bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-07-2021

B-log: 3 t/m 9 juli 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:38Vrijdag 9 juli: naar Gorssel
Redelijk geslapen. Hoofd nog wel vol. Half zeven loop ik een ronde hard, lange route. Het is al zonnig. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Eind van de ochtend pakken we de trein. Daarna een bus. Dan zijn we in Gorssel. Eerst bezoeken we het lokale museum, met daarin exposities van werken van Bob Ross (ja, ja) en Konrad Klapheck. We drinken thee bij een theehuis op het plein. Vervolgens lopen we het kleine stukje naar het huis van Ank en Bob. Het is bijzonder mooi om ze weer te zien. En wat gaat het goed. We praten uitgebreid bij, krijgen een nog uitgebreidere barbecue en hebben een bijzondere middag en avond. Ver na negenen brengt Ank ons naar de bushalte en binnen een uur zijn we weer thuis.
Muziek vandaag: Geen.Donderdag 8 juli:
Half acht weer op de werkplek. Volle dag. Afronden, overdragen, opruimen, laatste zaken afhandelen, overleggen en een afscheid van de leidinggevende die ik sinds drie maanden heb. O en ik krijg bericht dat mijn plan om aandachtfunctionaris te worden niet door gaat. Nou, dan niet. Zoek ik wat anders. Of niet. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Zes uur thuis. De Vrouw is vandaag naar een of ander symposium en ze is er nog niet. Kwart voor zeven wel. Ik maak avondeten. Zo warm ik bijvoorbeeld het restant van de schotel van dinsdag op en maak ik een pastaschotel van kastanjechampignons, bosui, paprika, courgette, spaghetti en groene pesto. We eten alles op. Ik was alles af. Acht uur heb ik vakantie. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Starless And Bible Black (King Crimson), Leviathan (The Grid & Robert FrippWoensdag 7 juli:
Ik loop een lange ronde hard om half zeven. Die gaat redelijk goed. De Vrouw gaat zich vanmorgen vroeg laten testen, want sinds gisteren snotterig. Ik doe allerlei. Als De Vrouw weer terug is, wandel ik naar de super en aansluitend bezoek ik de theatergroep Wirwar om wat foto’s te maken. Thuis koffie met De Vrouw. Ik loop nog naar de Kap om bewijsexemplaren op te halen van het tijdschrift waar de strip van Robert in staat. Ik bezorg die bewijsexemplaren. Thuis lunch met De Vrouw. Afwas en vast wat voorbereiden voor avondeten. Ik ga aan het werk. Niet lang. Tweeënhalf uren. Op de fiets naar de audicien voor de jaarlijkse controlebeurt. Half zes weer terug. Ik maak avondeten: ik bak kip, rode ui met kerrie en gekookte bloemkool en broccoli, doe die in een ovenschaal en voeg daar een mix van ei en amandelmelk aan toe. Dit zet ik in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en wilde tomaatjes. We eten alles op; alleen van de salade blijft nog heel iets over. Afwas en afval. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Intensieve dag, net als gisteren. Mijn hoofd raakt langzaam leger. Nu morgen nog.
Muziek vandaag: het achtste, negende, veertiende en dertiende plaatje (het zesde en zevende concert, de 2010 remix en de alternate takes/mixes) uit de doos Larks’ Tongues In Aspic (King Crimson), Black Rock (Djivan Gasparyan & Michael Brook), Homegrown, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)Dinsdag 6 juli:
Niet goed geslapen. Hoofd vol. Half acht op de werkplek. Daar heel veel te doen. Veel overleg, veel uitwerken, veel plannen, veel organiseren. Veel krijg ik nog af ook. Geen gelegenheid om tussen de middag buiten te wandelen. Mijn eerste plan was om de laptob op de werkplek te laten, zodat ik morgen niet extra hoef te werken. Toch neem ik hem weer mee. Zes uur thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van lam, paksoy, tuinbonen en doperwten. Ernaast een salade van witlof en appel en rozijn. Waarom ook niet? We eten er goed van. Afwas. Meer krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het zesde en zevende plaatje (het vierde en vijfde concert) uit de doos Larks’ Tongues In Aspic (King Crimson), Proxy (The Tangent)Maandag 5 juli:
Net als ik om half zeven terug ben van een ronde hardlopen, die overigens best aardig gaat (ook al is mijn hoofd niet leeg), gaat het regenen. Mooi. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Wederom een redelijk volle dag. De Vrouw gaat een tussenexamen voor haar opleiding doen. Eind van de morgen is ze terug. Koffie op het balkon. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. De Vrouw gaat naar het werk. Ik ben weer aan de slag. Half vijf is het klaar voor vandaag. Ik loop nog even naar buiten. Dan maak ik avondeten, heel eenvoudig. Ik bak kastanjechampignons, bosui en paprika en doe daar geklutste eieren bij. Dat laat ik stollen en ik schuif de omelet op een bord. Daarna eet ik het op, maar niet voordat ik het rijkelijk heb bestrooid met geraspte kaas. Kleine afwas. Webstek. Krant op het balkon. Meer lezen op het balkon. De Vrouw is er om half tien. We praten bij en ik ga niet lang erna slapen.
Muziek vandaag: de eerste vijf plaatjes (de eerste drie concerten) uit de doos Larks’ Tongues In Aspic (King Crimson), The Singles Collection (The Kinks), Winter In Moscow (Mari Boine, Inna Zhelannaya & Sergey Starostin), Nayda! (Bab L’Bluz), Mixing Colors (Roger Eno & Brian Eno)Zondag 4 juli:
Iets beter geslapen. Kwart voor zeven op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw op het balkon. Lezen. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuigen. Lezen. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Net voor wat regen ben ik thuis en even later regent het stort. Eind van de middag maak ik avondeten. Spaghetti koken, kastanjechampignons bakken, bosui en courgette erbij, groene pesto, spaghetti, in bord, parmesan eroverheen en opeten. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Levanter (Kinan Azmen, Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet), The Divine Abstract (Charlie Cawood), de extra’s op de dvd die mee kwam met Islands (King Crimson), Earthbound en alle extra’s op de dvd die erbij mee kwam (King Crimson), The Slow Rust Of Forgotten Machinery (The Tangent)Zaterdag 3 juli:
Niet heel goed geslapen, maar niet erg. De ronde hardlopen gaat uitstekend en om kwart voor acht wandel ik naar de markt voor fruit en vis. Daarna het gebruikelijke rondje langs de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het is inmiddels zonnig en een prachtige dag. Ik loop het centrum in, bezoek een andere super en een Turkse winkel. Meer koffie met De Vrouw, nu in de zon op de galerij. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Krant op het balkon. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en om het centrum. Lezen op het balkon. Ik maak avondeten. Eerst vul ik het restant salade van gisteren aan met komkommer en kerstomaat. Dan bak ik (kastanje)champignons, ui, regenboogwaspeen en risottorijst. Daar voeg ik bouillon aan toe en dat laat ik dertig minuten koken. Ondertussen bak ik lamsfilet en rasp ik parmesan. We eten er goed van; er is regenboogrisotto over voor De Vrouw morgen. Natafelen. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Troy (Stephen Fry) uit. Slapen.
Muziek vandaag: Sleep Dirt (1991 remaster) (Frank Zappa), Islands (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment