bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-02-2021

B-log: 27 februari t/m 5 maart 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:46Vrijdag 5 maart:
Half zeven weer op. Rondje hardlopen door de kou. Koffie met De Vrouw. Vanmorgen zouden we contact hebben met onze financiële adviseur voor de aangifte van de belasting 2020. Echter, hij zegt de afspraak af en we plannen een nieuwe halverwege april. Ik wandel naar een supermarkt voor een kleinigheid. Meer koffie met De Vrouw. We zoeken etensmenu voor morgenavond. Later lunch. Afwasje. Ik bekijk plaatsen/steden die we in onze zomervakantie kunnen bezoeken. Zoals het er nu naar uitziet wordt het Lübeck en Bremen. Dan weer even naar buiten voor een rondje om het centrum. Thuis krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook witlof. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, peer en kerstomaat. Ook snijd ik knolselderij in dunne reepjes. De gekookte witlof rol ik in ham en leg ik in een ovenschaal; vervolgens bedek ik de witlof met plakken kaas. De ovenschaal gaat in de oven. Ik bak de reepjes knolselderij met shoarmakruiden en daarnaast bak ik Duitse biefstukken. Dit eten we allemaal op. Afwas, webstek, lezen, luisteren en slapen. Voor het allerlaatst met een vrouw onder de zestig naar bed.
Muziek vandaag: Dark Side Of The Mule (Gov’t Mule), Two Seasons – Live in Japan Volume 1 (GPS), Private Collection (Jon & Vangelis), Burnt Weenie Sandwich (Frank Zappa), Shrine Of New Generation Slaves (Riverside)Donderdag 4 maart:
Half zeven wakker en op. Half uur later aan het werk. Overlegje, regeldingen. Koffie met De Vrouw. Nog meer uitzoek- en regeldingen, overlegje. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Dan weer verder. Vijf uur is het gedaan voor vandaag en deze week. Krant. Ik maak avondeten. Niet moeilijk. Het restant moussaka van maandag gaat in de oven om op te warmen. Ik snijd nog wat pompoen en smoor die in een pan; vervolgens doe ik er het restant van de schotel van gisteren bij in. Er is nog een restant salade van gisteren en dat zet ik ook op tafel. We eten alles op, dit keer. Toe maar. Afwas, krant, webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The Deep End Volume 1 & Volume 2 – Hidden Treasures (Gov’t Mule), The Deepest End – Live In Concert (Gov’t Mule), Mulennium (Gov’t Mule), Cloud About Mercury (David Torn), Anno Domini High Definition (Riverside), Memories In My Head (Riverside)Woensdag 3 maart:
Half zeven op en een ronde hardlopen. Die ronde hardlopen lukt. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Ik loop door de zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw. We gaan nog naar de brillenwinkel om de brillen die De Vrouw begin januari kocht bij te laten stellen; ze heeft nogal wat klachten en de zaak gaat er iets aan doen/proberen. Thuis lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik wandel een rondje om het centrum. Weer terug klus ik wat aan de boekenkast, zodat ik wat meer ruimte heb om komende tijdschriften à la de PROG kwijt te kunnen. Stel, ik mieter alle tijdschriften weg, dan kunnen er weer veel cd’s bij. Maar ik stel nog niks. Ja, uit. Eind van de middag maak ik avondeten. Een salade van bosui, komkommer, veldsla, peer en walnoot (en het restant van eergisteren). Plus een schotel van ui, mangold, pompoen, kerrie en rookworst. Hier eten we goed van. Er blijft wat over, dus morgen kliekendag. Afwas, afval, webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: het tiende, elfde en twaalfde plaatje uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-1975 (Gong), Modern Primitive met daarin de bonus cd Passion And Warfare (Steve Vai), From The Caves Of The Iron Mountain (Steve Gorn, Tony Levin & Jerry Marotta),Dinsdag 2 maart:
Goed geslapen. Op tijd op de werkplek. Vanmorgen allerlei overleg en regeldingen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Of moet dat zon, veld en bos zijn? Half zes thuis. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert groentespaghetti met een schotel van kip, ui, paprika en kikkererwten, plus een salade ernaast. We eten alles op. Afwas, webstek, lezen, luisteren en slapen.
Muziek vandaag: The Friends Of Mr. Cairo (Jon & Vangelis), het achtste en negende plaatje uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-1975 (Gong), Ramshackled (Alan White)Maandag 1 maart:
Niet goed geslapen. Een ronde hardlopen gaat redelijk gemakkelijk, vanmorgen. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Eerst allerlei overleg, later wat meer regel- en schrijfzaken. Tussendoor koffie (met De Vrouw). We lunchen (met balkenbrij), afwasje. Ik wandel door de zon een rondje om het centrum. Weer verder. Kwart voor vijf klaar. Eten maken. Eerst bak ik plakken aubergine, die laat ik uitlekken. Dan bak ik rundergehakt, ui, gele paprika, courgette, tomatenpuree en allerlei kruiden. Beetje room erdoorheen om het smeuïg te maken. Dan een cakevorm vullen met een laag saus, een laag aubergineplakken, een laag kaas, een laag saus, een laag aubergineplakken, een laag kaas, een laag saus, een laag aubergineplakken en een laag kaas. Dit in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, peer, veldsla en walnoot. Aan tafel! De moussaka zonder aardappel is goed gelukt en de salade zeer fijn. Afwas en afval, krant, mail, webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: de eerste zeven plaatjes uit de doos Love From The Planet Gong – The Virgin Years 1973-1975 (Gong), Grand Tour (Big Big Train)Zondag 28 februari:
Pas om half acht wakker en op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Was. De Zoon is er om half een. Lunch, afwas, stofzuig. Ik wandel een rondje buiten en om het centrum. De zon schijnt, maar het is nogal fris. Nogal niet erg ook. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook truffelaardappelen. Ondertussen maak ik salade van bosui, komkommer, groene olijf en het restant salade van gisteren. Dan bak ik de truffelaardappelen en runderfilet. We eten het op. Afwas, webstek, lezen, luisteren, slapen, weekeinde-einde.
Muziek vandaag: Camembert Electrique (Gong), Flying Teapot (Gong), High From The Subterrania Club 2000 (Gong), I See You (Gong), Rejoice! I’m Dead! (Gong), The Universe Also Collapses (Gong), Rapid Eye Movement (Riverside), Rapid Eye Movement II (Riverside), de cd met bonusspul uit de doos The Future Bites (Limited Edition Deluxe Box Set) (Steven Wilson),Zaterdag 27 februari:
Het is fris buiten om kwart voor zeven als ik mijn ronde ga hardlopen. Maar al lopende heb ik daar geen last van. Markt voor groente en fruit, slager en supermarkt. Koffie met De Vrouw. Dan de zon in op jacht naar brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje, dan opnieuw de zon in langs het kanaal naar een super voor de laatste boodschappen. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst prepareer ik een salade van bosui, komkommer, appel, groene olijven en pompoen- en pijnboompitten. Dan vul ik twee halve paprika’s met het restant tomatengehaktmengsel van gisteren en twee portabello’s met kruidenkaas. Ik doe ze in een ovenschaal en zet ze – verrassing! – de oven. Als het gaar is, eten we het op. IJs toe. Natafelen, afwas, webstek, lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: de drie plaatjes uit Andrew Gold + What’s Wrong With This Picture + All This And Heaven Too + Whirlwind … Plus (Andrew Gold), The Late Show – Live 1978 (Andrew Gold), Hot Rats (Frank Zappa), Second Life Syndrome (Riverside), Second Live Syndrome (Riverside)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment