bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-11-2020

B-log: 14 t/m 20 november 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:38Vrijdag 20 november:
Op tijd ben ik op de werkplek. Daar is het stil, dus ik kan in alle rust mijn achterstallige klussen doen. Overleg, veel uitwerken, veel regelen, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag veel uitwerken, veel regelen, enzovoorts. Onderweg in de bus, als we Apeldoorn in rijden, ontvang ik een ouderwetse angstbui. Half zes thuis. Zeer moe. Even bijpraten met De Vrouw. Krant. De Vrouw serveert niet lang daarna een ovenschotel van ei en pompoen, wat vleesballen en een salade. Veel eet ik niet, maar voldoende. Afwas. Webstek, ontspannen, lezen en luisteren. Op tijd naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (de albums The Garden Of Jane Delawney en On The Shore) uit de set Trees (50th Anniversary Edition) (Trees), het plaatje dat met de PROG mee kwamDonderdag 19 november:
Mijn ronde hardlopen gaat redelijk soepel, ondanks dat ik niet goed heb geslapen en ik vanaf de helft van de route fikse tegenwind heb. Geen extra wandelpauzes nodig. Zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt veel. Overleg, een workshop, uitwerken, regelen, enzovoorts. Lunch met De Vrouw. Die moet op tijd naar haar werk. Ik was af en ga buiten een wandelingetje om het centrum maken. Thuis weer aan de slag. Twee overleggen nog en na vijf uur is het klaar. Morgen verder. Half zes heb ik avondeten voor mezelf klaar. Een restant chili van eerder deze week (dat De Vrouw vergeten is mee te nemen) meng ik meng een restant kikkererwtenpasta van dinsdag. Kliekendag, dus. Er blijft zelfs nog over, dus als De Vrouw nog trek heeft vanavond als ze terug komt… Laatste portie antibiotica van de kuur; die ging goed, nauwelijks bijwerkingen gehad en sinds vandaag hoor ik ook weer normaal. Afwasje, webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is om half tien thuis. Bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: To The World Of The Future (Earth and Fire), Gate To Infinity (Earth and Fire), Earthworks (Bill Bruford’s Earthworks), het tweede, derde en vierde plaatje van de set Live In The 70s (Soft Machine), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Woensdag 18 november:
Redelijk geslapen, zowaar. Toch om zeven uur op. Koffie, allerlei. Tegen negenen koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel. Mooi zonnetje. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel naar een super in het centrum voor wat kleine dingen. Dan gaat De Vrouw even de deur uit. Aansluitend stap ik op de fiets en rijd naar een bouwmarkt om afvoerontstopkorrels te zoeken. Ik vind ze niet en neem voorlopig even een vloeibaar middel mee. Thuis heel even zitten, dan nog een vergeten boodschap halen bij de super in het centrum en beginnen met avondeten maken. Eerst blancheer ik bladeren groene kool. Dan maak ik een salade van bosui, wortel, komkommer en rozijnen. Vervolgens maak ik een bechamelsaus. In een cakebakschaal doe ik een laag pastasaus van gisteren, dan een laag groenekoolbladen, een laag pastasaus, plakken kaas, groenekoolbladeren, pastasaus, groenekoolbladeren en daaroverheen giet ik de bechamelsaus die ik bestrooi met geraspte kaas. De schaal gaat veertig minuten in de oven. Even over zes zitten we aan tafel en eten we de lasagne op. Afwas en afvoerontstoppen. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Bootleg Series Vol. 6 – Live 1964 (Bob Dylan), In Full Colour (De Jongens Driest Brass Quintet), Earth and Fire (Earth and Fire), Song Of The Marching Children (Earth and Fire), Atlantis (Earth and Fire), Thousand Knives Of (Ryuichi Sakamoto), het eerste plaatje uit de set Live In The 70s (Soft Machine)Dinsdag 17 november:
Slecht geslapen. Mijn ronde hardlopen gaat dan gezien de omstandigheden weer erg goed. Ik kan niet onafgebroken lopen en neem twee extra wandelpauzes, maar verder voelt het allemaal beter. De zwelling in mijn linkeroor lijkt heel veel minder. De Vrouw is vanmorgen vroeg al naar het werk. Ik ben ook op tijd weer aan de slag en in alle rust doe ik de dingen die vandaag moeten. Er is allerlei overleg, plots gedoe en uitwerkdingerij. Even na twaalven lunch ik snel, breng ik afval naar containers en loop ik een minirondje door het park hier vlakbij. Dan weer verder. Overleg, uitwerkerij en geregel. Half vijf is het klaar. De Vrouw is dan al twee uur terug. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer en kaki. Dan een saus van rundergehakt, ui, paprika, courgette, spinazie en tomaten. Ten slotte kook ik kikkererwtenpasta. De Zoon is er iets na zes uur en we eten er veel van. Afwas, afval. Ondertussen vertelt onze minister-president met zijn knecht dat we zeker tot half december in de huidige situatie blijven. Och. Webstek, lezen en luisteren. Dan weer heel moe, want intensieve dag. Oorpijn is er niet meer, zwelling in mijn oor ook niet. De antibiotica doen hun werk en gelukkig weinig tot geen last van bijwerkingen.
Muziek: Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis), Earth Is Sleeping (Judy Dyble), Weavings Of A Silver Magic (Judy Dyble), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon), Bringing It All Back Home (Bob Dylan), Highway 61 Revisited (Bob Dylan), Blonde On Blonde (Bob Dylan), Uncommon Deities (David Sylvian with Jan Bang, Erik Honoré, Sidsel Endresen & Arve Henriksen)Maandag 16 november:
Zeven jaar. Slapen gaat niet heel goed. Toch om zes uur op. Uurtje later ben ik aan het werk. Er liggen wat spoedklussen en er is wat overleg. Mooie afleiding. Tussendoor koffie en is de schoonmaakster in huis. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een klein rondje door de regen. En weer verder. Eind van de middag is er een overleg met de werkgroep Wirwar. De grote verbinder en aanjager gaat een stapje terug doen en dat gaat wat meer van mij vragen. Gelukkig is het nu redelijk rustig aan het front, dus dat moet gaan lukken. Vijf uur stop ik. Krant. De Vrouw serveert een schotel van ui, knoflook, groene kool en kikkererwten in ketjapsaus, met ernaast varkensfilet. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Talking With Strangers (Judy Dyble), Live at WM Jazz (Judy Dyble), Gathering The Threads (Fifty Years Of Stuff) (Judy Dyble), Songs In Waiting (Judy Dyble), Islands (The Flower Kings), Bundles (Soft Machine)Zondag 15 november:
Met vlagen slaap ik tot zeven uur. Dan op, ontbijten en een poging tot hardlopen. Ik kies een langere route, want ik heb de tijd. Na een kort stuk moet ik al wandelpauze houden: kramp, spierpijn, buiten adem, noem het allemaal maar op. Het zal de invloed van de medicatie zijn. Afwisselend ren en wandel ik de route. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Dan even naar buiten. Het regent miezer en we wandelen een klein rondje om het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst vul ik het restant van de salade van gisteren aan met bosui en komkommer. Dan maak ik een chili van rundergehakt, ui, paprika, courgette, Chinese kool, tomaten en rode bonen. Dit zet ik op tafel met een restantje gekookte spaghetti van gisteren. Weten er goed van en er blijft voldoende chili over voor twee personen (of donderdag als De Vrouw naar het werk gaat). Afwas. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Live in Amsterdam (Candy Dulfer), Big Boy (Dulfer), Dig! (Dulfer), de eerste show uit de grote doos Halloween 77 (Frank Zappa), Allow Yourself (Nosound)Zaterdag 14 november:
Zowaar, ik slaap bij vlagen wat. Kwart voor zeven op. Koffie en zo. Acht uur wandel ik naar de markt voor groente, fruit en vis; daarna naar de slager en super. Thuis koffie. De Vrouw gaat de deur uit. Ik doe huishoudelijks en drink meer koffie. Iets voor een uur is De Vrouw weer terug en een half uur later is De Zoon er ook voor lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje om het (drukke) centrum. Thuis krant en de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Eind van de middag ga ik avondeten maken. Ik kook spaghetti. Ondertussen maak ik een salade. Dan bak ik rode ui, champignons en spinazie en roer daar knoflookkruidenkaas doorheen. Ten slotte meng ik het met de gekookte spaghetti. Ik heb inmiddels ook lamsfiletlapjes gebraden. We eten alles op. (Nou, klein beetje salade blijft over.) Afwas. Webstek, lezen en luisteren. Op tijd weer slapen, want moe en pijn.
Muziek vandaag: Muir Woods Suite (George Duke), Psurroundabout Ride (The Dukes Of Stratosphear), Halloween 77 (Frank Zappa), Space For The Earth (Ozric Tentacles), Through Shaded Woods (Lunatic Soul), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment