bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-06-2021

B-log: 12 t/m 18 juni 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 07:48Vrijdag 18 juni:
Redelijk geslapen, maar wel om half zes wakker en op. Een uur later ben ik aan het werk. Ondanks de verwachting van hevig onweer is het vannacht droog gebleven. Om zeven uur wordt het echter stikdonker en barst een hoosbui los. Een uur later is het droog en zonnig. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later, tussen de werkzaamheden door, meer koffie met De Vrouw op het balkon. Rond half een lunchen we samen. Dan wandel ik snel een rondje en haal het groentepakket op. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar het werk. Ik was af en ga zelf ook weer aan de slag. Half vijf is het klaar. Een uur later maak ik avondeten. Nou ja: ‘maken’ is een groot woord. Ik warm het restant broccolipreisoep van woensdag op en ondertussen eet ik fruit. De soep maak ik op. Afwasje van niks. Het begint te stortregenen. En te waaien. Zware windstoten. Webstek. Ik zie de bluray Beagle – Darwins verstekeling. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Wooden Smoke & Wooden Smoke Asleep (Mike Keneally), Navega (Mayra Andrade), Disques Debs International – An Island Story: Biguine, Afro Latin & Musique Antillaise 1960-1972 (allerlei), Dog (Mike Keneally Band), Pup (Mike Keneally Band), Abracadabra In Osaka (Soft Works), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Donderdag 17 juni:
Aanvankelijk is het lekker koel buiten, maar op de hoek van de straat heb ik het al heel warm. Hardlopen is dus lastig, maar ik red het. De Vrouw gaat om half zeven naar het werk. Ik ben snel daarna ook aan de slag. Geregel, geplan, overleg, schrijven. Tussendoor koffie. En ik stuur mijn memo naar de bestuurder dat ik de rol van aandachtfunctionaris grensoverschrijdend gedrag op mij wil en kan nemen. Lunch en afwas en een rondje buiten in de hitte lopen. Als ik terug kom, is De Vrouw ook weer thuis. Even bijpraten en weer aan het werk. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst vul ik de salade van eergisteren aan met bosui en komkommer. Dan bak ik champignons, ui, aubergine, courgette en paprika; aan het eind doe ik daar Indiase lupine doorheen. We eten alles op! Er is ook nog watermeloen toe. Napraten. Afwasje. Ik bel Onze Vader en we spreken af dat we zaterdag naar hem toe fietsen. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Sunan (Spinvis), Dancing (Mike Keneally), Levanter (Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet & Kinan Azmeh), Sketches (Miles Davis), Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra)Woensdag 16 juni:
Niet zo heel goed geslapen en om zes uur sta ik op. Koffie en webstek. Lezen op het balkon. Het wordt vandaag erg warm en op het balkon is het nog koel. Half negen koffie met De Vrouw. Ik ben even aan het werk en voer een gesprek over de mogelijke nieuwe klus van aandachtfunctionaris die ik wil gaan doen. Het onderliggende plan van aanpak gaat na het gesprek naar de grote bestuurder; morgen stuur ik mijn memo met mijn voorstel erachteraan. Tien uur is het werk gedaan. Ik wandel door de zon naar de super. Het is nog te doen buiten op straat, maar op de terugweg is het inderdaad erg warm. Meer koffie met De Vrouw. Krant op het balkon. We lunchen. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum, maar ben snel ook weer terug in verband met de hitte. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui, prei en broccoli en doe daar bouillon bij; na een kwartier koken pureer ik het tot een gebonden soep. Ondertussen heb ik spek gebakken en rookworst gesneden, plus watermeloen geprepareerd voor het nagerecht. We eten er goed van en er blijft voldoende over dat De Vrouw vrijdag mee naar het werk kan nemen. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Even naar binnen om de webstek bij te werken. Dan nog lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: In A Silent Way (Miles Davis), The Width Of A Circle (David Bowie), Levanter (Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet & Kinan Azmeh),Dinsdag 15 juni: Eric Vloeimans’ Gatecrash in Gigant/Orpheus
Kwart voor acht ben ik weer op de werkplek. In alle rust doe ik daar werkzaamheden. Zo schrijf ik onder andere een memo waarin ik de directeur en mijn manager laat weten dat ik de rol van aandachtfunctionaris grensoverschrijdend gedrag, huiselijk geweld en kindermishandeling op mij wil nemen. Ben benieuwd. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Vijf uur ben ik thuis. Even bijpraten met De Vrouw en dan ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en blauwe bes. Dan bak ik ui, paprika en peper; daar roer ik tomatenpuree, de (gisteren) gekookte blokjes aardappel en wortel, plus een bonenmix doorheen. Ernaast grill ik pulledbeefburgers. De Zoon is er even na zes en we eten – op de salade na – alles op. Afwas. Vijf over zeven wandel ik naar de schouwburg. Voor het eerst sinds vijftien maanden een concert! In de foyer ontmoet ik Eric al. Op tijd kan ik de grote zaal in en ik zit helemaal vooraan met prima zicht op het podium. Eric Vloeimans’ Gatecrash speelt een mooi concert; het geluid is goed en de stukken klinken gedreven. Jeroen van Vliet is altijd een verademing om te zien spelen en de ritmesectie van Jasper van Hulten en bassiste Phaedra Kwant zorgt voor een passende en bij vlagen opzwepende basis. Vloeimans zelf is in opperbeste stemming en zijn spel klinkt geïnspireerd. Ik verbaasde me vroeger over de hoeveelheid effecten die hij over zijn trompet heen gooit, maar ik vind het dit keer meevallen – hooguit een harmonizer, de rest van dat schurende geluid is volgens mij naturel. Met honderdtachtig man in de enorme zaal is er natuurlijk geen enkele sfeer en tijdens Vloeimans’ tussendoorpraatjes vallen dan ook regelmatig ongemakkelijke stiltes. Niettemin: fijn om weer eens een concert mee te maken en dit is gelijk wel een heel goede. Onthouden: opener Airchair. To Steve (voor Steve Coleman, met zeer onregelmatige maatsoorten) en Jeroen van Vliets Bright nogiets. Na afloop koop ik de cd Levanter (Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet & Kinan Azmeh), die Van Vliet en Vloeimans voorzien van een handtekening. Tien uur sta ik buiten en twintig minuten later ben ik weer thuis. Even bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: verder geenMaandag 14 juni:
Ik ben aan het werk om kwart voor zeven. Er ligt allerlei regel- en uitwerkwerk, plus begin van de ochtend een paar korte overleggen. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later nog meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunchen doen we binnen. Afwasje. Ik wandel een rondje en neem op de terugweg wat boodschapjes (voor morgen) uit een supermarkt mee. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk nog wat door en om half vijf is het weer klaar. Ik kook wat groenten voor morgen en maak dan avondeten voor mijzelf. Spaghetti koken, champignons en bosui en wortel bakken, spaghetti en rode pesto erdoorheen. Altijd smakelijk. Afwasje. Krant op het balkon. Het is inmiddels zeer warm buiten. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon tot het weer bedtijd is.
Muziek vandaag: The Tar Tapes Vol. 2 (Mike Keneally), Nonkertompf (Mike Keneally), de drie plaatjes uit de set The Many Faces Of The Who (allerlei), Remixed (Mari Boine), Sketches (Miles Davis), Tarkus (Emerson Lake & Palmer), Nayda (Bab L’Bluz),Zondag 13 juni:
Mijn ronde hard loop ik rond zeven uur. Het gaat nog vrij soepel ook. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Huishoudelijks. Krant op het balkon. Koffie met De Vrouw ook. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. Ik maak eerst een humus voor De Vrouw; vervolgens avondeten voor ons beiden én voor De Vrouw voor op het werk morgen. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Dan bak ik ui, paprika, pompoen, courgette en linzen, met daarnaast kleine steaks bavette. We eten het op. Althans, het deel dat voor vandaag is; de rest is voor De Vrouw morgen op het werk. Afwas. Lezen op het balkon. Ik heb het bijzonder amusante en ook zeer mooie The Autobiography – Yes, King Crimson, Earthworks and more (Bill Bruford) uit. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Slapen.
Muziek vandaag: Sketches (Miles Davis), Odeon Budokan, het tiende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 12 juni: naar Rotterdam en Gouda
Ik ben vroeg wakker en op: kwart voor zes. Koffie. Ik ben op tijd op de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de slager en super en op de terugweg bezoek ik de plaatselijke platenwinkel, want het is Record Store Day. Ik vind de twee platen die ik graag wil hebben: de picture disc Tarkus (Emerson Lake & Palmer) en Sketches (Miles Davis). Thuis koffie met De Vrouw. Op tijd een lunch met z’n tweetjes. Half twaalf lopen we de deur uit en een half uur later hebben we een trein naar Rotterdam. Onze vriend Luuk haalt ons op van het station Rotterdam-Alexander en we rijden met hem naar zijn huis in Capelle aan de IJssel. Luuk is al jaren ernstig ziek en een paar weken geleden kwam het bericht dat hij niet heel lang meer heeft. We praten bij, halen herinneringen op en hebben het gewoon erg gezellig. Het idee dat dit misschien de laatste keer is dat we hem in levenden lijve zien, is onwerkelijk. Om half vijf zitten we in een metro naar het station. In Gouda haalt Aar ons van het station. Bij hem en Jolande in de tuin is het ouderwets leuk: we praten bij, eten geweldig en hebben het ook hier bijzonder gezellig. Kwart voor negen zet Aar ons weer af bij het station en ik lig nog voor half elf thuis in bed.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Earth Is Sleeping (Judy Dyble)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment