bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-03-2021

B-log: 6 t/m 12 maart 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:51Vrijdag 12 maart:
Aan het werk om kwart voor zeven. Er ligt uitwerkwerk, plannen en opruimen, vandaag. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit; ik werk. Meer koffie met De Vrouw. Rond het middaguur lunch. Afwasje. Dan wandel ik naar buiten om het groentepakket op te halen. En nog wat verder werken. Half vijf is het gedaan voor vandaag. Krant. Dan maak ik avondeten. Niet dat er veel te maken is, wel warm te maken. Het restant pompoensoep van woensdag, dus. Dit eten we op. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Under A Spell (Richard Barbieri), GTR (Deluxe Edition) (GTR), Live At The King Biscuit Flower Hour (GTR), Please Be Quiet (Gungfly), Lamentations (Gungfly), On Her Journey To The Sun (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Zappa – Original Motion Picture Soundtrack Deluxe (Frank Zappa), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic), A Different Time (John Medeski)Donderdag 11 maart:
Onstuimig vanmorgen. Gelukkig geen hevige regen, maar wel stormachtige wind, waardoor hardlopen op een lang recht eind moeizaam gaat. Maar ik red het goed. Kwart voor zeven ben ik aan het werk en half acht houd ik er alweer mee op. Iets voor acht uur heb ik een bus naar Zwolle en om negen uur ben ik bij de paradontoloog. Alles ziet er zeer goed uit, het is helemaal gezond en de behandeling is afgesloten. Vanaf heden weer naar de mondhygiëniste en over drie jaar ter controle terug. Ik mag nadenken over de opvulling van de ruimtes in mijn onderkaak (omdat ik aan weerszijden een kies mis) en of ik de boel nog rechtgezet wil hebben. Kwart voor elf ben ik thuis en ga ik verder aan het werk. Lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat om twee uur naar haar werk. Ik werk verder. Half vijf klaar. Even zitten. Dan eten maken. Eerst kook ik spaghetti. Dan bak ik champignons, pompoenblokjes, bosui en courgette. Daar roer ik de spaghetti doorheen, samen met kruidenkaas. Dat eet ik dan weer op. Afwas en afval. Ik bel Onze Vader. Hij heeft weer veel te vertellen en het gaat goed met hem. Webstek, wat muziekdvd kijken, slapen.
Muziek vandaag: Reflections – An Act Of Glass – The Music Of Andrew Gorczyca (Andrew Gorczyca), For The Music (Blackfield), Permanent Damage (GTO’s), het vierde en vijfde plaatje uit de doos Complete Piano Music (John Cage), The Absolute Universe – The Breath Of Life (The Abridged Version) (Transatlantic), een deel van de dvd die mee kwam met The Deepest End – Live in Concert (Gov’t Mule)Woensdag 10 maart:
Pas om zeven uur echt wakker en op. Allerlei. Koffie met De Vrouw. Zij ontvangt bezoek en ik wandel naar de super en later nog naar een andere super. Dan thuis koffie. En lunch met De Vrouw. Afwasje. De Vrouw gaat naar buiten. Ik doe allerlei en wandel dan een rondje om het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui en pompoen, doe daar bouillon bij in, laat dat goed koken en pureer het tot een stevige soep. Ten slotte doe ik er nog wat extra groente (restje bloemkool) bij in voor een gevulder effect. Ondertussen bak ik spekjes, in schijfjes gesneden runderbraadworsten en blokjes courgette en die voeg ik toe aan de soep. Half zes gaan we aan tafel. Van de dikke pan eten we zeker de helft op. Afwasje. Webstek, krant, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Alexandrine (Grice), The Grey Of Granite Stone (Grice), One Thousand Birds (Grice), Raindances – The Transatlantic Years 1973-1975 (Gryphon), Reinvention (Gryphon), Under A Spell (Richard Barbieri), The 3rd Majesty (Ring van Möbius), Road To The Sun (Pat Metheny)Dinsdag 9 maart:
Na een ronde hardlopen in een heel fijn regentje (geen enkel probleem) ben ik om zeven uur aan het werk. Lange dag vandaag. Veel overleg vanmorgen. De Vrouw heeft een online studiedag thuis. We lunchen wel samen. Klein afwasje, dan loop ik snel een rondje buiten het centrum langs het kanaal. En weer verder. Veel overleg. Kwart over zes is het klaar. De Zoon is er om half zeven. We eten de restanten van de menu’s van het Indonesisch restaurant van zaterdagavond. Afwas. Krant. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Under A Spell (Richard Barbieri), Happy Mother’s Day (The Grandmothers), Propeller (Grice), The 3rd Majestic (Ring van Möbius), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic)Maandag 8 maart:
Op de werkplek in Arnhem ga ik vanaf kwart voor acht aan de slag. Regeldingen, overleg, voorbereiden, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En weer verder. Op de terugweg ga ik de muziekwinkel in: ik heb een afspraak, maar sta met een minuut of tien weer buiten met een leuk stapeltje: For The Music (Blackfield), The 3rd Majesty (Ring van Möbius), Zappa! (Frank Zappa), The Absolute Universe – The Breath Of Life (The Abridged Version) (Transatlantic), The Absolute Universe – Forevermore (The Extended Version) (Transatlantic), Under A Spell (Richard Barbieri) en Road To The Sun (Pat Metheny). Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een aangevulde versie van het restant salade van gisteren, gebakken truffelaardappelen en lamsshoarma. Allerlei bijpraten. Afwas. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: For The Music (Blackfield), The Absolute Universe – The Breath Of Life (The Abridged Version) (Transatlantic), Road To The Sun (Pat Metheny)Zondag 7 maart:
Ik loop een ronde hard om half acht. Het is goed koud, maar lopen gaat ook goed. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Even naar buiten voor een kleine boodschap. Het is nog steeds koud. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook truffelaardappelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi en groene olijven. Vervolgens maak ik een knoflookyoghurtmayosaus. Ook maak ik groentetorentjes van aubergine, courgette en tomaat en die zet ik in de oven. Bij nader inzien verander ik het kookplan. De gekookte truffelaardappelen zijn voor morgen bij shoarma. Nu bak ik lamsriblappen. Even na zessen zitten we aan tafel en eten we het op. Er is nog taart van gisteren als nagerecht. Afwas, webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: 20 Year Anthology – Volume 1 & Volume 2 (The Grandmothers), A Grandmothers Night At The Gewandhaus (The Grandmothers & The Chamber Orchestra Of Invention), It Happened Here – Legendary Grandmothers Reunion 28.07.2002 Zappanale 13 (The Grandmothers), Eye Of The Soundscape (Riverside)Zaterdag 6 maart: De Vrouw zestig
Opstaan om half zeven. Koffie. Acht uur wandel ik naar de markt voor groente en fruit. En bloemen. Vervolgens een rondje slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nog even op broodjacht. Op de terugweg pik ik Zwager en De Neven op die komen koffie drinken. Koffie met hen. Tegen een uur zijn we weer met z’n tweetjes en lunchen we. Afwasje. Krant. Halverwege de middag komt eerst de buurvrouw even later ook de buurman iets drinken. De Zoon is er om zes uur. Ons avondeten, dat we vanmorgen hebben besteld, zou om half zeven bezorgd, maar laat op zich wachten. Kwart over zeven is het in huis en doen we ons te goed aan allerlei Indonesische gerechten. Uitstekende hap, waar we zeker nog een keer van kunnen eten. Toe is er nog taart. Kleine afwas. Afval, webstek, lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Good Singin’ Good Playin’ (Grand Funk Railroad), Promo (The Grand Wazoo), Dreams On Long Play (The Grandmothers), Love, Fear And The Time Machine (Riverside)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment