bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-01-2021

B-log: 23 t/m 29 januari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 13:36Vrijdag 29 januari:
Kwart over zes op en drie kwartier later ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit, bij een collega op de koffie. Onze schoonmaakster is in huis. Meer koffie. Lunch met tosti. Afwasje. Dan wandel ik naar buiten om het groentepakket op te halen. Als ik thuis ben, komt De Vrouw ook weer thuis. Ik werk nog even. Half vijf klaar. Krant. Dan ga ik avondeten maken. Niet moeilijk: ik kook rodelinzenpasta, bak kastanjechampignons, bosui en paprika en roer daar de pasta doorheen. Ondertussen heb ik het restant gehaktballen in tomatensaus van gisteren opgewarmd. Het restant salade van eergisteren zet ik ook op tafel. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Wat een avonturen toch weer.
Muziek vandaag: de vier plaatjes uit Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp), Hey Punk (Gabba Zappa Hey!), Help I’m A Punk (Gabba Zappa Hey!), Peter Gabriel I (Peter Gabriel), Peter Gabriel II (Peter Gabriel), Peter Gabriel III (Peter Gabriel), Peter Gabriel IV (Peter Gabriel), Lumpy Gravy (Frank Zappa), Earth (Vangelis), Magma (Magma), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin)Donderdag 28 januari:
Kwart voor zes ren ik mijn ronde hard. Soepel. Zangvogels melden zich weer. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Ook vroeg ren ik even naar de apotheek om medicijnen voor De Vrouw op de halen. Koffie met De Vrouw. Meer koffie (en notentaart) met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. Als ze terug is, lunch met De Vrouw. Aansluitend heb ik overleg. Na twee uur afwasje en ik wandel een rondje buiten het centrum. En weer verder. Kwart voor vijf rond ik af. Morgen verder. Krant. De Vrouw serveert courgetteslierten met gehaktballen in tomatensaus en daarnaast een salade van biet en bladsla. Smakelijk. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Discretion (Travis & Fripp), Live in Paris 28.05.1975 (Robert Fripp & Brian Eno), de eerste twee plaatjes van Between The Silence (Travis & Fripp), The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri), het derde plaatje van Between The Silence (Travis & Fripp)Woensdag 27 januari:
Half acht op. Koffie. Lezen en luisteren. Meer koffie met De Vrouw. Ik wandel door de regen naar de super en weer terug. Meer koffie met De Vrouw. Ik kook chioggiabieten. De buurman is er even. Hij brengt een geleend boek terug en maakt een praatje. Erna lunchen we. Afwas en ander huishoudelijks. De Vrouw gaat om twee uur naar het werk. Ik doe huishoudelijks, schrijf, lees en luister. Eind van de middag maak ik eten voor mijzelf. Ik bak kastanjechampignons en rode ui, roer daar gekookte chioggiabiet en risottorijst doorheen, voeg bouillon toe en laat dit vijfentwintig minuten pruttelen. Ten slotte roer ik er parmesan doorheen, peper en zout en smullen geblazen. Er is ook nog wat salade die ik eergisteren maakte. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Live at Coventry Cathedral (Travis & Fripp), The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling, David Singleton & Metropole Orkest), Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1 (Devin Townsend), Follow (inclusief de dvd die erbij mee kwam) (Travis & Fripp), Live in Rome (Steve Rothery Band)Maandag 26 januari:
Het regent als ik om kwart voor zes ga hardlopen. Niet lang. Lopen gaat niet zo heel goed, geen idee waarom. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles: overleg , geregel, geplan, gedoe. Eind van de ochtend is De Vrouw terug van klusjes. Koffie met De Vrouw. Nog overleg. Dan lunch. Afwas. Ik wandel een rondje om het centrum. En weer verder met werk. Ik krijg nog een en ander voor elkaar en om vijf uur is het klaar. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert hamburgers met ui en champignons, paprika met ei en kaas uit de oven, doperwten en een salade van bladsla, paprika en allerlei. Smakelijk. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Love Cannot Bear – Soundscapes – Live In The USA (Robert Fripp), The Equatorial Stars (Robert Fripp & Brian Eno), At The End Of Time – Churchscapes – Live In England & Estonia, 2006 (Robert Fripp), Beyond Even (1992-2006) (Robert Fripp & Brian Eno), New Frontier (The Steve Howe Trio), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Flex-Able (Steve Vai), Face-À-Face (Erik Truffaz)Maandag 25 januari:
Redelijk geslapen. Vroeg op; om kwart voor acht ben ik op de werkplek aan het werk. Er is overleg, nog meer overleg, een grote spoedklus en nog veel meer. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag verder en verder. Vijf uur thuis. De Vrouw is ook (net) thuis van werk. Krant. Dan maak ik avondeten: eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel, dan warm ik de stoofpot van gisteren en de schorseneren in kaassaus van eergisteren op en ik bak steaks d’Avignon. Halve kliekendag, dus. Dat moet het zijn. Dat is het ook. Het smaakt. Natafelen en bijpraten. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Transgression (Theo Travis’ Double Talk), Pie Jesu (EP) (Robert Fripp), The Gates Of Paradise (Robert Fripp)Zondag 24 januari:
Zeven uur loop ik buiten. Het is koud en er staat wat wind, maar lopen gaat uitstekend. Thuis nog terug in bed. Pas om negen uur op. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje door de zon en langs het kanaal. Meer koffie met De Vrouw. De pepernoten zijn op. De Zoon is er even na half een voor lunch met tosti van oude pide. Afwas en stofzuig. Lezen. Ik bereid avondeten vast voor. Lamsstoofvlees bakken, dan ui erbij en prei en wortel en bouillon en tomaten en tijm. Dat wordt een goede pruttelpot. Lezen en luisteren. Half zes is het eten klaar. Ik serveer de pruttelpot met afbakbrood en met het restant van de salade van gisteren dat ik weer heb aangevuld met extra komkommer. Het smaakt zeer goed. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: That Which Passes – 1995 Soundscapes – Live Volume 3 (Robert Fripp), 2 (The Gloaming), Wasteland (Riverside), eXtraOrdinary Rendition (Rupa & The April Fishes), Love Is (Steve Howe), Secrets & Lies (Jakko Jakszyk), The Stix (Jaga Jazzist), Sleepwalking (Marjana Semkina), November Suite – Soundscapes – Live at Green Park Station 1996 (Robert Fripp)Zaterdag 23 januari:
Half zeven wakker en op. Koffie. Dan naar de markt en erna naar de slager en super. Koud en winderig. Koffie met De Vrouw. Vervolgens loop ik nog naar een super in het centrum voor echt de laatste dingen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er half een voor lunch. Afwasje. Krant. Lezen en luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst maak ik schorseneren schoon en kook ik die. Ik prepareer een salade door wortel te raspen en die aan te vullen met het restant van de salade van gisteren en met komkommer. Vervolgens monteer ik een kaassaus en daar roer ik de gekookte schorseneren doorheen. Ten slotte bak ik lamsshoarma. Ik zet alles op tafel en we eten dat alles op. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren. Vanavond niet naar buiten, want avondklok. Niet dat ik ook maar even van plan was om naar buiten te gaan, want een uur nadat de avondklok is ingegaan, ga ik naar bed.
Muziek vandaag: 1999 – Soundscapes – Live in Argentina (Robert Fripp), A Blessing Of Tears – 1995 Soundscapes Volume 2 – Live in California (Robert Fripp), Chicago II (Chicago), The Gloaming (The Gloaming), Retsis Repus (Supersister Project), David Byrne’s American Utopia On Broadway (David Byrne), Utopia (Björk), Playing In A Room With People (JBK), Radiophonics – 1995 Soundscapes Volume 1 – Live in Argentina (Robert Fripp)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment