bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-06-2021

B-log: 5 t/m 11 juni 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 09:37Vrijdag 11 juni:
Niet zo heel goed geslapen. De Vrouw vertrekt om half zeven naar werk. Ik ga een ronde hardlopen. Niet gemakkelijk, het is al zonnig, warm, benauwd. Vanmorgen doe ik in alle rust een paar kleine dingen (post versturen voor werk, het begin van de weekendwas en dergelijke, ja), tussendoor koffie en krant op het balkon. Begin van de middag lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum en neem op de terugweg nog een paar kleinigheidjes aan boodschappen mede. Lezen op het balkon. De Vrouw is er om half vijf. Bijpraten. Ik maak avondeten. Eerst kook ik sperziebonen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Dan bak ik champignons, ui, paprika en een restje wokgroenten; daar gaan de sperziebonen doorheen. Ten slotte bak ik lamssteaks. We eten alles weer op, want het smaakt zeer goed. Natafelen. Afwas. Lezen en lusiteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon en het is weekend.
Muziek vandaag: Bélvvoslatjna (Room Of Worship) (Mari Boine Band), de twee cd’s van de Super Deluxe Edition van Sluggo! (Mike Keneally & Beer For Dolphins), BBC Sessions (The Who), Zoot Allures (Frank Zappa), The Tar Tapes Vol. 1 (Mike Keneally), Look Out For My Love, het negende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Donderdag 10 juni:
Ik ben om kwart voor acht op de werkplek en daar is het een volle dag. Overleg, organiseren, uitwerken. Tussen de middag wandel ik met oud-collega Jessy en de directeur die afscheid neemt een rondje door bos en veld. Mooi gesprek onderweg, over wat ingrijpende gebeurtenissen in het leven opleveren, over de lessen die we leren. In de middag weer verder. Eind van de middag kan ik met een collega een stuk mee terug rijden. Vanaf Beekbergen pak ik de bus en ik ben half vijf thuis. Krant op het balkon in de zon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en optioneel mozarella. Vervolgen wok ik allerlei groente en roer daar uiteindelijk bumilupine doorheen en de aardappelblokjes die ik gisteren heb voorgekookt. We eten dit op. Smakelijk. Natafelen. Nog meer levenslessen. Die verklap ik niet; als je leeft, leer je ze vanzelf. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Nog meer lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Bélvvoslatjna (Room Of Worship) (Mari Boine Band), Dume, het achtste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Woensdag 9 juni:
Nog voor zeven uur loop ik een ronde hard. Het gaat moeizaam, want warm en benauwd. Niet erg. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik wandel naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Krant op het balkon. We lunchen. Lezen op het balkon. Halverwege de middag fiets ik naar Ellert-Jan, een kunstenaar van Kunst-Zinnig-Brein; ik haal een schilderij van hem op dat een cadeau wordt voor onze directeur die vertrekt. Thuis maak ik avondeten. Ik kook alvast aardappelblokjes voor morgen. Dan een salade voor vandaag (bosui, koolrabi, komkommer, peer, walnoot en blauwe bes), vervolgens bak ik runderchipolata met ui, paprika, courgette en pompoen. We eten alles op (behalve de aardappelblokjes voor morgen). Afwas. Lezen op het balkon. De autobiografie van Bill Bruford vind ik debiel goed. Webstek. Nog een beetje lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van (Half Alive In Hollywood) (Mike Keneally & Beer For Dolphins)Dinsdag 8 juni:
Zeer mooi weer gelijk al bij het opstaan. Half acht ben ik op de werkplek. In alle rust doe ik daar overleggen, voorbereidende werkzaamheden en regeldingen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Half zes ben ik thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert bamisoep en we eten er goed van. Afwas. Lezen op het balkon. Er is bericht dat we binnenkort internationaal kunnen reizen naar Duitschland; leuk, want over vijf weken willen we ernaar toe op vakantie. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Mooie zonnige dag.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van (Half Alive In Hollywood) (Mike Keneally & Beer For Dolphins)Maandag 7 juni:
Kwart voor zes loop ik buiten mijn ronde hard. De zon schijnt fel. Vijf kwartier later ben ik aan het werk. Er is wat overleg en ik bereid van alles voor. Tussendoor overleg met de werkgroep Wirwar; binnenkort gaan we op een woensdagmorgen kennismaken met de spelersgroep. Koffie op de galerij. De Vrouw is terug van wat boodschappen en dergelijke. We lunchen om een uur of een. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. En weer verder met van alles aan werk. Half vijf is het klaar. Even zitten op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer en aardbei. Dan bak ik bosui, blokjes zoete aardappel, peper en spinazie met wat kerrie. Ten slotte bak ik steaks bavette en gaan we aan tafel om alles meedogenloos op te eten. Afwasje. Afval. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Meer lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: hat. (Mike Keneally), Dust That Boil Speck (Mike Keneally), Live At The Royal Albert Hall (The Who), From This Place (Pat Metheny)Zondag 6 juni:
Op om zeven uur. Koffie, webstek en zo. Lezen. Koffie met De Vrouw op het balkon. We doen huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuigen. Lezen op het balkon. De Vrouw gaat naar het werk. Ik lees de PROG uit die gisteren binnen kwam. Eind van de middag wandel ik nog een rondje om het centrum. Ik maak avondeten: eerst bak ik kastanjechampignons en bosui, dan roer ik daar raapsteel doorheen; de kaassaus van gisteren gaat eroverheen. Ik eet het op. Afwasje. Lezen in de zon op het balkon. Webstek. Ik zie de vijfendertigste en tegelijkertijd laatste aflevering van Beagle. Nog lezen en luisteren op het balkon en slapen.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Starlight Dancer (Kayak), Phantom Of The Night (Kayak), The Absolute Universe 5.1 Mix (The Ultimate Version) (Transatlantic), de dvd die mee kwam met hat. (Mike Keneally)Zaterdag 5 juni:
Kwart voor zes wakker en op. Nog geen half uur later loop ik buiten een ronde hard. Het is donker, grijs, bewolkt, maar bijzonder aangenaam. Lopen gaat nog redelijk ook. De Vrouw gaat om half acht naar het werk. Ik wandel mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondjes naar de markt en naar de slager en super. Dan haal ik het winterdekbed en mijn winterjas op bij de stomerij aan de overkant van de straat. Koffie. Halverwege de ochtend loop ik nog naar een andere super en een Turkse winkel. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Dan belt De Zoon: hij heeft zijn sleutelbos in de deur van zijn schuur laten zitten en de buitendeur is in het slot gevallen. Ik fiets er even heen met een reservesleutel. Thuis krant op het balkon. Ik loop nog even het centrum in voor een kleine vergeten boodschap. Het is er druk; vanaf vandaag is alles ruimer open. Eind van de middag maak ik avondeten. De Vrouw is er om half zes. Ik schil en kook asperges. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, radijs en aardbei. Ook monteer ik een kaassaus en ten slotte bak ik lamsshoarma. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Lezen op het balkon. Halverwege de avond zie ik de vierendertigste aflevering van Beagle. Webstek. Nog heel even lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Three Part Species (Mick Karn), The Concrete Twin (Mick Karn), Nayda (Bab L’Bluz), Katydids (Katydids), Bongo Fury (Frank Zappa), Radiant Warmth (Mari Boine)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment