bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-04-2021

B-log: 24 t/m 30 april 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:42Vrijdag 30 april:
Nog voor zeven uur loop ik buiten een ronde hard. Het gaat niet heel soepel, maar ik red het goed. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Het begint te regenen en uiteindelijk loop ik in een fikse hoosbui. Wel lekker rustig in het park en overal. Thuis krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Heel gemakkelijk: een klein restant salade van woensdag vul ik aan met rode ui, koolrabi en komkommer, ik warm de soep van gisteren op in een pan en het restant eiergerecht zet ik in de oven. We eten alles op. Afwas. Webstek en dergelijke.
Muziek vandaag: Dark Intervals (Keith Jarrett), Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), de surround instrumentals van de bluray uit de doos The Future Bites (Steven Wilson), The Grand Wazoo (Frank Zappa), Volume Two: Release (Afro Celt Sound System), Ladilikan (Trio-Da-Kali & Kronos Quartet), Live At The Isle Of Wight Festival 1970 (The Who), Anomalia (Jane Getter Premonition), Spiritus Mundi (Nad Sylvan)Donderdag 29 april:
Kwart voor acht ben ik op de werkplek aan de slag. Het is er stil. Af en toe zie en spreek ik iemand. Ondertussen werk ik gestaag. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en regen. Om half zes ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert een gevulde tomatensoep en een eierschotel met ui, paprika en courgette uit de oven. Natafelen. Afwas. Webstek. En dergelijke.
Muziek vandaag: Spiritus Mundi (Nad Sylvan), The Six Wives Of Henry VIII (Rick Wakeman), Anomalia (Jane Getter Premonition),Woensdag 28 april:
Even na half zeven op. De Vrouw is net naar het werk. Ik ga een ronde hardlopen en dat gaat fijn goed. Meer koffie. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super. Het is zonnig en bijzonder aangenaam. Meer koffie. Even wat lezen op de galerij in de zon. Lunch. Afwas, afval, pleepoetsen. Dan wandel ik een rondje door de zon rond en door het centrum. Vanaf vandaag zijn terrassen open van twaalf tot zes en de winkels ruimer geopend. Het is niet druk op de terrassen; ze zijn aardig bezet. In de winkelstraat is het drukker dan anders. Thuis lezen op de galerij. De Vrouw is er om half vier. Bijkletsen op het balkon. Eind van de middag ga ik avondeten maken: ik kook sperziebonen en ondertussen vul ik het kleine restant van de salade van gisteren aan met bosui, koolrabi, komkommer, mozarella en tomaat. Dan bak ik ui, bataat en courgette en doe daar kerrie en kookroom bij; uiteindelijk roer ik daar de gekookte sperziebonen nog doorheen. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Natafelen. Er was bericht van Willem dat Truus (zijn levensgezellin) is opgenomen in een verpleeghuis met een diagnose vasculaire dementie. We schrikken ervan. Afwas. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), Concerts (Keith Jarrett), de drie cd’s uit de set More Never Is Enough – Live @ Manchester And Tilburg 2010 (Transatlantic)Dinsdag 27 april: koningsdag
Pas om zeven uur wakker en op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. We wandelen door de zon een rondje om het centrum, door het Oranjepark. Het is er (nog) rustig. Meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. En tompouce. Lunch van pompoenbroodjes uit de oven. Afwasje. Ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en blauwe bes. Dan bak ik rundergehakt, ui, knoflook, paprika en courgette. Daar gaat tomatenpuree, tacomix en een blik zwarte bonen doorheen. Goed doorwarmen. De Zoon is er om zes uur. Ik zet alles op tafel, met erbij nog wraps en tacosaus en parmesan. We eten veel op. Toe is er tompouce en ijs. Afwas. Nog even lezen in de zon op het balkon. Even voor acht naar binnen. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Exorcising Ghosts (Japan), Methods Of Dance (Japan), The Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre), In London (Al Jarreau), Arc Of A Diver (Steve Winwood), Live In London – Under The Bridge (Lifesigns), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Maandag 26 april:
Gefeliciteerd met de verjaardag, oudste broer. Ik ben vroeg op. Niet zo heel goed geslapen. Mijn ronde hardlopen daarentegen gaat zeer soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik heb overleg, uitwerkwerk en regeldingen. Koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum door de zon. Als ik thuis kom, is De Vrouw naar het werk. Ik doe nog wat uitwerkwerk en om half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten: spaghetti koken, kastanjechampignons bakken, bosui, courgette en paprika erbij, spaghetti erdoor, knoflookkruidenkaas erdoorheen en opeten. Afwasje. Webstek. Lezen. De nieuwe Brusselmans is uit en ik heb ouderwets zitten schateren en aan het eind ben ik stil. Luisteren. Slapen
Muziek vandaag: Assemblage (Japan), Gentlemen Take Polaroids (Japan), Gentlemen Take Polaroids (cd single) (Japan), Tin Drum (2cd Limited Edition) (Japan), Ghosts (cd single) (Japan), Oil On Canvas (Japan), Who’s Next (The Who), The 3rd Majesty (Ring Van Möbius), de surroundversie van het bonusconcert op de dvd die mee kwam met de set A La Monde – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), Gula Gula (Mari Boine Persen)Zondag 25 april:
Even voor zeven op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. We wandelen een rondje door de kou langs het kanaal. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Lezen. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk de webstek bij, zie een stuk van een muziekdvd. Aan het eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelve. Niet moeilijk vandaag. Ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette, doe daar peper en zout en kaas overheen en klaar. Smakelijk. afwasje. Verder stuk van de muziekdvd, webstek, lezen, slapen.
Muziek vandaag: Medium Label Sampler (Jansen Barbieri Karn), Playing In A Room With People (Jansen Barbieri Karn), Lumen (Steve Jansen & Richard Barbieri), Adolescent Sex (Japan), Obscure Alternatives (Japan), Quiet Life (Japan), de dvd die mee kwam met Genesis Revisited: Live at The Royal Albert Hall (Steve Hackett), de surroundmix van het album dat meekwam op een dvd uit de set A La Monde – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), Love You To Bits (No-Man)Zaterdag 24 april:
Ik ben op om zes uur. Drie kwartier later loop ik een ronde hard. Het gaat soepel; ik heb na afloop eigenlijk helemaal niet het idee dat ik een fiks eind heb gerend. Vreemd. Op tijd ben ik op de markt voor groente en fruit. Daarna wandel ik door de zon naar de super. Koffie met De Vrouw. Ik loop naar een Turkse winkel om brood te halen. Meer koffie met De Vrouw, op de galerij in de zon. De Zoon is er even voor enen voor lunch. Afwas. Krant. Dan wandel ik een rondje om het centrum. Thuis ga ik avondeten maken. Eerst vul ik het restant salade van gisteren aan met bosui, radijs en komkommer. Dan maak ik een knoflookyoghurtmayosaus. Vervolgens bak ik aardappelblokjes en lamsshoarma. Weet je wat? We eten het op. Afwas. Webstek, lezen en zo.
Muziek vandaag: Other Worlds In A Small Room (Steve Jansen & Richard Barbieri), Changing Hands (Jansen Barbieri Takemura), _ISM (Jansen Barbieri Karn), Waka/Jawaka (Frank Zappa), de drie cd’s uit de set Whirld Tour 2010 (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment