bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-12-2020

B-log: 1 t/m 8 januari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:41Vrijdag 8 januari:
Een ronde hard loop ik om kwart over zeven. Ik breng alle kerstspullen die De Vrouw gisteren heeft opgeruimd weer terug naar de berging in de kelder. De Vrouw gaat even de deur uit. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Ik heb een bus rond een uur en om kwart voor twee lig ik op de operatietafel van de paradontoloog. Het is zwaar. Ik probeer te ontspannen, maar dat lukt niet. Verdoven is geen pretje, het schoonmaken ook niet. Twee uur later sta ik buiten, met een zeer opgezwollen en pijnlijke rechterzijde van mijn gezicht. Nog weer een klein uur later thuis. Rustig aan. De Vrouw heeft nog een buurvrouw op bezoek; ik lees de PROG alweer uit. Langzaam zakt de verdoving weg; alles is nog zeer beurs, maar het gaat. Ik kook water voor bouillon/soep en zowaar, ik kan het goed eten. De Vrouw maakt eten voor zichzelve: de restanten van dinsdag en woensdag. Klein afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Nog voor tien uur slapen als het lukt.
Muziek vandaag: Flower Power (The Flower Kings), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)Donderdag 7 januari:
Op tijd weer aan het werk. Van alles, overleggen, voorbereiden, regelen, enzovoorts. Koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Ik ga verder. Meer koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. En verder. Zo rond half vijf is het mooi geweest en sluit ik af voor deze week. Krant. De Zoon is er even na zessen en De Vrouw serveert een schotel van spek, ui, pompoen, bataat en spinazie met rundersaucijzen en een salade. Zeer smakelijk. Afwas. Webstek. Dan lees ik De waarheid (Michael Palin) uit en begin ik in de PROG die gisteren binnen kwam. Zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Back In The World Of Adventures (The Flower Kings), Retropolis (The Flower Kings), Stardust We Are (The Flower Kings), Scanning The Greenhouse (Flower Kings), het eerste en tweede plaatje (de eerste show) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)Woensdag 6 januari:
Als ik om zeven uur op ben, staat De Vrouw op het punt om naar het werk te gaan. Zelf ga ik een ronde hardlopen. Dat lukt, al is de noordoostentegenwind weer niet fijn. Thuis wat huishoudelijks, koffie en halverwege de morgen ga ik naar de biowinkel. Aansluitend haal ik de dozen voor de kerstspullen uit de kelder weer naar boven, loop ik naar een supermarkt in het centrum voor laatste dingen en bezoek ik de apotheek voor mondspoelmiddel. Thuis koffie. Later lunch. Afwasje. Huishoudelijks (plee, planten). De Vrouw is er weer om kwart voor vijf. We praten bij en dan ga ik avondeten maken. Eerst kook ik broccoli. Ondertussen maak ik een salade van bosui, rode kool en komkommer en daar doe ik het kleine restant van gisteren bij in. Dan bak ik rundergehakt, rode ui, paprika en knoflook. Ik roer er de gekookte broccoli doorheen, het kleine beetje pasta dat over was van maandag en een heleboel kruidenkaas. Dat zet ik op tafel en we eten het op. Afwas. Afval. Webstek. Lezen en luisteren. Zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Boggamasta (Flat Earth Society), Flash (Flash), The Phlorescent Leech & Eddie (Flo & Eddie), Flo & Eddie (Flo & Eddie), Illegal Immoral And Fattening / Moving Targets (Flo & Eddie), Drunken Lullabies (Flogging Molly), Whiskey On A Sunday (Flogging Molly), In The Orbit Of Ra (Sun Ra and his Arkestra), Seed (Jansen Barbieri Karn)Dinsdag 5 januari:
Kwart voor acht ben ik op de werkplek. Doodstil in de bus; vanaf Beekbergen heb ik hem voor mijzelf. Op de werkplek is het ook stil. Er ligt van alles: organiseren, plannen, overleggen, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en kou. En weer verder. Vijf uur ben ik thuis. Bijpraten. De Vrouw heeft vandaag haar eerste (online) lesdag gehad van haar nieuwe studie; leuk geweest, enzovoorts. Ik ga eten maken. Eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik ui, paprika, courgette, linzen en rookworst, met wat tandoorikruiden. Snel aan tafel. Smakelijk. De Vrouw zet ijs ter nagerecht op tafel. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Terms Of Em-barr-ass-ment (Flat Earth Society), Lost ‘n’ Found – Live In Tilburg (Riverside)Maandag 4 januari:
Het regent heel licht als ik om kwart voor zes op straat hardloop. Vervelender is de fikse tegenwind, maar ook die is te doen. Lopen gaat soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Week drieënveertig thuis (ik houd het bij voor de collega’s). Rustig kom ik op gang. Ik zie en spreek de collega’s en we leuten online koffie samen. Dan verder met allerlei zaken. Meer koffie met De Vrouw. Pas rond half twee lunch. De Vrouw gaat de deur uit; ik was af en wandel een rondje langs het centrum. Thuis nog aan het werk. Eind van de middag een online nieuwjaarsbijeenkomst met collega’s van een grote afdeling met wie ik de afgelopen jaren veel samenwerk. Leuk. Dan eten maken. Ik kook kikkererwten- en rodelinzenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en rozijn. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette. Daar roer ik de gekookte pasta doorheen en ten slotte ook rode pesto. Ik bak Duitsche biefstukken, rasp parmesan en zet alles op tafel. Verrassing: we eten het op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen en luisteren en zeer op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: het zevende en achtste plaatje (het vierde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vault Vol Four (Emerson Lake & Palmer), Quiet Life (Fish On Friday), The Worker (Fischer-Z), Volume One (Fission Trip), Endless (Fjieri), Words Are All We Have (Fjieri), het tweede plaatje van Faker Holic (Yellow Magic Orchestra), Space Is The Place (Sun Ra), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)Zondag 3 januari:
Op om kwart over zeven. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Zondagmorgenpraat. De was. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Lezen. De Vrouw gaat om half drie naar het werk. Ik lees, werk de webstek bij en doe vooral heel rustig aan. Zo zie ik een muziekdvd. Tussendoor maak ik avondeten. ‘Maken’ is niet het goede woord. Ik zet het restant lasagne van gisteren in de oven en warm dat op. Ook is er nog een restant salade van gisteren. Ik eet alles op! Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren en nog voor tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vault Vol Four (Emerson Lake & Palmer), Yin (Fish), Yang (Fish), Sunsets On Empire (Fish), Godspeed (Fish On Friday), de dvd die mee kwam met Third Stage: Live in London (Flying Colors), het eerste plaatje van Faker Holic (Yellow Magic Orchestra), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party)Zaterdag 2 januari:
Mijn ronde hard loop ik om kwart over zeven. Het is koud en er is wind (tegen), maar lopen gaat voorspoedig. Thuis nog even terug in bed. Dan loop ik naar de slager, maar die is gesloten, dus gelijk door naar de super. Thuis koffie. Ik loop nog naar een andere super in het centrum. De Turkse bakker is ook gesloten (en weg?), dus haal ik Arabisch brood bij de Turkse supermarkt in de straat. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik breng afval weg en wandel een rondje langs het kanaal. Op de terugweg bezoek ik nogmaals de andere super in het centrum voor vergeten boodschappen. Thuis lezen. Rond vijf uur ga ik avondeten maken. Eerst maak ik een saus van rundergehakt, ui, paprika, courgette en tomaten. Dan een bechamelsaus. Ik maak een groentelasagne van de tomatensaus en bladen Chinese kool. Bovenop giet ik de bechamelsaus. Dit schuif ik in de oven. Ondertussen maak ik een ferme salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer, peer en walnoot. Dit alles zet ik op tafel. De bladen kool werken niet zo goed (ze zijn stug en laten zich niet gemakkelijk snijden), maar de smaak is uitstekend. Afwas en was vouwen. Ik vouw de afwas niet. Webstek, lezen en luisteren en op tijd weer naar bed.
Muziek vandaag: FFWD>> (FFWD>>), Vigil In A Wilderness Of Mirrors (Fish), Big Wedge (cd single) (Fish), A Gentleman’s Excuse Me (cd single) (Fish), The Company (cd single) (Fish), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), BGM (YMO), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vault Vol Four (Emerson Lake & Palmer), Beginning To Melt (Jansen Barbieri & Karn)Vrijdag 1 januari:
Wakker en op om kwart over acht. Koffie. Webstek. Koffie met De Vrouw. Oliebollen. Meer koffie met De Vrouw. Oliebollen. We wandelen een rondje om het centrum. Doodse stilte overal. Bijna thuis bellen we aan bij de buren. Even naar binnen voor een kop thee en wat bijpraten. Dan naar huis. Lezen. Half zes ga ik avondeten maken. De overgebleven rollade van gisteren gaat de oven in. Op een bord leg ik blaadjes witlof, met daaroverheen blokjes rode paprika en verkruimelde roquefort. Ik kook spaghetti, bak vervolgens spek, kastanjechampignons, enwat restjes sla, doe dan een bakje kruidenkaas erbij en de gekookte spaghetti en roer alles goed door. Dit alles eten we ook nog eens op. Lekker. Afwas. Webstek. Dan zie ik een muziekfilmpje. Fijn, wel. Nog heel even wat lezen en luisteren en dan ga ik heel op tijd slapen. Op de valreep komt het verdrietige bericht dat gisterenavond Marloes (schoondochter van De Vrouw haar schoonzus en nog niet eens halverwege de veertig) na anderhalf jaar ziekte is overleden aan de gruwelijk agressieve vorm van kanker.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de doos The Original Bootleg Series From The Manticore Vault Vol Four (Emerson Lake & Palmer), Full House (John Farnham), Romeo’s Heart (John Farnham), (R)umori Jazz (Fattore Zeta), Venice (Fennesz), Sidelong (Ui), het concert van Gong tijdens Zappanale 2009, een stukje van FFWD>> (FFWD>)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment