bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-10-2020

B-log: 24 t/m 30 oktober 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 14:07Vrijdag 30 oktober: De Zoon jarig
Ik feliciteer hem om zeven uur, als ik net wakker ben en op het punt sta de deur uit te gaan om een ronde hard te lopen. Dat lopen gaat wat moeizaam. Veel tegenwind, maar gelukkig wel droog. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Krant. Ik fiets naar een supermarkt voor wat dingen. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Dan gaat De Vrouw naar het werk; ik fiets naar een andere supermarkt voor wat dingen. Thuis is er werk voor de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik verse ravioli. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, paprika, pastinaak en spitskool. Ik roer daar wat amandelroom en kerrie doorheen en ten slotte ook de gekookte ravioli. Opeten. Ik heb twee porties gemaakt, dus wat overblijft is voor zondag (als De Vrouw weer werken is). Afwasje. Verder met de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en die van mijzelve. Lezen, luisteren en om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Air Cut (Curved Air), Radio Wave Surfer (Holger Czukay), InGladAloneness (Dalis Car), On Track (Damanek), In Flight (Damanek), Bitches Brew (Miles Davis), Birth Of The Cool (Miles Davis), Live at the BBC Vol. One – In Session (Strawbs), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Donderdag 29 oktober:
Zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles: paar overleggen en allerlei regelzaken. Eind van de ochtend koffie met De Vrouw en lunch en afwasje. Half twee loop ik de deur uit en pak ik een bus naar Epe. Ik ga op bezoek bij Robert, de kunstenaar van Kunst-Zinnig-Brein die zijn striptekeningen voor het magazine van de Kap af heeft. We praten over Kunst-Zinnig-Brein, over Ank, over zijn tekeningen en wat hij in de nabije toekomst nog gaat maken. Na een uurtje neem ik afscheid en ga ik weer terug. Thuis ben ik alleen; De Vrouw is inmiddels naar haar werk. Ik ga zelf ook nog even aan de slag, maar om vijf uur is het klaar. Avondeten maken is zo gedaan. Ik bak bosui, paprika en courgette, doe daar drie geklutste eieren overheen en leg er plakken kaas op. Even afdekken en klaar. Ik eet het op en daarna is er nog een restant salade van gisteren. Afwasje weer. Muziekdvd’tje, webstekken, lezen en luisteren en naar bed.
Muziek vandaag: Air Conditioning (Curved Air), Second Album (Curved Air), Phantasmagoria (Curved Air), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Discovery (Electric Light Orchestra), Chicago ’78 (Frank Zappa)Woensdag 28 oktober:
Het regent stort als ik om half zeven opsta. Een half uur later ga ik buiten een ronde hardlopen en is het droog. Lopen gaat niet gemakkelijk, maar aan het eind breekt de zon door. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de winkel. Erna lopen De Vrouw en ik het centrum in. In een winkel koop ik twee nieuwe sweatshirts en een vest. Meer koffie met De Vrouw, aansluitend lunch. Afwasje. Kwart voor twee log ik in op de werklaptob. Ik heb zelf een overleg moeten plannen op deze woensdagmiddag. Niet erg. Ik heb het overleg overigens zo georganiseerd, dat niemand door elkaar heen praat en iedereen echt moet wachten tot hij of zij de spreekbeurt krijgt. Dat is voor mij veel beter te volgen en het hele overleg verloopt hierdoor rustiger, geordender én doelmatiger. Half vijf is het weer klaar. Ik loop nog naar een supermarkt voor wat kleinigheden die ik niet in huis heb, daarna maak ik avondeten. Ik kook aardappelen, bataat, paarse en gele wortel, ui en palmkool. Ondertussen bak ik spekjes en maak ik een salade van bosui, rode kool, komkommer, tomaat, appel en kaki. De kookpan giet ik af en ik stoemp alles door elkaar, samen met de spekjes en wat amandelkookroom. Dan bak ik steaks bavette. Ik zet alles op tafel. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen of overmorgen mee naar haar werk te nemen. Afwas. Webstek. Krant, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Exiles (David Cross), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Crossover (David Cross & Peter Banks), Playing In Tongues (Warren Cuccurullo), From The Witchwood (Strawbs), 5 (Soft Machine)Dinsdag 27 oktober:
Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Vanmorgen allerlei overleg. Tussendoor is De Vrouw een griepprik halen en naar de fysio. Ik heb ondertussen ook overleg met de leidinggevende en we komen overeen, gezien de momenten van spanning de afgelopen tijd, dat ik de komende weken eens per week naar de werkplek toe ga. Daarnaast ga ik een goede bureaustoel en een groot toetsenbord lenen. Fijn. Koffie en verder werken. Lunch en afwasje. Dan wandel ik een rondje om het centrum heen. In de middag werk ik nog tweeënhalf uur verder. Half vijf is het wel klaar voor vandaag. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert kalfsgehaktballen in tomatensaus en een terrine van prei, pompoen, palmkool en ei uit de oven. Zeer smakelijk. Afwas. We zien een persmoment waarin de minister-president vertelt dat er nu geen verdere maatregelen komen (misschien volgende week) en dat we erop moeten rekenen dat de huidige maatregelen in ieder geval nog tot half december van kracht zijn. O. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: 4 Way Street (Crosby Stills Nash & Young), de vier plaatjes uit de doos CSN (Crosby Stills & Nash), The Big Picture (David Cross), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant)Maandag 26 oktober:
Aan het werk om kwart voor zeven. Mijn ronde hardlopen ervoor ging goed, al was het zwaar. Niet erg. Ik werk eerst wat bij en zeg wat afspraken voor vanmorgen af. Kwart voor acht stappen we op de fiets en rijden we naar het ziekenhuis. (Winterjas aan, handschoenen.) De Vrouw is om half negen aan de beurt en om vijf over negen weten we – na een mammografie en echo: niets aan de hand. De onderhuidse bobbel is ‘gekneusd’ weefsel; de fysiotherapeut is iets te hardhandig geweest. We waren niet heel gespannen, maar nu toch wel opgelucht. Tien uur ben ik thuis weer aan het werk. En koffie. De Vrouw gaat om elf uur nog bloed laten prikken en aansluitend naar haar werk. Ik werk door, drink koffie en ga om half een lunchen. Na een piepkleine afwas wandel ik buiten een rondje. En weer aan het werk. Ik kan rustig van alles doen. Half vijf is het klaar. Wat voor Kunst-Zinnig-Brein en een stukje krant. Dan maak ik avondeten. Eerst spaghetti koken. Dan kastanjechampignons bakken, bosui, paprika. Rode pesto erdoorheen en de gekookte pasta. Ten slotte parmesan. Zeer goed. Afwasje en afval. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om half acht. Bijpraten. Meer lezen en luisteren en om tien uur maar weer slapen. Het gaat best goed.
Muziek vandaag: Unfaithful Music & Soundtrack Album (Elvis Costello), King Crimson Songbook Volume 2 (Crimson Jazz Trio), Live in Tokyo (The Crimson Project), Fourth (Soft Machine), Citizen (Billy Sherwood), Fool’s Mate (Peter Hammill), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de set Halloween 81 (Frank Zappa)Zondag 25 oktober:
Half zeven op. Vooruit, een uur terug. Koffie. Restje krant. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje om en door het centrum. Als we thuis zijn, gaat het regenen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Auke is er even om nog een set mondmaskers op te halen. Ik lees en luister. Vijf uur ga ik avondeten maken. Ik kook spruiten. Ondertussen maak ik een salade van bosui, rode kool, komkommer, peer en blanke rozijnen. Ik bak spek, kipdijfilet, ui, paprika en courgette met wat tandoorikruiden. Dan roer ik er de gare spruiten doorheen en ten slotte bestrooi ik het alles met verkruimelde rocquefort. De boel smaakt goed en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen op het werk te nuttigen. Afwas. Dan realiseer ik me dat het net zes uur is en al een tijdje donker. O ja. Webstek. Ik zie de laatste twee afleveringen van de serie In het spoor van Hemingway (Michael Palin). Nog wat lezen en luisteren en op tijd ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Mixing Colors (Brian Eno & Roger Eno), Het Land Is Moe (Corrie en de Grote Brokken), The Unreasonable Silence (Cosmograf), The Hay-Man Dreams (Cosmograf), Veronica (Elvis Costello), Mighty As A Rose (Elvis Costello), The Sea Within (The Sea Within), Sleepwaling (Marjana Semkina)Zaterdag 24 oktober:
Zwaar is mijn ronde lopen. Ik ben om kwart voor zeven op straat en gaat niet soepel. Toch red ik het. Om acht uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Daarna ga ik naar de slager en super (ik laat dat bio- voortaan weg). Op de terugweg doe ik de plaatselijke platenwinkel aan. Het is de derde Record Store Day van dit jaar en ook al zijn de items die ik graag wilde aanschaffen er niet, toch koop ik iets. Met Double Image – Rare Miles from the Bitches Brew sessions (Miles Davis) kom ik thuis. Koffie met De Vrouw. We doen huishoudelijks (was, plee boenen) en drinken meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje in een dichte spoelbak. De Vrouw gaat even naar buiten; ik lees de krant. Halverwege de middag ga ik ook een stukje lopen. Ik wandel een ronde buiten het centrum, want voor mijn gevoel is het in en vlak rond het centrum heel erg druk. Als ik na een uurtje terug kom, miezert het. Ik maak avondeten. Het restant van de salade van gisteren vul ik aan met komkommer en radijs. Dan bak ik aardappelpartjes en lamsshoarma. We eten het weer op. Je zou er ook iets anders mee kunnen doen, maar wij kiezen ervoor om het op te eten. Afwas in de aangepaste spoelbak: een plastic krat past precies in de spoelbak. Webstek. Dan zie ik twee afleveringen uit de serie In het spoor van Hemingway (Michael Palin). Nog iets lezen en luisteren en iets voor half elf is het gedaan voor vandaag. Lange nacht vannacht, want de klok gaat een uur terug.
Muziek vandaag: Double Image – Rare Miles from the Bitches Brew sessions (Miles Davis), When Everything Was Magical (The Last Wave), Kado Uit De Hel (Corrie en de Grote Brokken), From Silence To Somewhere (Wobbler), Died In The Wool (David Sylvian)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment