bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-03-2021

B-log: 13 t/m 19 maart 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:24Vrijdag 19 maart:
De zon schijnt als ik om kwart over zeven mijn ronde ga hardlopen. Koffie met De Vrouw. Ik lees en luister. Meer koffie met De Vrouw. Dan maak ik lunch. Afwasje. In de middag help ik De Vrouw weer met haar eindwerkstuk van haar opleidingsmodule. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik maak een saus van ui, prei, paprika, courgette en tomaten. Tussendoor prepareer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en peer. Dan kook ik kikkererwtenpasta. We eten er goed van. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Wolflight (Steve Hackett), The Total Experience Live In Liverpool – Acolyte To Wolflight With Genesis Classics (Steve Hackett), The Night Siren (Steve Hackett), Summer Storms & Rocking Rivers (Steve Hackett & Djabe), Zappa – The Original Motion Picture Soundtrack Deluxe (Frank Zappa), Kvitravn (Wardruna)Donderdag 18 maart:
Op tijd op de werkplek. En weer van alles. Overleg, plannen, herschrijven, ordenen, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En weer verder met van alles. Overleg, plannen, herschrijven, ordenen, enzovoorts. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van pastinaak en wortel in roomkaassaus met een schotel van lamsrib, kastanjechampignon en ui. Rauwkost ernaast. Dit eten we op. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Under A Mediterranean Sky (Steve Hackett), Third Impression (3.2), Kvitravn (Wardruna)Woensdag 17 maart:
Vanmorgen op tijd weer een ronde hardlopen. Daarna koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de super voor wat boodschapjes. Meer koffie. Tegen het middaguur wandelen we samen naar het stadhuis om onze stem uit te brengen voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Ik kies voor natuur en toekomst op de langere termijn. Weer thuis lunchen we. De Vrouw gaat naar het werk. Krant. Ik loop nog naar een super voor de laatste dingetjes vandaag. Dan zie ik een tweede deel van een muziekdvd. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf. Ik kook spaghetti. Vervolgens bak ik kastanjechampignons, doe daar bosui, paprika en courgette bij en roer er een restje veldsla, de gekookte pasta en een paar scheppen kruidenroomkaas doorheen. Dit eet ik op. Afwasje en afval. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Road To The Sun (Pat Metheny), Access All Areas (Steve Hackett), Genesis Revisited: Live At The Royal Albert Hall (Steve Hackett), de rest van de dvd die mee kwam met The Deepest End – Live in Concert (Gov’t Mule), Through Shaded Woods (Lunatic Soul)Dinsdag 16 maart:
Ik ben weer aan het werk om zeven uur. Redelijk volle dag. Allerlei overleg, uitwerkdingen en regelzooi. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. En verder met allerlei overleg, uitwerkdingen en regelzooi. Half vijf sluit ik af. Krant. Een half uur later zitten De Vrouw en ik op de fiets. Bij De Zoon hebben we een gesprek met De Zoon (goh) en zijn twee begeleiders over hoe goed het gaat. Wij vinden dat De Zoon is gegroeid, steeds meer zelf oppakt en uitzoekt en trots op zichzelf mag zijn. Kwart voor zeven zijn we ook weer thuis. De Vrouw legt twee pizza’s in de oven en ik zet een klein restant salade van gisteren op tafel. We eten het op. Afwasje. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Live Rails (Steve Hackett), Genesis Revisited II (Steve Hackett), Genesis Revisited: Live At Hammersmith (Steve Hackett), Page Of Life (Jon & Vangelis), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic)Maandag 15 maart:
Kwart voor zes wakker. De Vrouw is dan al op. We ontbijten samen, dat komt niet vaak voor. Zij gaat iets voor half zeven de deur uit naar het werk; ik ga mijn ronde hardlopen. Even na zeven ben ik aan het werk. Er is weer van alles: planwerk, herschrijfwerk, kort overleg, enzovoorts. Tussendoor koffie. Half een lunch, een afwasje en dan wandel ik een rondje langs het centrum. In de middag weer verder met regeldingen en overleg. De Vrouw is er om half vier. Ik ga nog door tot half vijf en stop dan. Krant. Dan maak ik avondeten. Knolselderij en zoete aardappel koken, die tot een puree stampen en grof gesneden postelein erdoorheen. Ondertussen heb ik een salade gemaakt van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Ook heb ik lamsmerguez gebakken. We eten het op. Natafelen. Afwas, webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Genesis Revisited (Steve Hackett), The Tokyo Tapes (Steve Hackett), To Watch The Storms (Steve Hackett), Out Of The Tunnel’s Mouth (Steve Hackett), The Absolute Universe – The Breath Of Life (Abridged Version) (Transatlantic), Apricity (Syd Arthur), The Future Bites (Steven Wilson), Mark Hollis (Mark Hollis)Zondag 14 maart:
Even voor zeven uur wakker en op. Koffie. Lezen en dergelijke. Meer koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje langs het kanaal. Thuis meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan ga ik aan het werk om het eindwerkstuk van een opleidingsmodule voor De Vrouw na te kijken. Daar ben ik even mee bezig. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook plakken venkel. Die doe ik in een ovenschaal met een mengsel van balsamicoazijn en olie. Ik bak kastanjechampignons, ui en blokjes pompoen, doe daar risottorijst en groentebouillon bij en laat het een half uur pruttelen; vervolgens gaat er nog geraspte parmesan doorheen. Ondertussen heb ik de ovenschaal in de voorverwarmde oven gezet en bak ik steaks d’Avignonn. Dit alles zet ik – samen met het restant salade van gisteren – op tafel en we eten het op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Under A Spell (Richard Barbieri), Planets + Persona (Richard Barbieri), Voyage Of The Acolyte (Steve Hackett), Please Don’t Touch (Deluxe Edition) (Steve Hackett), Spectral Mornings (Steve Hackett), Defector (Deluxe Edition) (Steve Hackett), Theory Of Forms (Neil Sadler), The 3rd Majesty (Ring van Möbius), The Red Planet (Rick Wakeman)Zaterdag 13 maart:
Als ik wakker word en opsta, regent het stort buiten. Een half uur later, als ik ga hardlopen, is het droger. Wel is er veel wind, waardoor een lang recht stuk moeilijk gaat. Kwart over acht ga ik naar de markt voor fruit, groente en vis. Erna loop ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nog naar een andere super en op jacht naar Turks brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst prepareer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, rode paparika, peer, veldsla en walnoot. Dan bak ik aardappelblokjes en lamsshoarma. Dit eten we op. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: For The Music (Blackfield), Friendship (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Alone Together (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Live Encounter (The Trey Gunn Band), Sum Of Erda (Guranfoe), Wasteland (Riverside), Door-X (David Torn), Road To The Sun (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment