bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-05-2021

B-log: 22 t/m 28 mei 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 13:08Vrijdag 28 mei:
Mijn ronde hardlopen start om kwart over zeven. Het is nog grijs en fiks koud, maar lopen gaat prima. Koffie met De Vrouw. Ondertussen schijnt de zon buiten en ik lees op de galerij. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik wandel naar een supermarkt in het centrum en op de terugweg haal ik een pakketzending op bij een postagentschap. In de doos zit het boek A New Day Yesterday (Mike Barnes). We lunchen. Afwasje. Nog even wat lezen in de zon op de galerij. Dan wandel ik een rondje om het centrum door de zon. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: een chili van rundergehakt, ui, prei, courgette, tomatenpuree en rode bonen. Ernaast staat een salade van het restant van woensdag, aangevuld met bosui, komkommer en koolrabi. We eten alles op. Afwas. We zien de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht aankondigen dat ruimere versoepelingen van de strenge maatregelen plaats kunnen gaan vinden per 5 juni. Ook fijn. Webstek. Ik zie aflevering zevenentwintig van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Sunfighter (Paul Kantner & Grace Slick), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant), Tonight’s The Night, het derde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young)Donderdag 27 mei:
Kwart over zes weer op. De Vrouw gaat om half zeven weer naar werk. Ik drink koffie en ben om zeven uur zelf ook aan het werk. Ik heb wat overleg en krijg veel voor elkaar, maar zit ook veel te stunten, doordat ik sommige dingen echt veel te snel wil. Zo wil ik bijvoorbeeld ook om half elf de deur al uit, terwijl dat pas een uur later echt hoeft. Dan maar weer koffie. Half twaalf ga ik dan de deur uit. Een half uur later krijg ik het vaccin tegen het virus dat de huidige pandemie veroorzaakt toegediend. Het gaat allemaal snel en pijnloos en ook het kwartier rust na afloop verloopt zonder problemen. Ik loop langs het kanaal door de regen weer terug. Daar weer aan het werk. Tussendoor lunch ik. De Vrouw is er pas om half vijf. Krant. Ik maak avondeten. Ik bak ui en wortel, doe daar een kleine liter bouillon bij en laat dit twintig minuten koken voordat ik het pureer. Dan voeg ik rookworst toe en uiteindelijk gesnipperde prei. We eten de soep op. Natafelen. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering zesentwintig van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: In The Wake Of Evolution (Kaipa), Sattyg (Kaipa), Children Of The Sounds (Kaipa), Dårskapens Monotoni (Kaipa da Capo), Animation (Jon Anderson), Ompa Til Du Dør (Kaizers Orchestra), Evig Pint (Kaizers Orchestra), Leahkastin (Mari Boine), Tuscaloosa, het tweede plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young), Join Together (cd single) (The Who)Woensdag 26 mei:
Iets na zes uur ben ik op. De Vrouw vertrekt om half zeven naar het werk. Ik loop een ronde hard; die gaat vrij soepel. Huishoudelijks. Halverwege de ochtend loop ik naar de super. Meer koffie. Lunch. Afwas en plee poetsen. Lezen. Even na twee ga ik de deur uit en ik pak een bus naar Epe. Met een begeleider van een locatie voor dagbesteding en met Joep bespreken we hoe het gaat met Joeps schilderlessen. Lang verhaal kort: het gaat heel goed, hij mag trots zijn op zichzelf en we spreken af dat we iedere vier maanden om de tafel gaan zitten om me bekijken hoe het gaat en wat Joep nog nodig heeft. Half zes thuis. De Vrouw is er ook. Ik maak avondeten. Eerst leg ik kipdrumsticks in de oven te garen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel. Dan bak ik rode ui, paprika en spinazie; daar voeg ik kerrie en een blik grote witte bonen aan toe. We eten er goed van. Afwas. Webstek. Ik zie de vijfentwintigste aflevering van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Notes From The Past (Kaipa), Animation (Jon Anderson), Keyholder (Kaipa), Everybody’s Alone, het eerste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young)Dinsdag 25 mei:
Het is dinsdag 25 mei en draag al dagen weer mijn winterjas. Kwart voor acht op de werkplek. Redelijk gevulde dag met overleg, geregel, uitwerken en plannen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en regen. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. Niet veel later serveert De Vrouw een schotel van garnalen, peulen, paprika en mie, gevolgd door een rabarbercrumble met ijs. Zeer smakelijk. Afwas. Webstek. Ik zie de vierentwintigste aflevering van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Odeon Budokan, het tiende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young), A Map Of The World (Pat Metheny)Maandag 24 mei: Tweede pinksterdag
Even na zeven loop ik buiten een ronde hard. Dat gaat redelijk soepel. Het is ook droog en erg stil op straat. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Inmiddels regent het buiten pijpenstelen. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Lezen. Halverwege de middag – als het droog is – wandel ik een rondje buiten het centrum. Thuis maak ik avondeten: eerst vul ik een restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer, kerstomaat en aardbei. Dan bak ik spek, ui, paprika en raapsteel. Dat mengsel stort ik in een ovenschaal en daaroverheen giet ik een mengsel van ei en peper en zout. Ten slotte rasp ik een boel kaas eroverheen en zet ik de schaal in de oven. Na tien minuten bak ik steaks bavette en dan gaan we aan tafel. Dit keer eten we alles echt op. Afwas en afval. Webstek. Ik zie de drieëntwintigste aflevering van Beagle. Nog wat lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Kaipa (Kaipa), Inget Nytt Under Solen (Kaipa), Solo (Kaipa), Live (Kaipa), 1974 Unedited Master Demo Recording (Kaipa) (alle vijf de plaatjes uit de doos The Decca Years 1975-1978), Look Out For My Love, het negende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young), The Absolute Universe – The Breath Of Life (Abridged Version) (Transatlantic)Zondag 23 mei: Eerste pinksterdag
Kwart voor zeven op. Koffie, webstek, lezen. Koffie met De Vrouw. Was. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal, door parken en om het centrum. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, komkommer, mango, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik aardappelpartjes en kogelbiefstukken. Toe is er ijs. Afwas. Webstek. Ik zie aflevering tweeëntwintig van Beagle. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Bossa Nova Is Not A Crime (The Juju Orchestra), Hidden (Jungle By Night), Abra Kadavar (Kadavar), Dume, het achtste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1974) (Neil Young), Chamber Music From Hell (Chris Opperman), Gula Gula (Mari Boine Persen)Zaterdag 22 mei:
Het regent nogal als ik om kwart voor zeven mijn ronde gaat hardlopen. Het laatste stuk heb ik veel tegenwind en dan is het ook erg koud. Ik doe mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondes boodschappen op de markt en bij de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nog naar buiten naar een andere super in het centrum en naar de Turkse winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwas. Krant. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik doe de was en zie een muziekdvd. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst spaghetti koken, dan bak ik kastanjechampignons, ui en courgette. Daar gaat de spaghetti en het restant van de schotel van donderdag bij in. Er is ook nog een klein restant salade van gisteren. Alles gaat op. Afwasje. Webstek. Ik zie de eenentwintigste aflevering van Beagle. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Private Collection (Jon and Vangelis), Page Of Life (Jon and Vangelis), Roxy & Elsewhere (Frank Zappa), Emotion (Ralph de Jongh), de eerste dvd (het concert) van de set The Total Experience Live In Liverpool – Acolyte To Wolflight With Genesis Classics (Steve Hackett), Homegrown, het zevende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Under A Spell (Richard Barbieri)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment