bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-12-2020

B-log: 19 t/m 25 december 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 06:35Vrijdag 25 december: Eerste Kerstdag
Mijn ronde hard loop ik om half acht. Het is fris, soms druppelt het en aan het eind regent het gewoon. Niet erg. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw. Stapel kerstplaten uit de kast en gaan. Meer koffie met De Vrouw. Dan bereiden we onze kerstlunch voor. Die kerstlunch nuttigen we. Kerststol, broodjes, kazen, sappen, enzovoorts. Afwasje. Lezen en luisteren. Halverwege de middag wandel ik een rondje om en door het centrum. Thuis nog even lezen. Half zes is De Zoon er. We maken het eten per gang klaar. Eerst steak tartaar en bietencarpaccio vooraf. Dan voor De Vrouw en De Zoon runderstoof met knolselderijpuree en spruiten en stoofperen. Voor mij is er biet Wellington en aardappeltjes uit de oven. Na het hoofdgerecht pakken we cadeaus uit. Ik ontvang de blurayserie Brazil (Michael Palin) die ik net aan het lezen ben, plus het boek Frank & Co (Co de Kloet), een gesigneerd en genummerd exemplaar nog wel. Dan komt het dessert: kokoskoek, spekkoek, brownie en een bonbon van witte chocolade. Alles bij elkaar zeer smakelijk; het valt niet tegen. Tussendoor hebben we steeds afgewassen, dus de schade achteraf is te overzien. De Vrouw en De Zoon kijken een film; ik werk de webstek bij, zie de laatste extra’s van de dvd-serie Het nieuwe Europa (Michael Palin), lees en luister en ga ook weer niet al te laat slapen.
Muziek vandaag: A Christmas Album (California Guitar Trio), Chris Squire’s Swiss Choir (Chris Squire), Merry Christmas (Big Big Train), All You Wish Yourself (Kaprekar’s Constant), The Christmas Album (Keith Emerson), Christmas Around The World (allerlei), A Catchy Christmas (allerlei), Phil Spector’s Christmas Album (allerlei), Christmas Cover Up (allerlei), het vierde plaatje uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa)Donderdag 24 december:
Even voor half zeven wakker en op. Nog geen half uur later ben ik aan het werk. Negen uur wandel ik naar de biomarkt voor kazen. Het is er druk, maar bij de kaasboer gaat het redelijk snel. Koffie met De Vrouw. En wat verder werken. In alle rust haal ik achterstallig werk in. Meer koffie met De Vrouw. Later ook lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Thuis weer wat aan het werk. Tegen half vijf vind ik het klaar. Stukje krant. Dan maak ik avondeten. Ik kook spruiten, bak dan ui en paprika en doe daar de spruiten bij in. Ovenschaal invetten, de gebakken groente erin, roquefort erboven verkruimelen en in de oven. Ondertussen bak ik biefstukken en zet ik het restant salade van gisteren op tafel. Feestmaal. Toe is er gebak dat de buurvrouw heeft gebracht. Afwas en afval. Webstek. Dan zie ik de laatste aflevering van de serie Het nieuwe Europa (Michael Palin) en wat extra materiaal, ik lees en luister en ga toch weer op tijd slapen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Two (Emerson Lake & Palmer), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd with Daniel Lanois), Thursday Afternoon (Brian Eno), Wrong Way Up (Brian Eno & John Cale), de eerste drie plaatjes (de twee concerten) uit de set Halloween ’73 (Frank Zappa), Beacons Of Ancestorship (Tortoise)Woensdag 23 december:
Half zeven op. Ronde hardlopen. Het regent plens. Als ik loop, valt het mee. Tegen negen uur loop ik naar de slager en de super. Het valt mee met de kerstdrukte. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik langs het kanaal naar een andere super. Twaalf uur terug en is het klaar. Koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik doe wat werkzaamheden voor Wirwar. Eind van de middag wat ontspannen. Mijn leidinggevende komt me een kerstpakketje brengen: leuk! Dan maak ik avondeten. Ik bak champignons, ui, paprika en courgette, ernaast een steak bavette en ik monteer een salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer, kaki en rozijn. Dit smaakt zeer goed. Afwasje. Krant. Ik zie twee afleveringen van Het nieuwe Europa (Michael Palin), lees en luister en ga op tijd weer slapen. Nog steeds ruwe keel, maar geen verdere klachten.
Muziek vandaag: Ambient 4 – On Land (Brian Eno), Apollo: Atmospheres & Soundtracks (extended edition) (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), More Music For Films (Brian Eno), My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), Rage (Original Motion Picture Soundtrack) (Ryuichi Sakamoto), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)Dinsdag 22 december:
De wekker gaat even na vijf. Ik weet: vandaag blijf ik thuis. De droge kriebelhoest en ruwe keel zijn er nog. Tien over half zeven ben ik aan het werk. Vanaf negen uur verschillende overleggen. Twaalf uur is het dan even rustig. Lunch met De Vrouw. Ik wandel een klein rondje. Twee uur ben ik in het volgende overleg. Erna werk ik nog wat uit en om half vijf is het klaar voor vandaag. Donderdag verder. Kranten: die van gisteren en van vandaag. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van kipdijfilet, paprika en Chinese kool. Er is nog salade van gisteren. We eten het op. Dan komt er vanille-ijs en vlierbloesemvruchtenjam op tafel. Smakelijk. Afwas. Webstek. Ik zie weer een aflevering van Het nieuwe Europa (Michael Palin), lees, luister en ga vroeg slapen, want moe en keel als schuurpapier.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Two (Emerson Lake & Palmer), Ambient 1 – Music For Airports (Brian Eno), Music For Films (Brian Eno), Ambient 2 – The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Make Me Young, etc. (Thumpermonkey), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)

_

Maandag 21 december:
De kortste dag. Dat belooft wat. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Ik heb dan al een ronde hardgelopen. Voel ik daar een lichte keelpijn? Als het maar niet de variant uit Engeland of Zuid-Afrika is (vele malen besmettelijker dan het virus dat door ons eigen land waart). Koffie met De Vrouw. Die gaat halverwege de morgen de deur uit voor boodschappen. Ik werk door en weet aardig vooruitgang te boeken. Meer koffie met De Vrouw en lunch. Afwasje. Dan wandel ik door de regen een rondje. En vervolgens weer verder aan het werk. Kwart voor vijf is het klaar voor vandaag. Ik maak avondeten. Eerst kook ik witlof. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, radijs, rode kool, kaki en blauwe bessen. Ik rol de gekookte witlof in ham en leg de stronkjes in en ovenschaal. Vervolgens leg ik over de witlof een laag kaas. De ovenschaal zet ik in de oven. Laat die oven nou nog heet zijn ook. Ten slotte bak ik steaks d’Avignon. De boels maakt uitstekend. De Vrouw heeft nagerecht: griesmeelpudding. Ondertussen begin ik keelpijn te krijgen en een zeer droge hoest. Met de leidinggevende heb ik al afgesproken dat als ik morgenochtend opsta en het is nog hetzelfde, dat ik dan thuisblijf in plaats van dat ik naar kantoor ga. Afwasje. Webstek. Ook zie ik weer twee afleveringen van Het nieuwe Europa (Michael Palin). Nog iets lezen en luisteren.
Muziek vandaag: het zevende plaatje (het vierde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol One (Emerson Lake & Palmer), Here Come The Warm Jets (Brian Eno), Another Green World (Brian Eno), Discreet Music (Brian Eno), Before And After Science (Brian Eno), Tooth (Mumpbeak), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Zondag 20 december:
Pas om kwart over zeven wakker en op. Koffie, webstek en meer. Koffie met De Vrouw. Ik lees Het nieuwe Europa (Michael Palin) uit. We lopen een rondje om en door het centrum. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje, stofzuigen. Ik loop nog even naar een brievenbus en een stukje door een park. Thuis lezen en lusiteren. Kwart over vijf ga ik avondeten maken. Spruiten koken, dan champignons en uien bakken, risottorijst erbij, bouillon eroverheen en twintig minuten later de spruiten erdoorheen. Ook bak ik steaks bavette. Ik zet alles, met het restant salade van gisterenavond, op tafel en we eten het op. Vooral de ristotto is weer zeer goed gelukt. Afwas. Webstek. Ik zie twee afleveringen van de serie Het nieuwe Europa (Michael Palin), lees en luister nog iets en ga dan maar eens naar bed.
Muziek vandaag: de drie plaatjes van de doos A Lazarus Taxon (Tortoise), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol One (Emerson Lake & Palmer), Auto Reconnaissance (The Tangent)Zaterdag 19 december:
Zes uur wakker en op. Rondje hardlopen. Dan naar de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Lezen en huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. Dan haal ik brood bij de Turkse bakker. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Ik stap op de fiets en rijd naar twee supermarkten wat verder weg. Het is er druk. Als ik bij de kassa sta, blijkt er geen saldo meer op de rekening. Oei. Weer terug. Geen zin om nog weer terug te gaan. Ik wandel naar een super in het centrum, maar de rij wachtenden staat zeer ver buiten. Dan maar verder wandelen, langs het kanaal naar nog weer een andere super. Daar is het ook zeer druk, maar een paar dingen van wat ik zocht is er nog. Door lichte regen wandel ik terug. Ik ben moe. Krant. Half zes ga ik eten maken. Eerst een salade van veldsla, peer, kaki en walnoot met honingdressing, dan een knoflookyoghurtmayosaus en vervolgens bak ik lamsshoarma en aardappelpartjes. Dit eten we op. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren en voor tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Empire – Live at The Hackney Empire (Big Big Train), het tweede en derde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol One (Emerson Lake & Palmer), The Red Planet (Rick Wakeman), Cinemage (Ryuichi Sakamoto), Money For All (EP) (Nine Horses)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment