bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-11-2020

B-log: 28 november t/m 4 december 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:11Vrijdag 4 december:
Kwart voor zeven alweer aan de slag. Rustig doe ik de vele dingen die er (nog) liggen. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een rondje om het centrum door de koude wind. De Vrouw gaat naar het werk. Ik ga ook weer aan de slag en om half vijf is het klaar voor vandaag. Even uitrusten. Dan maak ik avondeten: ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en een restje romasla, beetje peper en zout eroverheen en bestrooien met wat kaas. Er is ook nog een heel klein restant salade van eergisteren over. Afwasje. Ik zie het laatste deel van de serie Himalya (Michael Palin) met allerlei extra’s. Webstek, krant, lezen en luisteren en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Boys Club – Live from California (Keith Emerson, Glenn Hughes & Marc Bonilla), Moscow (Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla), Three Fates (Keith Emerson, Marc Bonilla, Terje Mikkelsen & The Münchner Rundfunkorchester), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio), het tweede en derde plaatje uit de set Zappa In New York (40th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), TNT (Tortoise)Donderdag 3 december:
Redelijk geslapen. Om kwart voor acht zit ik op de werkplek aan het werk. Overleg, regelen, plannen en we nemen in kleine kring ‘afscheid van een (oud-)collega die met zwangerschapsverlof gaat. Kwart over twaalf ga ik naar de bus terug. Thuis even zitten en bijpraten met De Vrouw en na een half uur weer de deur uit. Nu een bus naar Epe. Met Joep en twee medewerkers van de dagbestedingslocatie bespreek ik hoe het Joep de afgelopen negen weken is vergaan (zeer goed) met het geven van teken- en schilderles en hoe we verder gaan (‘Wanneer kun je met de tweede groep beginnen?’). Leuk gesprek, veel complimenten heen en weer. Om half vijf heb ik een bus terug. Thuis krant. De Vrouw serveert een schotel van ui, pompoen, paprika en courgette; ernaast staat het restant van de salade van gisteren. Kleine afwas. Webstek. Ik zie de vijfde aflevering uit de serie Himalaya (Michael Palin), lees en luister.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Zappa In New York (40th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Woensdag 2 december:
Kwart over zeven pas wakker. Koffie en allerlei. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super voor een paar boodschapjes. Meer koffie met De Vrouw. Dan nog heel kort naar een super in het centrum. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan gaat de werklaptob open en doe ik werkzaamheden voor Theater Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Eind van de middag avondeten maken: witlof koken, ondertussen een salade maken van bosui, komkommer, kerstomaat, peer en veldsla, dan de witlof omwikkeld met ham en belegd met kaas in een schaal in de oven, plus Duitsche biefstukken bakken. Aan tafel! Erna afwas en afval. Webstek, nog een aflevering van Himalya (Michael Palin), lezen en luisteren en weer op tijd naar bed.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay), Hammer It Out – The Anthology (Keith Emerson), Off The Shelf (Keith Emerson), Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla (Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla), Beauty (Ryuichi Sakamoto), Worlds Of Yesterday (Moonshot),Dinsdag 1 december:
Mijn ronde lopen gaat soepel: geen kortere route en geen wandelpauzes nodig. Ook is het veel minder koud dan gisteren en eergisteren. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Er is wat overleg, een boel plan- en regeldingen en wat schrijfwerk. Ondertussen is de schoonmaak hier in huis. Rond half twee lunch met De Vrouw. Daarna wandel ik naar een super voor kleine dingen en langs het kanaal door lichte regen weer terug. Thuis aan het werk; een lang overleg en wat nasleep en om vijf uur is het klaar. Krant. De Zoon is verlaat, dus eten we vroeg. De Vrouw serveert verse tagliatelle met een saus van spek, paprika, prei, room en kaas. Erbij het restant kalfsrollade van zondag. Afwas. Dan laat De Zoon weten dat hij eraan komt. Ach zo. Geen probleem. Hij eet, vertelt zijn verhaal. Afwas. Webstek, een aflevering van Himalya (Michael Palin), wat lezen en luisteren en op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Keith Emerson At The Movies (Keith Emerson), Millions Now Living Will Never Die (Tortoise), het eerste plaatje van Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay)Maandag 30 november:
Kwart voor zeven ben ik weer aan het werk. De zwelling in mijn gehoorgang lijkt wat minder, maar de pijnlijke vlagen niet. Het lukt dus niet zo heel goed om op gang te komen. Toch doe ik van alles. Pas rond half twee lunch en daarna ga ik buiten een rondje wandelen. In de middag doe ik nog wat en dan om half vijf is het klaar. Krant. Dan avondeten maken. Eerst een mooie salade van bosui, komkommer, peer, veldsla, walnoot en kaki. Dan een groenteschotel van oesterzwam, kastanjechampignon, ui, paprika en courgette. Daarnaast bak ik lamsboutlap. Dit eten we en het blijkt nog zeer te smaken te zijn. Gelukkig was dat de bedoeling, dus is er niets aan de hand. Afwas, webstek. Dan een tweede aflevering uit de dvd Himalaya (Michael Palin), wat lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Honky (Keith Emerson), Inferno (Keith Emerson), The Christmas Album (Keith Emerson), Best Revenge (Keith Emerson), Changing States (Keith Emerson), Emerson Plays Emerson (Keith Emerson), Love Is (Steve Howe), de tweede show uit de set Halloween 77 (Frank Zappa), There Is No Love (David Sylvian, Rhodri Davies & Mark Wastell)Zondag 29 november:
Kwart voor zeven wakker en op. Voorzichtig loop ik een ronde hard; het gaat boven verwachting soepel en ik hoef maar een enkele wandelpauze te nemen. Thuis nog terug in bed. Dan koffie met De Vrouw. We wandelen door de zon langs het kanaal. Thuis meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Ik heb ondertussen veel pijn in mijn oor en hoofd. Afwas en stofzuigen. Ik doe wat werkzaamheden voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Op tijd begin ik met de voorbereidingen voor het avondeten: ik kook spruiten, braad een kalfsrollade en maak een groene pompoen schoon. Uiteindelijk wordt het een curry van pompoen, paprika en spruiten. Die gaat met de kalfsrollade en een aangevulde salade van gisteren op tafel. We eten het op. Afwas. Webstek. Dan zie ik wel een eerste aflevering van de serie Himalaya (Michael Palin). Iets lezen en luisteren en op tijd naar bed, want zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Alone In The Universe (Jeff Lynne’s ELO), Wembley Or Bust (Jeff Lynne’s ELO), From Out Of Nowhere (Jeff Lynne’s ELO), Golden Fragments (Fragile), het laatste anderhalve plaatje uit de set The Roxy Performances (Frank Zappa)Zaterdag 28 november:
Niet heel slecht geslapen. Kwart over zeven op. Een uur later ben ik op de markt voor groenten en vis. Daarna wandel ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Die gaat dan even de hort op. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Krant. Dan wandel ik naar buiten voor een rondje om het centrum. Het is nog steeds koud en plots is het ook erg druk op straat. Als ik thuis ben, belt Ank! Het gaat nog altijd goed met haar. Nog twee weken is ze door de weeks in het revalidatiecentrum, daarna is de interne therapie voorbij. Ze is ook klaar om weer naar huis te gaan, zegt ze. Daarna volgt nog wel poliklinische therapie. Ze spreekt weer wat beter dan de vorige keer, pas na een minuut of twintig merk ik dat ze vermoeid raakt en naar woorden moet gaan zoeken. Ook hebben we het over Kunst-Zinnig-Brein en wat we samen de komende weken gaan doen, plus ze gaat zich beraden op wat ze voor het mooie project wil blijven betekenen. Na vijftig minuten hangen we op. Ik maak avondeten: eerst warm ik het restant soep van gisteren op. Vervolgens vul ik de salade van gisteren wat aan, bak ik aardappelen en shoarma en dat eten we op. Afwas. Webstek. Ik wil een deel uit de dvd Himalaya (Michael Palin) zien, maar het lukt me niet met het apparaat en het duurt me te lang en ik merk dat het me ergert en dan maar niet. Nog iets lezen en luisteren en ten slotte zeer vermoeid naar bed.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Flashback (Electric Light Orchestra), Zoom (Electric Light Orchestra), Live (Electric Light Orchestra), de vierde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment