bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-10-2020

B-log: 3 t/m 9 oktober 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:47Vrijdag 9 oktober:
Kwart voor zeven weer aan het werk. Er ligt van alles en in alle rust kan ik dat alles doen. Koffie met De Vrouw. Ze heeft bericht, de uitslag van de test: negatief. Dus geen virus in huis en niet langer thuis zitten. Mooi, gelukkig. Verder werken en meer koffie. Half een lunch. Afwasje. Dan loop ik een rondje om het centrum. Als ik thuis kom, blijkt dat de onderbuurvrouw is geweest. De lekkage in haar keuken is bij vlagen ernstiger. Toch kan ik bij ons in de keuken en badkamer geen lekkage ontdekken. Ik regel een bedrijf dat morgenochtend vroeg eventuele lekkage bij ons komt opsporen en vertel dat aan de onderbuurvrouw en de beheerder van de VvE. Dan werk ik nog anderhalf uur verder. Kwart voor vijf is het klaar. Krant. De Vrouw heeft eten gemaakt. Ze serveert Duitsche biefstukken met een schotel van ui, champignon, pompoen en palmkool. Ernaast rauwkost. Erg smakelijk. Afwas. Lezen en luisteren. Webstek. Verder lezen en luisteren en omdat ik morgen op tijd op wil, ga ik om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), The Big Eyeball In The Sky (Colonel Claypool’s Bucket Of Bernie Brains), Monolith Of Phobos (The Claypool Lennon Delirium), South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium), Spectrum (Billy Cobham), Crosswinds (Billy Cobham), Blemish (David Sylvian), Frank Zappa For President (Frank Zappa), The Red Planet (Rick Wakeman), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Donderdag 8 oktober:
Het is weer droog als ik om kwart voor zes mijn ronde hardloop. Pas op tweederde begint de lichte regen weer, maar dat is niet erg. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Er is van alles, maar het schiet niet op de dingen die ik heb gepland. De Vrouw gaat even naar buiten om zich te laten testen op het virus. Ze is snel weer terug. Eind van de dag volgt de uitslag. Tot die tijd binnen blijven. Koffie met De Vrouw. Nog meer dingen tussendoor. Meer koffie met De Vrouw. Lunch en afwasje. En weer verder. Buiten regent het nogal, dus ik neem geen gelegenheid om naar buiten te gaan. Niet erg; ik mocht toch niet naar buiten. In de middag doe ik ook veel en raak ik wel degelijk aardig bij. Half vijf sluit ik af. Even zitten. Dan avondeten maken. Ik bak prei, venkel en bleekselderij in een grote pan. Liter bouillon eroverheen en tien minuten laten pruttelen. Dan pureren. Ik heb ondertussen spekjes gebakken. Die doe ik – samen met peterselie, gehakte bladselderij en een in stukjes gesneden rookworst – ook in de pan. Die pan zet ik op tafel en we scheppen er een boel borden uit. Natafelen. Afwas. Afval. Onze Vader bellen. Hij is van de week voor controle naar de chirurg geweest. Die wil de behandeling en controle stoppen, maar Vader wil graag nog een jaar onder controle blijven. Dat kan. Fijn. Stelt hem toch wat gerust. En als hij klachten heeft of krijgt kan hij altijd bellen. Webstek. Lezen en luisteren en rond tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: When Loud Weather Buffeted Naoshima (David Sylvian), Rage (Ryuichi Sakamoto), Royal Albert Hall (Camel), Live Frogs – Set 2 (Les Claypool’s Frog Brigade), Purple Onion (Les Claypool’s Frog Brigade), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Halloween 81 (Frank Zappa), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Woensdag 7 oktober:
Half zeven. Van alles. Kwart voor tien heb ik een trein naar Twello. Daar ontmoeten de kunstenaars en vrijwilligers van de kunstcommissie van Kunst-Zinnig-Brein elkaar. Het is mooi om na dik een half jaar elkaar weer te zien. We bespreken wat de toekomst van Kunst-Zinnig-Brein kan zijn: als we het zoeken in de samenwerking met de organisaties in ons netwerk, dan zijn er kansen. Iedereen ziet die toekomst positief, ook al is er veel nog niet duidelijk en dat gaan we de komende tijd rustig onderzoeken. Half twee ben ik weer thuis. De Vrouw heeft contact gekregen met de GGD en een afspraak weten te maken voor een test: morgenochtend. Eind van de dag kan ze dan uitslag van de test hebben. Tot die tijd moet ze binnen blijven en ik eigenlijk ook. We lunchen. Dan ga ik toch naar buiten om boodschappen voor een paar dagen te doen. Eerst wandel ik naar de biowinkel. Daar is het gelukkig stil. Erna loop ik naar een andere supermarkt. Daar is het drukker, maar ik weet de mensen te omzeilen. Bovendien draag ik een mondkap binnen. Thuis even uitblazen. Dan avondeten maken. Ik bak runderchipolata, doe daar bleekselderij en een krop eikenbladsla bij en als dat is geslonken voeg ik de linzenschotel van gisteren toe met wat kerriekruiden. Ook maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en tomaat. We eten alles op en het smaakt uitstekend. Afwas. Webstek. Ook zie ik het laatste stuk van de dvd Van pool tot pool (Michael Palin). Nog iets lezen en luisteren en om tien uur weer slapen. Ik ben moe.
Muziek vandaag: Legend (Clannad), In A Lifetime (Clannad), Worlds Of Yesterday (A Retrospective 1971-1992) (Moonshot), Weavings Of A Silver Magic (Judy Dyble)Dinsdag 6 oktober:
Ik ga naar de werkplek. Dat is fijn. Het is er rustig en ik kan een aantal (technische) dingen goed regelen. Ook is er wat (online) overleg, enzovoorts. Begin van de middag ga ik weer terug. Op de terugweg schiet ik de muziekwinkel in. Mijn box Halloween 81 (Frank Zappa) is er. Waar laten we dat ding? Half drie ben ik thuis. Een gepland overleg gaat niet door. Ik werk nog tot vijf uur. Ondertussen is Auke er even; hij neemt een paar mondkapjes die De Vrouw heeft gemaakt af. De Vrouw heeft overigens verkoudheidsklachten en probeert op advies van de huisarts een (voorrangs)plek te krijgen in een teststraat. Dat lukt niet. Morgen verder. Dan maakt ze maar avondeten. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een aardappelpuree, kalfshamburgers, rauwkost en een schotel van ui, paprika en groene linzen. Het smaakt allemaal goed. Afwas. Webstek. Eddie van Halen is ook al dood. Verder nog iets lezen en luisteren en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos Halloween 81 (Frank Zappa)Maandag 5 oktober:
Ik ben nog voor de wekker wakker en nog voor zes uur ben ik aan het werk. Half negen wandel ik naar het Marktplein en daar stap ik op een bus. In Epe loop ik naar de dagbestedingslocatie waar Joep vanuit Kunst-Zinnig-Brein zijn eerste teken- en schilderles geeft aan een groepje van vijf mensen met hersenletsel. Hij heeft graag dat ik er de eerste keer bij ben, vandaar. Het duurt even voor de les kan starten, maar dan gaat Joep ook mooi te werk. Rustig, vol aandacht. Ik hoef weinig tot niets te doen en heb dus de gelegenheid om wat foto’s te maken voor de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Om kwart over twaalf is het allemaal klaar. Joep mag trots op zichzelf zijn. Ik ren naar de bushalte, haal een bus en ben om een uur weer thuis. Ik lunch en ga weer aan het werk. Vijf uur is het klaar. De Vrouw is dan net terug van haar werk. Ik maak avondeten. Kalfstajine van gisteren opwarmen, sla van gisteren op tafel zetten, steaks d’avignon bakken en ik maak een groenteschotel van champignons, bosui, paprika en courgette. Smaakt allemaal voortreffelijk. Afwas. Dan maak ik een nieuwsbericht op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Vervolgens zie ik nog een stuk van de dvd Van pool tot pool (Michael Palin). Ik werk mijn eigen webstek bij, lees en luister nog heel even en ga nog voor tien uur slapen. Volle dag, goede dag.
Muziek vandaag: Chicago II (Chicago), Fruit On The Vine (Church Of Betty), Circa (Circa), Valley Of The Windmill (Circa), Circus (Circus), Damage (David Sylvian & Robert Fripp), Silhouettes (Klaus Schulze)Zondag 4 oktober:
Het regent als ik om kwart voor zeven wakker word en opsta. Een half uur later is het droog. Dat is maar goed, want ik ga een ronde hardlopen. Dat lukt prima. Thuis nog even terug naar bed. Koffie met De Vrouw. Die gaat dan de deur uit. Ik maak het grootste deel van het avondeten alvast (kalfstajine) en drink meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch en die nuttigen we met z’n tweeën. Huishoudelijks: afwasje, stofzuigen, was, was vouwen. De Vrouw is alweer terug om half drie. Twintig minuten later wandel ik naar het revalidatiecentrum om op bezoek te gaan bij Ank. Het gaat heel goed met haar: opnieuw zie ik vooruitgang, zowel motorisch als in spraak en op cognitief gebied. We kletsen heerlijk bij over van alles, overleggen ouderwets over Kunst-Zinnig-Brein, lachen vooral veel en gaan uiteindelijk ook nog even een kort rondje buiten de zon in. Het is heerlijk om bij haar te zijn. Half zes ben ik weer thuis. Ik warm de kalfstajine op, monteer een salade van bosui, spitskool, mandarijn en rozijn, plus snijd Turks brood. De boel smaakt zeer goed. Bij het afruimen ontdekken we dat we afscheid moeten nemen van de tajine. Een barst die er al vanaf de eerste weken in zit, is nu een kier van drie millimeter geworden. Oeps. Afwas. Webstek. Ik zie weer een deel van de dvd Van pool tot pool (Michael Palin), lees en luister en ga om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Ornithology (Geert Chatrou), At Budokan – The Complete Concert (Cheap Trick), het plaatje dat mee kwam met de PROG, When The Eagle Flies (Traffic), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Zaterdag 3 oktober:
Half zeven. Koffie. Om acht uur ben ik op de markt voor fruit, groente en vis. Vervolgens loop ik naar de bioslager en biowinkel voor weekendboodschappen. Koffie met De Vrouwe. Ik wandel ook nog door lichte regen langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Meer koffie met De Vrouwe. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Erna loop ik naar buiten. Ergens in het centrum is een kleine platenbeurs. Heel klein: er blijken zes kramen te zijn en vier daarvan bieden hun waar onoverzichtelijk en rommelig aan. Ik koop wat. Twee singles en een elpee. Er is nog wel meer begeerlijks, maar ik weet dat ik het (bijna) nooit draai en dus houd ik het hierbij. Thuis draai ik het spul. Meer lezen en luisteren. Vijf uur maak ik avondeten. Ik kook aardappelen en een zoete aardappel. Ondertussen was en snijd ik raapstelen. Ik bak ook rundersaucijs. Het restant salade van gisteren zet ik op tafel, net als een pot mosterd. De aardappelen giet ik af en stamp ik met wat room tot een mooie stoemp. Dan ram ik er de raapstelen doorheen. Vervolgens gaan we aan tafel en eten we de boel op. Waarom ook niet? Afwas en afval. Webstek en weer een deel van de dvd-box Van pool tot pool (Michael Palin). Nog wat lezen en luisteren en nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Excellent Spirits (Channel Light Vessel), Peter Gunn (Emerson Lake & Palmer), I Don’t Wanna Get Drafted (Frank Zappa), Their First LP (The Spencer Davis Group), Prog Fusion With Balls (Chato!), Waiting For Miracles (The Flower Kings), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment