bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-12-2020

B-log: 5 t/m 11 december 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 07:39Vrijdag 11 december: groot onderhoud
Kwart voor zes uit bed. De Vrouw is al op. We ontbijten samen. Dan ga ik een ronde hardlopen; De Vrouw gaat naar het werk. Buiten is het fiks koud, maar lopen gaat soepel. Thuis meer koffie en wat webstekwerkzaamheden. Even na half tien loop ik naar het Marktplein en daar pak ik een bus. Ruim op tijd ben ik in Zwolle en ik heb nog gelegenheid voor een klein rondje wandelen. Kwart over elf is mijn afspraak bij de paradontoloog. Slik. De behandeling is niet pijnlijk, maar het is allemaal wel erg ongemakkelijk. Onderverdoving legt hij het tandvlees opzij en maakt hij rigoureus tanden en kiezen aan de linkerzijde schoon, zodat het allemaal weer gezond gaat worden. Eén uur sta ik weer buiten met een beurse bek. De komende dagen niet eten aan de linkerkant, spoelen in plaats van poetsen en fiks aan de pijnstillers om de tijd door te komen. Even over twee ben ik weer thuis. Ik wandel door om het groentepakket op te halen. Dat lukt. De Vrouw is er om half vijf. Ik probeer te ontspannen, maar de verdoving is nu echt uitgewerkt en alles voelt beurs en pijnlijk. Collega Riet is er om wat foldermateriaal op te halen (had ik voor haar meegenomen, gisteren) en we praten wat bij, vooral ook over Ank, die vandaag weer naar huis gaat (ik heb vandaag een verhaal op de website van Kunst-Zinnig-Brein geplaatst over haar). De Vrouw maakt avondeten voor zichzelf; ik red me met wat bouillon en yoghurttoetje. Webstek, lezen en luisteren en zeer op tijd naar bed om te proberen of ik kan slapen.
Muziek vandaag: Through Shaded Woods (Lunatic Soul), de twee cd’tjes van Empire – Live at the Hackney Empire (Big Big Train)Donderdag 10 december:
Zeer koud vanmorgen als ik naar de bus ga. Op tijd op de werkplek en daar is van alles: overleg, regeldingen, uitzoekzaken, verslagleggedoe. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag nog verder met overleg, regeldingen, uitzoekzaken en verslagleggedoe. Vijf uur ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van gehakt, ui, boerenkool en peper met het restant van de salade van gisteren ernaast. Smakelijk. Toe is er yoghurt met vanille en mango. Afwas en afval. Ik ben erg vermoeid, mijn hoofd zit vol en ik voel me opgejaagd. Ontspannen, dus. Webstekken, lezen en luisteren en zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Lost And Found – Live In Tilburg (Riverside), Love Beach (Emerson Lake & Palmer) (2017 remaster), All You Wish Yourself (cd single) Kaprekar’s Constant)Woensdag 9 december:
Pas wakker om kwart voor zeven. Hoezo vermoeid? Als ik ga hardlopen, is het koud en mistig, maar lopen gaat fijn. Koffie met De Vrouw. Die gaat om half tien de deur uit. Ik wandel naar de biowinkel. Thuis meer koffie met De Vrouw. Bij de apotheek haal ik spoelmiddel (voor vanaf vrijdag). Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan haal ik de kerstboom (die we afgelopen jaar vlak na kerst kochten) uit de berging in de kelder. Even puzzelen hoe we deze plaatsen en dan kan De Vrouw decoreren. Halverwege de middag staat hij. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet moeilijk. Eerst een salade maken van bosui, radijs, komkommer en kaki. Dan bak ik aardappelen en lamsshoarma. De saus die ik zondag maakte, is nog goed en gaat op tafel. We eten het op. Toe heb ik yoghurt met framboos en granaatappel. Afwasje. Ik breng de bijna lege dozen van de kerstspullen weer terug naar de berging. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Northern Lights (Steve Coulter & Harris Moore), Welcome Back, My Friends, To The Show That Never Ends – Ladies And Gentlemen: Emerson Lake & Palmer (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Works Volume 1 (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Works Volume 2 (Deluxe Edition, met daarin ook de plaat Works Live) (Emerson Lake & Palmer), het plaatje dat met de PROG mee kwamDinsdag 8 december:
Weer aan het werk om kwart voor zeven. Er is weer van alles: overleg, regeldingen, organiseren, uitwerken, noem het maar op. Koffie met De Vrouw. Een uur lunch met De Vrouw. Afwasje en vervolgens wandel ik een rondje buiten het centrum. Weer thuis weer aan de slag. Eind van de middag nog twee overleggen (pff) en pas na half zes is het klaar. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, pastinaak, spinazie en chorizo, met lamshamburgers en salade van ui, witlof, komkommer, paprika en mandarijn. Zeer smakelijk. Afwasje. Dan zien we de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht meedelen dat het slecht gaat met de besmettingscijfers en de aantallen opnames in de ziekenhuizen en we dus voorlopig nog vastzitten aan de huidige maatregelen. Geen echte verrassing. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Sol29 (Nosound), Trilogy (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Brain Salad Surgery (2014 Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Snow Borne Sorrow (Nine Horses), Archipelago (Hidden Orchestra)Maandag 7 december:
Het regent als ik om kwart voor zes mijn ronde hardloop. Ik heb er geen last van en lopen gaat goed. Iets meer dan een uur later neem ik de laatste antibiotica. De zwelling in mijn oor is al een paar dagen weg; even lijkt het of de verstoptheid/doofheid aan de linkerkant is gebleven, maar dat is gelukkig niet zo. Ik ga aan het werk. Allerlei achterstallig regelwerk, wat overleg en tussendoor een korte bespreking met enkele mensen van de werkgroep Wirwar over een fondsaanvraag. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat om half een naar het werk. Ik lunch en loop een rondje buiten. Afwasje en verder met werken, overleggen, ordenen. Half vijf is het klaar. Ank belt! We bespreken het concept nieuwsbericht dat ik heb gemaakt en voor vrijdag ga plaatsen op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Als we ophangen, heb ik Bob aan de lijn. Hij gaat me wat foto’s van Ank uit de afgelopen periode en een paar van haar recente tekeningen aanleveren, zodat we vrijdag een compleet verhaal hebben. Kwart voor zes maak ik avondeten. Ik kook spaghetti en vervolgens bak ik kastanjechampignons, bosui en courgette, roer ik rode pesto en de gekookte spaghetti erdoorheen, bestrooi het met kaas en eet het op. Goed. Afwasje. Webstek (ook die van Kunst-Zinnig-Brein), lezen en luisteren. De Vrouw is er om half tien. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno), Pictures At An Exhibition (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Live In Theatre 1988 (David Sylvian), Standards (Tortoise), Sum Of Erda (Guranfoe)Zondag 6 december:
Zeven uur wakker en op. Koffie, webstek, lezen. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Spruiten koken. In de middag wandel ik door de regen een rondje langs het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten: een risotto van ui, kastanjechampignon, pompoen en ten slotte ook spruiten. Ik monteer een knoflookyoghurtmayosaus en ernaast braad ik een varkenshaas. Ik zet alles op tafel met het restant van de salade van gisteren. De risotto is werkelijk geweldig. Afwas. Webstek. Dan zie ik de korte dvddocumentaire De mooiste treinreizen: Van Derry naar Kerry (Michael Palin), lees en luister ik wat en ga ik weer op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), The Deform Variations (Adam Holzman), Rosetta (Vangelis), Heartbeat (Ryuichi Sakamoto), Tarkus (2012 Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), het vijfde plaatje uit de set Zappa In New York (40th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), Heartbeat (cd single) (Ryuichi Sakamoto & David Sylvian), Sayonara (cd single) (Ryuichi Sakamoto)Zaterdag 5 december:
Ik ga om zeven uur de deur uit voor een ronde hardlopen. Het is koud, maar lopen gaat lekker en soepel. Op tijd ben ik op de markt voor groente en fruit. Daarna loop ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. Ik haal twee dozen met kerstspullen uit de berging in de kelder. De Zoon is er even na half een voor lunch en wat sinterklaaschocolade. Ik heb balkenbrij en baklava naast de gebruikelijke Turkse pide. Afwasje. In de middag wandel ik door de een zon een rondje om het centrum. Thuis lees ik in de PROG die gisteren binnenkwam. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook bataat, pastinaak en rode ui en stoemp dat samen met wat overgebleven romasla tot een stamppotje. In de oven liggen twee mini-beefs Wellington en ik maak een salade van bosui, radijs, komkommer, kaki en appel. We eten het op. Afwas. Webstek. Dan zie ik de documentaire Per trein door Engeland en Schotland. Lezen en luisteren en op tijd weer naar bed.
Muziek vandaag: In Full Colour (De Jongens Driest Brass Quintet), Emerson Lake & Palmer (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), het vierde plaatje uit de set Zappa In New York (40th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), Folkesange (Myrkur)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment