bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-06-2021

B-log: 26 juni t/m 2 juli 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 15:32Vrijdag 2 juli:
Op tijd wakker en op. Beetje pijn in de spier in mijn linkerbovenarm; meer niet. Kwart voor zeven aan het werk. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat oppassen bij de Neven. Ik werk verder. Koffie en lunch. Afwasje. Ik wandel naar buiten om het groentepakket te halen. De Vrouw is weer terug. Ik ga weer fiks aan de slag. Half vijf klaar. Intensieve werkdag; ik ben alle energie kwijt en doodop. Krant op het balkon. Ik maak wel avondeten. Eerst kook ik aardappelen en ui. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en moerbei. De aardappelen stamp ik fijn met wat kookvocht en vervolgens roer ik er grof gesneden bladen sla, blokjes paprika en lupineseitan doorheen. Ik heb het kleine restje van de bonenschotel van gisterenavond opgewarmd. We eten alles – met uitzondering van de grote kom sla – op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de doos In The Court Of The Crimson King (King Crimson), In The Wake Of Poseidon (King Crimson), Lizard (King Crimson), Cuovgga Áirras – Sterna Paradisea (Mari Boine), allerlei extra’s op de dvd van In The Wake Of Poseidon (King Crimson), The Old Homestead, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Donderdag 1 juli:
Het ragfijne miezerregentje is niet heel erg. Als ik doorren, merk ik er niets van. Om zeven uur ben ik aan het werk. De Vrouw is vanmorgen meerdere malen de deur uit. Tegen half twaalf wel koffie samen. En lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum en langs het kanaal. En weer verder met het werk. Om half vijf vind ik het klaar voor vandaag. Krant. Dan loop ik naar de priklocatie en ontvang ik mijn tweede vaccinatie tegen het zo gevreesde virus dat inmiddels al bijna anderhalf jaar de aarde teistert. Ik krijg mijn vaccinatieboekje ook gestempeld. Het loopt allemaal soepel en gemakkelijk en nog voor zes uur ben ik thuis. De Vrouw serveert venkel uit de oven, een schotel van ui, courgette, tomaten en witte bonen, een salade van bosui, komkommer en paprika, plus biefstukken. Toe maar. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Static (Dave Kerzner), Keyboards Triangle (Keyboards Triangle), de eerste drie plaatjes uit de doos In The Court Of The Crimson King (King Crimson), het tweede plaatje van Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (Deluxe Edition) (The Kinks), It’ll All Work Out In Boomland en de twee bonusplaatjes die erbij mee kwamen (T2), Walk On, het vijfde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Woensdag 30 juni:
Redelijk geslapen. Zowaar, dat is de laatste nachten anders geweest. Half zeven op. Koffie. Even voor negen het gebruikelijke woensdagmorgenloopje naar de super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Tegen elven naar Gigant voor een ontmoeting met de spelers van Theater Wirwar. Leuke bijeenkomst en goed gesprek. Ik zal vaker op woensdagmorgen op bezoek gaan en dan wat foto’s en filmpjes maken voor op Instagram. De theaterdocent is Aad en hem spreek ik ook over andere zaken, waaronder mogelijkheden om samen te werken en op te treden in de al dan niet naaste toekomst. Half een ben ik weer terug. De Vrouw en ik lunchen. Afwasje. Krant. Ik loop nog naar een super voor wat laatste dingen. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk de aantekeningen van vanmorgen (die in mijn hoofd zitten) uit. Tegen zes uur maak ik avondeten voor mijzelve. Niet moeilijk. Ik bak champignons en bosui en courgette en roer daar het kleine restant van de schotel van gisteren doorheen, plus nog wat gekookte orzo die over was en rode pesto. Dit eet ik op. De afwas is zeer klein. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten. Verder lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), New World Live (Dave Kerzner), The Width Of A Circle (David Bowie), A Spark In The Aether (The Tangent), het eerste plaatje van Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (Deluxe Edition) (The Kinks)Dinsdag 29 juni:
Het regent fiks als ik opsta. Drie kwartier later ga ik een ronde hardlopen en is het droog. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Er is weer van alles: overleg, geregel, uitwerken, organiseren, noem het maar op. Tussendoor koffie met De Vrouw op het balkon en lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En weer verder. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan een fruitsalade van watermeloen en aardbei. Ik kook Griekse orzo. Ondertussen bak ik champignons, ui, courgette en vleestomaten; dat laat ik inkoken. Ernaast bak ik blokjes kipfilet. Aan het eind roer ik de orzo door het tomatenmengsel. De Zoon is er even voor half zeven. We eten alles op. Ik heb de vegetarische variant; de beide tafelgenoten roeren de gebakken kipfilet door de orzo. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Aardvark (Kensington Market), Molotov Cocktails For Two (Bob Kerr And His Whoopee Band), Happy Daze (Are Here Again) (Bob Kerr And His Whoopee Band), Free Hand (Gentle Giant), New World (Deluxe Edition) (Dave Kerzner), Idjagiedas (Mari Boine)Maandag 28 juni:
Kwart voor acht op de werkplek. Daar van alles. Overleg, uitwerken, netwerken. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Half zes thuis. Daar maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Spaghetti koken. Kastanjechampignons bakken, bosui en courgette erbij, dan de spaghetti en rode pesto erdoorheen. Kaas eroverheen. Opeten. Afwas. Afval. Regen. Krant op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op dat balkon. Slapen.
Muziek vandaag: Free Hand (zowel de nieuwe mix als de surroundmix van Steven Wilson) (Gentle Giant), Roxy – Tonight’s The Night Live, het vierde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)Zondag 27 juni:
Vroeg weer wakker en op. Ik loop mijn ronde hard om kwart voor zeven, kies een langere route en die lukt nog goed ook. Het is wel alweer warm en benauwd. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Krant. Meer koffie met De Vrouw. Was. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuig. Iemand moet het doen. Ik wandel door de zon een ronde langs het kanaal en om het centrum. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik houmous en avondeten: eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat, dan een fruitsalade van watermeloen, aardbei en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, paprika, courgette en kikkererwten en ten slotte bak ik kleine lamsfiletlappen. We eten het op, hetgeen de bedoeling was. Afwas. Webstek en mail. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Nonkertompf in Arnhem op 25 maart 2006 (Mike Keneally), Film Music 1976-2020 (Brian Eno)Zaterdag 26 juni:
Op tijd wakker en op. Kwart voor zes. Twee uur later wandel ik naar de markt. Daarna het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik loop nog naar de Turkse winkel om brood te halen (niet voor mijzelf). Het is inmiddels warm en het belooft een zonnige dag. Meer koffie met De Vrouw. Half twaalf wandel ik naar het station en daar tref ik Tim. Heel goed en fijn om hem te zien. We lopen een rondje om het centrum en belanden op een terras. Daar lunchen we. Ondertussen voeren we een gesprek. Mooie woorden over successen en zorgen. Daarnaast ook vragen en domme lol. Alle vier al twintig jaar goed en belangrijk. Eind van de middag belanden we nog even thuis en half zeven heb ik hem op de trein gezet. ‘Ga ik nog uitgebreid koken of lopen we naar een terras?’ vraag ik als ik weer thuis kom. De vraag stellen is hem beantwoorden. Op het terras eten we Indiase gerechten, vieren we het leven en de liefde en om tien uur zijn we weer thuis. Even zitten en nog voor elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nonkertompf Live (Mike Keneally), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment