bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-11-2020

B-log: 7 t/m 13 november 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:50Vrijdag 13 november:
Ik heb pijn in mijn linkeroor. Gisteren al had ik jeuk en deed het wat pijn. Ik kon er gisterenavond niet op liggen om in slaap te komen. Bij vlagen ben ik dus wakker geweest. Ik heb er niet zo last van als ik vanmorgen vroeg mijn ronde hardloop, maar eenmaal thuis is het weer erg. Plus gierende oorsuizingen. Nog even terug in bed. De Vrouw bekijkt mijn oor en constateert dat het nogal rood en opgezet is en adviseert telefonisch contact met de huisarts. Drie kwartier later zit ik in de wachtkamer en nog weer een paar minuten daarna spreek ik de huisarts. Ze kijkt in mijn oor. ‘Inderdaad, een flinke ontsteking. Nu even de bocht om en … oei, je trommelvlies doet ook mee. Dat moet erg pijn doen?’ Op dat moment valt het mede. Een week lang antibiotica om de bacterie te bestrijden. ‘Ik hoop niet dat je andere mensen besmet, want je hebt in je huishouden iemand die er heel gevoelig voor is.’ We zijn niet met heel veel thuis, dus dat moet De Vrouw zijn. ‘Als zij ook klachten krijgt, dan moet ze gelijk contact opnemen.’ Ach zo. Thuis koffie met De Vrouw. Even later is Zwager met De Neef ook op de koffie. Een uurtje later haal ik de medicatie. Enorme capsules die ik nauwelijks weg krijg. We lunchen. Afwasje Half twee wandel ik naar buiten. Het is net droog en ik haal het groentepakket op. Als ik thuis kom, is De Vrouw naar het werk. Ik ontspan wat, lees de krant. De pijn in mijn oor maakt dat er weinig zinvols uit mijn vingers komt. Even voor zes uur ga ik avondeten maken. Ik doe het restant romanesco van gisteren in een ovenschaal met wat bataatballen en warm die op in de oven. Er is ook nog wat salade van gisteren. Ik eet alles op en was af. Dan zie ik het laatste stukje van de serie Sahara (Michael Palin). Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om half tien. Bijpraten en ik ga op tijd slapen, want moe.
Muziek vandaag: De Jongens Driest (De Jongens Driest), Live in Leer (De Jongens Driest with Michael Vatcher), III (De Jongens Driest), Harem (Duffhuës), Dwellers Of The Deep (Wobbler), Through Shaded Woods (Lunatic Soul), Film Music 1976-2020 (Brian Eno)Donderdag 12 november:
Half acht ben ik op de werkplek. Het is er stil. Doodstil. Toch goed om er te zijn. Ik heb wat online overleg, werk wat uit en zo voorts. Kwart voor twee pak ik in en een bus. Even na half vier thuis. Daar verder werken met overleggen. Half zes klaar. Krant. De Vrouw serveert kalfsoesters met champignons en uien, ernaast romanesco in blauwe kaas en ten slotte een salade. Natafelen. Afwas. Webstek. Ik zie weer een aflevering van Sahara (Michael Palin). Lezen en luisteren.
Muziek vandaag Dwellers Of The Deep (Wobbler)Woensdag 11 november:
Niet koud als ik om half zeven de deur uit ga om een ronde hard te lopen. Half negen ga ik opnieuw de deur uit, dit keer naar de tandarts. Alles oké. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik naar de biosuper. Erna nog naar een andere super voor salades voor De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Half een lunch. Afwasje en pleepoetswerk. De Vrouw gaat rond twee uur naar het werk. Ik doe werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein en Wirwar. Ook zie ik een muziekdvd. Tegen zes uur eten maken. Ik leg bataatballen in de oven en bak ondertussen bosui en courgette in kruiden en room. Ik leg de ballen in een bord en schenk de saus eroverheen. Smakelijk. Afwasje. ik bel Onze Vader; hij vertelt honderduit over van alles en niets en het gaat goed met hem. Lekker geen kinderen aan de deur. (Dat is de afgelopen drie jaar ook al zo, dus wat zeur ik?) Dan zie ik weer een aflevering uit Sahara (Michael Palin), lees en luister ik en ga ik op tijd slapen.
Muziek vandaag: Five Leaves Left (Nick Drake), Bryter Layter (Nick Drake), Pink Moon (Nick Drake), Tanworth-in-Arden 1967/68 – 18 Rare Home Recordings (Nick Drake), Green Leaves – Nick Drake covered (allerlei), EP One (Paul Draper), Live at the BBC – Vol Two – In Concert (Strawbs), de dvd die mee kwam met Frankfurt ’86 (Allan Holdsworth), From Silence To Somewhere (Wobbler)Dinsdag 10 november:
Nog voor zeven uur ben ik weer aan het werk. Er is wat overleg en regel- en puzzelwerk. Koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Weer verder met werk. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er pas kwart voor zeven. De Vrouw heeft een mooie schotel gemaakt van chorizo, spek, pompoen, pastinaak en bataat. Erbij het restant salade van gisteren, ietwat aangevuld. Afwas. Webstek. Ik zie weer een aflevering van de serie Sahara (Michael Palin), lees en luister.
Muziek vandaag: The Soft Parade (The Doors), Morrison Hotel (The Doors), L.A. Woman (The Doors), DOOT! (DOOT!), 2007 Mega-Sampler (DOOT!), Vox Humana (Geoffrey Downes and The New Dance Orchestra), The Collection (Geoffrey Downes and The New Dance Orchestra), Skyscraper Souls – DBA3 (Geoffrey Downes & Christopher Braide),Maandag 9 november:
Mijn ronde hardlopen gaat niet heel soepel, maar het gaat. Om zeven uur ben ik aan het werk. We zitten alweer in week vijfendertig van thuiswerken. Deze week wil ik op donderdag even naar de werkplek in Arnhem. Vanmorgen doe ik in alle rust van alles. Eind van de ochtend koffie met De Vrouw; daarna is zij even de deur uit. Ik lunch, was af en wandel een rondje buiten. Dan weer verder. Half vijf sluit ik af. Krant. Dan avondeten maken. Ik kook aardappel, pastinaak, ui en wortel. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en peer. Dan bak ik lamsboutlap en ten slotte stoemp ik de gekookte groente met wat room tot een smeuïge puree. Dit eten we. Er blijft een beetje stoemp voor woensdag over (als ik alleen thuis ben). Afwas en afval. Webstek, een deel van de dvd Sahara (Michael Palin) en wat lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Skin (Doctor Nerve), The Gift Of Shame (Doctor Nerve), Out To Lunch! (Eric Dolphy), The Doors (The Doors), Strange Days (The Doors), Waiting For The Sun (The Doors), A Victim Of Stars – 1982-2012 (David Sylvian), Seven (Soft Machine), Secrets & Lies (Jakko Jakszyk), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Zondag 8 november:
Rond zeven uur ben ik echt wakker en sta ik op. Koffie, webstek, restje krant. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas, stofzuigen. Dan wandel ik naar buiten, door de zon, langs het kanaal, door wat parken en om het centrum heen. Thuis wat aan de cd-collectie op een webstek doen. Vijf uur maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat en appel. Dan bak ik het kleine restje shoarma van gisteren, ui erbij, restje miniromasla, een peper, een paarse bataat en een kwart Chinese kool, beetje bouillon en Itialiaanse kruiden en smoren maar. Ten slotte bak ik steaks d’Avignon. We eten het op. Toe is er blauwebessenkefir. Afwas, muziekdvd, webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Live & Outta Sight II (DeWolff), Tascam Tapes (DeWolff), Synchronized (Dial), California Screamin’ (Dixie Dregs), Too (Dizrhythmia), Live at Toad’s Place April 5th. 2005 (Doctor Dark), Every Screaming Ear (Doctor Nerve), de dvd die mee kwam met Letter God – A Few Words On Psycedelica (DeWolff), Islands (The Flower Kings)Zaterdag 7 november:
De Vrouw staat even na zes uur op. Ik volg al snel om een ronde te gaan hardlopen; De Vrouw gaat naar haar werk. Lopen gaat prima in de kou en als ik thuis kom, ben ik alleen. Ik wandel naar de markt, breng de groente en fruit terug en ga dan naar de slager en super. Thuis koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Hij is vrolijk en opgewekt en vertelt van alles. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel door de zon langs het kanaal naar een supermarkt voor een kleinigheid. Thuis lezen en luisteren. De Vrouw is er om half vijf. Even bijpraten en dan ga ik eten maken. Ik prepareer een knoflookyoghurtmayosaus, dan bak ik aardappeltjes en shoarma en ten slotte zet ik het restant salade van gisteren op tafel. Uitstekend. Toe is er frambozenkefir. Afwasje. Webstek, muziekdvd’tje, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Live & Outta Sight (DeWolff), Roux-Ga-Roux (DeWolff), Thrust (DeWolff), The Royal Affair Tour – Live From Las Vegas (Yes), The Kyteman Orchestra (Kyteman), de dvd die mee kwam met Phoenix Rising (Deep Purple), Auto Reconnaissance (The Tangent)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment