bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-01-2021

B-log: 30 januari t/m 5 februari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:31Vrijdag 5 februari:
Zes uur wakker en op. Eerst een ronde hardlopen, die gaat aardig. Dan ga ik aan het werk. Niet lang, even maar, om de uren van gisterenmiddag in te halen. Veel ligt er ook niet. Koffie met De Vrouw; die gaat even de deur uit naar de dokter voor controle. Ik ben om tien uur klaar met werk en kook gele bieten. De Vrouw komt terug en heeft – omdat ze wat kortademig is – het advies gekregen zich te laten testen. Welja. Het betekent dat ik (in ieder geval) vandaag de deur niet uit kan. Dat is niet erg. Meer koffie met De Vrouw. Die weet een afspraak te maken voor een test om kwart voor twaalf, dus gaat de deur weer uit. Twintig minuten later is ze weer terug. Nu afwachten. We lunchen. Afwasje. Lezen en luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. De Vrouw had gisteren kalfsriblappen uit de vriezer gelegd en ik realiseer me plots dat die zeker twee uur moeten stoven. Dat gaat hem niet worden, dus. Ik verzin iets anders. Eerst maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en kerstomaat. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, courgette en risottorijst en giet daar groentebouillon overheen. Na vijfentwintig minuten roer ik daar gekookte gele biet doorheen. Ook bak ik – voor De Vrouw – een biefstuk. Ik roer parmesan door de risotto en zet alles op tafel. We eten het op en het smaakt zeer goed. Afwas. De Vrouw heeft inmiddels testuitslag en gelukkig: negatief. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem. Komende week krijgt hij zijn eerste vaccinatie, hij gaat nieuwe hulpmiddelen (ivm slechtziendheid) onderzoeken en hij staat ook open voor mogelijkheden rondom taxivervoer. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Warm Up Tour Summer 2007 – 29/06/07 Amsterdam (Peter Gabriel), Scratch My Back (Peter Gabriel), New Blood (Peter Gabriel), Attahk (Magma), Lifesigns (Lifesigns), Runaljod – Yggdrasill (Wardruna)Donderdag 4 februari:
Slapen gaat redelijk. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Om half negen koffie met De Vrouw. Vanmorgen veel te doen, van plannen en regelen en overleggen. Meer koffie met De Vrouw. En weer verder. Rond een uur lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan nog heel even verder en om half drie ga ik de deur uit. Ik heb een bus vanaf het Marktplein en om vier uur ben ik bij de paradontologiepraktijk in Zwolle. Een mondhygiëniste neemt me nog een keer onder handen en uiteindelijk polijst ze de boel. Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw serveert het restant van haar rodelinzenschotel met sperziebonen van eergisteren en het restant salade van gisteren en nu eten we alles goed op. Ook is er gedroogd fruit en wat vanilleyoghurt na. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Long Walk Home (Peter Gabriel), Up (Peter Gabriel), The Barry Williams Show (cd single) (Peter Gabriel), More Than This (dvd single) (Peter Gabriel), Hit (Peter Gabriel), Üdü Wüdü (Magma), Fire Garden (Steve Vai), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna)Woensdag 3 februari:
Beter geslapen. Kwart voor zeven wakker en op en hardlopen. Dat gaat wat moeizaam, ook al is de temperatuur buiten aangenaam genoeg. Koffie met De Vrouw. Ik wandel door een miezerregentje naar de super. Op de terugweg is het helemaal droog en zeer zacht. Meer koffie met De Vrouw. Bijpraten. Lunch. Afwasje. Dan loop ik nog door regen naar een supermarkt in het centrum voor de laatste dingen. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek, lezen en luisteren. Eind van de middag begin ik met avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, gele paprika en blauwe bes. De Vrouw is er na vijf uur. Ik bak spek en rode ui, doe daar zuurkool bij en karwijzaad, dan witte bonen en laat dat pruttelen met een rookworst en deksel erbovenop. Na een half uur zitten we aan tafel en eten we het op. Bijpraten. Afwas, webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Secret World Live (Peter Gabriel), SW Live EP (Peter Gabriel), Lovetown (cd single) (Peter Gabriel), While The Earth Sleeps (cd single) (Deep Forest & Peter Gabriel), OVO – The Millennium Show (Peter Gabriel), Liquid Glass (Yoshihiro Hanno meets Mick Karn), In Amazonia (Peter Hammill & Isildur’s Bane), Magma Live (Magma), Kimono My House (Sparks), Silhouettes (Klaus Schulze)Dinsdag 2 februari:
Beter, maar nog niet heel goed geslapen. Iets na half acht ben ik op de werkplek. Het is er stil. Ik kan er veel doen, maar spreek gelukkig ook nogal wat collega’s. Velen herkennen mijn verhaal: het is allemaal te doen, maar ik mis de dynamiek; ik moet de mensen voor wie ik heb in levenden lijve om me heen hebben om te begrijpen wat ze doen, zodat ik hen nog beter kan ondersteunen en werkelijk van betekenis kan zijn. Vandaag is er ook allerlei overleg. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Vijf uur thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van rode linzen, tomaten en ui, met sperziebonen en ei. Zeer smakelijk. De Zoon is er pas even voor zeven. We zien de persconferentie waarin de minster-president en zijn knecht uitleggen dat de derde golf van het virus eraan komt en er toch iets van versoepeling mogelijk is: de basisscholen gaan open en we kunnen bij winkels bestellen en ophalen. Voor de rest blijft alles tot zeker 2 maart zo. O. Zo. Afwas. Er is post: De Vrouw had het tijdschrift Electronic Magazine besteld met bij dit exemplaar een leuke bonus: de rode vinylsingle King Ghost / Eminent Sleaze (Steven Wilson). Ik ga het plaatje nog even niet beluisteren; ik wil wachten op The Future Bites, die morgen of overmorgen in huis moet zijn. Wel webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Köhntarkösz (Magma), Belighted (iamthemorning)Maandag 1 februari:
Niet goed geslapen. Het regent mot als ik voor zes uur buiten ga hardlopen. Omdat het ook vriest, is het her en der ijzelig en dus zeer glad. Ik kies een route over doorgaande wegen, maar ontkom er niet aan dat het af en toe gevaarlijk glibberig is. Het gaat goed. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Daarna is er teamoverleg en meer koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een rondje buiten het centrum, deels langs het kanaal. En weer aan het werk. De Vrouw gaat om twee uur naar haar werk. Ik ga nog door tot half vijf, dan is het klaar. Even uitblazen, dan avondeten maken. Ik warm het kleine beetje venkel op in de oven. Tegelijkertijd kook ik wat spaghetti. Ik bak kastanjechampignons, bosui, gele paprika en courgetteblokjes en roer daar de spaghetti en wat rode pesto doorheen. Parmesan erover. Opeten. Afwasje. Afval naar containers. Webstek, krant, lezen en luisteren. De Vrouw is er om half tien. Heel even bijpraten en slapen.
Muziek vandaag: Passion (Peter Gabriel), Shaking The Tree (Peter Gabriel), Us (Peter Gabriel), Digging In The Dirt (cd single) (Peter Gabriel), Steam (cd single) (Peter Gabriel), Blood Of Eden (cd single) (Peter Gabriel), Kiss That Frog (cd single) (Peter Gabriel), Us – Remix (Peter Gabriel), Sex & Religion (Steve Vai), Wurdah Ïtah (Magma), Through Shaded Woods (Lunatic Soul), Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis)Zondag 31 januari:
Pas om kwart voor acht wakker en op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Nog meer koffie met De Vrouw. Ik wandel naar een supermarkt in het centrum voor een vergeten boodschap. Er is veel volk én politie de been; later vandaag is er een demonstratie in Apeldoorn verwacht, vandaar. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas en stofzuigen. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook venkelknollen en maak vervolgens een salade van komkommer, rucola, geroosterde pijnboom- en pompoenpitten en het restant salade van gisteren. De venkel leg ik in een ovenschaal, ik giet daar een mengsel van balsamico en olie overheen en zet de schaal in de oven. Vervolgens bak ik lamsfilet. Ten slotte haal ik de venkel uit de oven en bestrooi deze met geraspte parmesan. We eten de boel op en het smaakt uitstekend. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: 3 (The Gloaming), Plays Live (Peter Gabriel), Birdy (Peter Gabriel), So (inclusief Live in Athens 1987) (Peter Gabriel), Mekanik Destruktiw Kommandoh (Magma), het tweede en derde plaatje uit de set Mythology (Solution)Zaterdag 30 januari:
De Vrouw is om zes uur op. Ik snel daarna. We ontbijten samen. Dan ga ik een ronde hardlopen; De Vrouw gaat naar haar werk. Lopen gaat soepel, ondanks kou en fikse tegenwind. Ik ben weer vroeg op de markt voor groente en fruit. Erna wandel ik naar de slager en super. Thuis meer koffie. Ik loop nog even naar een andere supermarkt en dan een Turkse winkel. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Krant. De Vrouw komt terug van het werk. Ik ga avondeten maken. Eerst monteer ik een knoflookyoghurtmayosaus en een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en blauwe bes. Dan bak ik aardappelen en lamsshoarma. We eten er goed van. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Deutsches Album (Peter Gabriel), Empath (Devin Townsend), Passion & Warfare (Steve Vai), Live at the NCH (The Gloaming), 1.001 Centigrades (Magma), het eerste plaatje uit de set Mythology (Solution), A Map Of The World (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment