bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-07-2021

B-log: 24 t/m 30 juli 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 09:13Vrijdag 30 juli:
Half zeven op. Koffie. Half negen fietsen De Vrouw en ik naar de testlocatie. Ze is zeer snel klaar, maar gezien het eind fietsen kost het ons anderhalf uur. Koffie met De Vrouw op het balkon. Huishoudelijks. Meer koffie op het balkon. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. De uitslag van de virustest van De Vrouw blijkt negatief. Mooi. Even voor drie loop ik naar een terras en daar ontmoet ik Willem, Reinier en Aad. We praten ouderwets bij (al is het de allereerste keer dat we met z’n vieren zijn) en maken plannen voor de naaste toekomst. Bij vlagen is het serieus en bij andere vlagen is het allemaal bijzonder grappig. Mooie middag. Zes uur thuis. De Vrouw is avondeten aan het maken en serveert uiteindelijk een ovenschotel van sperziebonen, paprika en ei met een komkommersalade ernaast. Goed, goed. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Leviathan (The Grid & Robert Fripp), het derde en vierde plaatje uit de doos Frame By Frame – The Essential King Crimson (King Crimson), Orchestral Favorites (Frank Zappa), Look Out For My Love, het negende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Under A Spell (Richard Barbieri)Donderdag 29 juli:
Nog voor half zeven op. De ronde die ik hardloop, gaat weer goed. Geen wandelpauzes nodig. Thuis nog terug in bed. Koffie en lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje. De Vrouw is koortsig; morgen mag ze voor een virustest. Ik wandel een rondje langs het kanaal en neem een supermarkt mee. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, komkommer en kerstomaat. Dan kook ik mie en bak ik kipdijfilet, ui, bosui, paprika en courgette en daar roer ik de mie doorheen. Ondertussen warm ik ook het restant rijst van dinsdag- en lupineseitan van maandag op. We eten alles op. Toe is er watermeloen. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Grimborg (Gjallarhorn), de eerste twee plaatjes uit de doos Frame By Frame – The Essential King Crimson (King Crimson), Spooky Two (Spooky Tooth)Woensdag 28 juli:
Zeven uur wakker. Koffie. Lezen op het balkon. Vol, opgejaagd, angst in mijn hoofd. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ik wandel naar de super. Het is alleraardigst weer. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwas, huishoudelijks. Krant op het balkon. Ik breng oude kleren naar een oudeklerencontainer en plak er een wandeling om het centrum aan vast. Lezen op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst kook ik regenboogpeen en broccoli. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Ik maak lamsgehaktburgers en bak die. Ook bak ik ui en daar roer ik de regenboogpeen en broccoli doorheen. We eten alles op. Er is watermeloen na. Afwas. Ik bel Onze Vader, met wie het allemaal heel goed goed gaat en we moeten de groeten hebben. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon.
Muziek vandaag: Afterthoughts (Nosound), Time And A Word (Yes), Three Of A Perfect Pair (King Crimson), Dume, het achtste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Ends (Giancarlo Erra)Dinsdag 27 juli:
Acht uur loop ik een ronde hard, die beter gaat. Slechts één enkele wandelpauze. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder met foto’s. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwasje. Verder met foto’s. Het kost tijd. Kwart voor vier is het klaar; zo goed als alles staat op de webstek. Ik maak vast een begin met avondeten: een pruttelpot. Kalfsvlees braden, ui erbij, paprika, courgette, water, tomatenpuree, tijm. Dat borrelt een uur of twee. Ondertussen maak ik salade van ijsbergsla, jonge bladsla, komkommer en koolrabi, plus een fruitsalade van galiameloen en aardbei en ten slotte kook ik rijst. De Zoon is er om zes uur. We eten alles nog op ook. Afwas. Webstek. Nog wat lezen en luisteren en dan is deze dag voorbij voordat ik het weet.
Muziek vandaag: het staartje van de bonusnummers van It’s All About (Spooky Tooth), Discipline (King Crimson), Beat (King Crimson)Maandag 26 juli:
Half acht op. Koffie en allerlei, inclusief start bewerken foto’s. Koffie met De Vrouw op het balkon. Halverwege de ochtend loop ik naar de markt voor fruit. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Eind van de ochtend ga ik naar de super. Avonturen. We lunchen. Afwasje. Ik ga verder met foto’s bewerken. Die van de mobiele telefoon zijn klaar; die van de camera ben ik mee bezig. Tegen drieën bezoeken we de buren die op ons huis hebben gepast de afgelopen twee weken. We drinken thee en praten bij. Half zes terug. Ik maak avondeten. Eerst vul ik het kleine restant van de salade van gisteren aan met komkommer, koolrabi en kerstomaat. Ondertussen kook ik spaghetti. Dan bak ik kastanjechampignons, ui en rode biet en daar roer ik de spaghetti en kruidenkaas doorheen. Ten slotte bak ik ui, courgette en peper en daardoorheen roer ik Indiaas gekruide lupineseitan. We eten alles op. Het nagerecht is een fruitsalade van galiameloen en aardbei. Afwas. Mail (het nieuw gevonden vakantiehuis in Bad Doberan én naar de verhuurders van het ‘oude’ vakantiehuis). Verder met foto’s bewerken. Het is klaar. Dan een start met alle foto’s een naam geven. Half elf is het klaar voor vandaag.
Muziek vandaag: Leviathan (The Grid & Robert Fripp), Autumn ’66 (Spencer Davis Group), Sjofn (Gjallarhorn), It’s All About (Spooky Tooth)Zondag 25 juli:
Ik ben na zeven uur wakker. Redelijk geslapen. De ronde hardlopen gaat niet gemakkelijk; ik heb al een week niet gelopen en dat merk ik. Meerdere korte wandelpauzes zijn nodig. Het is niet erg, want het is ook al zeer warm en benauwd. De komende tijd haal ik het allemaal weer in. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik lees de rest van de kranten. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ook zet ik de foto’s van de camera en telefoon over naar de computer. De Zoon is er na twee uur voor een lunch. Het gaat goed met hem, hij heeft ook twee rustige vakantieweken gehad. Afwasje. Stofzuigen. Dan wandel ik een rondje om het centrum. We bekijken mogelijkheden voor een andere accommodatie tijdens de vakantie volgend jaar (jaja) en ik stuur wat eerste berichten naar twee geschikte locaties. Dan is het bijna zeven uur en ga ik wat avondeten maken. Niet moeilijk. Eerst een salade van rode ui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik lamsgehakt, kastanjechampignons, ui, courgette en zwarte bonen. Deze eenvoudige hap eten we op. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek en eerste grove selectie van de foto’s. Er is al een reactie van een locatie in Duitschland (en ook nog eens die onze voorkeur had) met een offerte; morgen reageren dat we akkoord gaan! Nog verder lezen en luisteren en slapen.
Muziek vandaag: Yes (Yes)Zaterdag 24 juli: van Bremen naar Apeldoorn
We hebben geen wekker gezet, maar zijn nog voor acht uur wakker. Twee uur later gaan we uitchecken en wandelen we het korte stukje naar het station. Daar drinken we koffie en eten een broodje. Ook kopen we wat te eten voor onderweg. Even na half twaalf vertrekt de trein. Een klein uurtje later zijn we in Osnabrück, daar een soepele overstap. In Hengelo weer eentje, ook ruim overstaptijd. Iets na vier uur zijn we op het station in Apeldoorn. Thuis pakken we de koffers uit en dat is snel klaar. Ik loop naar de super in het centrum voor de broodnodige boodschapjes. Erna wandelen we het centrum in, op zoek naar een Italiaan. We vinden er eentje die plaats heeft. Buiten op straat eten we pizza, ijs en tiramisu. Negen uur thuis. Nog even zitten en om half elf ga ik slapen.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment