bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-02-2021

B-log: 6 t/m 12 februari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:05Vrijdag 12 februari:
Ik ben op iets na zes uur en als ik de woonkamer binnen kom, blijkt De Vrouw al naar het werk te zijn. Na een kop koffie ga ik zelf ook aan de slag. Er is nogal wat uitwerkwerk, geregel en geplan. Tussendoor drink ik meer koffie en rond half een maak ik lunch. Afwasje. Vervolgens wandel ik naar buiten de zon in om het groentepakket op te halen. Thuis weer aan het werk. De Vrouw is thuis rond vier uur en dat is voor mij ook het teken om af te sluiten. Even bijkletsen en tegen vijven ga ik avondeten maken. Ik kook wat aardappel, een ui en wortelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, gele paprika en tomaat. De gekookte groente giet ik af en stamp ik tot een puree. Ik bak runderchipolata en zet alles op tafel. We eten er goed van. Afwas. Dan tijd om Onze Vader te bellen. Ik had gisterenavond ook al een poging gedaan, maar toen was hij op stap om zijn vaccinatie te halen. Die is zonder problemen gezet en hij heeft nergens last van. Morgen is hij jarig en in de middag ga ik naar hem toe. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The Lamb Lies Down On Broadway (Genesis), A Trick Of The Tail (Genesis), Wind & Wuthering (Genesis), de eerste drie plaatjes (The Prepared Piano) uit de doos Complete Piano Music (John Cage), Seconds Out (Genesis), Cruising With Ruben & The Jets (Frank Zappa), The 7th Song (Steve Vai), Ocean Sounds (iamthemorning)Donderdag 11 februari:
Met een temperatuur van lager dan -10 loop ik om kwart voor zes een ronde hard. Het is nog goed te doen ook. Ik loop een heel andere route, even uitzoeken hoe de fietspaden zijn als morgenochtend De Vrouw naar het werk rijdt. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Malle dag vandaag. Eerst veel regeldingen, dan overleg. Tussendoor allerlei koffie al dan niet met De Vrouw, lunch, afwas, nog meer overleg. Om kwart voor drie heb ik gelegenheid om even naar buiten te gaan en ik loop een rondje langs het kanaal en om het centrum. Dan weer aan het werk. De Vrouw heeft om vijf uur eten klaar: een nasiachtige schotel die geweldig smaakt, met daarnaast het restant salade van gisteren enigszins aangevuld. Kwart voor zes heb ik de afwas klaar en een kwartiertje later begint er nog een overleg voor het werk. Half acht is het allemaal gedaan voor vandaag. Krant. Webstek. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Trespass (Genesis), Nursery Cryme (Genesis), Foxtrot (Genesis), Live (Genesis), Selling England By The Pound (Genesis), Lost ‘n’ Found (Riverside), Lighthouse (iamthemorning)Woensdag 10 februari:
Zeven uur wakker en op. Nog redelijk geslapen, ook. Koffie. Lezen en luisteren. Koffie met De Vrouw. Ik wandel door de sneeuwkou naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Niet veel later lunch. Afwasje. Ik loop nog naar een supermarkt in het centrum. Dan ga ik wat werkzaamheden voor Wirwar doen. Eind van de middag bellen we Ank. Ze maakt het goed, volgt nog drie maal weeks therapie hier in Apeldoorn, heeft inmiddels een ligfiets die haar veel mobieler maakt en gaat komende week met mij een nieuw verhaal maken voor de webstek. Aansluitend maak ik avondeten. Eerst kook ik koolraap. Ondertussen maak ik een salade van rucola, veldsla, bosui, komkommer en het restje salade van gisteren. Ik maak een kaasroomsaus en daar roer ik de koolraap doorheen. Dan bak ik steaks d’Avignon en grill ik haloumi. De haloumi snijd ik in repen en drapeer ik over de salade, de rest zet ik op tafel. We eten er goed van. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Demon (Gazpacho), Night Of The Demon (Gazpacho), The Future Bites (Steven Wilson), The Future Bites (instrumental) (het tweede plaatje uit de Limited Edition Deluxe Box Set) (Steven Wilson), Molok (Gazpacho), Soyuz (Gazpacho), Aviv Geffen (Aviv Geffen), 1000 Hands (Jon Anderson), The Ultra Zone (Steve Vai), Indigo Falls (Indigo Falls), Blade Runner (Vangelis)Dinsdag 9 februari:
Oorspronkelijk was ik van plan om vandaag naar de werkplek in Arnhem te gaan. Echter, er rijden geen bussen. Dus sta ik wel op tijd op en ga ik een rondje hardlopen. Op de grote doorgaande weg is het – midden op straat in de sporen van de auto’s – prima lopen, daarbuiten blijft het zwaar ploeteren. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. We installeren een schoolwerkplek voor De Vrouw in de woonkamer voor vandaag. Dan gaan we ieder ons ding voor vandaag doen. Ik heb allerlei overleg. Meer koffie eind van de ochtend. En verder met van alles. We lunchen iets voor enen. Afwasje. Ik wandel door de zon een rondje langs het kanaal. Thuis weer vrolijk verder aan het werk. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en walnoot. Dan bak ik rundergehakt, ui, knoflook, peper, paprika, een halve Chinese kool, chilipoeder, tomatenpuree en daar roer ik dan groene linzen doorheen. De Zoon is er iets na zes uur en we eten de boel op. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Clockwork Fable (Gandalf’s Fist), Somnium (Jacco Gardner), Zappe Zappa (Pierrejean Gaucher), Phileas Band (Pierrejean Gaucher), Let’s Move To Cologne The City Of Tiny Lights – Live in Stollwerck (Pierrejean Gaucher), Sum Of Erda (Guranfoe), The Future Bites (Steven Wilson), Auto Reconaissance (The Tangent)Maandag 8 februari:
Redelijk geslapen. Kwart voor zeven weer aan het werk. Er is te plannen, organiseren, regelen, overleggen. Koffie met De Vrouw. En allerlei werk. Meer koffie met De Vrouw. Er is post: de Deluxe Doos van The Future Bites (Steven Wilson). Na twaalf uur is er lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel door de stuifsneeuwstorm een rondje om het centrum. Als ik terug ben, ga ik terug aan het werk en draai ik The Future Bites. Die vliegt voorbij. Oeps. Ik zal hem nog een paar keer goed moeten beluisteren voordat ik er een gedegen oordeel over kan/wil vellen. De Vrouw zou vandaag naar het werk gaan, maar kan er door de sneeuwstorm niet naartoe en doet zo goed als alles vanuit huis. Half vijf stop ik met werken. Krant. Dan maak ik avondeten. Voor De Vrouw maak ik het spul dat ze mee naar het werk wilde nemen warm, aanvullend maak ik een gerecht van kastanjechampignon, ui, paprika, courgette en kikkererwtenpasta met rode pesto en parmesan. Ernaast een restje salade van gisteren. We eten alles op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Journey To An Imaginary Land (Gandalf), Visions (Gandalf), To Another Horizon (Gandalf), Magic Theatre (Gandalf), More Than Just A Seagull (Gandalf), The Future Bites (Steven Wilson), Gallery Of Dreams plus Live! (Gandalf featuring Steve Hackett), Zëss (Magma), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Zondag 7 februari:
Half zeven uit bed, niet zo heel goed geslapen. Ik ga een ronde hardlopen, ondanks dat er zeker tien centimeter sneeuw ligt en het nog altijd sneeuwstormt. Het is koud, maar lopen is eigenlijk goed te doen. Ik kies wel een aangepaste route en loop veel midden op straat; er is nauwelijks verkeer. Thuis weer even terug in bed. Koffie met De Vrouw. We wandelen een kort rondje door de sneeuw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na een uur voor lunch. Afwas en stofzuigen. Dan wandel ik nog een ronde langs het kanaal en om het centrum heen. Lezen en luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, gele biet en tomaat. Vervolgens een knoflookyoghurtmayosaus. Dan bak ik aardappelen en lamsshoarma. Dit eten we op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Back To Front (Peter Gabriel), Rated PG (Peter Gabriel), Irish Tour (Rory Gallagher), Retrospektïw III (Magma), The Unravelling (Knifeworld), Skald (Wardruna)Zaterdag 6 februari:
Half zeven wakker en op. Koffie. Op tijd ben ik op de markt voor groente, fruit en vis. Erna loop ik ook naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat halverwege de ochtend op verjaardagsvisite bij de Neef. Ik doe huishoudelijks. Meer koffie. De Zoon is er om een uur voor lunch en De Vrouw niet veel later ook. Afwas. Ik wandel naar een super in het centrum voor een laatste kleinigheid. Het is venijnig koud. Thuis bereid ik het avondeten vast voor. Ik bak lamsrib, ui, aubergine en courgette en doe daar bouillon en tomaat bij in. Dat laat ik twee minuten stoven. Ondertussen heb ik het restant van de salade van gisteren wat aangevuld met koolrabi en komkommer en heb ik een stokbrood afgebakken in de oven. De pruttelpot smaakt uitstekend. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: 1492 (Vangelis), Foxlight (Iarla Ó’Lionáird), Live Blood (Peter Gabriel), Scratch My Back / And I’ll Scratch Yours (Peter Gabriel & allerlei), We’re Only In It For The Money (Frank Zappa), Retrospektïw I-II (Magma), Runaljod – Ranarok (Wardruna)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment