bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-06-2021

B-log: 19 t/m 25 juni 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 14:59Vrijdag 25 juni:
Ik ben op tijd wakker. Half zeven loop ik buiten mijn ronde hard en het lukt weer heel aardig. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. We stappen op de fiets en rijden naar een paar winkels aan de rand van de stad. Ik koop hardloopschoenen en een nieuwe baardtrimmer, we schaffen een miniblender aan en De Vrouw maakt zichzelf blij met een bos kunststof- en zijdebloemen waar ze een boeket voor in de woonkamer van gaat maken. Thuis koffie op de galerij en aansluitend lunch. Afwasje. Dan log ik in op het werk en een uur lang handel ik wat urgente lopende zaken af. Vervolgens wandel ik een rondje om het centrum. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade. Het kleine restje van eergisteren vul ik aan met bosui, komkommer, moeibei en blauwe bes Dan bak ik een beetje lamsgehakt rul, voeg daar ui, peper, paprika, courgette, chilipoeder, tomatenpuree en rode sla aan toe en vervolgens roer ik daar rode bonen doorheen. Geraspte kaas ernaast en klaar is deze lichte chili. We eten het op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird), Scambot 2 (Mike Keneally), Zappa ’88: The Last U.S. Show (Frank Zappa)Donderdag 24 juni:
Ik ben wakker en op om half zes. Een uur later aan het werk. Veel overleg. Tussendoor koffie. Om half een lunch met De Vrouw. Aansluitend weer overleg. Dan afwasje en een rondje naar buiten, buiten het centrum. Nog heel even aan de slag en om vier uur is het klaar. Krant. De Vrouw serveert runderschnitzel met ui, champignons en pompoenpitten en daarna het restant van de groentepan van gisteren met daaroverheen een mengsel van ei en dat dan weer uit de oven (kunt u het allemaal volgen of duizelt het u net als mij voor de ogen en oren). Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren en waarom ook niet.
Muziek vandaag: I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird), Wing Beat Fantastic (Mike Keneally), Wing Beat Elastic – Remixes Demos & Unheard Music (Mike Keneally), You Must Be This Tall (Mike Keneally), Eric Vloeimans’ Levanter (Kinan Azmeh, Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet), Studio Tan (Frank Zappa), Tonight’s The Night, het derde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Le Sacre Du Travail (The Tangent), Tascam Tapes (DeWolff)Woensdag 23 juni:
Kwart over zes ben ik wakker en op. De Vrouw gaat een kwartier later naar het werk. Ik loop een ronde hard. Daarna koffie en allerlei. Tegen tienen loop ik naar de super. Koffie en allerlei. Nog even naar een andere super voor een kleinigheid. Lunch. Afwasje, huishoudelijks. Mail. Lezen. De Vrouw is er om half vier. Bijpraten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik ui, peper, paprika en aubergine in de nieuwe pan (wat een avonturen weer) en daar roer ik pompoen- en courgettespaghetti plus Mexicaans gekruide lupinebrokken doorheen. Dit eten we op. Nou, niet helemaal. Eenderde van de groentepan blijft over en dat gaat in een ovenschaal voor morgen. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Evidence Of Humanity (Mike Keneally & Marco Minnemann), Bakin’ @ The Potato! (Mike Keneally Band), I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird), Sketches (Miles Davis), Nayda! (Bab L’Bluz), Storia, Storia (Mayra Andrade), Mirando El Mundo Al Revés (Chesudaka), A Life In Yes – The Chris Squire Tribute (allerlei), Tuscaloosa, het tweede plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), The Red Planet (Rick Wakeman)Dinsdag 22 juni:
Vandaag ben ik weer op de werkplek. Van alles te doen. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Kwart over vier ben ik klaar. Op de terugweg ren ik de muziekwinkel in en haal ik mijn bestelling op: (Frank Zappa). Kwart voor zes thuis. De Zoon is er even na zes en De Vrouw serveert een schotel van runderschnitzel, ui, courgette, tomaat, sperzieboon en witte boon met een salade van bosui, paprika en komkommer. Zeer smakelijk allemaal. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Zappa ’88: The Last U.S. Show (Frank Zappa)Maandag 21 juni:
De zomer begint goed. Het regent fiks als ik om kwart voor zes mijn ronde hardloop. Tot op de hoek van de straat is het kil en vervelend, daarna maakt het niets meer uit en zo lang ik blijf lopen, is het prima. Als ik thuis kom, is De Vrouw op en een kwartier later gaat ze naar het werk. Zelf ben ik ook op tijd aan de slag. Er ligt van allerlei geregel en overleg en uitwerken. Tussendoor koffie. Tussen de middag lunch en afwasje. Buiten regent het nog altijd, dus ik sla een rondje wandelen even over. Dat betekent dat ik om half vijf uur kan stoppen. De Vrouw is dan net terug van haar werk. Krant. Avondeten maken. Ik vul het restant salade van gisteren aan met komkommer, koolrabi en aardbei. Dan bak ik ui, paprika, courgette, bindsla en kerriepoeder en daarnaast bak ik steaks bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Guitar Therapy Live (Mike Keneally Band), Wine And Pickles (Mike Keneally), Scambot 1 (Mike Keneally), In A Silent Way (Miles Davis), Kinks Are The Village Green Preservation Society (The Kinks), Not As Good As The Book (The Tangent), Yesterday And Today – A 50th Anniversary Tribute To Yes (allerlei), Everybody’s Alone, het eerste plaatje uit de doos Archives Vol. II (Neil Young)Zondag 20 juni: Vaderdag
Het is half zeven. Ik ben wakker en sta op. Koffie en dergelijke. Koffie met De Vrouw op het balkon. Huishoudelijks (de was en zo). Mere koffie met De Vrouw, nu in de zon op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Hij heeft een vaderdagcadau voor me: het boek Troy (Stephen Fry). Leuk! Afwas. Stofzuigen. Ik wandel een ronde langs het kanaal, door parken en om het centrum. Lezen op het balkon. Zo lees ik het boekenweekgeschenk Wat zij zagen (Hanna Bervoets) uit. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook aardappelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat, plus een fruitsalade van meloen, aardbei en blauwe bes. De gekookte aardappelen stamp ik tot een puree en daar roer ik grof gesneden krulsla en het restant spek en rookworst van woensdag doorheen. We eten er goed van. Afwasje. Lezen en luisteren op het balkon, webstek en weer lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: The Universe Will Provide (Mike Keneally & Metropole Orkest), Parallel Universe (Mike Keneally & Metropole Orkest), Eric Vloeimans’ Levanter (Kinan Azmen, Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet), Down And Out In Paris And London (The Tangent),Zaterdag 19 juni:
Ik ben weer om half zes wakker en sta op. Een ronde hardlopen is opnieuw lastig, vanwege benauwd en warm weer. Krant van gisteren op het balkon. Dan douchen en vervolgens loop ik naar de markt voor groenten, fruit en vis. Erna de gebruikelijke zaterdagmorgenwandeling langs de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop nog naar een Turkse winkel voor weekendbrood. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. We stappen op de fiets en bezoeken Onze Vader. Het gaat goed met hem; heeft weer allerlei verhalen en om vijf uur fietsen we terug. Even zitten. Dan lopen we naar een restaurant niet ver bij ons vandaan. Voor het eerst sinds oktober eten we buiten de deur. Bietengeitenkaasgroentesalade, portobellohamburgers en een nagerecht van frambozenmousse, oreo en gemarineerde perzik. We kletsen weer bij en om half negen zijn we weer thuis. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Zappa In New York (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment