bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-10-2020

B-log: 17 t/m 23 oktober 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 15:19Vrijdag 23 oktober:
De Vrouw staat om zes uur op. Ik niet heel veel later. Om kwart voor zeven ben ik aan het werk. De Vrouw gaat om half acht de deur uit. In alle rust voer ik veel (achterstallige) werkzaamheden uit. Tussendoor koffie en wat pauze. Nog voor een uur lunch ik. Afwasje. Dan wandel ik naar buiten, langs het kanaal en door de zon naar een supermarkt en weer terug. De Vrouw is thuis; ze vertelt dat ze maandagmorgen naar het ziekenhuis kan voor een mammografie, een echo en zo nodig een punctie. Spannend weer. Thuis nog doorwerken en kwart over vier sluit ik af. Krant. Avondeten maken. Eerst leg ik kippendrumsticks in de oven. Dan maak ik een salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer en kerstomaat. Ten slotte bak ik kastanjechampignons, bosui en courgette. We eten het op en het smaakt nog ook (laat dat nou net de bedoeling wezen). Afwas. Webstek. Lezen en luisteren tot het bedtijd is.
Muziek vandaag: Sea Airs (Rick Wakeman), Raise The Dead – Live From Wacken (Alice Cooper), Corrie en de Grote Brokken (Corrie en de Grote Brokken), Sleepwalkers (David Sylvian), Oté Maloya – The Birth Of Electric Maloya On Réunion Island 1975-1986 (allerlei), Frankfurt ’86 (Allan Holdsworth), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Halloween 81 (Frank Zappa), Alone Together (Rikard Sjöblom’s Gungfly)Donderdag 22 oktober:
Het is gewoon warm als ik mijn ronde hardloop. Toch, door tegenwind en een heel vol hoofd moet ik een wandelpauze houden op driekwart van de route. Zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt weer van alles te doen en dat doe ik. Ook allerlei overleg. Om tien uur wandel ik naar de biowinkel en daarna nog meer overleg en dergelijke. De Vrouw is vanmorgen naar de huisarts geweest om advies te krijgen over een onderhuidse plek bij haar oksel. Is het een verdikking in de pees, verhard littekenweefsel of wat anders? Ze mag afspraken gaan maken voor bloedonderzoek en een echo. Als dat maar niet als dat maar niet. We lunchen. Klein afwasje en weer verder werken. Half vijf vind ik het klaar voor vandaag; morgen verder. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik bak rode ui, pompoen en palmkool, voeg ietwat bouillon toe en laat het vijfentwintig minuten smoren. Ook bak ik runderschnitzels. Ik zet het restantje salade van gisteren op tafel. Ten slotte strook ik kruimels roquefort over de pompoenpalmkoolschotel en we eten alles op. Afwas. Ik bel Onze Vader. Met hem gaat het goed; hij zit weer vol verhalen, terwijl hij zegt dat hij nergens komt en niets meemaakt. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: alle vier plaatjes uit de doos The Life And Crimes Of Alice Cooper (Alice Cooper), Third (Soft Machine),Woensdag 21 oktober:
Ik ben wakker en op om half zeven. Koffie en lezen. De Vrouw gaat om half negen naar haar werk. Ik doe allerlei. Vanmorgen zou er een een lekkagedetectiebedrijf komen om de lekkage te detecteren, maar eind van de ochtend is er nog niemand. Pas begin van de middag staat er een busje voor de deur. Heel veel onderzoek, waaronder afvoeren doorkijken, waterdruk meten. Aanvankelijk lijkt het een probleem met de kitranden in de douchecabine (terwijl de lekkage in de keuken van de onderbuurvrouw zit). Uiteindelijk, na alle afvoeren door laten lopen met een kleurstof blijkt het in de afvoer van de keuken te zitten, inderdaad onder de koelkast. Nou, fijn. Ik eet snel iets, heb contact met onze keukenleverancier over eventuele garantie en ga dan naar buiten. Als ik bij de biowinkel kom, blijkt die gesloten vandaag. Nou ja! Morgen een nieuwe poging. Bij een andere winkel koop ik wel een afwasteil, zodat ik de keukenafvoer voorlopig niet hoef te gebruiken. De rest van de middag gaat kapot aan telefoontjes met de monteur, het keukenbedrijf, een nieuwe aannemer en de verzekeringsadviseur. De Vrouw is al om half vijf terug. Krant. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer en rozijnen. Dan een chili van rode ui, bleekselderij, peper, paprika en rode bonen. Ten slotte bak ik steaks d’avignon. We eten het op. Afwassen in het teiltje. Webstek. Ik bel de nieuwe aannemer weer voor een afspraak. Hij komt zaterdag 31 oktober kijken (om een begroting te maken, zodat we die kunnen overleggen met de verzekeringsman) en gaat ons dan inplannen. Ik zie de laatste afleveringen van De cirkel rond (Michael Palin), lees en luister nog wat en ga dan slapen.
Muziek vandaag: The Prodigal Son (Ry Cooder), Acoustic Performance Radio Ranch 12-12-1972 (Ry Cooder), School’s Out (Alice Cooper), From The Inside (Alice Cooper), Manafon (David Sylvian), Silhouettes (Klaus Schulze)Dinsdag 20 oktober:
Mijn ronde hardlopen gaat ondanks koude en tegenwind weer redelijk snel. Vandaag het wintertenue aan. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Allerlei overleg en koffie en gedoe tussendoor. Begin van de middag lunchen we. Ik doe een afwasje en ga dan een klein rondje buiten het centrum door de lichte regen wandelen. In de middag weer verder. Vijf uur is het weer mooi geweest. Krant. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een goede bamisoep. Afwas. Webstek. Dan zie ik nog twee afleveringen van de serie De cirkel rond (Michael Palin), lees en luister ik nog heel even voordat ik om tien uur naar bed ga.
Muziek vandaag: I, Flathead (The Songs Of Kash Buk And The Clowns) (Ry Cooder), Pull Up Some Dust And Sit Down (Ry Cooder), Election Special (Ry Cooder), het tweede en derde plaatje van Meat Light (Frank Zappa), Love Is (Steve Howe), World Citizen (David Sylvian & Ryuichi Sakamoto), Sleepwalking (Marjana Semkina)Maandag 19 oktober:
Ik heb de werklaptob open iets voor zeven uur en ga aan de slag. Koffie met De Vrouw. Schoonmaakster is in huis. De Vrouw gaat om half elf naar het werk. Meer koffie. Ik heb een overleg en na een uur lunch ik eenvoudig. Klein afwasje en een klein rondje buiten. Dan verder werken. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten voor mijzelve: kastanjechampignons bakken, paprika, bosui, courgette, restant rodelinzenpasta erdoorheen, rode pesto en een restje amandelroom. Dit alles schep ik in een bord en dan gaat er een boel geraspte kaas eroverheen. Smaakt voortreffelijk. Afwasje. Webstek. Dan lezen en luisteren. De Vrouw is pas terug om half tien. Bijpraten en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Johnny Handsome (Ry Cooder), Tresspass (Ry Cooder), Chávez Ravine (Ry Cooder), My Name Is Buddy (Ry Cooder), Empath (Devin Townsend), het eerste plaatje van Meat Light (Frank Zappa), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos Halloween 81 (Frank Zappa), Just A Collection Of Antiques And Curios (Strawbs)Zondag 18 oktober:
Door mist en koude loop ik om kwart voor zeven mijn ronde hard. Wel snel. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Half elf stappen we op de fiets en rijden naar de Neef die vandaag drie jaar oud wordt. Hij krijgt van zijn ooms en tantes een Spidermanpak, dat hij gelijk aantrekt. Er is taart, koffie en plezier. Na anderhalf uur gaan we weer. De Zoon is er iets na enen voor lunch. Afwasje. De Vrouw en ik wandelen even het centrum in voor wat kleinigheden (handschoenen, sokken). Thuis wat lezen. Half zes ga ik avondeten maken. Ik vul de salade van gisteren nog heel iets aan, maak een groentecurry van rode ui, paprika, courgette en zoete aardappel en daarnaast bak ik kogelbiefstukken. We eten het meeste op en tafelen na. Afwas. Webstek. Ik zie twee afleveringen van De cirkel rond (Michael Palin). Dan nog even iets lezen en luisteren en op de gebruikelijke tijd lig ik in bed.
Muziek vandaag: The Long Riders (Ry Cooder), Paris, Texas (Ry Cooder), Alamo Bay (Ry Cooder), Crossroads (Ry Cooder), It Is And It Isn’t (Gordon Haskell), Jet Lag (PFM), Blue City (Ry Cooder)Zaterdag 17 oktober:
Half zeven uit bed. Anderhalf uur later wandel ik naar de markt voor groente, fruit en vis. Daarna naar de bioslager en biowinkel. Half tien weer terug. Koffie met De Vrouw. Allerlei huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Krant. Ik wandel een rondje om het centrum, want in het centrum zelf is het me veel te druk. Krant verder. Na vijven maak ik avondeten. Eerst een knoflookyoghurtmayosaus, dan een restant salade van gisteren aanvullen met bosui, komkommer en tomaat en vervolgens bak ik aardappelen en shoarma. We eten het (bijna) op. Afwas. Stukje krant verder. Dan zie ik weer twee afleveringen van de dvddoos De cirkel rond (Michael Palin). Ik lees en luister nog iets en wat na tien uur ga ik te bed.
Muziek vandaag: Rising Sons featuring Taj Mahal and Ry Cooder (Rising Sons), Music By Ry Cooder (Ry Cooder), The Soundtracks – The Border/Alamo Bay (Ry Cooder), From This Place (Pat Metheny), The Soft Machine Volume Two (Soft Machine), Dragonfly (Strawbs)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment