bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-04-2021

B-log: 17 t/m 23 april 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:18Vrijdag 23 april:
En om zeven uur ben ik weer klaar voor werk. In alle rust doe ik planwerkzaamheden, uitwerkgedoe, organiseerdingen en noem het allemaal maar op (heb ik net gedaan). Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw en vervolgens lunch. Afwasje. Ik wandel door de zon en haal het groentepakket op. Thuis nog verder met werk. Half vijf klaar. Krant. Dan avondeten maken. Eerst kook ik spaghetti. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en walnoot. Dan bak ik spek, kastanjechampignons, rode ui, bosui en waterkers; daar roer ik dan uiteindelijk de spaghetti en roomkaas doorheen. Ik bak lamssteaks, zet alles op tafel en we eten alles (bijna) op. Natafelen. Afwas. Webstek en de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en dergelijke.
Muziek vandaag: Tender Extinction (Steve Jansen), The Extinct Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), Stories Across Borders (Steve Jansen & Richard Barbieri), Beginning To Melt (Jansen Barbieri Karn), Seed (Jansen Barbieri Karn), Stone To Flesh (Steve Jansen & Richard Barbieri), Is This The Life You Really Want? (Roger Waters), For The Music (Blackfield), Live At Hull 1970 (The Who), Third Impression (3.2)

https://twitter.com/balangereis/status/1385477497802854403?s=20Donderdag 22 april:
Zeven uur weer aan het werk. De ronde hardlopen ervoor ging redelijk goed. Allerlei werkzaamheden: regelen, plannen, uitwerken. Koffie met De Vrouw. Ik werk verder. Tegen een uur lunchen we. Afwasje. Ik pak een bus naar Arnhem om twee uur en ben een uur later op de werkplek. Daar neemt een collega afscheid met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt. Half zes weer thuis. De Vrouw serveert een schotel van kip, spek, courgette, paprika en bonen, met een salade van rode ui, rode kool. komkommer en kerstomaat. Toe is er nog een restje ijs. Afwas. Webstek en dergelijke.
Muziek vandaag: The Bruised Romantic Glee Club (Jakko M. Jakszyk), Secrets & Lies (Jakko M. Jakszyk), A Scarcity Of Miracles (Jakszyk Fripp Collins), The Stix (Jaga Jazzist), Slope (Steve Jansen), The Whirlwind (Transatlantic), Earth (Vangelis)Woensdag 21 april:
Kwart voor zeven op. De Vrouw is al naar haar werk. Webstek en ander spul. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super. Meer koffie. Eind van de ochtend wandel ik naar de boekwinkel, alwaar ik een afspraak heb om te mogen winkelen. Ik koop een cadeau voor een collega die morgen afscheid neemt en ik neem Maanlicht van een andere planeet (Herman Brusselmans) ook mee. Lunch. Afwas. Plee poetsen. Dan doe ik een tekstklusje voor de VvE. Krant. De Vrouw is er rond half vier. Even bijpraten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik wortelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, rode kool, komkommer en framboos. Dan bak ik ui, knoflook, zoete aardappel en doe daar wat kerrie en kookroom doorheen. Vervolgens roer ik daar de gekookte wortelen weer doorheen en laat ik dat garen. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. We eten het allemaal op. Afwas. Webstek en zo.
Muziek vandaag: Castalia (Mark Isham), Driving Away From Home (cd single) (It’s Immaterial), de surrounddvd die mee kwam met Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), de dvd Slipstream die mee kwam met de set A – A La Monde – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), Signal To Noise (Andy Jackson), 73 Days At Sea (Andy Jackson), Stepping Out – The Best Of Joe Jackson (Joe Jackson), de surround-versie die mee kwam met de bluray van The Future Bites (Steven Wilson), Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), de twee cd’s uit de set Live In Europe (Transatlantic)

https://twitter.com/balangereis/status/1384770907730857984?s=20Dinsdag 20 april:
Zeven uur aan het werk. Dan heb ik mijn ronde al hardgelopen. Dat ging redelijk goed. Slapen ook. Vanmorgen veel overleg en uitwerken. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Nna een lunch en afwas snel weer verder. Na nog een overleg wandel ik naar de Kap op de tekeningen van Robert af te geven bij de communicatiemedewerker van de redactie. Thuis nog een uurtje verder werken en dan is het klaar voor vandaag. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert kip(vleugels) uit de oven, gebakken aardappelen, een schotel van broccoli, wortel en ui, plus een salade van ui, rode kool, komkommer en kerstomaat. We eten het op. Toe is er ijs. Afwas. Dan zien we (deels) de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht aankondigen dat we vanaf 28 april weer ’s avonds na 22.00 uur buiten op straat, zonder afspraak de winkels in en van 12.00 tot 18.00 uur het terras op mogen. Risicovol, want in de ziekenhuizen liggen nog veel patiënten. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Revelation EP (Ilya), Indigo Falls (Indigo Falls), How Sweet To Be An Idiot (Neil Innes), Does Humor Belong In Classical Music? (Inventionis Mater), Kong’s Revenge (Inventionis Mater), Zapping (Inventionis Mater), het tweede en derde plaatje (het concert van 11 en 12 november 1980) uit de set A – A La Monde – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), het tweede plaatje van The Underfall Yard (2021 remaster) (Big Big Train)

https://twitter.com/balangereis/status/1384570118735343616?s=20Maandag 19 april:
Goed geslapen. Moeilijk wakker worden om vijf uur, dus. Maar het lukt. Op tijd op de werkplek. Daar van alles weer: overleg, uitwerkwerk, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En verder. Eind van de middag nog een overleg en pas tegen zes uur ben ik thuis. De Vrouw serveert het restant vis en schorseneren van gisteren, met een salade van rode kool, komkommer en paprika. We eten alles op. Bijpraten. Afwas en afval. Ik krijg appjes van Ank, die ze via spraakbesturing heeft gedicteerd. Ik beantwoord met smileys en een geluidsbestand. Ben benieuwd of het zo lukt. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set A – A La Monde – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), het eerste plaatje van The Underfall Yard (2021 remaster) (Big Big Train)Zondag 18 april:
Kwart voor zeven wakker. Ik ga een ronde hardlopen. Dat gaat fijn. Erna nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje buiten het centrum en door een park. Meer koffie, nu op de galerij in de zon. Toch fris. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas. Stofzuig. Lezen. Wat voorbereiden aan avondeten. Schorseneren schillen en koken, een salade maken van rode ui en regenboogwortel en komkommer en bladsla maken, een saus van ui, prei en tomaten maken, Victoriabaars in een ovenschaal en daar de tomatensaus overheen en in de oven, dan een blauwekaassaus monteren, ten slotte aan tafel. We eten er goed van; er blijft wel over en dat komt goed uit, want morgen. Afwas. Dan bel ik Ank. We hadden de hele dag al geprobeerd met elkaar in contact te komen; nu lukt het. Het gaat goed met haar; spreken lukt beter en beter, ze is optimistisch en volop bezig haar dagelijkse dingen in het leven op te pakken met vallen en opstaan. Ik vertel haar wat recente zaken van Kunst-Zinnig-Brein; we gaan snel weer nieuwe verhalen maken voor de website. En binnenkort, als het weer kan, gaan we haar opzoeken. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: de vier plaatjes van Untitled (Complete I.E.M.) (I.E.M.), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 17 april:
Half zeven wakker en op. Koffie. Ik wandel naar de markt voor fruit, groente en vis. Daarna ga ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik naar een super en een Turkse winkel in het centrum voor de laatste kleinigheden. Meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. We fietsen naar een uitvaartcentrum om de familie van Ger te condoleren; goed om er even te zijn en Elly en de kinderen te kunnen spreken, al is het kort. Thuis krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook stronkjes witlof, die wikkel ik in plakken ham, leg ik in een ovenschaal, bedek ik met kaas en zet ik in de oven. Ik maak een salade van rode ui, rode kool, komkommer, rucola en framboos. Ik bak lamsfilet. We eten het op. Ook is er ijs toe. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Lighthouse (iamthemorning), Ocean Sounds (iamthemorning), The Bell (iamthemorning), Back To The Story … (The Idle Race), Live at Leeds (The Who)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment