bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-02-2021

B-log: 20 t/m 26 februari 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:45Vrijdag 26 februari:
De Vrouw staat vroeg op; ik niet lang erna. Kwart over zes is het. We drinken samen koffie. Ik ga aan het werk. De Vrouw gaat om half acht naar het hare. Meer koffie en werken en nog meer koffie en nog meer werken. Dan lunch, afwasje en naar buiten om het groentepakket op te halen. Dan nog maar meer werken. De Vrouw is er weer om vier uur. Ik ga nog heel even door tot half vijf en dan is het weekend. Krant. Ik maak avondeten. Eerst schil ik aardappelen en schrob ik aardperen. Die kook ik. Ondertussen bak ik kalfsgehakt, ui, paprika, groene kool en daar doe ik het restant tomatensoep van dinsdag bij in. Terwijl dit pruttelt vul ik de salade van gisteren aan met rode ui en komkommer. De gekookte aardappel en aardpeer stamp ik tot een puree en dan zet ik alles op tafel. Smakelijk. Bijpraten. Afwas, lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de doos Consequences (Godley & Creme), de vijf plaatjes uit de doos Body Of Work 1978-1988 (Godley & Creme), A Little Piece Of Heaven (cd single) (Godley & Creme), 10,000 Angels (Godley & Creme), Thank You For Being A Friend – The Best Of Andrew Gold (Andrew Gold), Sound Theories Vol. I & II (Steve Vai), Out Of Myself (Riverside), Voices In My Head (Riverside)Donderdag 25 februari:
De ronde hardlopen gaat redelijk soepel. Buiten is het aardig zacht. Voor zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat naar Zutphen om haar vaccinatie te halen. Ik neem meer koffie en werk door. Eind van de ochtend meer koffie. Dan is De Vrouw weer terug; alles goed gegaan, nergens last van. We lunchen. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. En verder aan het werk. Kwart voor vijf is het maar weer klaar. Ik maak avondeten: een salade van rode ui, komkommer, kerstomaat, peer en walnoot met een snelle schotel van runderchipolata, ui, paprika en Chinese kool in tandoorikruiden. We eten het op. Natafelen. Afwas en afval. Krant, webstek, lezen, luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Valkyrie (Glass Hammer), Untold Tales (Glass Hammer), Chonometree (Glass Hammer), Chronomonaut (Glass Hammer), Requiem (Goat), de eerste drie plaatjes uit de doos Consequences (Godley & Creme), Short Stories (Jon & Vangelis), From This Place (Pat Metheny)Woensdag 24 februari:
Echt wakker om half zeven en dus uit bed. Koffie. Dingen voor Wirwar. Koffie met De Vrouw. Ik wandel door de zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. Krant in de zon op de galerij. Het is heerlijk, dus ik ga een rondje wandelen. De Vrouw gaat naar het werk. De jas laat ik thuis en ik loop langs het kanaal en om het centrum. Op de terugweg neem ik een super mee. Luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf. Ik kook spaghetti, bak champignons en rode ui en courgette, roer daar de spaghetti en groene pesto doorheen en bestrooi dat met parmesan. Dat eet ik op. De afwas is klein. Webstek, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), Ode To Echo (Glass Hammer), The Breaking Of The World (Glass Hammer), de 5.1 surround mix van Three Piece Suite (Glass Hammer), de dvd die mee kwam met Double Live (Glass Hammer), Through Shaded Woods (Lunatic Soul), de bluray van Get All You Deserve (Steven Wilson)Dinsdag 23 februari:
Aan het werk voor zeven uur. Ik heb dan al een ronde hardgelopen. Buiten is het zacht en lopen gaat soepeler. Laatste dagen wat stroef en met moeite. Aan werkzaamheden zijn er vandaag nogal wat overleggen waar ik bij aansluit. Eind van de ochtend koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje buiten het centrum. En weer verder, inclusief overleg. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert hamburgers en een stevige tomatensoep. Daar eten we goed van. Toe is er ijs. Afwas. We volgen een deel van de persconferentie door de minister-president en zijn knecht. Er zijn een paar versoepelingen van de maatregelen (winkelen op afspraak, bijvoorbeeld); andere maatregelen blijven van kracht tot in ieder geval 15 maart (avondklok). Webstek, lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Three Cheers (For The Broken-Hearted) (Glass Hammer), If (Glass Hammer), Cor Cordium (Glass Hammer), Perilous (Glass Hammer), Under The Fragmented Sky (Lunatic Soul), Nocturne – The Piano Album (Vangelis)Maandag 22 februari:
Kwart voor acht op de werkplek. Vandaag weer van alles, veel overleg, geregel, gedoe. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog wat overleg, geregel, gedoe. En een paar echte gesprekken. Vijf uur thuis. De Vrouw is naar het werk. Krant. Avondeten maken. Lees: een restant bloemkoolschotel van gisteren opwarmen in de oven en een ander restant (salade) uit de koelkast halen. Ik eet het op. Afwasje van niks. Webstek, lezen en luisteren. Zo gaan de dagen wel hard.
Muziek vandaag: Culture Of Ascent (Glass Hammer), de dvd die mee kwam met Live at Rockpalast (Steve Hillage), Fractured (Lunatic Soul)Zondag 21 februari:
Ik word pas wakker om kwart voor zeven en sta op. Nog geen drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is aangenaam; nog niet heel zacht, maar zeker niet koud. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje om het centrum. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje, stofzuigen. Dan loop ik weer naar buiten, want het is mooi (bijna lente-)weer. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook bloemkool, bak spek, uit, courgette en paprika en doe daar de bloemkool doorheen. Dat stort ik in een ovenschaal en daaroverheen giet ik een mengsel van ei en room. Ik dek de schaal af met een laag kaas. De ovenschaal gaat de oven in (goh) en vervolgens maak ik een salade van bosui, komkommer, appel, tomaat en blauwe bes. Ten slotte bak ik lamsfilet. We eten er goed van. De Vrouw kan morgen nog van de ovenschotel meenemen naar het werk en ik heb het ook gemakkelijk met koken. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Touch Wood (Gitbox), Gizmodrome (Gizmodrome), The Inconsolable Secret (Glass Hammer), Lightdark (Nosound), Piano Reductions Vol.1 – Performed By Mike Keneally (Steve Vai), Walking On A Flashlight Beam (Lunatic Soul)Zaterdag 20 februari:
Wakker en op om half zeven. Koffie. Op tijd naar de markt voor groente, fruit en vis. Erna naar de slager en super. Buiten is het nog fris. Koffie met De Vrouw. Ik ga nog langs een Turkse winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. Bob en Ank bellen; ze hebben het concept nieuwsbericht voor de website van Kunst-Zinnig-Brein bekeken en hebben wat correcties en aanvullingen. Verder gaat het ze goed. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik werk het nieuwsbericht op de website van Kunst-Zinnig-Brein bij en plak er de foto’s in die Bob heeft gemaild. Dan ga ik een rondje wandelen, langs het kanaal, om het centrum heen en door de zon. Het is uitzonderlijk zacht buiten. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik vul het restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer en mandarijn. Dan bak ik aardappelen en lamsshoarma. We eten alles op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), David Gilmour (David Gilmour), About Face (David Gilmour), Rattle That Lock (David Gilmour), Live at Pompeii (David Gilmour), Empire – Live at the Hackney Empire (Big Big Train), Impressions (Lunatic Soul)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment