (Caravan), Travelling Ways (Caravan), Syndestructable (The Syn)Woensdag 23 september:
Op om kwart over zeven. Koffie, allerlei dingen voor Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouwe. Dan, rond half elf, wandel ik naar buiten. Op de galerij was het zonnig en warm, maar eenmaal op straat blijkt het toch fris. Ik loop naar de biowinkel voor wat boodschapjes. Thuis meer koffie met De Vrouwe. Krant en niet veel later lunch. Afwasje. Even lezen op de galerij in de zon. Ik wandel naar een supermarkt en langs het kanaal weer terug. Verder lezen op de galerij, tot het frisser wordt, dus op het balkon verder. Rond vijf uur maak ik avondeten. Buiten is het zo bewolkt en donker, dat er een lamp boven het kooktoestel aan moet. Ik maak een salade van bosui, komkommer, tomaten, peer en mozarella. Ik kook pompoen- en zoete aardappelblokjes, was andijvie en roer die door de pompoen en bataat heen. Dat is dus een andijviebataatpompoenstoemp. Ernaast bak ik kalfschnitzels. Smaakt goed. Na de afwas bel ik Onze Vader. Hij heeft hele verhalen over de handgreep van de oven die stuk is, de koelkasten uit het vorige huis, de kapper, de huisarts die zijn oren uitspuit en de controlebezoeken aan het ziekenhuis die hij volgende week moet verrichten. Kortom: het gaat goed met hem. Op het balkon is het inmiddels bijna donker. Webstek, lezen en luisteren. Wat twittergedoe (account geblokkeerd of is er een storing?) en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Waterloo Lily (Caravan), For Girls Who Grow Plump In The Night (Caravan), 1000 Hands (Jon Anderson), Caravan & The New Symphonia (Caravan), The Low Spark Of High-Heeled Boys (Traffic), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

https://twitter.com/balangereis/status/1308833616701657089?s=20Dinsdag 22 september:
De kou valt mee. Ik loop iets na half zes buiten voor een ronde hardlopen. Die ronde gaat lekker, maar mijn hoofd raakt niet erg leeg. Het is allemaal voorbij voor ik het weet. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Er zijn de gebruikelijke dinsdagmorgensessies en daarvoor en daarna weet ik veel ander werk te verzetten. De Vrouw gaat naar fysiotherapie. Ik doe allerlei werk. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Daarna lunch. Afwasje. Ik loop een rondje om en door het centrum. En weer aan het werk. Fiks overleg, nog een en ander uitwerken en om half vijf is het klaar voor vandaag. Krant op het balkon. Dan heb ik plots Bob aan de telefoon. Hij vertelt dat Ank toe is aan bezoek van mensen buiten de naaste familie. Een van de eersten die ze noemde waren wij. We gaan donderdagavond. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert een voortreffelijk gelukte bamisoep. Er heerst een prima gesprek aan tafel. Dat gaat goed de laatste tijd. Afwas. Nog even op het balkon in de zon, tot die weg (lees: onder) is. Dan binnen webstek, luisteren en lezen. Tien uur weer naar bed.
Muziek van vandaag: Caravan (Caravan), If I Could Do It All Over Again, I’d Do It All Over You (Caravan), In The Land Of Grey And Pink (Caravan), God Man (David Sylvian), Vivacitas – Live in 2002 (The Nice), de singles I Surrender (David Sylvian)Maandag 21 september:
Opnieuw koud als ik voor half zeven bij de bushalte sta. Redelijk goed geslapen, wel. Ik ben één minuut voor de wekker wakker. Vandaag naar de werkplek. Er is daar veel te doen. Eind van de ochtend rijd ik met een collega naar een andere locatie voor een overleg. Na afloop verricht ik daar nog wat werkzaamheden en halverwege de middag ga ik naar huis. Half vijf ben ik daar. Nog even wat kleine dingen voor het werk en dan is het klaar. De Vrouw serveert het restant vis met tomatensaus uit de oven en bakt er steaks d’avignon bij. Toe is er ijs en huwelijksbonbons. Afwas. Krant op het balkon. Dan – als de zon weg is – binnen webstek, wat dingen voor Kunst-Zinnig-Brein, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Live At The Roundhouse (Nick Mason’s Saucerful Of Secrets), Sleepwalking (Marjana Semkina), Songs In Waiting (Judy Dyble)Zondag 20 september:
Minder koud als ik vanmorgen ga hardlopen, maar toch nog fris. Lopen gaat lekker. Koffie met De Vrouwe. Huishoudelijks, was en dergelijke. Meer koffie met De Vrouwe in de zon op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuigen. Dan wandelen we een rondje om en door het centrum. De afgelopen weken was de conditie van De Vrouwe zeer slecht vanwege haar wondroos; nu loopt ze heel aardig. De komende twee weken is ze nog wel thuis. Lezen op de galerij. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst prepareer ik een saus van ui, snijbiet en tomaten. Ik leg een victoriabaarsfilet in een ovenschaal en daaroverheen gaat de saus. De ovenschaal zet ik in de oven (goh). Ondertussen heb ik de soep van vrijdag opgewarmd en die eten we eerst. Daarna bak ik rode ui en blokjes zoete aardappel. Ten slotte zet ik alles op tafel en eten we ervan. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Na half acht naar binnen. Webstek, verder lezen en luisteren en om tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Pearls Before Swine Ice Cream For Crows (Captain Beefheart), Dust Sucker (Captain Beefheart and the Magic Band), Live At The Fillmore East, December 1969 (The Nice), Crossover (David Cross & Peter Banks)Zaterdag 19 september: dertig jaar getrouwd
Half zeven op. Koffie. Acht uur ga ik naar de markt voor vis. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. Van harte gefeliciteerd, schat. Allerlei huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel langs het kanaal en door de zon naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Lezen op het balkon. Nog even wat webstek. Eind van de middag lopen we naar een goed restaurant in het centrum. Daar hebben we een ruime plek en eten we watermeloencarpaccio met geitenkaas, zalm met zeekraal, tomatensalsa met gepocheerd ei, truffelrisotto met sojaboon en groene asperge, ratatouillerol met beukenzwam en spaghetti, gekonfijte ananas met limoenschuim en gekarameliseerd ijs van witte chololade, en uiteindelijk een chocololly, boterkoek en noga bij de thee. Uitgebreid in gesprek, we vieren onze trouwdag, nietwaar? Kwart voor tien zijn we weer thuis. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de set Grow Fins – Rarities 1965-1982 (Captain Beefheart and the Magic Band), Bat Chain Puller (Captain Beefheart and the Magic Band), Seeing Through Sound – Pentimento Volume Two (Jon Hassell)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment