bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-12-2020

B-log: 12 t/m 18 december 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:56Vrijdag 18 december:
Zeven uur ben ik weer aan het werk. In alle rust werk ik veel achterstallige klussen weg. Niet alles. Koffie met De Vrouw. In de loop van de ochtend is Zwager er met de twee Neven. Meer koffie. We lunchen rond het middaguur en ik heb een bus die voor enen had moeten vertrekken, maar pas dik een kwartier later langs komt. Niet erg, want ik zat ruim in de tijd. Sterker nog: ik stap een halte eerder uit en wandel langs het centrum van Zwolle naar de paradontoloog. Daar heb ik zelfs nog wachttijd. De hechtingen zijn er zo uit. Inderdaad, de beurse plek linksonder achterin is nog altijd gezwollen, maar de verwachting is dat het in de loop van de komende week beter zal gaan. Voor de rest ziet er echt heel mooi uit en na vier minuten sta ik weer buiten. Ik loop naar het station en kan daar gelijk in een bus terug stappen. Half vier thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik fiets naar de plek om ons groentepakket op te halen en ben vier uur weer thuis. Daar log ik nog even in en doe ik nog wat werkzaamheden; om vijf uur is het klaar. Ik maak avondeten voor mijzelf. Ik bak champignons, prei en courgette in olie, doe daar risottorijst overheen en giet er vervolgens groentebouillon doorheen. Ook is er nog wat bladselder en prei over van de bamisoep: die gaat er ook bij in. Na vijfentwintig minuten pruttelen roer ik er peper, zout en parmesan doorheen en dan is het klaar. Voortreffelijk. Klein afwasje. Afval naar de containers. Webstek, krant, lezen en luisteren. De Vrouw is er om kwart voor tien. Heel even bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Encores Legends & Paradox – A Tribute To The Music Of ELP (allerlei), Emerson Lake & Powell (Emerson Lake & Powell), Live In Concert & More… (The Sprocket Sessions + Live in Concert) (Emerson Lake & Powell), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol One (Emerson Lake & Palmer), het vijfde en zesde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Wonderful World (cd single) (Nine Horses)Donderdag 17 december:
Het regent nogal als ik vanmorgen mijn ronde hard loop. Niet erg. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Ik heb niet zo heel goed geslapen en vraag me niet waarom, want ik weet het niet. Vanochtend drie korte overleggen en eind van de morgen wandel ik even naar de biomarkt even verderop om kaas te halen en te kijken of ze volgende week ook aanwezig zijn. Meer koffie met De Vrouw. En lunch en afwasje. Dan weer verder met werken. De Vrouw gaat naar het werk rond half drie. Ik werk door tot vijf uur en kom een heel eind. Morgen verder. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik kook spaghetti en bak daarna kastanjechampignons, bosui, courgette en veldsla, roer daar rode pesto doorheen en de gekookte pasta en bestrooi het met parmesan. Dit eet ik. Afwasje. Krant verder. Webstek. Lezen en luisteren. Zeer op tijd weer naar bed.
Muziek vandaag: Live at Nassau Coliseum ’78 (Emerson Lake & Palmer), Live from Manticore Hall (Keith Emerson & Greg Lake), Live at Montreux 1997 (Emerson Lake & Palmer), het derde en vierde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Liege & Lief (Fairport Convention), Sleepwalking (Mariana Semkina)Woensdag 16 december:
Pas om kwart over zeven wakker. Ik ben er na half twee uit geweest om pijnstiller te nemen, maar nu besluit ik ze helemaal achterwege te laten. Kijken hoe het gaat. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel; De Vrouw gaat naar een onderzoek over lymfoedeem in het Radboud in Nijmegen (ik kan nu helaas niet mee). Thuis meer koffie. Dan lunch en afwasje. Vervolgens doe ik wat werkzaamheden voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Ook loop ik naar een supermarkt voor postzegels en een kleine aanvullende boodschap. De Vrouw is weer terug om half vier. In Nijmegen zal ze niet kunnen deelnemen aan het onderzoek (en de bijbehorende lymfoperatie), omdat het te risicovol is. Er is nog een mogelijkheid voor poliklinische behandeling in Maastricht, maar dan moet ze opnieuw een traject in. Krant. Vijf uur ga ik avondeten maken. Ik warm de kippenbouillon op, bak eireepjes, kook mie en zet de prei en bladselderij van gisteren op tafel. We eten alles op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren en zeer op tijd weer slapen. Een dag zonder pijnstilling. Voor het slapengaan neem ik toch, want op bepaalde plekken is het bij vlagen pijnlijk en ik hoop op een goede nachtrust.
Muziek vandaag: 1996 (Ryuichi Sakamoto), het vierde en vijfde plaatje uit de doos From The Beginning (Emerson Lake & Palmer), High Voltage (Emerson Lake & Palmer), de eerste twee plaatjes uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), It’s All Around You (Tortoise), Ends (Giancarlo Erra)Dinsdag 15 december:
Mijn ronde hardlopen gaat erg soepel vanmorgen vroeg. Zeven uur ben ik aan het werk. Het wordt een volle dag vandaag. Begin van de ochtend een bijzonder moment: het laatste overleg met twee mensen voor wie ik de afgelopen jaren veel heb gedaan. Vandaag is hun laatste werkdag voor ze met (pre)pensioen gaan. In januari nog een formeel uitzwaaimoment en wat later nog een etentje, maar dit was het even voor nu. Volop verder. Eind van de ochtend belt Ank! We praten weer bij, over van alles en het is prachtig. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Erna wandelen we naar een opticien. De Vrouw laat haar ogen weer opmeten en daarna zoekt ze twee monturen uit. Over drie weken zijn de brillen klaar. Ik ben op tijd terug voor een online overleg. De Vrouw gaat naar het werk om in te vallen, omdat er een uitbraak van besmettingen onder collega’s is. Half vijf ben ik klaar en ga ik eten maken. De Zoon is er om zes uur en dan heb ik de bamisoep voor ons beiden op tafel. Afwas. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen weer. Bijpraten, verder lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: de bonus cd van The Ultimate Collection (Limited Edition) (Emerson Lake & Palmer), de eerste drie plaatjes uit de doos From The Beginning (Emerson Lake & Palmer), het tweede plaatje van The Anthology – A Musical Journey (Greg Lake)Maandag 14 december:
Het gaat, het gaat. Ik ben vroeg op, opstarten lukt en ik sta keurig op tijd bij de bushalte. Nieuwe dienstregeling en de bus is … veel te laat. Toch haal ik in Arnhem de aansluiting en ik ben op tijd op de werkplek. Er ligt veel werk. Halverwege de ochtend komen de nieuwsberichten dat het land vijf weken lang streng op slot gaat vanwege de virusbesmettingen. Vanaf vannacht zijn alleen nog essentiële winkels open. Oei. Ik heb overleg, werk veel af en ga zo aan het eind van de middag naar huis. Even bijpraten. Krant. De Vrouw serveert het restant pompoensoep van gisteren en de schotel van spek, rundergehakt, peper, knolselderij en boerenkool. Zeer smakelijk weer. Er zijn ook nog wat toetjes. Afwasje. Dan zien we de toespraak van onze minister-president (zonder zijn knecht). Het worden vijf doodstille weken. Webstek, lezen en luisteren en op tijd naar bed, want erg moe.
Muziek vandaag: Liege & Lief (Fairport Convention), het eerste plaatje van The Anthology – A Musical Journey (Greg Lake)Zondag 13 december:
Zeven uur op. Nog redelijk geslapen ook. Om twaalf uur en zes uur heb ik pijnstillers genomen. Mijn wang is nog beurs, het tandvlees valt mee. Ik ga proberen een ronde hard te lopen. Het lukt een beetje. Ik kort de route wat in, wandel wat meer en ondervind geen grote problemen. Thuis nog even in bed. Koffie met De Vrouw. Bijpraten. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een. Ik serveer, naast de gebruikelijke pide ook bacon and eggs. Het smaakt en ik kan het eten. Afwasje. In de middag wandel ik een rondje langs het kanaal. Thuis maak ik avondeten: ik leg kippenbouten in de oven en ondertussen maak ik een pompoensoep en een salade van bosui, komkommer en tomaat (de kaki is nog te hard). Dit eten we in etappes op. Eten lukt heel aardig; mijn wang is nog steeds beurs en ik heb niet het idee dat het beter wordt, maar echt problematisch is het allemaal niet. Afwas. Webstek, lezen en luisteren en heel op tijd weer slapen, want erg moe.
Muziek vandaag: In The Hot Seat (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Live in Poland (Emerson Lake & Palmer), een stukje van Then & Now (het Then-deel: de Cal Jam opnames uit 1974) (Emerson Lake & Palmer), From This Place (Pat Metheny), All You Wish Yourself (cd single) (Kaprekar’s Constant)Zaterdag 12 december:
Zelfs redelijk geslapen. Af en toe wakker geweest. Rond zes uur aan de pijnstillers. Zeven uur echt op. Een uur later loop ik naar de markt voor groenten, fruit en vis. Erna ga ik naar de slager en super. Het regent lichtjes en het is vrij mistig en fris. Thuis koffie met De Vrouw. De Vrouw koopt online kaarten voor een Steven Wilson concert in oktober in Duitschland (we hadden nog wat tegoed). Dan loop ik langs het kanaal naar een andere super voor de laatste dingen. Thuis meer koffie met De Vrouw en pijnstillers. De Zoon is er rond een uur voor lunch. Zowaar, als ik voorzichtig ben, kan ik brood en vis eten. Afwasje. De Vrouw gaat om half drie naar haar werk (ook al lijkt er onder collega’s een virusuitbraak gaande te zijn). Ik zie een muziekdvd en maak avondeten voor mijzelf. De risotto met champignon en pompoen was heel goed afgelopen weekend, dus die maak ik nogmaals. Champignons bakken in zonnebloemolie, uitje erbij, risottorijst, blokjes pompoen en bouillon. Roeren en koken. Dan parmesan erdoorheen, peper en zout. Dit kan ik heel goed eten, zelfs wat met mijn linkerkant. Kleine afwas. Dan webstek en muziekdvd. Lezen en luisteren en weer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Country Airs (Rick Wakeman), Black Moon (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Affairs Of The Heart (cd single) (Emerson Lake & Palmer), Live at The Royal Albert Hall (Emerson Lake & Palmer), Orchestral Favorites (40th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa), de dvd die mee kwam met Lost ‘n’ Found – Live in Tilburg (Riverside), de dvd die mee kwam met Empire – Live at the Hackney Empire (Big Big Train)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment