bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-04-2021

B-log: 10 t/m 16 april 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 15:22Vrijdag 16 april:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Bij vlagen goed geslapen. De ronde hardlopen gaat goed. Koffie met De Vrouw. Om tien uur hebben we een online afspraak met ons financiële mannetje, die ons gaat helpen met de belastingaangifte 2020. Binnen een half uur is het klaar en weten we dat we een mooi bedrag kunnen terugverwachten. Fijn. Meer koffie met De Vrouw. Ik wandel door de zon langs het kanaal naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Lunch met De Vrouw. Er is onder andere het restant van haar ovenspinazieeierschotel van gisteren. Afwasje. We fietsen naar het grote stadspark Berg en Bos. Daar lopen we een rondje, spotten herten en zwijnen en weten er een tijdje door te brengen. Half vijf weer thuis. Er zijn wat pakjes voor mij: collega’s van het werk hebben iets gestuurd voor een paar gelegenheden, waaronder een welkom bij de nieuwe afdeling. Leuk. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salade caprese (tomaat met mozarella), dan bak ik kastanjechampignons, ui, paprika en courgette en hamburgers. Dit eten we op. Afwas. In de krant zien we een overlijdensbericht van Ger, een kennis die we ontmoetten ten tijde van de geboorte van De Zoon en met wie (en zijn gezin) we een jaar of tien hebben opgetrokken. Webstek, lezen, luisteren enzovoorts (=slapen).
Muziek vandaag: A Meeting Of Spirits (Gary Husband), Belighted (iamthemorning), From The House Of Arts (iamthemorning), Bloody Tourists (10CC), Just Another Band From L.A. (Frank Zappa), Somnium (Jacco Gardner)Donderdag 15 april:
Zes uur wakker; redelijk geslapen. Een uurtje later ben ik aan het werk. Veel overleg vanmorgen en daarna een boel redigeerwerk. Eind van de morgen koffie met De Vrouw. De Vrouw serveert lunch: wraps gevuld met kaas, coburgerham, pesto en basilicum van onder de grill. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En verder met werk. Ik krijg enkele fikse klussen ruim op tijd af; dat geeft rust en ruimte in het hoofd. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer en framboos. Ook kook ik nog wat spliterwtenpasta en voeg die bij het restant pastasaus van dinsdag. De Vrouw maakt een mooi ovengerecht van ui, tomaat, champignon, spinazie en ei. We eten het grotendeels op. Afwas. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: het derde plaatje van Anthology 2 – Groups & Collaborations (Steve Howe), Nexus (Virgil Howe & Steve Howe), New Frontier (The Steve Howe Trio), Love Is (Steve Howe), Hudson (Hudson), Dirty & Beautiful Volume 1 (Gary Husband), Bridge Across Forever (Transatlantic),Woensdag 14 april:
Zes uur wakker en op. Redelijk geslapen, maar ik ben nog wel onrustig. Buiten vriest het, maar tijdens het lopen merk ik daar niet zo veel van. Tegen negen uur ga ik aan het werk; uitzonderlijk op de woensdag. Er is overleg vanmorgen en ik mag aansluiten en ondersteunen. Twaalf uur klaar. Ik loop naar de super voor wat boodschappen. Lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik wandel naar de hoek van de straat en haal bij Robert zijn stripverhaal op dat hij heeft getekend voor het tijdschrift Informeel van de Kap. Thuis handel ik mail voor Kunst-Zinnig-Brein af. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst vul ik het restant salade van gisteren aan met komkommer en tomaat. Dan bak ik kastanjechampignons, rode ui, kerrie, peper, paprika, pastinaak en courgette en laat dit wat smoren. Dan roer ik er plakjes rookworst doorheen en klaar. We eten het allemaal op. Er is nog wat ijs na. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Krant, webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Time (Steve Howe), Homebrew 5 (Steve Howe), Homebrew 6 (Steve Howe), de eerste twee plaatjes van Anthology 2 – Groups & Collaborations (Steve Howe), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), At The Pier (Nosound)Dinsdag 13 april:
Goed koud vanmorgen vroeg. Onderweg word ik plots heel angstig. Het geeft niet; ik red het. Op tijd op de werkplek. Daar is van alles, waaronder een online voorstelling van de grote bestuurder over de strategische koers van het komende jaar en jawel, we gaan fiks bezuinigen op de ondersteunende diensten. Ik maak me weer zorgen. Gelukkig is er veel urgent werk om me af te leiden. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag weer verder en om kwart over vier ga ik terug naar huis. Daar ben ik even na half zes. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, appel en blauwe bes. Dan kook ik spliterwtenpasta. Ondertussen warm ik de pastasaus die ik gisteren al maakte op. Kaas raspen en aan tafel. De zoon is er om zes uur en we eten er goed van. Afwas. Dan zien we een deel van de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht vertellen dat er geen versoepelingen in de maatregelen komen (goh). Webstek. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Tommy (The Who), Road To The Sun (Pat Metheny)Maandag 12 april:
Toch weer koud vanmorgen vroeg. Lopen gaat uitstekend. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is wat regelwerk, uitwerkwerk, bijwerkwerk en overleg met de naaste collega’s. We hebben bericht gehad van de grote directeur over de toekomst van ons team: we gaan vallen onder een andere afdeling; wel de afdeling die we hoopten, maar we weten nog niet precies wat het precies gaat betekenen voor onze inzet. Hopelijk kunnen we blijven doen wat we nu doen; dat is wel waarvoor we ons gaan hardmaken. De Vrouw is af en aan de hort op vanmorgen. We lunchen samen. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. In de middag weer verder werken en om half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten voor morgen (!) en vandaag. Voor morgen prepareer ik vast een pastasaus van rundergehakt, ui, prei en tomaten. Voor vandaag snijd ik een pide overlangs doormidden, smeer daar pastasaus overheen en bestrooi het met bosui, courgette, paprika en kaas. Op de ene gaat ham en kipfilet, op de andere champignons. Twintig minuten in de voorverwarmde oven en klaar. Er is nog ijs toe: slagroom-, karamel-brownie- en avocado-citroenijs. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Skyline (Steve Howe), Elements (Steve Howe’s Remedy), Spectrum (Steve Howe), Homebrew 3 (Steve Howe), Motif – Volume 1 (Steve Howe), Homebrew 4 (Steve Howe), Volume 2: Release (Afro Celt Sound System), Go (Stomu Yamashta, Steve Winwood & Michael Shrieve), Deceptive Bends (10CC), Sleepwalking (Marjana Semkina)Zondag 11 april:
Allereerst de hartelijke felicitaties aan mijn jongste broer. We kunnen vandaag weer niet bij hem zijn, maar de gelukwensen zijn er niet minder hartelijk om. Zeven uur op. Koffie. Restje krant. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas, was ophangen, stofzuig. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik wandel naar een kantoorboekhandel om wat kaarten te kopen. Helaas weer iemand overleden in onze kennissenkring. Ook helaas is de winkel dicht, dus ik maak een kort verder rondje. Thuis zie ik een muziekfilm. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelve. Ik kook wat spaghetti, bak dan kastanjechampignons, bosui en rode biet, doe daar de pasta doorheen en stort het in een bord. Ten slotte wat parmesan erover en klaar. Er is ook nog een klein restant van de salade van gisteren. Afwasje, verder kijken. Webstek. Lezen en luisteren. Op tijd ook weer slapen.
Muziek vandaag: Portraits Of Bob Dylan (Steve Howe), Natural Timbre (Steve Howe), Homebrew 1&2 (Steve Howe), de dvd’s die mee kwamen met Genesis Revisited – Live At Hammersmith (Steve Hackett), The Who Sell Out (The Who)Zaterdag 10 april:
Zes uur wakker en op. Ronde hardlopen gaat redelijk goed. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar het werk. Ik wandel naar de markt voor groente en fruit. Daarna ga ik naar de slager en super. Koffie. Halverwege de ochtend wandel ik nog naar een andere super voor een kleinigheid en koop ik brood bij een Turks winkeltje. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik doe wat huishoudelijks en ga dan buiten een rondje wandelen. Het regent licht en mijn wandeling gaat langs kanaal en om het centrum. Als ik thuis kom, is De Vrouw er ook weer. Bijpraten. Krant. Dan maak ik avondeten: eerst een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer, blauwe bes en rozijn. Vervolgens bak ik oesterzwammen, rode ui, paprika en courgette; daar roer ik risottorijst doorheen en vervolgens gaat er bouillon bij. Na een half uurtje pruttelen parmesan erdoorheen en dan is het klaar. Ondertussen heb ik lamsfilet gebakken. We eten de boel op, want het smaakt uitstekend. De Vrouw heeft een nagerecht: cheesecake met karamel. Afwas. Webstek en zo.
Muziek vandaag: Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Quantum Guitar (Steve Howe), Pulling Strings (Steve Howe), Volume One: Sound Magic (Afro Celt Sound System), Live in America (Transatlantic), The Red Planet (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment