bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-04-2021

B-log: 1 t/m 7 mei 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 17:39Vrijdag 7 mei:
Zeven uur aan het werk. Opmerkelijk nieuws. Gisteren kwam al het bericht dat de bestuurder van onze organisatie afscheid gaat nemen; nu vertelt mijn nieuwe manager dat ook zij vertrekt. Ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Voor vandaag heb ik uitwerkwerk, uitzoekwerk en regelwerk. Koffie met De Vrouw. Verder met werk. Tegen een uur lunchen we. Afwasje. Dan wandel ik naar buiten om het groentepakket op te halen. Daarna nog even iets doen en dan is het half vijf en weekend. Er komt bericht van De Zoon. Een naaste collega van hem is positief getest op het virus en nu moet hij zich ook laten testen en voorlopig in zelfisolatie. Krant. Ik maak avondeten. Eerst vul ik het restantje salade van woensdag aan met bosui, komkommer en framboos. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, zoete aardappel, paprika en courgette samen met tandoorikruiden. Aan het eind roer ik er plakjes rookworst doorheen. We eten alles op. Afwasje. Ik zie de zevende aflevering van Beagle. Webstek, lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: de cd’s uit Minstrel In The Gallery (40th Anniversary La Grande Edition) (Jethro Tull) en Too Old To Rock ‘n’ Roll, Too Young To Die (The TV Special Edition) (Jethro Tull) en vervolgens de surroundmixen ervanDonderdag 6 mei:
Mijn ronde hardlopen gaat zeer fijn, vanmorgen. Op tijd ben ik weer aan het werk. Ik heb een overleg over een nieuwe klus die ik ga doen, ik bereid van alles voor, overleg nog meer. Na het middaguur fiets ik naar het huis van mijn leidinggevende en daar tref ik mijn team. We nemen afscheid van de leidinggevende; ze trakteert ons op een mooie lunch en we praten heel uitgebreid bij en na. Pas om half vijf ben ik weer terug. Nog heel even wat mail opruimen en dan is het gedaan. Ik warm het restant soep van dinsdag op en die eten we op. Afwasje. Ik bel Onze Vader en we praten bij. Dan zie ik de zesde aflevering van Beagle. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: de twee cd’s en daarna de surroundmixen van de set WarChild (The 40th Anniversary Theatre Edition)Woensdag 5 mei: Bevrijdingsdag
Kwart voor zeven op. Koffie met De Vrouw. Half acht gaat De Vrouw naar het werk. Ik zie een muziekdocumentaire op bluray. Halverwege de morgen wandel ik naar de super. Lunch. Afwas. Plee poetsen. Krant. Dan wandel ik een rondje rond het centrum. De Vrouw is rond half vijf thuis. Bijpraten. Ik maak avondeten. Het wordt een fikse bietenrisotto. Tussendoor maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en framboos. Ten slotte bak ik lamsmerquez. We eten alles zo’n beetje op. Afwas en afval. Webstek. Ik zie de vijfde aflevering van Beagle. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: de documentaire die mee kwam op de bluray The Making Of The Absolute Universe (Transatlantic), dan de surroundmixen van Stand Up (The Elevated Edtion) (Jethro Tull), Benefit (A Collector’s Edition) en Aqualung (40th Anniversary Adapted Edition) (Jethro Tull) en A Passion Play (An Extended Performance) (Jethro Tull), Fall In Love With The World (United Progressive Fraternity), Saudades (Nana Vasconcelos)Dinsdag 4 mei:
Het is nat en koud en stormachtig als ik mijn ronde ga hardlopen. Lopen gaat moeizaam, maar het lukt redelijk. Om zeven uur ben ik aan het werk. Geen bijzonderheden vandaag en in alle rust kan ik veel achterstallig werk doen. Koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Begin van de middag samen lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En nog even verder. Half vijf is het klaar. Dan maak ik avondeten. Daar ben ik trouwens tussendoor al aan begonnen. Het is een gemakkelijk, maar tijd vragend recept voor auberginesoep gevuld met bonen, linzen en kikkererwten. Ernaast bak ik spekjes en naanbrood. De Zoon is er even na zes uur en we eten een fiks deel uit de pan. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering vier uit de serie Beagle. Krant. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: de twee cd’s uit Stand Up (The Elevated Edtion) (Jethro Tull), de twee cd’s uit Benefit (A Collector’s Edition), de twee cd’s uit Aqualung (40th Anniversary Adapted Edition) (Jethro Tull), Thick As A Brick (The 2012 Steven Wilson Stereo Remix) (Jethro Tull), 1000 Hands (Jon Anderson), Live At The Baked Potato (Soft Machine), Grand Tour (Big Big Train)Maandag 3 mei:
Ik ben op tijd weer op de werkplek. Het is er stil. Ik heb vanmorgen nogal wat overleg. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Half zes ben ik weer thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van kipdijfilet, bataat, paprika en mais met een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel. Bijpraten. Afwas. Webstek. De derde aflevering van Beagle. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Abolition Of The Royal Familia (The Orb), Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra)Zondag 2 mei:
Mijn ronde hardlopen doe ik om half acht. Het gaat niet gemakkelijk, maar ik red het. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. We brunchen samen op tijd; De Vrouw gaat om half twaalf naar het werk. Ik doe huishoudelijks: de afwas, de was, stofzuigen. Dan wat lezen en luisteren. Halverwege de middag wandel ik een rondje buiten het centrum. De zon is net wat weg en het is fris, maar buiten zijn en lopen blijft fijn. Thuis lezen en luisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Spaghetti koken, kastanjechampignons bakken met rode ui, bosui en paprika, spaghetti erdoorheen en kruidenroomkaas. Opeten. Afwasje. Ik zie de tweede aflevering uit de serie Beagle. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er weer om half negen. Bijkletsen. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Anomalia (Jane Getter Premonition), de twee cd’s en het surroundwerk van de set This Was (50th Anniversary Edition) (Jethro Tull), Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra), de surroundversie van The Absolute Universe (Transatlantic), Spiritus Mundi (Nad Sylvan), het plaatje dat met de PROG mee kwamZaterdag 1 mei:
Goed geslapen. Wel om zes uur wakker en op. Koffie. Acht uur wandel ik naar de markt. Daarna naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik naar een Turkse winkel en koop brood. Het is mooi weer en al nogal druk op straat. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw heeft de uitslag van de test van gisterenmiddag (er waren twee collega’s met wie ze heeft samengewerkt positief getest): negatief. Kleine opluchting. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwasje. Halverwege de middag wandelen we door een zeer drukke winkelstraat naar een opticien; De Vrouw kan een herziene bril ophalen en dit keer is het oké. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst witlof koken. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel. Dan wikkel ik de stronkjes witlof in ham en leg ze in een ovenschaal. Ik beleg ze met plakken kaas. De ovenschaal gaat de oven in en ik bak steaks bavette. We eten bijna alles op. Afwas. Webstek. Ik zie de eerste aflevering van de dvd-serie Beagle. Daar heb ik (weer) zin in. Luisteren. Lezen in de PROG die vandaag binnen kwam. Dan slapen. Akkoord?
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Munich 2016 (Keith Jarrett), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), Live At The Orange (Jeronimo Road), Under A Spell (Richard Barbieri), Pretending 2 Run (Tiles)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment