bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-04-2021

B-log: 3 t/m 9 april 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 14:56Vrijdag 9 april:
Ik slaap redelijk goed, zeker gezien de spierpijn in mijn nek van de afgelopen week. (Wat een avonturen weer.) Even na zeven ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Die gaat even naar buiten. Later lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel naar buiten om het groentepakket op te halen. Dan weer een end verder werken. Half vijf klaar. Krant. Avondeten maken. Ik bak ui, venkel en prei in een soeppan en doe daar een liter bouillon bij. Als dit een kwartier heeft gekookt, pureer ik het. Dan voeg ik blokjes wortel en kipdijfilet toe en laat het nog tien minuten koken. Ten slotte nog wat prei, ragfijn gesneden blaadjes bladsla en een boel peterselie en venkelgroen ter garneren. Aan tafel. We eten er goed van en er blijft nog wat over dat De Vrouw dit weekend kan meenemen naar haar werk. Er is cheesecake met chocolade als nagerecht. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: A New Stereophonic Sound Spectacular (Hoover), The Steve Howe Album (Steve Howe), Seraphim (Steve Howe & Paul Sutin), Turbulence (Steve Howe), The Grand Scheme Of Things (Steve Howe), Mothballs (Steve Howe) Not Necessarily Acoustic (Steve Howe), Fillmore East, June 1971 (Fillmore East), Dwellers Of The Deep (Wobbler), Discreet Music (Brian Eno)Donderdag 8 april:
Als ik mijn ronde ga hardlopen, vriest het nog. Het is koud, maar lopen is lekker. Aanvankelijk heb ik wat spierpijn, maar na een paar honderd meter gaat het soepel. Nog voor zeven uur aan het werk. De Vrouw gaat om half negen naar haar werk. Ik heb wat overleg, regel- en redigeerwerk. Tussen de middag lunch, afwasje en een rondje wandelen langs het kanaal. In de middag weer verder. Half vijf klaar. Krant. De Vrouw komt ook thuis van het werk. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik spekjes, zuurkool, karwijzaad en witte bonen. Erbovenop leg ik een rookworst en dit laat ik (afgedekt) goed doorwarmen. We eten het op. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Frankfurt ’86 (Allan Holdsworth), Mark Hollis (Mark Hollis), Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge (Tuomas Holopainen), The Deform Variations (Adam Holzman), Truth Decay (Adam Holzman), Under A Spell (Richard Barbieri), How Dare You! (10CC), A Day At The Beach (Airbag)Woensdag 7 april:
Op om kwart voor zeven. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Dan wandel ik door de regen naar de super. Het is koud en het waait ook flink. Thuis wat huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak lunch en die nuttigen we. Afwasje. De Vrouw gaat de deur uit. Ik werk webstek bij en lees en luister. Halverwege de middag wandel ik nog een rondje om het centrum. De Vrouw is er eind van de middag weer en ik ga avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, peer, aardbei en blauwe bes. Dan een curry van ui, pastinaak, peper en raapsteel. Ten slotte bak ik tartaartjes. We eten het op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Wardenclyffe Tower (Allan Holdsworth), Hard Hat Area (Allan Holdsworth), Road To The Sun (Pat Metheny), None Too Soon (Allan Holdsworth), The Sixteen Men Of Tain (Allan Holdsworth), Flat Tire: Music For A Non-Existent Movie (Allan Holdsworth), Then! (Allan Holdsworth Group), Forever Comes To An End (Bjorn Riis), SMPTe (Transatlantic)

_

Dinsdag 6 april:
Hagel en sneeuw tijdens mijn ronde hardlopen vanmorgen vroeg. Het is te doen. Op tijd ben ik weer aan het werk. Veel overleg vanmorgen. Tussendoor wat koffie, ook met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een rondje buiten het centrum door de zon en de hagel. En verder werken. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw zet een schotel op tafel van lamsmerenguez, gehaktballetjes, witte bonen, paprika en tomaat met ernaast een salade. Toe is er nog wat ijs. Afwas en afval. Webstek. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Blues For Tony (Holdsworth Pasqua Haslip Wackerman), i.o.u. (Allan Holdsworth), Road Games (Allan Holdsworth), Metal Fatigue (Allan Holdsworth), Avatachron (Allan Holdsworth), Sand (Allan Holdsworth), Secrets (Allan Holdsworth), Live At The Royal Albert Hall (Snarky Puppy), A Quick One (The Who)Maandag 5 april: Tweede Paasdag
Zeven uur pas wakker en op. Redelijk goed geslapen, dit keer. De Vrouw gaat om half acht naar werk. Ik heb koffie, een boek, klusjes, waaronder voor Kunst-Zinnig-Brein. Buiten regent het. En sneeuwt het. En schijnt de zon. Tussendoor meer koffie en tussen de middag lunch van oudebroodjestosti met kaas en ei. In de middag even verder met wat klussen en schrijven. Halverwege de middag wandel ik naar buiten voor een rondje om het centrum door de storm. Gelukkig blijft het droog en is het af en toe zonnig. Als ik thuiskom, is De Vrouw terug van werk. Bijpraten en dergelijke. Eind van de middag maak ik avondeten: ik warm het eiergroentegerecht, de aardappelen en de eendenborstfilet op in de oven, vul het restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer en aardbei, maak een knoflookyoghurtmayosaus en bak lamsshoarma. Dit eten we op. Er is nagerecht: karamelijs met wittechocolademousse. Afwas. Dan webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Live At Rockpalast (Steve Hillage), In The Eye Of The Storm (Roger Hodgson), Ice Cream Genius (h, Steve Hogarth), Not The Weapon But The Hand (Steve Hogarth & Richard Barbieri), Arc Light (Steve Hogarth & Richard Barbieri), Capture Light (John Holden), Velvet Darkness (Allan Holdsworth), The Things You See (Allan Holdsworth & Gordon Beck), Immigrance (Snarky Puppy), The Original Soundtrack (10CC), The Northern Religion Of Things (Nosound)Zondag 4 april: Eerste Paasdag
Niet goed geslapen. Kwart voor zeven loop ik buiten een ronde hard. Ik kies een rustige en langere route. Het is niet heel koud. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Krant. Meer koffie met De Vrouw. We prepareren een uitgebreide paaslunch. Half een is De Zoon er. We maken bijna alles op. Afwas. Halverwege de middag wandel ik nog een rondje buiten het centrum langs het kanaal. Dan begin ik met het paasdiner. Eerst kook ik truffelaardappelen en ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik spekblokjes, rode ui en sperziebonen; dit mengsel doe ik in een ovenschaal en eroverheen giet ik een mengsel van ei, peper en zout, en daaroverheen gaat dan weer geraspte kaas. Dit zet ik in de oven. Vervolgens bak ik de gekookte aardappels. De Vrouw bakt eendenborstfilet en maakt een toetje van oude koekjes, fruitbeleg, fruityoghurt, banaan en wittechocolademousse. De Zoon is er rond zes uur en we eten fiks. De afwas is redelijk snel klaar en daarna heb ik nog even voor de webstek en om te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: L (Steve Hillage), Motivation Radio (Steve Hillage), Green (Steve Hillage), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)

https://twitter.com/balangereis/status/1378623783326658563?s=20

_

Zaterdag 3 april:
Even voor zeven wakker en op. Een uur later wandel ik naar de markt voor groente en fruit, daarna naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. We wandelen samen nog het centrum in voor een winkel of wat. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwasje. Ik fiets naar mijn oude woonwijk en bezoek Onze Vader. Hij is goed te pas, zit fijn op de praatstoel en we hebben het over allerlei zaken zonder dat het superernstig wordt; integendeel, het is luchtig en prettig en gezellig. Vijf uur thuis. Even zitten, dan avondeten maken. Eerst vul ik het restantje salade van gisteren aan met bosui, komkommer en aardbei. Dan braad ik een varkenshaas en bak ik aardappelblokjes. Dat is het avondeten van paaszaterdag 3 april. Natafelen. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Archipelago (Hidden Orchestra), Chemsi (Hijaz), Fish Rising (Steve Hillage), Sylva (Snarky Puppy), My Generation (Deluxe Edition) (The Who)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment