bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-01-2021

B-log: 16 t/m 22 januari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 16:04Vrijdag 22 januari 2021:
Pas om acht uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het wordt al langzaam licht. Heel soepel loopt het vanmorgen niet; ik moet zowaar een wandelpauze nemen. Nu waait het fiks tegen. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Ik wandel door de zon en kou langs het kanaal naar een supermarkt voor enkele kleinigheden. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Ik doe wat werkzaamheden voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Zwager is er halverwege de middag met de twee Neven even voor thee. Ik rond mijn werkzaamheden af en ga dan avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, bleekselderij, peer en geroosterde pijnboompitten. Ondertussen kook ik paarse regenboogpeen en spliterwtenpasta. Dan bak ik ui, prei en Chinese kool en voeg daar gepureerde gepelde tomaten aan toe. Dit laat ik inkoken tot een dikke groentesaus. Uiteindelijk roer ik er de wortel en pasta doorheen. Ik bak rundertartaar en dan kunnen we aan tafel. Smakelijk. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: God Save The King (Robert Fripp & The League Of Gentlemen), Show Of Hands (Robert Fripp & The League Of Crafty Guitarists), The Bridge Between (The Robert Fripp String Quartet), The Essential Fripp & Eno (Robert Fripp & Brian Eno), Absolutely Free (Frank Zappa), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), Nocturne (Irmin Schmidt)Donderdag 21 januari:
Ik ben weer aan het werk om zeven uur. Er is weer van alles: organiseren, ordenen, herschrijven, plannen, noem maar weer op. Koffie met De Vrouw en meer koffie met De Vrouw. Ook lunch met De Vrouw. Afwasje en dan wandel ik een klein rondje buiten het centrum. In de middag doe ik weer van alles aan het werk. Vijf uur klaar. Krant. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, wortel, pastinaak en spek. Daarnaast een stoof van ui, champignon en paprika met kalfsoester. Fijn. Afwasje. Ik bel Onze Vader. Hij is opgewekt; het gaat goed met hem. Ook fijn. Webstek, lezen en luisteren. Aan het eind van de dag neem ik de laatste antibiotica van de kuur. De zwelling is bijna helemaal verdwenen.
Muziek vandaag: Entropy (Bruce Fowler), Golden Fragments (Fragile), Frampton Comes Alive! (Peter Frampton), Pacific Coast Highway (Christopher Franke), (No Pussyfooting) (Robert Fripp & Brian Eno), Evening Star (Robert Fripp & Brian Eno), Exposure (Robert Fripp), M. (allerlei)Woensdag 20 januari:
Het waait stevig. Toch loop ik een fijne ronde hard. Nog voor acht uur ben ik terug. Ik doe wat klussen voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend loop ik naar de Kap om nog wat bewijsexemplaren van het tijdschrift te halen (voor Robert) en dan door naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Om een uur is er lunch. Afwasje. Dan zien we weer een persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht aankondigen dat we vanaf vrijdag niet meer de straat op mogen tussen 20.30 en 04.30 uur. O. En nog maar één persoon bij iemand op bezoek. En een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Alles in verband met een Britse variant van het virus dat ferm om zich heen grijpt en bijzonder besmettelijk is. Ik wandel een rondje om het centrum. Wat lezen, dan maak ik avondeten. Een salade van bosui, koolrabi, bleekselderij, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik ui, knoflook, aubergine, linzen en rookworst. Terwijl dit pruttelt, eten we het restje soep van gisterenavond. De schotel smaakt goed. Afwas. De Vrouw gaat naar een bijeenkomst van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van ons appartementencomplex, om te bespreken of ze mogelijk iets kan betekenen in het bestuur. Ik werk de webstek bij, lees en luister. O ja, ik ga ook op tijd slapen.
Muziek vandaag: The Best Of – Only You (The Flying Pickets), Moving Waves (Focus), Akokan (Roberto Fonseca), Live In The Cherrytree (The FoolZ), Dwellers Of The Deep (Wobbler), Polytown (Torn Karn Bozzio), het tweede en derde plaatje uit de set Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)Dinsdag 19 januari:
Het regent stort. Ik mag naar buiten. Kwart voor acht ben ik op de werkplek aan de slag. Vanmorgen allerlei overleg. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag wat geregel en meer overleg. Gelukkig spreek ik ook een paar collega’s in levenden lijve tussendoor. Kwart over vijf weer thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een uitstekende bamisoep. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Third Stage: Live in London (Flying Colors), het eerste plaatje van de set Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)Maandag 18 januari:
Blue monday. Maar als ik om zes uur buiten mijn ronde hard loop, is er niets blauws. Het is gewoon zwart van de duisternis. Lopen gaat overigens zeer goed. Geen aangepaste route, gewoon een half uur rennen en geen wandelpauzes. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Aan werk ligt er van alles: plandingen, redigeren, organiseren, uitwerken, noem maar op (dat heb ik net gedaan). Meer koffie met De Vrouw. Dan gaat zij even de deur uit; ik werk verder. Om half een is ze terug en lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje door lichte regen om het centrum. Thuis weer verder aan het werk. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik ploeter nog even door en om half vijf stop ik ermede. Ik maak nog een bijdrage aan een nieuw werk van Willem (geen idee wat dat wordt), lees de krant en maak dan avondeten voor mijzelve. Eerst kook ik spaghetti, daarna bak ik champignons, een kleine rode ui, een zak postelein postelein en daar roer ik de spaghetti doorheen. Ten slotte meng ik er kruidenkaas doorheen en breng ik alles op smaak met peper en zout en eet ik het nog op ook. Je verwacht het niet. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er even voor tien. Bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Live in Europe (Flying Colors), Second Nature (Flying Colors), Dream (Kitaro), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Second Flight: Live at the Z7 (Flying Colors), het derde en vierde plaatje uit de set Live in the 70s (Soft Machine), Third Degree (Flying Colors), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Zondag 17 januari:
Pas om half acht op. Vannacht niet wakker geworden van pijn in mijn kaak; de zwelling lijkt veel minder. Heb sinds gisterenavond zes uur geen pijnstilling gehad. ’s Kijken of ik helemaal zonder kan. Koffie. Webstek. De Vrouw is ook vroeg wakker en op. Bijpraten. Meer koffie. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Thuis nog wat lezen. Dan ga ik avondeten maken. Ik leg kipvleugels in de oven. Vervolgens kook ik kikkererwtenpenne en maak ik een salade van bosui, bleekselderij, koolrabi, komkommer, rozijn en blauwe bes. Ik bak kastanjechampignons, rode ui en pompoen, beetje bouillon erbij en wat laten smoren. Uiteindelijk roer ik er de gekookte pasta doorheen en kruimel ik er roquefort overheen. Aan tafel. Smaakt goed weer. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren en voor ik het weet is het avontuur dat zondag heet weer voorbij.
Muziek vandaag: Waiting For Miracles (The Flower Kings), Islands (The Flower Kings), Festival (Flutatious), Flying Colors (Flying Colors), Sunfighter (Paul Kanter & Grace Slick), het tweede plaatje van de set Live in the 70’s (Soft Machine), On The Way To Two (Kenny Wheeler & John Taylor)Zaterdag 16 januari:
Zeer op tijd op. Buiten is het heel koud. Ik loop weer een korte ronde hard. Dan naar de markt voor groente en daarna naar de slager en super. Koffie. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Ik ben moe en ontspan, lees, luister. Met de zwelling en de pijn valt het mee. Tegen half zes uur ga ik avondeten maken. Eerst maak ik een knoflookyoghurtmayosaus, dan vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer en bleekselderij. Vervolgens bak ik aardappel en shoarma. Dit eten we op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Desolation Rose (The Flower Kings), Manifesto Of An Alchemist (Roine Stolt’s The Flower King), Silk Road (Kitaro), Believe It (The New Tony Williams Lifetime), _ism (Jansen Barbieri & Karn), Eye Of The Soundscape (Riverside)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment