bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-11-2020

B-log: 21 t/m 27 november 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:19Vrijdag 27 november 2020:
Beter geslapen. Kwart voor zeven loop ik een ronde hard. Thuis terug in bed. Als ik dan echt op ben, bel ik de huisarts en om kwart voor tien zit ik in haar behandelkamer. Het is hetzelfde als twee weken geleden, maar dan erger. ‘Ik kan er nu niet eens in kijken,’ zegt ze. Gisteren begon het al pijn te doen en vanmorgen leek het al enorm opgezwollen. Meer antibiotica, nu voor tien dagen, plus druppelen. Lekker dan. Buiten regent het licht. Thuis koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Dan wandel ik door die lichte regen naar buiten om het groentepakket op te halen. Thuis lezen. Eind van de middag maak ik eten: een soep van spek, champignons, prei, courgette, rookworst en paprika, met daarna de het restant van de pompoenworstschotel van gisteren en een salade van bosui, komkommer, kerstomaat, appel en kaki. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren en op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Discovery (Electric Light Orchestra), Time (Electric Light Orchestra), Secret Messages (Electric Light Orchestra), Balance Of Power (Electric Light Orchestra), de derde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)Donderdag 26 november:
Heel slecht geslapen. Ik ben onrustig, heb hoofdpijn, gierende tinnitus. Opstarten lukt goed en om kwart voor acht ben ik in Arnhem op de werkplek aan de slag. Er is van alles: overleg, veel regel- en planzaken en allerlei achterstallig werk. Ook spreek ik wat collega’s tussendoor, ook fijn. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag weer verder, maar halverwege de middag terug naar huis. Daar ben ik om half vijf. Een half uur later serveert De Vrouw een mooie schotel van ui, pompoen, aardappel en worst. Ernaast staat het restant van de salade van gisteren. Afwasje. Half zes log ik weer in op het werk en dan volgt een overleg van anderhalf uur. Ik ben doodmoe als het om half acht klaar is. Krant. Webstek, heel even lezen en luisteren en zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Song Of Seven (Jon Anderson), Golden Fragments (Fragile), Ends (Giancarlo Erra)Woensdag 25 november:
Pas om kwart voor zeven wakker. Veertig minuten later loop ik mijn ronde hard. Het is fris, maar lopen gaat prima. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik door de zon naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Ik loop nog naar een super in het centrum voor een kleinigheid. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik aardappel, bataat, ui en wortel. Tussendoor maak ik een salade van bosui, komkommer, appel en kaki. Door de gekookte groente roer ik het bodempje currypasta dat nog in de pot zat (van maandag). Ik bak rundersaucijzen en dan gaan we aan tafel en eten we alles op. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Eldorado (Electric Light Orchestra), Face The Music (Electric Light Orchestra), A New World Record (Electric Light Orchestra), Out Of The Blue (Electric Light Orchestra), de eerste twee shows uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), de eerste twee plaatjes (de albums The Gardens Of Jane Delawney en On The Shore) uit de set Trees (50th Anniversary Edition) (Trees), There’s A Light That Enters Houses With No Other House In Sight (David Sylvian with Franz Wright & Christian Fennesz)Dinsdag 24 november:
Even voor zeven aan het werk. Begin van de ochtend is er een rondje overleggen met de collega’s. Eind van de ochtend gaat De Vrouw een of andere webinar kijken en dat geeft mij de gelegenheid om naar buiten te gaan. Een uur lunchen we samen. Afwasje en weer verder aan de slag. Allerlei achterstallig werk doe ik en om half vijf is het klaar ook. Krant. Die van gisteren en van vandaag. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een plaatpizza met ui en blauwe kaas, hamburgers en een salade van wortel met rozijnen. Smakelijk. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Beggar Julia’s Time Trip (Ekseption), 5 (Ekseption), Electric Light Orchestra (Electric Light Orchestra), ELO 2 (Electric Light Orchestra), On The Third Day (Electric Light Orchestra), The Night The Light Went On (In Long Beach) (Electric Light Orchestra), Live at the Baked Potato (Soft Machine),Maandag 23 november:
Week zevenendertig, alweer. Voor zeven uur ben ik aan het werk. Daarvoor heb ik mijn ronde hardgelopen. Het ging redelijk soepel weer, al heb ik niet het idee dat mijn hoofd ervan leger is. Aan werk ligt er allerlei spul dat ik af moet/wil hebben, dus ik ga fiks door. Koffie met De Vrouw. Die gaat dan even de deur uit. Ik drink meer koffie en maak lunch. De Vrouw komt thuis en luncht mee. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Thuis weer verder werken. Vijf uur is het klaar. Eten maken. Eerst vul ik de salade van gisteren wat aan. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, gele paprika en courgette. Ondertussen maak ik het laatste beetje witlofpompoenmosterdsoep heet. Dat eten we eerst op. Dan laat ik de groente verder bakken, doe ik Thaise gele currypasta erbij, kokosmelk en een fikse schep kokosbloesemsuiker. Terwijl dat pruttelt bak ik nog biefstukken en ligt er naan in de oven. We eten de hele boel op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Footloose And Fancy Free (Bill Bruford’s Earthworks), Random Acts Of Happiness (Bill Bruford’s Earthworks), Epicure (Eat), Beautiful Freak (Eels), Electro-Shock Blues (Eels), Royal Albert Hall (Eels), Freak Guitar (Mattias IA Eklund), Hidden Details (Soft Machine), Dwellers Of The Deep (Wobbler), Wandermüde (David Sylvian & Stephan Mathieu)Zondag 22 november:
Zeven uur op. Koffie en allerlei. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De was, bijvoorbeeld Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er kwart voor een voor lunch. Afwasje, stofzuigen. Dan stappen De Vrouw en ik op de fiets en rijden we naar Onze Vader. Het gaat redelijk goed met hem, hij vertelt weer van alles, redt zich goed. Half vijf gaan we weer terug. Thuis even zitten, dan avondeten maken. Ik maak maak ik een knoflookyoghurtmayosaus en een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en peer. Eerst eten we van de witlofpompoenmosterdsoep van gisteren. Dan bak ik shoarma en zet ik falafelballen in de oven. Het smaakt. Flink natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Heavenly Bodies (Bill Bruford’s Earthworks), A Part, And Yet Apart (Bill Bruford’s Earthworks), The Sound Of Surprise (Bill Bruford’s Earthworks), 1000 Hands (Jon Anderson), In Full Colour (De Jongens Driest Brass Quintet), Merry Christmas Mr. Lawrence (Ryuichi Sakamoto), het derde en vierde plaatje uit de set Trees (50th Anniversary Edition) (Trees), Space For The Earth (Ozric Tentacles)Zaterdag 21 november:
Zeven uur loop ik mijn ronde hard. Het is fris, maar lopen gaat fijn. Mijn hoofd niet helemaal leeg; aan de andere kant merk ik dat de zwaarmoedigheid weg is. Ik wandel naar de markt voor groente en fruit. Vervolgens naar de slager en super. Het is grijs en donker en dat blijft het vandaag. Koffie met De Vrouw. Allerlei huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Dan zien De Vrouw en ik de documentaire Zappa! over wie anders. Nog even wat luisteren en dan is het alweer tijd om avondeten te maken. Eerst een soep van ui, pompoen, witlof en mosterd. Ondertussen staat de eierpompoenschotel van gisteren in de oven. De soep is goed, vervolgens eten we de ovenschotel met de salade van gisteren en daarnaast heb ik steaks d’Avignon gebakken. Natafelen. Afwas. Ik bel Onze Vader. Gisterenavond kwam het verdrietige nieuws dat mijn tante Door, de zuster van Moeder, is overleden. Ze had ernstige Alzheimer en was 92, maar toch. Morgenmiddag gaan we even op bezoek bij Onze Vader. Webstek, lezen en luisteren. Heel op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Dig? (Bill Bruford’s Earthworks), All Heaven Broke Loose (Bill Bruford’s Earthworks), Stamping Ground – Live (Bill Bruford’s Earthworks), Third Stage: Live in London (Flying Colors), Secrets & Lies (Jakko Jakszyk)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment