bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-05-2021

B-log: 15 t/m 21 mei 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:48Vrijdag 21 mei:
Tegen zeven uur ben ik weer aan het werk. Er ligt van alles en dat doe ik. Koffie met De Vrouw. Onze schoonmaakster is vanmorgen in huis. Meer koffie. En lunch. Afwasje. Ik wandel naar buiten om het groentepakket op te halen. Het waait en er is vlagerige regen. Thuis weer verder met het werk. Halverwege de middag is Zwager er met De Neven. We drinken thee en praten wat bij en om half vijf maak ik mijn werk af. Kwart over vijf heb ik weekend. Krant. Ik maak avondeten. Eerst kook ik kikkererwtenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, mango en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, prei en paprika. Daar doe ik dan de pasta en Italiaanse kruiden doorheen. Ten slotte bak ik procureurslappen en zet ik alles op tafel. We eten het nog op ook. Natafelen. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering twintig van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Live (Eddie Jobson), River Of Dreams (Billy Joel), Short Stories (Jon & Vangelis), The Friends Of Mr. Cairo (Jon & Vangelis), My Old Homestead, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Who’s Last (The Who), Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra)Donderdag 20 mei:
Heel soepel gaat mijn ronde hardlopen vanmorgen. Moet ik vaker een keer overslaan, dan? Vanmorgen loop ik in zomertenue terwijl het nog heel koud aan de handen is, misschien is het dat. Even na zeven ben ik aan het werk. Er ligt veel om te doen en ik doe dat gestaag en in alle rust. Koffie met De Vrouw. Die gaat later op de ochtend de deur uit. Koffie en verder werken. Ik kom een heel eind. Tegen een uur samen lunch. Afwasje. Nog een stuk werken. Dan wandel ik naar een terras en daar ontmoet ik Willem. We praten bij. Lange tijd elkaar niet gezien. Zijn levensgezellin Truus woont nu anderhalve maand in een verpleeghuis vanwege eindelijk gediagnosticeerde vasculaire dementie. Het is een verdrietig verhaal, maar Willem redt zich goed. Fijn om hem te zien en te spreken. Half vijf ben ik weer thuis. Nog heel even wat werkzaamheden en dan is het klaar voor vandaag. Krant. De Vrouw serveert lamssteak met een schotel van ui, paprika, courgette, tomaat en witte bonen die voortreffelijk smaakt. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering negentien van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The String Quartets (Jethro Tull), To Cry You A Song – A Collection Of Tull Tales (allerlei), Free Sampler (Jewel), Wolffpack (DeWolff), Amazônia (Jean-Michel Jarre), Theme Of Secrets (Eddie Jobson), Walk On, het vijfde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), de cd’s uit de doos KaLIVEdoscope (Transatlantic)Woensdag 19 mei:
Op om zeven uur. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Dan loop ik nog naar een andere super. Het begint te regenen. Lunch met De Vrouw. Afwas en plee poetsen. We waren van plan om vanmiddag op de fiets te gaan, maar het is erg regenachtig, dus dat doen we niet. Dan maar boeken bestellen. Tegen vier uur is het opgeklaard, maar te laat om op de fiets te gaan. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook wat wortelen en maak ondertussen een salade van een restant dat er van vanmiddag over is, aangevuld met bosui, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik plakjes rundersaucijs, kastanjechampignon, ui, paprika, courgette, de gekookte wortel, spinazie en tandoorikruiden. We eten alles zo’n beetje op. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering achttien van Beagle. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Nothing Is Easy: Live At The Isle Of Wight 1970 (Jethro Tull), Aqualung Live (Jethro Tull), Wolffpack (DeWolff), Roxy – Tonight’s The Night Live, het vierde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), The Source (Afro Celt Sound System), Quadrophenia (Music From The Soundtrack Of The Who Film) (The Who)Dinsdag 18 mei:
Kwart voor acht ben ik op de werkplek. Er is veel overleg en geregelgedoe. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Dan weer verder met overleg en geregelgedoe. Zes uur thuis. De Zoon komt er ook aan. De Vrouw serveert een nasischotel die uitstekend smaakt. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering zeventien van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Tonight’s The Night, het derde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Amazônia (Jean-Michel Jarre)Maandag 17 mei: verjaardag
Wakker ben ik om zes uur. Op niet heel lang daarna. Zeven uur ben ik aan het werk. In het begin van de ochtend kan ik goed bijwerken. Koffie met De Vrouw. Tussen de middag lunchen we. Geen tijd en gelegenheid om naar buiten te gaan voor een rondje wandelen; gelijk verder met overleg. Half vijf is het werk klaar voor vandaag. Krant. Mijn tante (85) belt, ze feliciteert me en we kletsen even bij. Dan ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, minipaprika, komkommer en peer. Vervolgens bak ik ui, prei, paksoy en paprika en doe daar currypasta en wat vocht bij. Dit laat ik gaar pruttelen. Ik warm het restant van de kaassaus op en bak nog lamsmerquez. We eten alles op. Afwas en afval. Ik bel met Joep, die even wat ondersteuning nodig heeft voor zijn schilderlessen die hij geeft. Dan maak ik een nieuwsbericht op de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. De Vrouw heeft nog een verjaardagscadeau: ze heeft geregeld dat ik eind van de maand mijn eerste virusvaccinatie krijg (en de tweede aan het begin van juli). Webstek. Ik zie de zestiende aflevering van Beagle. Nog iets lezen en luisteren.
Muziek vandaag: de vier cd’s uit de doos 25th Anniversary Box (Jethro Tull), The Christmas Album (Jethro Tull), Tuscaloosa, het tweede plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Wolffpack (DeWolff), For The Music (Blackfield)Zondag 16 mei:
Zeven uur wakker. Niet zo heel goed geslapen. Mijn ronde hardlopen gaat aardig. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Dan krijg ik (vervroegd) verjaardagscadeaus. De Zoon geeft me de cd Wolffpack (DeWolff) en De Vrouw Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young). Blij mee! Ik wandel nog door het centrum voor wat laatste boodschappen vandaag. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik stoom witte asperges. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, minipaprika, wilde tomaatjes en aardbeien. Ook monteer ik een kaassaus en kook ik eieren. Uiteindelijk bak ik steaks bavette en dan gaan we ter tafel. We eten alles nog op ook. Afwas. Dan belt Onze Vader om mij te feliciteren. Hij is op tijd. Vanavond zijn Heidi en Auke op bezoek. We hebben elkaar lange tijd niet gezien en het is fijn om bij te praten. Elf uur is het bezoek weg en ga ik naar bed.
Muziek vandaag: A Little Light Music (Jethro Tull), Nightcap: The Unreleased Masters 1973-1991 (Jethro Tull), Wolffpack (DeWolff), Everybody’s Alone, het eerste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Zaterdag 15 mei:
Wakker en op om half zeven. Anderhalf uur later wandel ik naar de markt voor fruit en groente. Daarna naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik nog even het centrum in en haal brood bij een Turkse winkel. De Vrouw gaat vandaag de hort op. Koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Als ik net op weg ben, gaat het regenen. Gelukkig heb ik een plu mee, dus het valt mee. Tegen vier uur is De Vrouw weer terug. Bijpraten op het balkon. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een knoflookyoghurtmayosaus, dan een salade van bosui, komkommer, wilde tomaatjes en aardbei. Ten slotte bak ik aardappelblokjes en lamsshoarma. We eten er weer goed van. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering vijftien van Beagle. Nog lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Part Of The Machine (cd single) (Jethro Tull), de drie cd’s uit de doos 20 Years Of Jethro Tull – The Definite Collection (Jethro Tull), It’ll All Work Out In Boomland (T2), Apostrophe (‘) (Frank Zappa), Kaleidoscope (Transatlantic), Zëss (Magma)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment