bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-05-2021

B-log: 29 mei t/m 4 juni 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:26Vrijdag 4 juni:
Goed geslapen. Om zeven uur ben ik weer aan het werk. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Schoonmaakster is in huis. De Vrouw gaat winkelen. Koffie en later lunch. Afwasje. Ik wandel naar buiten om het groentepakket op te halen. Thuis nog weer verder werken en om half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst zet ik het restant eiergerecht van gisteren in de oven om op te warmen. Dan maak ik een salade van bosui, komkommer, appel en aardbei. Vervolgens bak ik kastanjechampignons, ui en courgette en roer daar groene pesto doorheen. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Aan tafel. Daar eten we alles op. Weer van tafel. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Ik zie de drieëndertigste aflevering van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: The Mick Karn Collector’s Edition (Mick Karn), Each Eye A Path (Mick Karn), Each Path A Remix (Mick Karn), More Better Different (Mick Karn), het vierde plaatje uit de doos Thirty Years Of Maximum R&B (The Who), Homegrown, het zevende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Spiritus Mundi (Nad Sylvan), Kôrôlén (Toumani Diabaté and the London Symphony Orchestra)Donderdag 3 juni:
Redelijk geslapen. Op tijd op en een ronde hardlopen. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Meer koffie op het balkon. De Vrouw is terug van allerlei afspraken en we lunchen samen. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum; onderweg valt een beetje regen. De lucht is dreigend en in de verte hoor ik de donder. Maar de onweersbui barst nog verre van los. Thuis weer verder met werk. Om half vijf is het klaar. Krant op het balkon. De Vrouw serveert twee schotels uit de oven: de ene is een mix van allerlei groenten; de andere prei met tomaat in ei. Ernaast een hamburger. Het smaakt uitstekend. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Ik zie de tweeëndertigste aflevering van Beagle. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Dreams Of Reason Produce Monsters (Mick Karn), Bestial Cluster (Mick Karn), het tweede en derde plaatje uit de doos Thirty Years Of Maximum R&B (The Who), Wolffpack (DeWolff), Anomalia (Jane Getter Premonition), The Old Homestead, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Kvitravn (Wardruna)Woensdag 2 juni:
Zeven uur wakker en op. Beter geslapen. Koffie. Bijpraten met De Vrouw. Ik breng een dekbed en mijn winterjas naar de stomerij. Even lezen op de galerij in de zon, maar het is er al gauw erg warm. Ik wandel door diezelfde zon naar de super. Thuis meer koffie met De Vrouw. Dan loop ik nog even het centrum in en haal sla en sap bij een super. Lunch met De Vrouw. Afwasje, huishoudelijks. Lezen op het balkon. De Vrouw gaat naar het werk. Ik lees en zie een muziekdvd. Eind van de middag maak ik avondeten: ik bak kastanjechampignon, bosui, courgette en wortel, daar voeg ik risottorijst en bouillon bij en nog geen half uur later heb ik dat gemengd met parmesan en eet ik het op. Tussendoor is er telefoon van De Vrouw. Lekke band; De Zoon komt zo de fiets brengen en neemt mijn fiets weer mee. Zulks geschiedde. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon. Ik zie aflevering eenendertig van Beagle. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), .dot (Karmakanic) en de dvd die erbij mee kwam, Nayda (Bab L’Bluz), Eallin (Mari Boine)Dinsdag 1 juni:
Niet zo goed geslapen. Vandaag opnieuw naar de werkplek. Ik ben er om kwart voor acht. Veel overleg en geregel. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In de middag weer veel overleg. Half vijf is het allemaal klaar en zet ik met een collega alles klaar voor een bijzondere gelegenheid. Met het team nemen we afscheid van Resie en Ger, twee mensen voor wie ik de afgelopen jaren veel werk heb mogen doen. We maken een wandeling door het bos en nuttigen samen allerlei hapjes op het terras bij het kantoorgebouw. Half tien zet een collega me af bij het station in Arnhem. Half elf thuis. Even bijpraten met De Vrouw en om elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: geen.Maandag 31 mei:
Kwart voor acht op de werkplek. Buiten is het schitterend zonnig. Gelijk allerlei overleggen, de gehele ochtend. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag werk ik wat uit en heb nog wat overleg. Zes uur thuis. De Vrouw is naar het werk. Krant. Avondeten voor mijzelf is gemakkelijk. Spaghetti koken, ondertussen groente snijden. Ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette; daar roer ik de spaghetti en groene pesto doorheen. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Ik zie de dertigste aflevering van Beagle. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Nayda (Bab ‘L Bluz), Abracadabra In Osaka (Soft Works)Zondag 30 mei:
Ik slaap niet goed. Zeg maar waarom. Kwart voor zeven loop ik een ronde hard. Ik kies een langere route en die gaat niet gemakkelijk, maar ik red het goed. Het is zonnig maar koud. Thuis nog terug in bed. Dan koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Nu is het hoogst aangenaam. Lezen. Was. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Nog lezen op de galerij. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en door parken. Lezen op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en abrikoos. Een knoflookyoghurtmayosaus. Ik bak aardappelblokjes en lamsshoarma. We eten het op. De Vrouw heeft een rabarbercrumble met ijs gemaakt. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Half negen naar binnen. Webstek. Ik zie de negenentwintigste aflevering van Beagle. Nog even lezen en luisteren en op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Live In The US (Karmakanic), Walk On, het vijfde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), het eerste plaatje uit de doos Thirty Years of Maximum R&B (The Who)Zaterdag 29 mei:
Ik ben op tijd op. Koffie. Acht uur op de markt voor fruit en groente. Daarna het gebruikelijke rondje slager en super. Koffie met De Vrouw. Op de galerij is het even zonnig, maar dan betrekt het. Ik wandel naar de boekhandel (het is boekenweek) en koop De muzikale mens – Een wereldgeschiedenis (Michael Spitzer); daarna haal ik brood in een Turkse winkel. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik fiets naar een andere supermarkt voor wat laatste dingen. Krant op de galerij; inmiddels schijnt de zon wel weer. Als die weg is, verhuis ik naar het balkon. Eind van de middag is het tijd om avondeten te maken. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Dan blancheer ik sperziebonen en groene asperges. Ik bak ui, oranje paprika en roerbak daar de bonen en asperges doorheen. Ondertussen bak ik runderschnitzels. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Ik lees nog op het balkon in de zon en ga tegen acht uur naar binnen. Webstek. Ik zie de achtentwintigste aflevering van Beagle. Nog wat lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Depth Of Field (Kaprekar’s Constant), All You Wish Yourself (Kaprekar’s Constant), One Size Fits All (Frank Zappa), Roxy – Tonight’s The Night Live, het vierde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment