bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-02-2021

B-log: 13 t/m 19 februari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 15:10Vrijdag 19 februari:
Half zeven loop ik buiten mijn ronde hard. De Vrouw is ook vroeg op; zij moet even de deur uit. Ik doe wat werkzaamheden voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouw. Dan stap ik op de fiets en rijd naar een supermarkt. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Daarna ga ik verder met werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook witlof. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, peer, mandarijn en blauwe bes. Ook prepareer ik een knoflookyoghurtmayosaus. De gekookte witlofstronkjes rol ik in ham, leg ik in een ovenschaal en bedek ik met kaas. Dan gaat de ovenschaal de oven in. In de tijd dat de boel gratineert, bak ik rosbiefbiefstukken. Aan tafel. We eten er goed van. Afwasje. Webstek, lezen, luisteren. Afwisselender wordt het niet. Voorlopig.
Muziek vandaag: Geronimo Black (Geronimo Black), On (Jane Getter Premonition), Saved By The Bell – The Collected Works Of Robin Gibb 1968-1970 (Robin Gibb), The Cheerful Insanity Of Giles Giles & Fripp (Giles Giles & Fripp), The Brondesbury Tapes (1968) (Giles Giles & Fripp), The Death Defying Unicorn (Motorpsycho), The Elusive Light And Sound Vol. 1 (Steve Vai), Lunatic Soul II (Lunatic Soul)Donderdag 18 februari:
Op tijd weer aan het werk. Wat werkoverleg her en der, regel- en ordenzaken, plannen, uitwerken, enzovoorts. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik loop een rondje buiten het centrum en pak een super mee. Dan weer verder werken en om kwart voor vijf is het klaar. Krant. Ik maak de erwtenpompoensoep warm en die eten we op. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Gentle Knife (Gentle Knife), Clock Unwound (Gentle Knife), The Diary (The Gentle Storm), The Pendulum (Gerard), Pandora’s Box (Gerard), Meridian (Gerard), een deel van de bluray (het derde album Three Friends) die mee kwam met Three Piece Suite (Gentle Giant), Tender Extinction (Steve Jansen), Uncle Meat (Frank Zappa), Lunatic Soul I (Lunatic Soul)Woensdag 17 februari:
De Vrouw is al naar het werk als ik om kwart voor zeven echt wakker ben en opsta om een ronde te gaan hardlopen. Dat lopen gaat redelijk, al staat er op een lang recht stuk een fikse tegenwind. Thuis weer koffie en halverwege de ochtend wandel ik naar de super. De kou is weg, de sneeuw bijna en het is haast zacht buiten, zeker in vergelijking met vorige week. Huishoudelijks, meer koffie en lunch. Afwasje. Eigenlijk wil ik dingen doen voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein, maar in plaats daarvan ga ik naar buiten, want boven ons in de flat is iemand luidruchtig aan het verbouwen/boren en ik word er nogal moe van. Ik wandel een rondje om het centrum, langs het kanaal en op de terugweg doe ik een super in het centrum aan. Thuis krant. De Vrouw is terug van haar werk om half vier. Bijpraten. Eind van de middag maak ik avondeten: de erwtenpompoensoep. We eten een halve pan en er is nog een klein nagerecht ook in de vorm van vruchtenyoghurt. De afwas is zeer klein. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: het tweede, derde en vierde plaatje uit de set I Lost My Head – The Chrysalis Years 1975-1980 (Gentle Giant), de cd van Three Piece Suite (Gentle Giant), Alive In An Ultra World (Steve Vai), een deel van de bluray (de eerste twee albums Gentle Giant en Acquiring The Taste) die mee kwam met Three Piece Suite (Gentle Giant)Dinsdag 16 februari:
Vandaag naar de werkplek in Arnhem. Op de weg is het allemaal goed te doen; voetpaden en trottoirs zijn nog wat minder begaanbaar. Half acht aan de slag. Er is veel overleg en uitwerkwerk te doen en tussendoor spreek ik een paar collega’s. Tussen de middag wandel ik door bos, veld, zon en sneeuwprut. In de middag ook weer overleg en om vijf uur ben ik thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van kalfsgehakt, ui en groene kool met rijst en een salade van bosui, komkommer, appel, rozijn en rode paprika. Smakelijk. Alles is op. Afwas en afval. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: het plaatje dat met de PROG mee kwam, Silhouettes (Klaus Schulze)Maandag 15 februari:
Er staat vrij veel (tegen)wind vanmorgen en daardoor is het koud tijdens mijn ronde hardlopen. Van de verwachte ijzel en gladheid merk ik nog niets, maar dat kan nog komen. Bovendien loop ik over de doorgaande wegen en die waren al droog en goed begaanbaar. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Dan allerlei overleg, waaronder ook een bijeenkomst met de werkgroep van Wirwar. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Afwasje en dan naar buiten voor een rondje om het centrum. De sneeuw smelt, maar op veel plekken is het nog een lastige sneeuwzooi. Thuis weer verder met het werk. Half vijf is het wel weer klaar. Ik leg twee kippenbouten in de oven om te garen en ondertussen maak ik de rest van het avondeten. Ik vul een klein restant van de salade van gisteren aan met bosui en komkommer. Vervolgens bak ik kastanjechampignons, rode ui, paprika en courgette en roer daar wat kikkererwten doorheen. Samen met de kip een goed maal. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Zo lees ik de PROG uit die vrijdag binnen kwam.
Muziek vandaag: Supper’s Ready (allerlei), The Fox Lies Down – A Tribute To Genesis (allerlei), Octopus (Gentle Giant), In A Glass House (Gentle Giant), The Power And The Glory (Gentle Giant), het eerste plaatje (het album Free Hand) uit de doos I Lost My Head – The Chrysalis Years 1975-1980 (Gentle Giant), The Red Planet (Rick Wakeman), Shimmer Into Nature (Ed Wynne)Zondag 14 februari:
Ik ben wakker om kwart voor zeven. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat om half elf naar het werk. Ik lees. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. We kletsen lekker. Daarna afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal, waar het een drukke boel is met schaatsers. Thuis verder lezen en luisteren. De Vrouw is er om kwart over zes. Ik heb dan avondeten klaar. Er zijn valentijnsburgers, krielaardappelen en een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel. Toe is er ijs. We praten bij. Afwas, webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Portraits (Vangelis), Rosetta (Vangelis), The Future Bites (Steven Wilson), de vier plaatjes uit Archive 1967/75 (Genesis), King Ghost / Eminent Sleaze (7″ single) (Steven Wilson), Polytown (Torn Karn Bozzio), Space For The Earth (Ozric Tentacles), Slope (Steve Jansen)Zaterdag 13 februari: Onze Vader jarig
Kwart over zeven loop ik buiten een ronde hard. Het is heel koud, zo koud heb ik het nog niet eerder gehad. Lopen gaat toch goed; ik kies een gebruikelijker route en die is prima te doen. Erna ga ik naar de markt en daarna weer naar de slager en super. Koffie. Nog een keer naar buiten, op zoek naar brood. Dat vind ik. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Na twee uur stap ik op de fiets en glibber ik naar mijn oude woonwijk Orden. Onze Vader viert vandaag zijn zevenentachtigste verjaardag en ik ben zijn enige bezoek. Gelukkig krijgt hij veel telefoon en de rest van het bezoek komt verspreid over de komende week. We praten fijn bij, hij zit goed op zijn praatstoel en is uitstekend gemutst. Na half vijf fiets ik weer terug. Thuis een verrassing: er is weer een boekje van Willem en daarin staat een bijdrage van mij. Weer eens gepubliceerd; altijd leuk. Ik maak avondeten. Een aantal restanten warm ik op in de oven (de koolraap van woensdag, de stoemp van gisteren), ik vul het restant salade van gisteren aan en ten slotte bak ik lamsshoarma. Dit keer eten we alles echt helemaal op. Afwasje. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Duke (Genesis), We Can’t Dance (Genesis), Royal Albert Hall (Camel), The Bell (iamthemorning)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment