bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-03-2021

B-log: 20 t/m 26 maart 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:55Vrijdag 26 maart:
Ik ben weer aan het werk om half zeven. Op tijd, want iets meer dan een uur later wandel ik naar de tandarts. De paradontoloog had een klein gaatje geconstateerd, vandaar. Binnen drie kwartier ben ik weer terug thuis. Koffie met De Vrouw. Verder met werk. Meer koffie met De Vrouw. Rond een uur lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar haar werk. Ik ga nog even aan de slag tot het halfvijf is. Ik maak avondeten voor mijzelve. Eerst spaghetti koken, dan kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette bakken, pasta en rode pesto erbij en bestrooien met parmesan. Erbij is nog het restant salade van eergisteren. Afwasje. Dan zie ik een muziekdvd. Webstek, krant lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Harry’s Bar (Gordon Haskell), Vernal Equinox (John Hassell), Fourth World – Possible Musics Vol. 1 (Jon Hassell & Brian Eno), Dream Theory In Malaya – Fourth World Volume Two (Jon Hassell), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic), Kvitravn (Wardruna), de dvd die mee kwam met Dark Side Of The Mule (Gov’t Mule)Donderdag 25 maart:
Beetje beter geslapen. Mijn ronde hardlopen gaat ook soepel. Op tijd weer aan het werk. Koffie met De Vrouw. Er is wat overleg. Mijn leidinggevende komt met de mededeling dat ze stopt met werken voor onze organisatie; in de loop van komende week is ze voor het laatst. Hm, dat heeft mogelijk gevolgen voor de positie van ons team. Spannend. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Vanmorgen vroeg had ik de tuinstoelen op de galerij uitgeklapt, maar dat blijkt te optimistisch. Ik klap ze weer in. Het regent licht en het is kil. Thuis weer even verder met werken en om half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik bak uien, knoflook, wortel en pastinaak, giet daar een liter bouillon bij en laat het twintig minuten koken. Vervolgens pureer ik het. Ondertussen heb ik spekjes gebakken en die doe ik in de soep, samen met bioballen en blokjes courgette. Nog een paar minuten pruttelen, blokjes puntpaprika toevoegen en aan tafel. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen mee te nemen naar haar werk. Natafelen. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Under A Spell (Richard Barbieri), Pulse (Pulse), Flat Baroque And Berserk (Roy Harper), Man & Myth (Roy Harper), Thanatopsis (Thana Harris), Circles (Gavin Harrison & O5Ric), Cheating The Polygraph (Gavin Harrison), Man With A Gun (Jerry Harrison: Casual Gods), It Is And It Isn’t (Gordon Haskell), The Absolute Universe – The Breath Of Life (Abridged Version) (Transatlantic), de eerste anderhalve plaat van de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream)Woensdag 24 maart:
Voor zeven uur wakker en op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. Ik wandel door de zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Rond half een een lunch. Afwasje, huishoudelijks. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en door parken. Eind van de middag avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, wilde tomaatjes, aardbeien en blauwe bessen. Vervolgens kook ik groene asperges. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, peper, puntpaprika en courgette. In een andere pan bak ik stroganoffhamburgers. Uiteindelijk leg ik de burgers en de asperges in de groentepan en serveer dat. Het smaakt voortreffelijk. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: X / Ten (Peter Hammill), In Amazonia (Isildurs Bane & Peter Hammill), Liquid Glass (Yoshihiro Hanno), Middle Of The Road (Hanson), Sagan Om Ringen / Music Inspired By The Lord Of The Rings (Bo Hansson), Harmonia meets Zappa (Harmonia), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon), het vierde en vijfde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Dinsdag 23 maart:
Niet goed geslapen. Een ronde hardlopen. Die gaat wel goed. Zeven uur weer aan het werk. Vanaf negen uur onophoudelijk overleg tot het middaguur. Tussendoor koffie. Daarna lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En nog even verder. Half vijf klaar voor vandaag. Krant. De Zoon is er iets voor zessen voor avondeten. De Vrouw serveert een stamppot van zoete aardappel met palmkool, bosui, broccoli, champignons en tonijn. Het restant van de salade van gisteren aangevuld met kerstomaat. We eten alles op. Afwas en afval. We zien een deel van de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht ons vertellen dat de huidige situatie van lockdown blijft duren tot in ieder geval 20 april. Nog drie weken. Nou ja. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The Silent Corner And The Empty Stage (Peter Hammill), Over (Peter Hammill), Skin (Peter Hammill), Other World (Peter Hammill & Gary Lucas), From The Trees (Peter Hammill), For The Music (Blackfield), Knot (Nits), Kvitravn (Wardruna), de rest van het tweede en het volledige derde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Maandag 22 maart:
En weer op tijd op. De Vrouw ook. Allebei vroeg naar het werk. Vandaag is mijn vijfde verjaardag op Twitter; net de afgelopen dagen twijfel ik of ik er nog bij wil blijven – ik zie onder maatschappelijke berichten te veel boosheid, respectloosheid, onverdraagzaamheid, enzovoorts. Hetzelfde geldt voor de grote website FOK! waarvoor ik tweewekelijks een verhaal maak. Daar zijn de reacties van de lezers veelal ongelikt, boos, intolerant, boordevol aannames, narcisme, xenofobie. Op Twitter kan ik nog filteren; over FOK! denk ik nog na en mogelijk dat ik daar binnenkort ga stoppen met schrijven. Op de werkplek van alles en nog wat, ook wat mensen ontmoeten. Tussen de middag wandel ik door het bos. Vier uur heb ik een bus terug en even na vijf ben ik weer thuis. Daar maak ik avondeten. Niet moeilijk. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en peer. Dan schuif ik de schotel met bietenrisotto van gisteren en een schotel met de groente van donderdag in de oven. Ik warm de tomatensaus van vrijdag op en bak lamsfilet. Dit eten we op. Afwas, webstek, lezen en luisteren. Een mindere dag; ik heb het druk in mijn hoofd, het voelt niet goed, bij vlagen ben ik angstig en opgejaagd, maar ik red het.
Muziek vandaag: Sun Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), het eerste anderhalve plaatje van de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Zondag 21 maart:
Niet eens heel erg koud als ik om kwart over zeven een ronde ga hardlopen. Wel heeft het licht geregend. Ik kies voor het eerst sinds lange tijd een wat langere route en die gaat me redelijk af. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan wandel ik naar buiten voor een rondje om het centrum. Toch fris. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik heb een grote rode biet gekookt. Ik bak kastanjechampignons en ui, doe daar risottorijst bij en de rode biet, vervolgens bouillon en laat dan een half uur koken. Ondertussen bak ik biefstukken en rasp ik parmesan. Die parmesan roer ik door de bietenrisotto en klaar. Er is fiks veel risotto, die kunnen we morgen samen met allerlei andere restanten opwarmen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Under A Spell (Richard Barbieri), Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith (Steve Hackett), Under A Mediterranean Sky (Steve Hackett), Fool’s Mate (Peter Hammill), Third Impression (3.2), From This Place (Pat Metheny)Zaterdag 20 maart:
Lente. De Vrouw is vroeg op en gaat om half acht naar het werk. Ik ben dan ook op en wandel naar de markt voor groente en fruit. Erna ga ik naar de slager en super. Thuis koffie. Ik wandel naar een drogisterij om een bestelling voor De Vrouw op te halen, bezoek een super in het centrum en haal brood bij een Turkse winkel. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Lekker bijpraten. Afwasje. Dan leg ik de laatste hand aan de opmaak van de moduleopdracht voor de opleiding van De Vrouw. De Vrouw zelf is er om half vijf weer. Krant. Ik maak avondeten. Eerst prepareer ik een knoflookyoghurtmayosaus, dan een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, peer en kerstomaat. Vervolgens bak ik aardappelen en shoarma en dat zet ik allemaal op tafel. We eten er weer goed van. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Wuthering Nights: Live In Birmingham (Steve Hackett), At The End Of Light (Steve Hackett), Genesis Revisited Band & Orchestra: Live At The Royal Festival Hall (Steve Hackett), Behind The Gardens – Behind The Wall – Under A Tree (Andreas Vollenweider), Weasels Ripped My Flesh (Frank Zappa), Lost ‘n’ Found – Live In Tilburg (Riverside), Road To The Sun (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment