bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-09-2020

B-log: 26 september t/m 2 oktober 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:16Vrijdag 2 oktober:
Kwart voor zeven loop ik mijn ronde hard. Het is fris. Ik heb redelijk goed geslapen. Lopen gaat prima. Een paar werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein, nog. Koffie met De Vrouw. Die gaat dan het centrum in. Lezen en luisteren. Meer koffie. Als De Vrouw terug is, lunchen we samen. Ik ga iets na twaalf uur de deur uit en pak een bus. Om kwart voor twee heb ik een afspraak met een paradontoloog in Zwolle om een behandelplan te bespreken. Het wordt (letterlijk) een hele operatie. Eerst in twee sessies tandvlees open leggen en daaronder grondig schoonmaken. Daar zitten dan nog bijeenkomsten met hechtingen verwijderen en nabespreken achteraan. De volgende stap is dan naar de orthodontist om mijn ondertanden recht te laten zetten. Uiteindelijk kom ik dan weer terug bij de paradontoloog die twee implantaten gaat plaatsen. Hij heeft het ook over een kaakoperatie om mijn onderkaak te ‘verlengen’, maar ik denk dat ik daarvan ga afzien. Vier uur ben ik weer thuis. Ik loop een stuk door om het groentepakket op te halen. Erna ga ik avondeten maken. Niet moeilijk. Ik zet het restant terrine van pompoen, spinazie en ei van eergisteren in de oven om op te warmen en maak ondertussen een salade van bosui, bleekselderij, koolrabi, rode kool en peer. Ook bak ik kogelbiefstukken. Zeer smakelijk, weer. Bob belt. Hij vertelt dat hij Ank vandaag met haar fysiotherapeut ontmoette, terwijl ze loopt. Met een ondersteunende driepoot, maar ze loopt. Het ziet ernaar uit dat ze tot half december in het revalidatiecentrum blijft om te werken aan verder motorisch herstel en haar apraxie. Fijn bericht. En o ja, of we zondagmiddag nog even op bezoek willen. Natuurlijk, dat doen we heel graag. Afwas. Webstek en daarna zie ik nog een deel van de dvd-box Van pool tot pool (Michael Palin). Ik lees en luister en ga even na tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: The Divine Abstract (Charlie Cawood), Blurring Into Motion (Charlie Cawood), Here We Are! (Cellomania), The Crux Of The Biscuit (Frank Zappa), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Donderdag 1 oktober:
Zes over zes wakker en op. Koffie, dan aan het werk. Er is heel veel. Dat het nieuwe systeem nog niet goed werkt, werkt niet mee. Er is allerlei overleg en er komen spoedklussen. Ik raak er wat gespannen en prikkelbaar door. Eind van de ochtend koffie met De Vrouw. Die gaat dan naar buiten. Ik werk verder en lunch. De Vrouw komt wat later weer terug (gelukkig maar). Afwasje. Dan loop ik naar buiten (de regen in) voor een kort rondje om en door het centrum. Thuis weer verder. Half vijf vind ik het mooi geweest. Krant. De Vrouw kookt. Ze serveert kalfsgehaktballen met een groenteschotel van ui, courgette, spinazie en paprika, en ernaast een salade van komkommer, kerstomaat en peer. Smakelijk. Afwas. Webstek. Weer een deel van de dvd-doos Van pool tot pool (Michael Palin), lezen en luisteren. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: The Boatman’s Call (Nick Cave And The Bad Seeds), As I Sat Sadly By Her Side (cd single) (Nick Cave And The Bad Seeds), No More Shall We Part (Nick Cave And The Bad Seeds), Dig!!! Lazarus, Dig!!! (Nick Cave And The Bad Seeds), Late Night Laments (Tim Bowness)Woensdag 30 september:
Het is zeven uur als ik buiten ben en mijn ronde hardloop. Echt koud is het niet en lopen gaat prima. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de biowinkel voor wat boodschappen. Het is zonnig en uiterst aangenaam buiten. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Ik heb de bus van kwart over een naar Epe. Vanmiddag ben ik op pad voor Kunst-Zinnig-Brein. Eerst ben ik op bezoek bij Robert om hem wat op weg te helpen met het stripverhaal dat hij gaat maken voor een halfjaarlijks magazine. Het lukt hem nog niet zo, maar hij wil het niet afzeggen en hij weet zeker dat hij de deadline gaat halen. Dan loop ik naar een centrum voor dagbesteding. Joep en ik ontmoeten twee begeleiders; Joep gaat er maandag starten met het geven van schilderles aan vijf mensen met hersenletsel. We spreken van alles door, maken afspraken en bekijken het lokaal. Uiterlijk morgen laat Joep mij weten of hij graag heeft dat ik maandag met hem mee ga. Vijf uur heb ik een bus terug. Nog een klein boodschapje. De Vrouw heeft het eten rond zeven uur klaar: een gerecht van pompoen, spinazie en ei uit de oven, met ernaast een salade van witlof en appel. Zeer goed allemaal. Afwas. Webstek. Ik zie een aflevering van de dvd-doos Van pool tot pool (Michael Palin). Nog wat lezen en luisteren en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Let Love In (Nick Cave And The Bad Seeds), Murder Ballads (Nick Cave And The Bad Seeds), Alone Together (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Dinsdag 29 september:
Nog voor half zeven wakker. Beter geslapen. Koffie en voor zeven uur is de werklaptob in gebruik. Van alles te doen. Begin van de ochtend wat overleg, nogal wat schijfwerk en al doende verder uitvissen hoe het allemaal werkt in de nieuwe computerwerkomgeving. Met de collega’s zou ik vanavond ergens ontmoeten en eten in Arnhem; gezien de ontwikkelingen in het land besluiten we dat niet te doen en het uit te stellen tot nader order. De Vrouw gaat even de hort op. Ik werk verder. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje net buiten het centrum. En weer aan de slag. Ik weet veel werk te verzetten en om vijf uur is het klaar voor vandaag. De Zoon is er. We zouden op tijd eten, omdat De Vrouw vanavond naar een ledenvergadering van de VvE zou gaan. Ook die is geannuleerd. De Vrouw serveert pizza’s. Afwasje. Ik lees de krant en werk de webstek bij. Dan zie ik weer een deel van de dvd Reis om de wereld in 80 dagen (Michael Palin). Ten slotte lees en luister ik nog iets en om tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Approaching Silence (David Sylvian), At Folsom Prison (Johnny Cash), At San Quentin (Johnny Cash), Monochrome (Daniel Cavanagh), Selling England By The Pound & Spectral Mornings – Live At Hammersmith (Steve Hackett)Maandag 28 september:
Niet zo heel goed geslapen. Vraag niet waarom. Ik zei toch dat je niet moet vragen waarom? Waarom doe je het dan toch? Ik heb geen goed antwoord, mogelijk heeft het te maken met een volle agenda deze week. Ik ben op tijd op de werkplek. Er is een nieuw omgevingssysteem en ik ben veel van de tijd bezig om te ontdekken hoe alles werkt en om allerlei instellingen weer terug te zetten. Ik neem geen tijd voor een pauze buiten; het is ook nat. Halverwege de middag ga ik terug. Half vijf thuis. Nog even de werklaptob open en controleren of alles nog functioneert. Dat doet het. De Vrouw serveert lamsfiletlappen met een schotel van spek, champignons, spitskool en roomkaas. Mooi werk. Afwas. Dan webstek. Om zeven uur zien we de minister-president die samen met zijn knecht strengere maatregelen aankondigt om het virus opnieuw te bestrijden; het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt beangstigend en dat komt waarschijnlijk doordat veel mensen moeite hebben zich aan de regels te houden. Ik zie nog een aflevering van de dvd Reis om de wereld in 80 dagen (Michael Palin), lees en luister en ga om tien uur alles afsluiten.
Muziek vandaag: Alone Together (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Zondag 27 september:
Ik ben om zeven uur wakker en op. Koffie. Webstek, allerlei. Koffie met De Vrouw. We wandelen een klein rondje langs het kanaal. Het is herfstachtig fris. Thuis meer koffie. Bob belt. Of we vanmiddag nog even naar Ank kunnen? Natuurlijk, heel graag, geen probleem. Ik begin vast met avondeten: een pruttelpot van rundersucade, ui, bosui, paprika en tomaten. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Kwart voor drie gaan we de deur uit. Het lijkt wel of het nog weer beter gaat met Ank. Ze praat beter, beweegt beter en is scherp. We kletsen weer bij, wandelen een rondje om, zijn serieus, maar lachen ook enorm. Toch merken we dat ze na een uur wel minder alert wordt. Even na vijf uur zijn we weer thuis. Ik maak het avondeten af: een salade van spitskool, mandarijn en sultana’s. De pruttelpot is mooi op smaak, Turks brood erbij en smullen maar. Weg pruttelpot. Afwas. Afval. Ik zie nog een deel van de dvd Reis om de wereld in 80 dagen (Michael Palin), werk de webstek bij, lees, luister en ga nog voor tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Munich 2010 (Keith Jarrett), het derde en vierde plaatje uit de doos From The Top (Carpenters), On The Road (Traffic), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)Zaterdag 26 september:
Half zeven wakker en op. Een half uur later loop ik mijn ronde hard. Het gaat prima, al staat er veel tegenwind en is het vrij fris. Iets later dan anders ben ik op de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Thuis koffie met De Vrouw. Wat administratieve dingentsjens. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwas. Ik stap op de fiets en rijd naar Onze Vader. Het gaat goed met hem; hij is opgewekt en zit weer vol verhalen. Ja, hij komt nergens meer en hij ziet slecht, maar dit keer blijft hij er niet voortdurend over klagen. Iets voor vijf ben ik weer thuis en maak ik avondeten. Aardappels uit de oven, ik maak een knoflookmayoyoghurtsaus, vul het restant salade van gisteren aan met komkommer en tomaat, en ten slotte bak ik lamsshoarma. Dit eten we op. Afwas. Webstek, nog een heel stuk van de dvd-serie Reis om de wereld in 80 dagen (Michael Palin), lezen en luisteren en nog voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos From The Top (Carpenters), America – The BBC Sessions (The Nice), The Bell (iamthemorning)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment