bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-12-2020

B-log: 26 t/m 31 december 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 14:25Donderdag 31 december:
Ondanks de kou gaat mijn ronde hardlopen vanmorgen soepel. Geen wandelpauzes nodig. Zeven uur ben ik aan het werk. De laatste opruimdingen. Koffie met De Vrouw. Ik schiet op met het werk. Meer koffie met De Vrouw. Tegen een uur lunch. Afwasje. Dan kijk ik of er nog meer werk is. Dat is er niet. Dus doe ik het apparaat uit. Klaar voor dit jaar. Ik wandel een rondje en kom langs de super voor een laatste kleinigheid. Thuis krant. En verder lezen. Eind van de middag ga ik een kalfsrollade braden. De Zoon is er na zes uur. Ik bak aardappelen, zet het restant salade van gisteren op tafel en we kunnen alles opeten. De rollade smaakt zeer goed. Afwas. De Vrouw en De Zoon gaan allerlei oudejaarsprogramma’s op televisie kijken. Ik ga lezen en luisteren. Frank & Co (Co de Kloet) lees ik uit: een vermakelijk boek met persoonlijke ervaringen van Co, verslagen van zijn ontmoetingen en interviews met Zappa en enkele mensen om hem heen, plus uitleg over een zwik projecten rondom Zappa die hij in de laatste vijfentwintig jaar leidde. Twaalf uur wensen we elkaar een gelukkig nieuw jaar en om half een ga ik slapen. Einde jaar.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje (het derde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Three (Emerson Lake & Palmer), Liege & Lief (Fairport Convention), Strange Weather (Marianne Faithfull), Easy Come Easy Go – 18 Songs For Music Lovers (Marianne Faithfull), To All New Arrivals (Faithless), CD Single Classic (Chris Farlowe), Age Of Reason (John Farnham), Age Of Reason (cd single) (John Farnham), Chain Reaction (John Farnham), het derde en vierde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Stories Across Borders (Steve Jansen & Richard Barbieri)Woensdag 30 december:
Na half acht pas op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Een oudere buurvrouw is even over de vloer voor wat hulp. Dan lunch en afwasje. Vervolgens regelen we een beveiliging op de nieuwe laptob van De Vrouw. Lezen en luisteren. Eind van de middag ga ik avondeten maken. Kliekendag. De soep van maandag maken we op, het restant van de stoemp van gisteren en de eendenborst van zaterdag. Ernaast heb ik een ferme salade gemaakt van bosui, radijs, rode kool, komkommer, ananas en kaki. Afwas. Afval. Ik ben Onze Vader. Het gaat goed met hem, heeft prima kerstdagen gehad en gaat een rustige jaarwisseling tegemoet. Goh. Wij ook. Webstek. Ik zie de laatste aflevering van de serie Brazil (Michael Palin), lees en luister en ga weer op tijd slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Three (Emerson Lake & Palmer), Brian Davison’s Every Which Way (Brian Davison’s Every Which Way), Book Of Romance And Dust (Exit North), Age Of Impact (Explorers Club), Vision And Ageless Light (EYE), het tweede plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), BTTB (Ryuichi Sakamoto), The Bell (iamthemorning)Dinsdag 29 december:
Ondanks dat ik me heel niet fit voel, gaat mijn ronde hardlopen juist bijzonder soepel. Aan het eind wel een heel korte wandelpauze nodig, maar verder geen enkel probleem. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Opruimen, vooral. Koffie met De Vrouw. En weer verder. In alle rust. Meer koffie met De Vrouw. Tegen een uur een lunch. Afwasje. Daarna wandel ik een rondje buiten het centrum. Nog anderhalf uur werken en dan om half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er voor zes uur. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, spek, chorizo, pompoen en boerenkool met rookworst. Zeer smakelijk. Toe is er het restant ijstaart met verse ananas. Afwas. Ik help De Zoon met een mail naar zijn jobcoach met daarin vragen over salaris en aanvulling van de uitkeringstantie. Webstek. Ik zie de derde aflevering uit de serie Brazil (Michael Palin), lees en luister nog iets en ga weer tijdig naar bed.
Muziek vandaag: het derde, vierde, vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Film Music 1976-2020 (Brian Eno), The Zappa Album (Ensemble Ambrosius), Plays Frank Zappa – Greggery Peccary & Other Persuasions – A Collection Of Works (Ensemble Modern), Ends (Giancarlo Erra), Walkover (Jukka Eskola), het eerste plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa)Maandag 28 december:
Aan het werk om zeven uur. De komende dagen kan ik in alle rust achterstallige dingen doen (opruimen, bijwerken, ordenen, enzovoorts) en dat doe ik dan ook. Koffie met De Vrouw. Eind van de morgen meer koffie met De Vrouw. Ik ben dan al een heel eind opgeschoten. De Vrouw gaat de deur uit: oppassen op De Neven. Ik lunch, was af, wandel een rondje en werk wat verder. Zo tegen vier uur is het mooi geweest voor vandaag. Even lezen. Dan maak ik avondeten. Een eenvoudige groentesoep van spek, champignons, prei, knolselderij en pompoen. Het kost me veel energie om alles te snijden. Ik voel me niet ziek, maar mijn verkoudheid vraagt veel energie en ik ben veel moe. De soep smaakt. Na afloop zet De Vrouw nog een ijstaart op tafel. Oorspronkelijk voor Kerst bedoeld, maar vergeten of kwam er niet van. We eten er de helft van. Afwas. Webstek. Dan zie ik de tweede aflevering uit de serie Brazil (Michael Palin), lees ik en luister ik en ga ik naar bed.
Muziek vandaag: het eerste plaatje (het eerste concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Three (Emerson Lake & Palmer), Neroli (Thinking Music Part IV) (Brian Eno), The Drop (Brian Eno), Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), Reflection (Brian Eno), de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Catastrophist (Tortoise), Secrets & Lies (Jakko Jakszyk)Zondag 27 december:
Ik wil een ronde gaan hardlopen om half acht. Buiten waait het hard, het regent en het is zeer koud. Ik kies een wat kortere route. Zo lang ik de wind mee heb, is het goed te doen. Heb ik de wind tegen, dan kom ik nauwelijks vooruit en word ik koud en nat op de huid. Maar goed dat de route wat kort is, want dit is niet te doen. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw. Die kijkt ook in de mail; gisterenavond kwam er al bericht dat de uitslag van de test er is. Negatief. Mooi. We wisten het, maar nu zeker: we hebben een gewone jaarlijkse najaarsverkoudheid. De was en lezen. Meer koffie met De Vrouw. De was. Dan lunch. Afwasje. Stofzuigen. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette. Een restant sla van gisteren, de kumquats en de stoofperen zet ik op tafel en ten slotte bak ik kalfsoesters. Het smaakt, al eet ik niet veel vanwege nauwelijks fit. Afwas. Webstek. Ik zie een eerste aflevering van de serie Brazil (Michael Palin). Dan lees ik het boek Brazil (Michael Palin) uit, lees en luister ik en ga ik weer zeer op tijd naar bed.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), Storm Corrosion (Storm Corrosion), The World Is Everything (David Sylvian ea.), async (Ryuichi Sakamoto), het zevende en achtste plaatje (het vierde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Two (Emerson Lake & Palmer), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 26 december: Tweede Kerstdag
Pas om half negen uit bed. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Vrouw gaat naar de teststraat. Dat betekent: binnen blijven tot de uitslag er is (hopelijk binnen 24 uur). Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Lezen. De Vrouw gaat het avondeten maken; ik assisteer daar waar nodig. De Zoon is er om kwart voor zes. Eerst serveert De Vrouw een garnalencocktail. Daarna komen er bataten en aardappelen uit de oven, met eendenborstfilet en een salade. Ook staan de stoofperen op tafel en de kumquats die ik vanmorgen in siroop heb gekookt. De Zoon heeft nagerechten geregeld en er is nog gebak dat we van een buurvrouw kregen. Afwas. De Vrouw en De Zoon gaan weer een film kijken; ik werk de webstek bij, lees en luister en ga rond tien uur slapen, want door snotterigheid zeer moe.
Muziek vandaag: Christmas Variations (Rick Wakeman), Christmas Portraits (Rick Wakeman), A Christmas Album (Jethro Tull), 3 Ships (Jon Anderson), I Believe In Father Christmas (EP) (Emerson Lake & Palmer), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vaults Vol Two (Emerson Lake & Palmer), Third Stage: Live in London (Flying Colors)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment