bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-03-2021

B-log: 27 maart t/m 2 april 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 16:31Vrijdag 2 april:
Het is koud als ik om half acht buiten ben. Ik loop een ronde hard, dus heb het al snel warm. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Ik lees en drink meer koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje door de kou om het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik snijd prei en warm het restant kippenbouillon van dinsdag op. Dat is het voorgerecht. Vervolgens maak ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, aardbei en blauwe bes. Dan warm ik het restant curry van gisteren op en bak runderschnitzels. Dat is het hoofdgerecht. De Vrouw tovert trifle tevoorschijn: nagerecht. Volle mep, dus. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Cartography (Arve Henriksen), The Nature Of Connections (Arve Henriksen), The Height Of The Reeds (Arve Henriksen), Henry Fool (Henry Fool), The Incredible World Of (The Herb Spectacles), Bongolito’s Hideaway (The Herb Spectacles), When You Are Death (Hexvessel), Chunga’s Revenge (Frank Zappa), Sheet Music (10CC), Silhouettes (Klaus Schulze)Donderdag 1 april:
Geen grap. Ik ben kwart over zes wakker. De Vrouw gaat naar haar werk. Even voor zeven ben ik ook aan het werk. Eerst maar eens een overleg of wat. Half tien wandel ik even naar de markt voor kaas. Dan weer verder met overleggen. Koffie en lunch. Afwasje. Ik wandel naar een postagentschap in het centrum voor een boodschapje. In de middag weer verder met uitwerken, regelen en organiseren. Half vijf is het klaar. De Vrouw is dan net thuis van het werk. Krant. Ik maak avondeten. Een restant van de salade van gisteren vul ik aan met komkommer en aardbei. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, aubergine, courgette en daarbij doe ik korma currypasta, tomaatblokjes en kokosmelk. Dit laat ik wat inkoken. Ondetussen kook ik groene asperges. Ten slotte bak ik Duitsche biefstukken en de groene asperges leg ik over de curry. We eten alles op en praten wat na. Afwas. Webstek, lezen, luisteren. Moe. Maar een lang weekend voor de boeg.
Muziek vandaag: I Am Anonymous (Headspace), All That You Fear Is Gone (Headspace), Dress To Dig (Hell’s Kitchen), Are You Experienced (The Jimi Hendrix Experience), de eerste twee plaatjes uit de set The Jimi Hendrix Experience (The Jimi Hendrix Experience), Caverna Magica (… Under The Tree – In The Cave …) (Andreas Vollenweider), het derde en vierde plaatje uit de set The Jimi Hendrix Experience (The Jimi Hendrix Experience)Woensdag 31 maart:
Ik loop een ronde hard om zeven uur. Het is nog fris en lopen gaat uitstekend. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan wandel ik naar de super. Het is warm vandaag. Thuis meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Lunch. Afwasje. Ik wandel naar de andere kant van het centrum om iets af te drukken voor De Vrouw. Lezen op de galerij. Eind van de middag maak ik avondeten: een ferme chili en een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, peer en blauwe bes. We eten het op. De Vrouw heeft een nagerecht gemaakt. Oude koekjes, yoghurt, banaan en mandarijn. Alles smaakt prima. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Of Time & Stars (Hawkwind), We Like It Here (Snarky Puppy), Under A Mediterranean Sky (Steve Hackett)Dinsdag 30 maart:
Op tijd op de werkplek. Volle dag. Overleg, uitwerken, overleg. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Het is warm. Overleg, uitwerken overleg. Half zes thuis. Krant op de galerij. De Zoon is er om zeven uur. De Vrouw zet bamisoep op tafel. Toe is er ijs. Afwas, afval. Webstek, lezen, luisteren. Volle dag.
Muziek vandaag: 10CC (10CC), A Secret Life (D’Agostino/Foxx/Jansen)Maandag 29 maart:
Weer donker tijdens mijn ronde hardlopen en als ik mijn werk opstart. Er ligt niet heel veel werk, dus ik kan in alle rust opruimen en ordenen. Koffie met De Vrouw. In de loop van de ochtend is onze schoonmaakster er. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon! Pas rond een uur lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum door de zon. En weer verder. Half vijf klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, komkommer, rode kool, blauwe bes en aardbei. Dan maak ik een Thaise gele curry van ui, paksoy, knoflook, peper, currypasta en kokosmelk. Ten slotte bak ik steaks d’Avignon. Dit alles eten we op. Afwasje. Op tijd avondrust. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Greasy Truckers Party (Hawkwind), Doremi Fasol Latido (Hawkwind), Space Ritual (Hawkwind), Hall Of The Mountain Grill (Hawkwind), The 1999 Party (Hawkwind), A Sense Of Loss (Nosound), Third Impression (3.2), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Behind The Gardens – Behind The Wall – Under The Tree (Andreas Vollenweider)Zondag 28 maart:
Half acht wakker en op. Eerst de klokken maar eens een uur vooruit zetten. (Waar blijft de tijd?) Dan lezen. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje door parken om het centrum heen. De zon schijnt mooi, maar door de wind is het koud. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Lezen. Halverwege de middag is Zwager er kort, samen met De Neven, voor een kop thee. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst groentetorens van aubergine, courgette en tomaat in de oven, dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel, rode kool, aardbei en blauwe bes. Ten slotte bak ik runderschnitzels. Dit eten we op, maar weer. Afwas. Ik loop het eindwerkstuk voor de opleidingsmodule van De Vrouw voor de laatste keer na. Dan webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Road To The Sun (Pat Metheny), The Rotters’ Club (Hatfield And The North), Dawn Of Hawkwind (Hawkwind), Hawkwind (Hawkwind), Xin Search Of Space (Hawkwind), Proxy (The Tangent), Under A Spell (Richard Barbieri), Dead Magic (Anna von Hausswolff)Zaterdag 27 maart:
Voor zeven uur loop ik mijn ronde hard (vier goedemorgens). Ik ben weer op tijd op de markt voor groente, fruit en vis. Daarna wandel ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik lees een stukje in de PROG die gisteren binnenkwam. Eind van de ochtend loop ik nog het centrum in op zoek naar Turks brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na twaalf uur; hij gaat met De Vrouw zijn belastingaangifte 2020 doen. Ik lees de krant. Dan om een uur lunch. Afwasje. Was. Lezen en luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst prepareer ik een fikse salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik aardappelblokjes en lamsshoarma. Dit eten we op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street (Jon Hassell), Listening To Pictures – Pentimento Volume One (Jon Hassell), Seeing Through Sound (Jon Hassell), Mothermania (Frank Zappa), Hatfield And The North (Hatfield And The North), Auto Reconnaissance (The Tangent), het tweede anderhalve plaatje van de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment