bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-07-2021

Voor Willem

Filed under: Publicaties voor FOK! - 2021 — bazbo @ 01:00

Zojuist heb ik mijn mond gevuld met een goedje dat Perio-Aid heet. Althans, zo staat het op het etiket. Ik spoel vooral aan de rechterkant. In de spiegel zie ik mijn oude gegroefde kop met de lange grijze haren. Even bijdraaien voor een blik op mijn prille rimpelbillen. Vrolijk word ik er niet van. Daar komt nog bij: er zit een forse zwelling aan de binnenkant van mijn wang, rechtsonderin. Dat komt zo. Anderhalve week ervoor was ik bij een paradontoloog en die had me geopereerd. Pijn dat het deed. En nu dan die zwelling. Nadat die paradontolul de hechtingen had verwijderd, gaf hij me antibiotica en dit goedje dat Perio-Aid heet. Terwijl ik in mijn blootje voor de spiegel sta te spoelen, glijden mijn ogen langs het groene betonciré, de inbouwspotjes in het verlaagde plafond, het dure douchegarnituur, de grote witte tegels, het houten badmeubel, de glazen douchewand en de Marokkaans gedecoreerde waskom. Dat had die aannemer twee jaar geleden toch godfriedvictordirk allemaal maar mooi aangebracht. Als u voor een verbouwinkje ooit eens professionele hulp nodig hebt, dan kan ik u deze vakman van harte aanraden. Ik spuug mijn mond leeg op de Marokkaanse decoratie. Tot zover dit badkamerjournaal.

Wat een avonturen weer.


Apeldoorn, januari 2021


Deze tekst is in aangepaste vorm te vinden in het boek Badkamer en suite (Willem Bierman) (2021)

Hier lees je ‘m op FOK!.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment