bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-01-2021

B-log: 9 t/m 15 januari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 20:05Vrijdag 15 januari:
Zwelling nog steeds zwaar als ik om kwart over zes op ben. Ik ben al snel aan het werk. Tien uur loop ik naar de bushalte en anderhalf uur later ben ik in Zwolle bij de paradontoloog. Tja, de hechtingen gaan er mooi uit, alles geneest goed, maar die zwelling is zorgelijk. Weet je wat? Antibiotica! Op de terugweg haal ik gelijk bij de apotheek mijn medicatie. Thuis wat eten en afwas. Dan wandel ik nog naar buiten om het groentepakket op te halen. Tussendoor werk ik nog het een en ander en om kwart voor vijf is het mooi geweest. Krant. Dan ga ik avondeten maken. Ik kook spruiten. Ondertussen maak ik een salade van bleekselderij, appel en kerstomaat. Dan bak ik kalfsgehakt, ui, courgette, pompoen. Vervolgens laat ik even stoven tot het gaar is. Ten slotte roer ik er de gekookte spruiten doorheen en brokkel ik er roquefort overheen. Aan tafel. Het smaakt zeer goed. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Zeer vermoeid weer, dus op tijd slapen.
Muziek vandaag: Tour Kaputt (The Flower Kings), Banks Of Eden (The Flower Kings), Freak Out! (Frank Zappa), Empire – Live at the Hackney Empire (Big Big Train), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Donderdag 14 januari:
Ik ga het proberen: een ronde hardlopen. Wel kies ik een verkorte route. Het gaat redelijk soepel, al is het zeer koud. Geen druk op mijn kaak en de zwelling, dus het gaat goed. Om kwart voor zeven ben ik aan het werk. Veel te doen, vooral voor een online afscheid eind van de middag. Tussendoor handel ik mail af, plan en organiseer ik van alles. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Thuis weer wat verder. Vier uur is dan het afscheid van Resie en Ger, twee mensen voor wie ik de afgelopen jaren veel mocht doen (Resie zes jaar; Ger bijna elf). Binnenkort gaan we nog met een ploegje in levenden lijve afscheid nemen tijdens een etentje; nu hebben allerlei mensen met wie ze hebben samengewerkt gelegenheid om hen uit te zwaaien. Half zes is het klaar. Nog wat napraten en dan sluit ik af. Krant. De Vrouw serveert een schotel van chorizo, pastinaak en palmkool, met een salade van bosui, komkommer, paprika, rauwe ham en blauwe kaas. Smakelijk. De zwelling in mijn kaak is weer enorm en pijnlijk; de hele dag verder geen last van gehad. Afwas. Webstek, lezen en luisteren, dan slapen.
Muziek vandaag: Instant Delivery (The Flower Kings), The Road Back Home (The Flower Kings), The Sum Of No Evil (The Flower Kings), Changing Hands (Jansen Barbieri Takemura), Shimmer Into Nature (Ed Wynne)Woensdag 13 januari:
Kwart over zeven. Ik doe allerlei werk voor Kunst-Zinnig-Brein en Theater Wirwar. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik door de zon en koude naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Niet veel later lunch. Eten gaat nog altijd lastig; de zwelling in mijn onderkaak is pijnlijk en hinderlijk. Afwasje. Lezen en ontspannen, dat lukt nauwelijks. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en appel. Dan kook ik rodelinzenpasta en warm ik het restant curry van gisteren op. Ten slotte bak ik lamsfilet. We eten het op. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren en op tijd weer naar bed. Dikke pijnbek.
Muziek vandaag: Adam & Eve (The Flower Kings), Live – Brimstoned In Europe (Circus Brimstone alias The Flower Kings), Paradox Hotel (The Flower Kings), From Silence To Somewhere (Wobbler), Live (Eddie Jobson), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)

https://twitter.com/balangereis/status/1349336556935503873?s=20Dinsdag 12 januari:
Slapen gaat iets beter. Ik ben op tijd op. Buiten regent het stort en de zwelling in mijn mond is nog fiks, dus ik besluit mijn ronde hardlopen over te slaan. Dat betekent dat ik nog voor half zeven aan het werk ben. Er is halverwege de ochtend allerlei overleg en ik bereid van alles voor. Koffie met De Vrouw. Door een foutje van Bob heb ik plots een beeldbelgesprek met Ank. Niet erg. We kletsen fijn bij. Mooi om te zien en te horen dat het goed met haar gaat. Herstel gaat nog door, al is het minder snel dan in de eerste drie maanden. Binnenkort gaan we samen verder praten over een thema dat we kunnen behandelen in een nieuwsbericht op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. De Vrouw gaat nog even naar een winkel. Erna lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Weer verder. Pas om vijf uur is het klaar. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, bonen en erwten in groene curry, met een salade van ui, paprika, komkommer en ananas. Smakelijk. Afwas. We zien de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht uitleg geven over de verlenging van de strenge maatregelen met nog eens drie weken tot zeker 9 februari. Alles blijft dus nog even zoals het is. Webstek, lezen en luisteren. Slapen.
Muziek vandaag: Live in New York – Official Bootleg (The Flower Kings), Meet The Flower Kings (The Flower Kings), Betchawannadancestoopid!!! (The Flower Kings), Alas Salvation (Yak), Space For The Earth (Ozric Tentacles), The Red Planet (Rick Wakeman)Maandag 11 januari:
Slecht geslapen. Kwart voor acht aan het werk op de werkplek. Goed gevulde dag. Overleg, geregel, gedoe, geleuk, enzovoorts. Geen tijd voor een wandeling buiten. Dat betekent wel op tijd naar huis. Daar ben ik om vijf uur. Even zitten. Ik merk pijn in mijn kaak en realiseer mij dat ik de pijnstilling van twaalf uur ben vergeten. Het restant victoriabaars met tomatensaus zet ik in de oven. Na een half uur is het heet en eet ik het op. Er is ook nog een restant salade van gisteren. Zeer kleine afwas. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om kwart voor tien. Heel even bijpraten, dan slapen.
Muziek vandaag: Unfold The Future (The Flower Kings), The United States Of America (The United States Of America)Zondag 10 januari:
Zowaar, acht uur loop ik buiten voor een ronde hard. Ik doe voorzichtig, maar besluit al snel dat ik het grotendeels bij wandelen moet houden om mijn beurse bek te ontzien. Niet erg, het komt wel weer. Het is ook heel koud buiten. Thuis nog terug in bed. Krant. Koffie met De Vrouw. Ik wandel door de Hoofdstraat naar een supermarkt voor een vergeten boodschap. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas en stofzuigen. Dan lezen en wat luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst fabriceer ik een saus van ui en tomaat. Ondertussen monteer ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en ananas. Vervolgens leg ik vier stukken victoriabaars in een ovenschaal en daaroverheen giet ik de saus. De schaal gaat in de oven. Ik kook rodelinzenpasta en dan gaan we aan tafel. Van de vis blijft wat over voor morgen. Afwas en afval. Webstek, mail, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Alive On Planet Earth (The Flower Kings), The Rainmaker (The Flower Kings), Electric Storm (White Noise), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Other Worlds In A Small Room (Steve Jansen & Richard Barbieri)Zaterdag 9 januari:

Kwart voor zeven wakker. Vannacht na twaalven pijnstillers genomen. Het is niet pijnlijk, maar voelt wel dik en beurs aan. Hopen dat het redelijk snel weg trekt, dat duurde vier weken geleden wel een dag of zes. Acht uur loop ik naar de markt voor groente en fruit. Daarna naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half twaalf voor lunch. Dan gaat hij de auto halen en ik afwassen. Om twee uur zijn we op de begraafplaats in Zeist. Een half uur later begint de afscheidsbijeenkomst van Marloes. Woorden, foto’s, muziek. Na afloop is er iets te drinken en kort spreken we Gerard (het ‘neefje’ van De Vrouw en de man van Marloes) en wat anderen. Marloes is drieënveertig geworden en het is allemaal erg verdrietig. Kwart voor vijf zijn we weer thuis. Even zitten en dan ga ik avondeten maken. Ik maak een pompoen schoon, bak kastanjechampignons, ui, pompoen en risottorijst en giet er dan bouillon overheen. Terwijl dit pruttelt maak ik een salade van bosui, komkommer en kerstotmaat en bak ik een kalfscordonbleu voor De Vrouw. De boel smaakt zeer goed. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Stone To Flesh (Steve Jansen & Richard Barbieri), Space Revolver (The Flower Kings), het vijfde en zesde plaatje (het derde concert) uit de doos Halloween ’81 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment