bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-01-2021

Bas, Willem, Aad en ik – 11 januari 2021

Filed under: BWi&A BWA&i BAW&i ABW&i — bazbo @ 17:56

Reinier:

Het deed mij zo goed een pennenvrucht van heer B te mogen ontvangen. Zelfs hier in het verre Welsum waar de post gewoon nog met de auto wordt gebracht.
Temeer daar deze vrucht gaat over een prachtige fles whisky. U weet, een van mijn grote liefdes. Het ding waar een goede fles zich doorgaans in bevindt, wordt door de puristen inderdaad een koker genoemd. Een onmisbaar element in het ritueel van whisky drinken. De doorgaans wat strak zittende jas van de goede fles wordt zorgvuldig en met een lichte plop geopend om beschadigingen te voorkomen. De fles wordt eruit gehaald. Met het onmiskenbare geluid dat het midden houdt tussen het langzaam bewegen van de Apple magic muis over een oud bureau en het openen van de deuren van de Londense ondergrondse. Zodra de fles op tafel staat kan het grootse drinken beginnen. Dit ritueel onderga ik graag met een paar mede drinkers. Maar dat zit er, zoals de heer Bas al aangeeft, even nog niet in, al kijk ik er wel naar uit.
Overigens is een belangrijk verschil tussen een Schotse en een Ierse whisky dat de eerste 2x en de laatste 3x wordt gedistilleerd. Volgens de Schotten om een gemiddelde Ier nou eenmaal niks direct goed kan doen. Het zij zo. Voor nu all the best en de lockdown doet de rest.

Met vriendelijke groeten,

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment