bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-05-2021

B-log: 8 t/m 14 mei 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 14:11Vrijdag 14 mei:
Wakker om half zeven. Ik loop mijn ronde hard. Een wat langere route kies ik, ook al loop ik niet heel soepel. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik lees en luister. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. We lunchen rond een uur of twaalf. Afwasje. Dan stappen we op de fiets en rijden naar een bos- en heidegebied even buiten de stad. Daar wandelen we door heide en bos. Na afloop drinken we thee op een terras. Half vijf zijn we weer terug. Krant in de zon op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst kook ik spaghetti. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, minipaprika en wilde tomaatjes. Ik bak kastanjechampignons, ui, zoete bataat, courgette en een restje rode eikenbladsla. Daar doe ik een fikse schep groene pesto en de gekookte spaghetti doorheen. Ik bak lamssteaks en rasp parmesan. Alles op tafel en alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Tegen achten naar binnen. Webstek. Ik zie de veertiende aflevering van Beagle. Meer lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Broadsword And The Beast (Jethro Tull), Crest Of A Knave (Jethro Tull), de bonuscd die mee kwam met Planetary Overload Part One: Loss (United Progressive Fraternity), Nocturne (Irmin Schmidt)Donderdag 13 mei: Hemelvaartsdag
Half zeven wakker en op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Buiten is het zonnig en aangenaam, dus kunnen we op de galerij uit de wind zitten. Meer koffie met De Vrouw. Binnen brunch. Afwasje. Begin van de middag lopen we naar het station en pakken een trein naar Zutphen. Daar lopen we naar de vaccinatielocatie waar De Vrouw haar tweede prik krijgt. Ze is snel klaar en we lopen naar het centrum van Zutphen. Op het plein in het centrum is het erg druk, maar iets ervandaan vinden we een rustig terras waar we thee en stroopwafelcake nuttigen. Dan lopen we langs de IJssel weer terug naar het station. Iets na vijf uur zijn we thuis. Even uitblazen op het balkon. Bij de overburen is iets te vieren op het terras. De Vrouw krijgt een telefoontje van Luuk, goede kennis uit ons Zappa-wereldje. Hij is al lange tijd ziek, maar nu ziet het er echt niet best uit en de verwachting is niet goed. We spreken af dat we hem binnenkort nog een keer gaan opzoeken. Ik maak restanten bietenwitlofschotel en paksoycurry van de afgelopen dagen warm, vul een restant salade aan met bosui en komkommer en ten slotte bak ik Duitsche biefstukken. We eten alles op! Afwasje. Nog een tijdje lezen op het balkon. Webstek. Ik zie de dertiende aflevering van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: de drie cd’s uit de set A La Mode – The 40th Anniversary Edition (Jethro Tull), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis), Planetary Overload Part One: Loss (United Progressive Fraternity)Woensdag 12 mei:
Als ik om kwart over zes opsta, is De Vrouw al lang wakker. Een kwartier later gaat zij naar het werk. Ik ontbijt en ga een ronde hardlopen. Het gaat wat moeizaam, maar het lukt. Om half negen ga ik een uurtje werken; ik moet nog wat uitwerken op korte termijn. Half tien is het klaar. Koffie en dan wandel ik door de zon naar de super. Het is niet alleen zonnig, ook zacht. Thuis meer koffie en lunch. De Vrouw laat weten dat ze door ziekte in het team wat langer vandaag moet werken. Ik doe wat huishoudelijks (afwas, plee poetsen). Vervolgens wandel ik een rondje langs het kanaal en om het centrum. Dan lees ik op het balkon. Eind van de middag begin ik vast met avondeten maken. Eerst vul ik een restant salade aan met bosui, komkommer en peer. Dan bak ik ui en paksoy, voeg daar currypasta (tika massala) aan toe en een blik tomatenblokjes. De Vrouw is er rond half zes. Ik bak nog kalfsschnitzels en we kunnen aan tafel. Bijpraten en natafelen. Afwas. Lezen op het balkon. Na half acht naar binnen. Webstek. Ik zie de twaalfde aflevering van Beagle. Verder lezen en luisteren.
Muziek vandaag: de surroundmixen op de dvd’s en het live materiaal op de twee cd’s van de set Stormwatch (… 40th Anniversary Force 10 Edition …) (Jethro Tull), Dwellers Of The Deep (Wobbler), Seed (Afro Celt Sound System), de twee bonusplaatjes uit de set It’ll All Work Out In Boomland (T2)Dinsdag 11 mei:
Ik ben vanmorgen op de werkplek om kwart voor acht. Allerlei overleg en geregel en voorbereiden. Een uur pak ik een bus terug naar huis. Daar ben ik om half drie. Even voorbereiden, half vier nog een overleg en om vijf uur is het klaar. Ank belt! We praten een half uur; het gaat goed met haar en zo gauw het mogelijk is (en dat duurt niet lang meer) gaan we bij haar en Bob op bezoek. De Zoon is er even na half zes. De Vrouw serveert bamisoep. Afwas. Afval. Ik lees op het balkon. Daarna zie ik aflevering elf van Beagle. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Planets + Persona (Richard Barbieri), It’ll All Work Out In Boomland (T2)Maandag 10 mei:
Het is vrij warm geweest vannacht. Als ik voor zes uur ga hardlopen is het ook zacht; dit keer geen handschoenen nodig. Om zeven uur ben ik aan het werk. Begin van de ochtend wat overleg; vanaf halverwege de morgen alle tijd voor uitwerken en voorbereiden en regelen. De Vrouw gaat eind van de ochtend met een cliënt boodschappen doen. Ik lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en buiten het centrum. Het is niet koud, maar het is donker en af en toe regent het lichtjes. Thuis weer aan het werk. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik warm de oven voor. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, aardbei en framboos. Dan snijd ik rode ui, rode biet, witlof en peer; die doe ik in een ovenschaal met walnoten, honing en olie en die ovenschaal zet ik een half uur in de warme oven. Aan het eind van de oventijd bak ik stroganoffburgertjes en dan kunnen we aan tafel. We eten er goed van. Natafelen. Afwas. Ik lees op het balkon. Webstek. Ik zie de tiende aflevering van Beagle. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: de eerste cd en de surroundmix van het concert op de tweede dvd van de set Heavy Horses (New Shoes Edition) (Jethro Tull), Bursting Out – Live (Jethro Tull), Volume 3: Further In Time (Afro Celt Sound System), Odds & Sods (The Who), Spiritus Mundi (Nad Sylvan)Zondag 9 mei: moederdag
Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Buiten schijnt de zon, maar het is nog wat te fris om op de galerij erin te zitten. Negen uur is het daar beter. Koffie met De Vrouw. We doen huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Die nuttigen we. Afwas, stofzuig. Ik lees op de galerij. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje om het centrum. Het is broeierig, rond de vijfentwintig graden, soms bewolkt met lichte regen, dan weer zonnig. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook spaghetti, bak kastanjechampignons, bosui en rode eikenbladsla, doe daar rode pesto en de spaghetti doorheen en bestrooi het met parmesan. Dat eet ik dan weer op. Afwasje. Ik lees op het balkon; daar is het tot laat zeer aangenaam. Ik zie aflevering negen van Beagle. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra), Talking Timbuktu (Ali Farka Toure with Ry Cooder), de surroundmix van de eerste dvd die mee kwam met de set Heavy Horses (New Shoes Edition) (Jethro Tull) en de tweede en derde cd daarvan, Under A Spell (Richard Barbieri)Zaterdag 8 mei:
Mijn ronde hardlopen om kwart voor zeven gaat niet heel gemakkelijk. Om acht uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Erna wandel ik naar de slager en de super. Koffie met De Vrouw. Erna lopen we naar een Turkse winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon heeft nog geen testuitslag, dus die moet nog thuis blijven. We lunchen. Afwasje. Dan komt bericht van De Zoon: de uitslag van de test is gelukkig negatief. Krant. Ik maak avondeten. Eerst kook ik sperziebonen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, aardbei en framboos. Dan bak aardappelen en daardoorheen roer ik de sperziebonen. Ook bak ik steaks bavette. We eten het op. Afwas. Ik zie aflevering acht van Beagle en de concertvideo die mee kwam met de set Songs From The Woods (40th Anniversary Edition – The Country Set) (Jethro Tull). Webstek. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: de surroundversies van de eerste dvd van Songs From The Woods (40th Anniversary Edition – The Country Set) (Jethro Tull), Over-nite Sensation (Frank Zappa), Quadrophenia (Deluxe Edition) (The Who), Metallic Spheres (The Orb)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment